Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@13:40:28 GMT

کودک ازچه سنی بایدتنها بخوابد؟

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۱۳۳۵

تنهایی خوابیدن کودک در سن مطلوب بنابه علل بالا بسیار دارای اهمیت است؛ بنابراین سن 2 الی 3 سالگی، زمان خوبی است که تلاش کنید کودک را تنها بخوابانید برای این که جدا خوابیدن کودک در سن بیش از 3 سالگی میتواند سبب ایجاد وابستگی وی شده و درنهایت جدا کردن او از والدین بسیار سخت خواهد بود و تنهایی خوابیدن او در سن کم تر از 2 سالگی هم میتواند سبب اضطراب جدایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: کودکان زيادي را دیده اید که حاضر نیستند تنهایی در اتاقشان بخوابند و تاکید دارند که در کنار والدینشان بمانند. این مسئله یکی از عوامل مهمی است که سبب ایجاد مشکلاتی در روابط زوجین می شود؛ از طرفی نگرانی والدین در مورد این که ممکن است کودک بترسد یا مبادا مشکلاتی برای او پیش بیایید، سبب می شود تا بسياري از مادران در کنار کودکشان بخوابند ولی چطور میتوان کودکان را به تنهایی خوابیدن عادت داد؟

معمولاً تا حدود یک سالگی کودک در کنار والدین می خوابد و این مسأله میتواند سبب وابستگی وی شود؛ بنابراین در آغاز جدا کردن خواب کودک قدری مشکل است، ولی عاقبت دیر یا زود باید این اتفاق بیفتد و با طولانی مدت شدن این روند امکان دارد مشکلات دیگری مانند وابستگی بیش از حد کودک و مشکلات عاطفی زوجین رخ دهد؛ این در حالیست که تنهایی خوابیدن کودک مزایایی دارد که عبارت اند از:

 

- افزایش احساس استقلال و اعتماد به نفس

- کاهش وابستگی کودک به والدین

- نداشتن احساس کم بود در بین دوستان



 

کودک از چه سنی باید تنها بخوابد؟

تنهایی خوابیدن کودک در سن مطلوب بنابه علل بالا بسیار دارای اهمیت است؛ بنابراین سن 2 الی 3 سالگی، زمان خوبی است که تلاش کنید کودک را تنها بخوابانید برای این که جدا خوابیدن کودک در سن بیش از 3 سالگی میتواند سبب ایجاد وابستگی وی شده و درنهایت جدا کردن او از والدین بسیار سخت خواهد بود و تنهایی خوابیدن او در سن کم تر از 2 سالگی هم میتواند سبب اضطراب جدایی شود.

 

استفاده از روش های زیر بعنوان نقطه آغاز میتواند برای تنهایی خوابیدن کودکان کمک کننده باشد:

 

اهسته شروع کنید

تنهایی خوابیدن را ناگهانی آغاز نکنید. یک یا دو روز در هفته را تنظیم کنید که او به تنهایی بخوابد ولی او را تنها نگذارید و 10 الی 30 دقیقه در کنار تختش بنشینید و برایش قصه بخوانید تا بخوابد؛ برای این که حضور شما در اتاقش به وی حس امنیت و ارامش می دهد. کودک آرام آرام به اتاقش و تنهایی خوابیدن عادت می کند و شما میتوانید روزهای تنهایی خوابیدن را افزایش دهید.

 

اتاق کودک خود را جذاب و سرگرم کننده کنید!

مهم این است که احتمال این تغيير تازه را برای فرزندتان راحتر کنید. فرزندتان را در جذاب کردن اتاق خود درگیر کنید. خلاق باشید و فرزندتان را ترغیب کنید که اتاق خویش را با چیزهای لذت بخش و سرگرم کننده تزیین کند( مثلا ، تصاویر، پوسترها، شبرنگ ها، شیپورها، و یا یک روتختی با رنگ مورد علاقه اش!). تمرکز توجه کودک بر روی چیزهای مثبت سبب کاهش استرس او در اوایل تنها خوابیدن می شود.


 

تشویق کنید

به ازای هر شبی که کودک شما توانست تنها در اتاق خودش بخوابد، برای وی جایزه هایی در نظر بگیرید و یا برچسب های ستاره ای یا عروسکی در اتاقش نصب کنید.

 

قبل از خواب محرک ها را از کودک دور کنید

بعضی محرک ها مثل شکلات، نوشیدنی های کافئین دار، استفاده از تلویزیون و تلفن همراه، خواب کودکان را مختل می کند. کودکان در وضعیت ایده آل دست کم باید یک ساعت قبل خواب از تحریک کننده ها دور باشند، برای این که استفاده از این عوامل تهدیدکننده به ویژه تماشای برخی برنامه ها و فیلم ها که برای سن کودک مناسب نیست سبب می شود تا کودکان موقع خواب دچار نگرانی و پریشانی شوند؛ بنابراین والدین باید نسبت به دور کردن این عوامل تهدیدکننده هشیار بوده و آنگاه از فرزندانشان انتظار جدا خوابیدن را داشته باشند.

 

راحت کردن انتقال

برای بعضی از کودکان و نوجوانان، شروع به تنهایی خوابیدن کم کم میتواند بسیار وحشتناک باشد، بنابراین شما امکان دارد احتیاج به بعضی از مرحله های اضافی در نردبان ترس کودک خود داشته باشید، مثل:موافقت برای سرزدن به فرزند خودتان یک بار یا دو بار در طول شب( و یا بیشتر، در صورت لزوم، با برنامه ای برای کاهش این سرزدن ها در طول زمان). به کودک خویش یک رادیو برای استفاده در موقع تنهایی در اتاقش بدهید.هر چیزی که کودک شما حس می کند که میتواند انجام دهد تا خوابیدن او در رخت خواب شما را متوقف کند، یک گام در مسیر درست است!

 

یک عادت خواب روتین ایجاد کنید

به عنوان یک پدر و مادر، احتمالا همین حالا هم با کودک خود یک روال یا عادت خواب دارید که ممکن است شامل خواندن قصه و بوسیدن و شب بخیر باشد. کل این روال باید در اتاق خواب کودک شما باشد. حتی چنانچه کودک شما هنوز آماده نیست که تنها بخوابد، اگر فرزندتان در اتاق خودش برای خواب آماده شود، خيلي بهتر از این است که در اتاق شما آماده خواب شود.




قاطع باشید

بعضی کودکان خواهش می کنند تا نزد والدینشان بخوابند و یا گاهی شب ها از اتاقشان پیش والدینشان میروند ، در اینصورت لازم است قاطعیّت به خرج دهید و هیچوقت اجازه ندهید کودکتان نزد شما بخوابد. با او به اتاقش بروید و با نشستن در کنارش به وی کمک کنید تا بخوابد.

 

از تنهایی خوابیدن بعنوان تهدید استفاده نکنید

بعضی از والدین زمانیکه کودک کاراشتباهی انجام می دهد، از تنهایی خوابیدن بعنوان تنبیه استفاده می کنند. این کار سبب می شود تا کودک علاوه بر اضطراب جدایی و ترس از تنها خوابیدن، دچار اختلال خواب شود و معنای اشتباهی از خواب در ذهن وی باقی بماند.
برچسب ها: کودک ، خواب ، ناطقان ، تنها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کودک خواب ناطقان تنها میتواند سبب کودک شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۱۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید

ایتنا - اگر همه اینها کار نکرد و تقلایتان برای خواب کافی و مفید یک ماه طول کشید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید، به‌ویژه وقتی شب‌های بی‌خوابی در عملکرد شغلی یا بر خلق‌وخوتان تاثیر منفی دارد. 
افراد زیادی در سراسر جهان به ۷ تا ۸ ساعت خواب مفیدی که متخصصان توصیه می‌کنند دست نمی‌یابند. به گزارش‌ اسوشیتدپرس، مولی اتوود، استادیار روان‌پزشکی و علوم رفتاری دانشکده پزشکی جان هاپکینز، می‌گوید: نیازهای بدنتان را بشناسید و آن‌ها را اولویت‌بندی کنید نه اینکه خیال کنید در عملکرد روزانه‌تان فقط خواب است مشکل دارد.

متخصصان خواب می‌گویند به جای آنکه دنبال روش‌های عجیب و غریب بگردید این ترفندهای ساده را امتحان کنید.

زمان امن و آرامی را برای خودتان ایجاد کنید
استرس‌ ناشی از کار اجتناب‌ناپذیر است و دوری گزیدن از آن دشوار. سعی کنید بین پایان روز کاری و رفتن به رختخواب «زمان امن و آرامی» را ایجاد کنید. متخصصان می‌گویند که مسائل کاری و وظایف روزانه را یک ساعت قبل از خواب کنار بگذارید. از چک کردن ایمیل‌ها، پرداخت قبض‌ها، انجام کارهای خانه و گشت‌وگذار بی‌وقفه در شبکه‌های اجتماعی بپرهیزید و به جای این کارها با خواندن کتاب آرامش بگیرید، خودتان را با بازی سرگرم کنید یا وقتتان را با عزیزانتان سپری کنید.

حواستان به غذا خوردن باشد
خوردن وعده غذایی سنگین پیش از رفتن به رختخواب خواب را مختل می‌کند. بنابراین غذایتان را اول شب میل کنید.

آتوود می‌گوید، تاثیر خوردن غذای سنگین مثل این است که درست قبل از خواب، وقتی قرار است همه چیز رو به خاموشی و آرامش برود، به بدنتان کار مهمی واگذار کنید تا انجام دهد.  

اما خیلی گرسنه هم به رختخواب نروید. میان‌وعده‌های حاوی پروتئین یا چربی‌های سالم مانند پنیر، بادام یا کره بادام زمینی با نان غلات کامل را امتحان کنید.

از کافئین و الکل اجتناب کنید
نوشیدن مشروب یا قهوه اسپرسو بعد از شام شاید آرامتان کند اما شب طولانی را به‌دنبال خواهد داشت. با وجود آنکه الکل در ابتدا ممکن است کمک ‌کند بهتر به خواب بروید، اما چرخه خوابتان را برهم می‌زند و کیفیت خواب را کاهش می‌دهد، همچنین احتمال بیدار شدن در نیمه‌های شب را افزایش می‌دهد.

استفاده از فناوری را محدود کنید
نور گوشی همراه و صفحه کامپیوتر با سرکوب هورمون ملاتونین، که به خواب کمک می‌کند،‌ ضرب‌آهنگ شبانه‌روزی یا ساعت زیستی بدن را برهم می‌زند. کارشناسان می‌گویند برای توقف جست‌وجوی صفحات اجتماعی در گوشی‌ همراه به خودانضباطی نیاز دارید.  

با پزشک مشورت کنید
اگر همه اینها کار نکرد و تقلایتان برای خواب کافی و مفید یک ماه طول کشید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید، به‌ویژه وقتی شب‌های بی‌خوابی در عملکرد شغلی یا بر خلق‌وخوتان تاثیر منفی دارد. 

دیگر خبرها

  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • کاشت مو بدون جراحی با خواب طبیعی
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • ۳ تا تکنیکی که با آن در طول خواب می‌توانید حافظه تان را تقویت کنید (فیلم)
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند