Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@20:03:18 GMT

آیا ویروس کرونا بیش از هر گروهی سالمندان تهدید می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۲۵۰۰

آیا ویروس کرونا بیش از هر گروهی سالمندان تهدید می‌کند؟

نایب رئیس انجمن علمی کاردرمانی ایران به شیوع ویروس کرونا در بین سالمندان اشاره کرد و در این زمینه توضیحاتی را مطرح کرد. ۰۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸ اجتماعی تهران نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شاید در این روزهای سخت و پر التهاب بحران همه گیری ویروس کرونا و بیماری کرونا این جمله را بارها از زبان خیلی از مردان سیاست و مدیریت و علم کشور شنیده باشید که نگران نباشید ویروس کرونا بیشتر سالمندان را گرفتار می‌کند  یا اینکه بیشتر مرگ و میر کرونا ویروس در سالمندان است و یا اینکه سالمندان و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای هدف اصلی بیماری covid19 هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جملات به ظاهر برای 89 درصد جامعه زیاد ناراحت کننده نیست چون نگرانی فقط برای 11 درصد جمعیت کشور است و این جمعیت در معرض آسیب را میتوان در این شرایط با القا چنین جملاتی بیش از پیش به کنج عزلت ترسناک و رعب آورشان سوق داد و امیدی واهی به 89 درصد جامعه داد.

ولی آیا می‌شود باور داشت که چگونه بر زبان اهالی علم و سیاست و مدیریت کشور به سادگی این جملات جاری می‌شود که از یک سو کاملا در تضاد با فرامین دینی ماست و مخالف مسیر متعالی انسانی قرار دارد و از سوی دیگر در هیچ کتب علمی توجیه پذیر نیست ‌و فقط میتوان از آن به عنوان واکنشی فرافکنانه در توجیه عدم کارآیی، سردرگمی و سو مدیریت یاد کرد. تازه اگر عدم آگاهی به دین و شریعت و انسانیت را نادیده بگیریم.

این نگرش و رویکرد که با این جملات و بیانات سخیف نمایان می‌شود چیزی جز آزار سالمندان نبوده و مصداقی بارز از نمونه‌های متعدد و عینی سالمند آزاری است.این موضوع خود نگرانی‌های دیگری علی الخصوص در زمینه‌های بهداشت ،سلامت جسمی و روانی این عزیزان را دامن میزند که بیماری‌های زمینه‌ای دوره سالمندی در دو بُعد ذکر شده و عوامل اجتماعی تشدید کننده آن، از جمله نگرانی‌های عمده در این زمینه است.

از این رو خطری بسیار جدی امنیت سلامت این گروه را در صورت تکرار و گسترش این نگرش‌ها و رویکردها تهدید می‌کند و آن دور شدن از اولویت‌های درمان در شرایط بحران است و نگاه تبعیض آمیز به اولویت‌های نجات به خاطر محدود بودن امکانات درمان و سلامت.

حال چه باید کرد؟ انسان امروزی را باید در چهار بُعد زیستی، اجتماعی، روانی و معنوی نگریست و اگر به هر شکی از پرداختن و اعتلای یک یا چند بعد آن غافل شویم، به آن آسیب رساندیم. بدین منظور راهکارهای متنوع در این چهار بُعد به اختصار می‌تواند به شرح ذیل باشد. اگرچه صاحب نظران می‌توانند مولفه‌های بیشتری بر دامنه‌های این ابعاد بیفزایند:

در بُعد زیستی و جسمی میتوان به تأمین دغدغه‌های بهداشتی و سلامت این افراد بیش از گذشته اهتمام ورزید که در این بحران ارسال ملزومات پیشگیرانه از قالب بسته‌های بهداشتی با توجه  به سند ملی سالمندی کشور.در بُعد اجتماعی میتوان این گروه را در اولویت حمایت‌های معیشتی و اجتماعی قرار داد تا بخش عمده‌ای از نگرانی‌های جمعیت کثیری از این سروران جامعه رفع شده و از التهاب آنان کاسته شود.

