Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@18:26:35 GMT

تشریح برنامه‌های وزارت اقتصاد برای جهش تولید

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۱۲۹۳

تشریح برنامه‌های وزارت اقتصاد برای جهش تولید

وزیر امور اقتصادی و دارایی برنامه‌های وزارت اقتصاد در حوزه‌های مالیات، گمرک، صنعت بیمه و بازار سرمایه برای تحقق جهش تولید در سال جاری را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، فرهاد دژپسند که در شبکه خبر سیما صحبت می‌کرد، گفت: با توجه به اهمیت مساعدت به کسب‌وکارها در پی شیوع ویروس کرونا، پیشنهاد اعمال مهلت سه ماهه برای پرداخت مالیات از سوی مودیان را دادیم و مقابله با کرونا آنقدر ارزش دارد و مهم است که اگر نیاز باشد، این معافیت‌ها را باز هم تمدید می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در خصوص برنامه‌های سال جهش تولید، یکی از ماموریت‌های اصلی وزارت اقتصاد بهبود فضای کسب و کار است و در این راستا جلسات متعددی در سال گذشته برگزار کردیم و مصوبات بسیار خوبی هم داشتیم که در این زمینه یکی از مهمترین اقدامات تحقق صدور مجوزهای صنوف در محیط الکترونیکی بو. امسال باید در راستای نامگذاری سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری، این اقدامات را توسعه دهیم و پنجره واحد در محیط الکترونیکی را ایجاد کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در سال گذشته موفقیت‌های خوبی در جلب سرمایه‌گذاری خارجی داشتیم و هم اکنون نیز ۸۰۰ میلیون دلار تقاضای سرمایه گذاری وجود دارد که علی رغم محدودیت‌های ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کرونا در سطح بین الملل، دستور اقدام لازم با رعایت تمهیدات بهداشتی را صادر کردم.

ضرورت توسعه بازارهای داخلی و خارجی برای جهش تولید

وی درباره تفاوت رونق تولید (شعار سال ۱۳۹۸) و جهش تولید (شعار سال جاری)، توضیح داد: رونق تولید در مقابل رکود است‌ درحالی که جهش تولید کاملا متفاوت است و تنها اکتفا به رونق تولید نیست بلکه نیازمند افزایش مضاعف و جهش‌وار تولید است. برای جهش تولید باید بازارها را توسعه داد یعنی هم به بازارهای داخل و هم خارج توجه داشته باشیم و علاوه بر این برای جهش تولید باید هم زنجیره تولید و عرضه و ‌هم تامین نیاز و تقاضا را درنظر بگیریم و در عین حال باید به افزایش بهره‌وری و ارتقای استفاده از ظرفیت تولید نیز بپردازیم.

تامین مالی جهش تولید از طریق بازار سرمایه

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه باید به بازار صادرات‌ را تنوع بخشیم‌ تا از طریق ارتقای تکنولوژی، کالاهایی را تولید کنیم که با سلایق متنوع منطبق باشد، گفت: بنگاه‌های تولیدی ما با مشکل سرمایه‌گذاری مواجه هستند که برای جهش تولید، باید در کنار افزایش نرخ بهره برداری به تغییر تکنولوژی هم توجه کنیم. برای تامین منابع مالی بنگاه‌های اقتصادی یک کریدور دیگر وجود دارد که این تامین مالی بازار سرمایه است.

دژپسند ادامه داد: در بازار سرمایه می‌توان از طریق پذیره نویسی، فروش اوراق تامین مالی کرد که این کار را به صورت گسترده انجام می‌دهیم. صنایع نفت، گاز و معدنی ما ظرفیت بالایی برای تامین مالی بازار سرمایه دارند زیرا، این صنایع ظرفیت صادراتی خوبی دارند.

وی با بیان اینکه باید از طریق بازار سرمایه منابع مالی را برای کوتاه مدت و بلند مدت در سال جاری تامین کنیم، اظهار کرد:  بنگاه‌های بزرگ تولیدی ما و صنایع صادراتی به جای نظام بانکی باید از بازار سرمایه تامین مالی شوند. امسال وزارت اقتصاد و نظام بانکی باید بر این متمرکز شود تا هم شرکت‌ها، سهام‌ها و اموال تملیکی را در زمان مناسب عرضه کند تا از این طریق قدرت اعطای تسهیلات بانک‌ها بالا برود و تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی را حفظ کنند. اکنون تامین مالی برای جهش تولید باید گسترده‌تر باشد که اول حوزه تامین مالی را گسترش می‌دهیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در سال ۹۹، این را باید همه جانبه درنظر بگیریم تا تمام نیازهای جهش تولید را از طریق بازار سرمایه و نظام بانکی به گونه‌ای تامین کنیم که تولید برای جهش و فضای کسب‌وکار دچار مشکل نشود.

نقش مالیات در جهش تولید چیست؟

وی درباره نقش مالیات در جهش تولید، نیز گفت: در شرایطی که درآمدهای نفتی کاهش یافته، در سال گذشته  تحقق درآمدهای مالیاتی بیش از ۱۰۰ درصد بوده است‌ و مالیات معاف را افزایش دادیم. سال گذشته درآمدهای مالیات بدون افزایش نرخ مالیات و بدون تحت فشار قرار گرفتن فعالان اقتصادی خوش حساب، صورت گرفت که امسال هم برای جهش تولید همین کار را انجام می‌دهیم.

گمرک با تسهیل صادرات می‌تواند به جهش تولید کمک کند

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: گمرک باید فرش قرمز برای صادرکنندگان پهن کند تا صادرات جهش پیدا کند که بدین صورت در جهش تولید نقش داشته باشد. از آنجا که ۸۵ تا ۸۷ درصد واردات ما، کالاهای واسطه‌ای و مواد اولیه مورد نیاز برای تولید است، در صورت ایجاد وقفه در واردات، چرخ تولید معطل می‌ماند، به همین خاطر، به همان شکلی که این روزها در امر مبارزه با کرونا شاهد هستیم که ثبت سفارش تا واردات کالا، ۴۸ ساعته انجام می شود؛ در مورد واردات کالای واسطه‌ای و سرمایه‌ای و مواد اولیه نیز باید با همین جدیت و سرعت عمل کار شود. برای تحقق این امر، یکی از توصیه های وزارت اقتصاد، پذیرفتن "ضمانت معتبر" برای ترخیص کالای مورد نیاز تولید کنندگان داخلی است تا به دلیل عدم وجود نقدینگی، امر تولید با مشکل مواجه نشود. بدیهی است، تقویت تولید، منجر به ایجاد اشتغال و تقویت صادرات کشور می شود.

وی درباره نقش صنعت بیمه در جهش تولید، گفت: بیمه در حوزه‌های مختلف اقتصاد به شکل‌های گوناگون ورود کند. به عنوان مثال، واردات کالا بیمه شود، بیمه سرمایه‌گذاری را گسترش بدهیم. بیمه را الکترونیکی کنیم. همچنین، سعی کرده‌ایم تا حواشی بیمه تامین اجتماعی برای فعالان اقتصادی را به حداقل برسانیم.

دژپسند در پایان سخنانش، خاطرنشان کرد: رونق تولید و جهش تولید از سه رکن حاکمیت، فعالان اقتصادی و مردم تشکیل شده است، که "حاکمیت" با روان سازی و پشتیبانی، "فعالان اقتصادی" با مدرن کردن کار، بهبود کیفیت و متناسب سازی قیمت و "مردم" بعنوان رکن اساسی با جایگزینی مصرف کالای داخلی با کالاهای خارجی در اجرایی شدن این امر نقش دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سال جهش تولید وزیر اقتصاد وزیر امور اقتصادی و دارایی فعالان اقتصادی برای جهش تولید وزارت اقتصاد سرمایه گذاری بازار سرمایه جهش تولید تامین مالی رونق تولید سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۱۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  فرشاد پرویزیان، مجری برنامه گفتگوی اقتصادی در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع برنامه گفتگوی اقتصادی گفت: موضوع این برنامه طبق شرایط و اولویت‌های اقتصادی کشور تعیین می‌شود در اتاق فکری که در رادیو گفتگوست.

وی افزود: در این برنامه تلاش می‌شود با طرحی موضوعات و با نقد خیلی جدی و بدون تعارف، راه حلی ارائه شود و در آخر به این سمت پیش بریم که حالا چکار باید کرد. توجه به ذائقه مخاطب از طریق پیامک‌هایی که ارسال می کنند و نکاتی که مورد نظرشان است در این برنامه به طور جدی مطرح می شود.

وی درباره نقطه تمایز این برنامه با دیگر برنامه‌های اقتصادی گفت: پرداختن به موضوعات مختلف در برنامه‌های مختلف از زوایای مختلف هیچ ایرادی ندارد، آنچه چیزی که مهم است اقناع مخاطب است و این مخاطب فقط مردم نیستند، مسئولان ارشد اقتصادی و برنامه ریزان تا به سمت درست برنامه ریزی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه هایی مختلفی درباره موضوعات اقتصادی صحبت می کنند و رادیو گفتگو چرا درباره مسایل اقتصادی گفتگو می کند، گفت: رادیو گفتگو محل اندیشه هاست، در واقع دیدگاه‌های اندیشه ورزی مطرح می‌شود فضا، فضای اندیشه است. نمی شود گفت، چون شبکه‌های مختلفی به مسایل اقتصاد می‌پردازند، اینها تکراری است، مسایل اقتصادی زیاد است و باید از زوایای مختلف پرداخته شود تا هم به راه حل برسیم و هم مخاطب اقناع بشود.

وی درباره تفاوت گفتگوی اقتصادی به لحاظ اجرا با سایر قالب‌های گفتگو گفت: گفتگوی اقتصادی در یک نگاه، بسیار سخت است، برای اینکه شما باید مسایل اقتصادی را مسلط باشید، بدانید از چی صحبت می‌کنید، حرف‌های زرد در حوزه اقتصاد نباید گفت، متغیر‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنید آسان نیستند و باید خیلی دقت کرد، به راحتی نباید راه حل ارائه داد. سختی گفتگوی اقتصادی این است که اولا باید اطلاعات جامع در حوزه اقتصادی داشته باشید و دوم؛ اقتصاد علم است، وقتی علمی صحبت می‌کنید نمی‌توانید پیشگویی کنید، باید به طور علمی بتوانید پیش بینی کنید، مسیرها و روند‌ها و این روند‌ها را در طول زمان هدایت بکنید و اینکه آیا می‌توانید بر روی انتظارات اقتصادی فعالان اقتصادی در جامعه اثر بگذارید یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که چه می‌شود کرد این موضوع‌ها برای مخاطب قابل فهم‌تر باشد، افزود: این روز‌ها اگر چه مسایل اقتصادی سخت است اما برای مخاطب قابل درک است. در حوزه اقتصادی فقط سخت خبر نیست، نرم خبر‌ها هم هستند، وقتی وارد دنیای فناوری‌ها و اقتصاد دیجیتال می‌شوید، با یک فضای نرم خبر جذاب بخصوص برای جوانان رو به رو می‌شوید.

وی گفت: گفتگوی اقتصادی به مراتب راحت‌تر شده است از جهتی که شما می‌توانید به خیلی از مسایل بپردازید، مثلا در سه دهه پیش حتی اجازه نمی‌دادند درباره افزایش نرخ نقدینگی صحبت کنید اما الان به راحتی می‌توانید صحبت کنید که چرا نقدینگی را افزایش دادید. پس گفتگو اقتصادی به جهت اینکه  دسترسی به موضوعات قابل طرح بیشتر شده، به مراتب اوضاع بهتر شده است، اما به جهت مسایل پیچیده اقتصادی که پیش آمده و آنچه که در حوزه اقتصاد داریم طرح این نکات و ارائه راه حل‌ها داستان را سخت کرده است به جهت تبحر در مسایل اقتصادی و حل مشکلات.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد