Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:46:49 GMT

اگر قیمت نفت منفی شود چه؟

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۱۷۷۱

اگر قیمت نفت منفی شود چه؟

اخیرا مدیرکل شرکت "میزوهو سکیوریتیز" با اشاره به تصمیم تولیدکنندگان بزرگ برای افزایش عرضه به بازار و همزمان افت تقاضا به دلیل شیوع ویروس کرونا، پیش بینی کرد قیمتهای نفت ممکن است منفی شود.

به گزارش ایسنا، پل سانکی، مدیرکل شرکت "میزوهو سکیوریتیز"، با اشاره به اقدام عربستان سعودی و روسیه برای عرضه بیشتر نفت به بازار و افت تقاضا که در پی شیوع ویروس کرونا و محدود شدن فعالیتهای اقتصادی تشدید شده است، اظهار کرد: قیمتهای نفت ممکن است منفی شوند اما در واقعیت، سطح ذخایر نفت پیش از این وقایع هم رو به افزایش بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه سی ان ان به نقل از سانکی نوشت: تقاضای جهانی برای نفت حدود ۱۰۰ میلیون بشکه در روز است. اما پیامدهای اقتصادی ناشی از اپیدمی کرونا ممکن است ۲۰ درصد از تقاضا را کاهش دهد. چنین اتفاقی ۲۰ میلیون بشکه در روز به مازاد عرضه در بازار اضافه خواهد کرد که به سرعت از ظرفیت مخازن نفت فراتر خواهد رفت و تولیدکنندگان را ناچار می‌کند به مشتریانشان برای دریافت نفت پول پرداخت کنند و به این ترتیب قیمتهای نفت منفی می‌شود.

دولت آمریکا با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی، قصد دارد در هفته‌های آینده از ایالتهای تولیدکننده نفت مجموعا ۷۷ میلیون بشکه نفت خریداری کند اما این اقدام تنها می‌تواند با نرخ دو میلیون بشکه در روز صورت بگیرد و میزان زیادی نفت همچنان بدون خریدار خواهد ماند.

قیمت نفت برنت هفته گذشته به پایین‌ترین حد در ۱۷ سال اخیر سقوط کرد. اگر رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا باعث افت بیشتر تقاضا برای نفت شود، پیامد فاجعه آمیزی برای صنعت نفت آمریکا خواهد شد.

نفت وست تگزاس اینترمدیت هفته گذشته ۲۹ درصد سقوط کرد و به ۲۲ دلار در هر بشکه رسید.

تمهیداتی که تولیدکنندگان برای پوشش ضررهای احتمالی پیش بینی کرده‌اند، برای مدتی از آنها حمایت کرده و اجازه می‌دهد به تولید ادامه دهند اما در حالی که تولیدکنندگان باید تولیدشان را کاهش دهند، احتمالا به تولید و ذخیره کردن نفت ادامه می‌دهند.

فرانسیسکو بلانش، استراتژیست کالا در بانک "امریکا مریل لینچ" در گزارش فاکس بیزنس هشدار داد که نابودی تقاضا بر اثر شیوع ویروس کرونا و جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه باعث خواهد شد سطح مخازن نفت ۹۰۰ میلیون بشکه درسه ماهه دوم امسال رشد کند. بنا بر برآورد وی، مخازن نفت جهان در حال حاضر حدود ۱.۵ میلیارد بشکه ظرفیت موجود دارند.

چین همواره به ساخت ظرفیت نگهداری نفت مشغول بوده و معمولا کمبود ظرفیت داشته است اما اکنون در موقعیت خوبی برای سود بردن از قیمتهای پایین نفت قرار دارد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، تحت یک سناریوی تیره و تار، اگر بازار نتواند برای مازاد نفت عرضه شده خریداری پیدا کند، قیمتها به شدت افت کرده و تولید نفت ضررده شود و اقتصاد کشورهای ضعیف‌تر اوپک دچار فروپاشی می‌شوند و حتی ذخایر ارزی تولیدکنندگان قدرتمندتری مانند عربستان سعودی و روسیه ممکن است به اتمام برسد. چنین شرایطی ممکن است به نوعی صلح میان تولیدکنندگان برای تقویت قیمتها و کاهش تولید منجر شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قيمت نفت جنگ قیمت نفت ذخایر نفت استراتژیک دولت آمریکا شیوع ویروس کرونا میلیون بشکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۱۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های بزرگ نیاز خود را از داخل استان کرمان تهیه نمی‌کنند

