Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@21:23:50 GMT

چرا ویروس کرونای جدید از آنفولانزا خطرناک‌تر است؟!‌

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۴۷۳۱۸

ساعت 24 -این ویروس مسری تر و کشنده تر است (به ویژه برای افراد مسن) و پتانسیل بیشتری برای اشباع سیستم سلامت دارد.

سوالی که زیاد درباره همه گیری کووید ۱۹ می‌شنویم این است که: این بیماری خیلی شبیه به آنفولانزا نیست؟

یک پاسخ کوتاه و شفاف به این سوال این است: خیر، این بیماری شبیه آنفولانزای فصلی نیست. بدتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بله، بعضی از علائم کووید ۱۹ شبیه آنفولانزا است ، مخصوصا تب و سرفه، اما این ویروس به علت خسارتی که میتواند نه تنها برای جان انسان‌ها بلکه برای جوامع ما به همراه داشته باشد بدتر است.

البته ما نمیخواهیم آنفولانزا را دست کم بگیریم؛ آنفولانزا هنوز هم یک بیماری سالیانه است که موفق شدیم برای مبارزه با آن فعال‌تر از قبل عمل کنیم (واکسن آنفولانزا اهمیت بالایی دارد). ولی هنوز هم ده‌ها هزار نفر سالانه بر اثر آنفولانزا در ایالات متحده جان خود را از دست می دهند.

اما به خاطر داشته باشید که این تعداد مربوط به یک سال است. کووید ۱۹ هنوز یک سال یا حتی شش ماه هم نشده که شیوع پیدا کرده. پیش از ژانویه، دانشمندان از وجود چنین ویروسی خبر نداشتند. این ویروس تازه شروع شده است و با وجودی که هنوز تردیدهای زیادی درباره کووید ۱۹ و نحوه عملکرد آن وجود دارد، بر اساس آنچه میدانیم، این بیماری تهدیدی است که باید بسیار جدی گرفته شود.

چرا کووید ۱۹ بدتر از آنفولانزا است؟

با وجودی که نرخ کشندگی دقیق کووید ۱۹ هنوز مشخص نیست، شواهد تا اینجا نشان میدهند که این بیماری نسبت به آنفولانزا جان نسبت بیشتری از افراد را میگیرد (این بیماری به طور ویژه برای افراد بالای ۸۰ سال کشنده است).

این بیماری همچنین پتانسیل بیشتری برای اشباع سیستم سلامت و ضرر رساندن به مبتلایان به دیگر بیماری‌ها به همراه دارد.

در حال حاضر، هیچ واکسن و هیچ درمان تایید شده‌ای برای کووید ۱۹ وجود ندارد تا بتوان سرعت عوارضی که برای بدن انسان ایجاد میکند را کند کرد. (پزشکان میتوانند سندرم آزادسازی سیتوکین، یک پاسخ ایمنی که ممکن است در برخی موارد برای مبتلایان به کووید ۱۹ کشنده باشد را درمان کنند).

به گفته اپیدمیولوژیست‌ها در نهایت ۲۰ تا ۶۰ درصد از جمعیت بزرگسالان کره زمین به این ویروس مبتلا خواهند شد.

از نظر زیست شناختی، رفتار کووید ۱۹ با آنفولانزا متفاوت است. بروز علایم در افراد آلوده به این ویروس از ۱ تا ۱۴ روز زمان میبرد (به طور متوسط ۵ روز). این زمان برای آنفولانزا حدود ۲ روز است. این امر به طور بالقوه باعث میشود افراد آلوده بدون علامت پیش از این که بدانند بیمار شده اند، به مدت بیشتری دیگران را آلوده کنند.

در سراسر کشور، متخصصین سلامت در خصوص اشباع شدن مراکز بهداشتی با هجوم بیماران کووید ۱۹ و نیاز به جیره بندی تجهیزات پزشکی نگران هستند. بعضی فصل‌ها برای آنفولانزا بدتر هستند ، اما مراکز بهداشتی انتظار موارد آنفولانزا را دارند و خود را آماده میکنند. بسیاری از بیمارستان ها، همانطور که دیلان اسکات از ووکس گزارش میدهد، در آماده سازی برای کووید ۱۹ مشکل دارند.

باور بر این است که این ویروس حدود چهار ماه پیش برای اولین بار از حیوانات به انسان منتقل شده. پیش از نوامبر امسال سیستم ایمنی هیچ انسانی با این ویروس مواجه نشده بود بنابراین هیچ کس هیچ ایمنی طبیعی‌ای در برابر آن ندارد. یعنی از آنفولانزا مسری‌تر است - حدودا دو برابر مسری تر، شاید هم بیشتر؛ اعداد هنوز قطعی نشده اند.

تهدید شیوع شدید این ویروس برای اشباع شدن سیستم‌های سلامت در سراسر جهان بسیار جدی است و آنقدر بد هست که بازارهای سهام را آشفته کند، مردم را از کار بیندازد و به طور بالقوه باعث رکود اقتصادی شود. این بیماری به صورت بالقوه میتواند جان میلیون‌ها نفر را در داخل و خارج از کشور بگیرد.

این امکان وجود دارد که کووید ۱۹ به اندمیک یا بیماری بومی تبدیل شود  یعنی بیماری‌ای که به طور منظم به انسان‌ها حمله میکند و تا زمانی که یک درمان یا واکسن برایش ساخته نشود از بین نمی رود.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: آنفولانزا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۷۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور