Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- توافق دوحه در واقع تسلیم آمریکا در برابر واقعیت‌های صحنه نبرد، ناامیدی از تحقق اهداف اعلام شده و واگذارکردن دوباره افغانستان به طالبان است تنها به این شرط که اجازه دهند نیروهای آمریکایی و هم پیمانان آنها به سلامت افغانستان را ترک کنند. تاریخ انتشار: 12:00 - 04 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۲۶۸۵

به گزارش خبرگزاری میزان، موافقت نامه صلح میان آمریکا و طالبان در حضور خبرنگاران رسانه‌های مختلف جهان در دوحه پایتخت قطر امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصاویر و فیلم های خوش آب و رنگی از صحنه ملاقات دو هیات و مراسم مجلل امضای توافق آن شبکه های ماهواره ای و تلویزیون های بینندگان را پرکرد.

در ذیل این تصاویر اخبار فوری در مورد این توافق به سراسر جهان مخابره شد که این توافق را پیروزی صلح و ثبات در افغانستان و برقراری دوستی و آشتی میان دشمنان و حتی پیروزی آمریکا در به راه آوردن طالبان قلمداد می کرد.

هیات آمریکایی و دولت آمریکا نیز با ژستی پیروزمندانه وارد این توافق شد و همزمان مقامات آمریکای از ترامپ گرفته تا دیگران ضمن اعلام پیروزی «قدرتمندانه» به طالبان اخطار کردند در صورت تخطی از این توافق با نیروی نظامی بزرگتری به افغانستان باز خواهند گشت.

این تصویر ساخته و پرداخته دولت آمریکا و برخی رسانه های آمریکایی از واقعیت مساله بسیار دور است. واقعیت این است که آمریکا پس از ۱۹ سال نبرد در افغانستان و استفاده از پیشرفته ترین تسلیحات، از جمله بزرگترین بمب روی زمین، برابر نیروهای طالبان تسلیم شد.

آمریکا به افغانستان آمد تا طالبان را به عنوان سازمانی تروریستی که در ارتکاب بدترین جنایت تروریستی علیه آمریکا – واقعه یازدهم سپتامبر – مشارکت داشته از صحنه این کشور حذف کند. اما ۱۹ سال نبرد پیاپی و دو تریلیون دلار هزینه نتوانست آمریکا را به این هدف خود نزدیک کند.

در نهایت آمریکا در افغانستان به همان سرنوشتی دچار شد که پیشتر انگلیسی ها و روس ها شده بودند. توافق دوحه در واقع تسلیم آمریکا در برابر واقعیت های صحنه نبرد، ناامیدی از تحقق اهداف اعلام شده و واگذارکردن دوباره افغانستان به طالبان است تنها به این شرط که اجازه دهند نیروهای آمریکایی و هم پیمانان آنها به سلامت افغانستان را ترک کنند.

به نظر می رسد یک نکته مهم دیگر در باره توافق دوحه مورد غفلت تعمدآمیز برخی تحلیلگران و خبرنگاران غربی قرار گرفته باشد. خروج آمریکا از افغانستان در واقع اولین مرحله از اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه پس از ترور سردار سلیمانی است.
پس از این ترور نابخردانه – که احتمالا توسط لابی اسرائیل به تصمیم گیرندگان آمریکایی تحمیل شد – ایران اعلام کرد در انتقام از این جنایت اخراج آمریکا از منطقه را در دستورکار قرار خواهد داد. پس از این اعلام حوادث متعدد و بدی برای نیروهای آمریکایی در افغانستان رقم خورد. تعدادی از نیروهای آمریکایی در اثر این حوادث کشته شدند و هواپیمای فوق پیشرفته و بلندپرواز آنها به زیر کشیده شد.

آمریکا به درستی تشخیص داد روشن شدن موتور انتقام ایران می تواند تلفات سنگین نیروهای آمریکایی در افغانستان را در پی داشته باشد. آمریکا دریافت نزدیکی ایران و طالبان می تواند امنیت نیروهای آمریکایی در افغانستان را با خطر بی سابقه ای روبه رو سازد. این خطر دولت ترامپ را به صرافت عقب نشینی سریع تر از افغانستان انداخت و دولت آمریکا را مجبور نمود با شرایط طالبان کنار آمده و با واگذار کردن افغانستان به آنان در قالب توافق صلح آن‌ها را از دایره دشمنان خود - و همکاران بالقوه قدرت انتقام ایران - بیرون کند.

اگر خطر انتقام ایران و استراتژی جدید ایران برای اخراج آمریکا از منطقه نبود دولت ترامپ می توانست با دست بازتر و امنیت خاطر بیشتری با طالبان مذاکره نموده و امتیازاتی کسب کند. اما اشتباه محاسبه دولت ترامپ در ترور شهید سلیمانی این امکان را از آمریکا گرفت و آن را وادار به تسلیم در برابر خواسته های طالبان کرد.

 

بیشتر بخوانید: آیا توافق آمریکا با طالبان، صلح را برای افغانستان به ارمغان می آورد؟ توافق صلح میان آمریکا و طالبان امضا شد رهبر طالبان: خروج آمریکا از افغانستان پیروزی بسیار بزرگی است

با این اوصاف افغانستان را می توان اولین ایستگاه اخراج آمریکا در منطقه تلقی کرد. اخراج آمریکا از عراق نیز با رای مجلس این کشور عملا شروع شده است. این دو اخراج سرنوشت ساز به نیروهای ضدآمریکایی منطقه اعتماد بنفس جدیدی خواهد داد تا حضور آمریکا در منطقه را هدف قرار داده و روند اخراج آن از خاورمیانه را تسریع کنند و این بهای سنگینی است که دولت ترامپ باید بابت واگذاری سیاست (و تصمیمات) خاورمیانه ای خود به لابی اسرائیل بپردازد.

/انتهای پیام/

ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان طالبان نیروهای آمریکایی اخراج آمریکا دولت ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۴۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است

به گزارش قدس آنلاین، پایگاه اینترنتی «آکسیوس» نوشت: مشاوران ارشد «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا می‌گویند توافق پیشنهادی که هم اکنون روی میز مذاکرات حماس با اسرائیل است به عنوان تنها مسیر ممکن برای رقم زدن آتش‌بس در نوار غزه و تحقق احتمالی پایان به جنگی که بایدن را آماج انتقادات تند حتی از جانب حامیان برجسته‌اش در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ قرار داده، محسوب می‌شود.

«جان کربی»، سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه گفت، جو بایدن همه تمرکزش را بر رقم زدن یک توافق آزادی اسرا قرار داده است. یک خبرنگار از کربی درباره اینکه آیا کاخ سفید طرح جایگیزینی برای پیگیری در صورت شکست مذاکرات آتش‌بس غزه دارد سوال کرد و او پاسخ داد: «فقط باید یک توافق (برای آتش‌بس) وجود داشته باشد.»

او ادعا کرد: «اگر بتوانیم آتش‌بس را حاصل کنیم خواهیم توانست به چیزی پایدارتر برسیم و سپس شاید به جنگ پایان دهیم و سپس شاید روند عادی‌سازی روابط (میان اسرائیل و عربستان سعودی)‌ را به پیش ببریم، اما شروع این روند باید با یک توافق و برگرداندن این افراد (اسرای صهیونیست) به خانواده‌هایشان باشد.»

به نوشته آکسیوس ۱۳۳ نفر از کسانی که در جریان عملیات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» جنبش حماس در سرزمین‌های اشغالی به اسارت گرفته شدند شامل ۶ شهروند آمریکایی هنوز در نوار غزه نگهداری می‌شوند.

این پایگاه در ادامه مطلب خود نوشت، مقام‌های آمریکایی مدعی هستند بحران انسانی در نوار غزه در هفته‌های اخیر کمی بهبود یافته است اما تاکید می‌کنند که یک آتش‌بس تنها راه واقعی برای رسیدگی نظام‌مند به وضعیت موجود و دفع خطر قحطی در این باریکه به حساب می‌آید.

وزارت بهداشت دولت تحت رهبری حماس در غزه اعلام کرده بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر تا کنون به شهادت رسیده‌اند.

در این میان «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه گفت دستور به حمله ارتش این رژیم به شهر رفح در جنوبی‌ترین نقطه نوار غزه «چه با توافق و چه بدون آن» را خواهد داد.

مقام‌های آمریکایی مدعی هستند از آنجا که بایدن قصد دارد هر کار ممکن به منظور جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح انجام دهد پس دستیابی به یک توافق ‌آتش‌بس را پیگیری می‌کند چون باور دارد حصول این توافق است که باعث به تعلیق در آمدن عملیات نظامی اسرائیل در رفح  (اگر که باعث کنار رفتن دائمی آن از میز مذاکرات نشود) می‌شود.

همچنین به گفته مقام های آمریکایی مورد استناد پایگاه آکسیوس، کاخ سفید از سوی دیگر معتقد است برقراری یک آتش‌بس در نوار غزه در چارچوب توافقی برای تبادل اسرا آتش‌ درگیری‌های دیگر در منطقه از جمله حملات توسط انصارالله یمن علیه کشتی‌ها در دریای سرخ را فروخواهد نشاند.

همچنین چند دستیار بایدن معتقدند چنین توافقی در عین حال باعث دورتر شدن رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان از آستانه جنگ در محل مرز لبنان-اسرائیل خواهد شد.

آکسیوس نوشته است: یک هدف دیگری که دولت جو بایدن دنبال می‌کند این است که یک توافق آتش‌بس موقت برقرار وسپس آن را در ادامه تبدیل به یک توافق آتش‌بس دائمی کرده و بر مبنای این توافق به مذاکرات بر سر عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل که آمریکا پیش از هفتم اکتبر پیگیری می‌کرد، برگردد.

مقام‌های آمریکایی همچنین ادعا کردند کاخ سفید می‌خواهد از مساله توافق عادی‌سازی روابط عربستان-اسرائیل به عنوان اهرم استفاده کرده و با استفاده از این اهرم نتانیاهو را وادار به پذیرش مسیر تشکیل کشور فلسطین کند.

حمایت‌های مداوم بایدن از اسرائیل موجب شده که در داخل آمریکا و در ضمن کارزار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، او با خطر از دست دادن آرای رای دهندگان ترقی‌خواه جوان مواجه شود.

هدف دیگر بایدن از دنبال کردن انعقاد توافق آتش‌بس حماس و اسرائیل این است که شعله اعتراضات طنین انداخته در دانشگاه‌های مهم آمریکا از سوی تظاهرکنندگانی که معترض به سیاست‌های او در قبال اسرائیل هستند را کم کند.

به نوشته آکسیوس در سوی دیگر، بایدن همچنین به موجب این تلاش می‌خواهد وجهه خدشه‌دار شده خود در میان رای‌دهندگان عرب در ایالت تاثیرگذار میشیگان را بازسازی کند.

بایدن روز یکشنبه یک گفتگوی تلفنی با نتانیاهو داشت و در آن درباره جدیدترین پیشنهاد اسرائیل شامل تمایل برای مذاکره کردن بر سر «بازیابی آرامش پایدار» در غزه بعد از آزادی نخست اسرا بر مبنای دلایل بشردوستانه صحبت کرد.

روز دوشنبه نیز رئیس جمهور آمریکا با رهبران مصر و قطر، دو میانجی‌گر بین حماس و اسرائیل گفتگو داشت.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • عبدالکبیر: اتصال منطقه‌ای بدون افغانستان ممکن نیست
  • افغانستان نقطه اتصال منطقه است