معاون اقتصادی استاندار کرمان، گفت: با وجودی که شرکت‌های بزرگ استان را موظف کردیم تا نیازهای خود را داخل استان کرمان تامین کنند اما این کار را نمی‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، امیر حسن‌زاده صبح امروز در جلسه رفع موانع تولید شهرستان زرند، با بیان اینکه به جد پیگیر رفع موانع واحدهای تولیدی در استان هستیم و مهمترین اولویت استان در حوزه اقتصادی است، اظهار داشت: در استان کرمان باید توجه به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط همانند شرکت‌های بزرگ باشد.

وی با اشاره به اینکه در راستای حمایت از تولیدکنندگان استان، مصوبه‌ای در استان کرمان تصویب شده که شرکت‌های بزرگ استان را موظف کرده تا نیازهای خود را از واحدهای تولیدی داخل استان تامین کنند، ادامه داد: متاسفانه این فرهنگ هنوز در استان جا نیفتاده و شرکت‌ها خرید خود را از خارج از استان انجام می‌دهند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به نیاز برخی شرکت‌ها به واگن، بیان کرد: ما در استان کرمان کارخانه واگن‌سازی داری و متاسفانه شرکت‌ها نیاز خود را از داخل استان تهیه نمی‌کنند و تاکنون جلسات متعددی با شرکت‌های بزرگ اقتصادی برگزار شده تا کالاهای خود را از تولید داخل و شرکت‌های کوچک داخل استان تهیه کنند.

وی از برگزاری نمایشگاه‌هایی با حضور صنایع تولیدی غذایی، دانش بنیان، آی تی و قطعات خودروسازی در کرمان خبر داد و گفت: این نمایشگاه‌ها در راستای معرفی ظرفیت‌های استان و توسعه شرکت‌های پایین‌دستی برگزار می‌شود و از سوی دیگر ایجاد صنایع پایین‌دستی نیز توسط شرکت‌های بزرگ لازم است.

حسن‌زاده با اشاره ظرفیت‌های عظیمی که در استان کرمان در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی وجود دارد، بیان کرد: رسانه‌ها نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌های تولیدی استان دارند و از این ظرفیت باید به صورت ویژه در استان کرمان بهره‌گیری کرد.

وی بر استفاده از ظرفیت C.I.S برای صادرات محصولات استان تاکید کرد و ادامه داد: تولیدکنندگان در بحث صادرات ریلی از ظرفیت این اتحادیه هم می‌توانند بهره‌گیری کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به اینکه تولید کالاهای صادرات محور مورد تاکید تولیدکنندگان قرار گیرد، بیان کرد: در راستای حمایت از تولید، تولیدکنندگان و صادرات تولیدات استان با وزارت خارجه رایزنی‌های لازم انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی هم می‌توانند با رایزنان اقتصادی و سفرا ارتباط برقرار کنند، ادامه داد: مقرر شد دفتر امور خارجه استان در این حوزه فعال‌تر از گذشته عمل کند.

مهدی حسینی‌نژاد، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: رفع مشکلات واحد‌های تولیدی استان کرمان مورد توجه مسئولان استان از جمله استاندار است.

وی با بیان اینکه شرکت‌های صنعتی و معدنی استان را موظف کردیم تا گردش مالی خود را به داخل استان بیاورند، ادامه داد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان و واحدهای کوچک و متوسط استان، شرکت بزرگ استان موظف شدند تا‌ نیازهایشان را از داخل استان تهیه کنند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه به صورت موردی هم مشکلات فعالان اقتصادی و واحد‌های صنعتی و معدنی و تولیدی استان در حال پیگیری است، گفت: در راستای معرفی ظرفیت‌های صنعتی و معدنی استان، پیگیری‌های لازم برای حضور فعال تولیدکنندگان در نمایشگاه‌های بین‌المللی انجام شده است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولیدکنندگان محتوای مبتذل
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • شرکت‌های بزرگ نیاز خود را از داخل استان کرمان تهیه نمی‌کنند
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • قیمت تعمیر انواع مبل