در بُعد روانی هم میتوان با کمک  مددکاران اجتماعی و ظرفیتهای موجود در این زمینه در بخش‌های مختلف از قبیل دبیرخانه شورای ملی سالمندان در سازمان بهزیستی و همچنین انجمن مددکاری و جامعه روانشناسان و روانپزشکان کشور در این بخش به توفیقات چشمگیری دست یافت.

در بُعد معنوی نیز میتوان از نقش پر رنگ علما ‌و روحانیون و وعاظ کشور هم در جهت افزایش تاب آوری و ایمان و معنویات این عزیزان بهره جست و هم در تغییر نگرش مثبت جامعه و مسئولین نسبت به این بزرگان مجرب استفاده کرد.

محمدرضا اسدی-نایب رئیس انجمن علمی کاردرمانی ایران

شدت بروز علائم کرونا در کودکان| از علائم خفیف تا کودک هفت ماهه بستری!کرونا و خانه‌نشینی؛ چگونه در خانه ورزش کنیم؟سالخوردگان ایتالیایی مبتلا به کرونا در تنهایی می‌میرند

انتهای پیام/

R1491/P/S2,25/CT4 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا سازمان بهزیستی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان بهزیستی ویروس کرونا سازمان بهزیستی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۲۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اعلایی در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین اظهار داشت: همه مدیران استان باید در ایام هفته معلم برای قدردانی از زحمات این قشر زحمتکش در مدارس و جمع معلمان حضور پیدا کنند و تقسیم بندی لازم در این زمینه هر چه سریعتر صورت گیرد.

وی افزود: معاونین استاندار به همراه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم در روز معلم در یکی از شهرستان ها حضور پیدا کنند و از خدمات معلمان سراسر استان تجلیل کنند.

اعلایی اضافه کرد: زحمات و خدمات جامعه تعلیم و تربیت استان قزوین بسیار مطلوب ارزیابی می شود و اقدامات خوب مدیران و دست اندکاران این حوزه مورد تایید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم قرار گرفت و ایشان این حجم از همدلی و همگرایی در حوزه موضوعات فرهنگی را قابل تقدیر بیان کردند.

استاندار قزوین اضافه کرد: طرح نماد جزو طرح های خوب در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی است و باید برای اجرای هرچه بهتر آن از ظرفیت های مردمی بیشتر استفاده شود و در این مسیر حتی می توان از ظرفیت دانشجویانی که علاقمندی و توانایی لازم را دارند هم استفاده کرد.

نماینده عالی دولت در استان اظهار داشت: جریان های مردمی باید در حوزه صیانت از دانش آموزان به کارگیری شود و آموزش و پرورش باید با نگاهی باز از ظرفیت مساجد و مجموعه های فرهنگی استفاده کند تا بدین وسیله شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان باشیم.

وی با بیان اینکه باید با همگرایی و هم افزایی مشکلات را کاهش داد، افزود: انجمن اولیا و مربیان می تواند با شکل جدیدی فعالیت کند و علاوه بر حوزه های ماموریتی خود در حوزه های تربیتی هم خدمت رسانی کند.

اعلایی گفت: جا دارد در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان انجمن های مختلفی تاسیس شوند تا با حمایت دولت و با دلسوزی بیشتر برخی از مشکلات را کاهش دهند.

استاندار قزوین اضافه کرد: برگزاری اردو در افزایش روحیه و نشاط دانش آموزان بسیار موثر است و باید در این زمینه یک کار ویژه در استان صورت گیرد، البته استان همچنان منتظر نگاه مثبت وزارت آموزش و پرورش در موضوع اردوگاه یانس آباد است که امیدواریم هرچه سریعتر محقق شود و بتوانیم این مجموعه را به یک مجموعه اردویی فاخر در سطح کشور تبدیل کنیم.

کد خبر 6090298

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • دستگیری یک نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک