Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@07:39:33 GMT

تدریس مجازی سهم معلمان در مقابله با کرونا

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۴۹۶۷

تدریس مجازی سهم معلمان در مقابله با کرونا

شیوع ویروس کرونا تعطیلات اجباری مدارس را رقم زد بنابراین با بالا رفتن آمار مبتلایان کرونا بیشتر اقشار جامعه ایران تصمیم گرفتند در راستای مقابله با این ویروس گام بردارند. یکی از این گروه ها فرهنگیان جامعه بودند آنها با ارتباطاتی که با اقشار و خانواده‌های متعدد دارند می‌توانند نقش بسزایی در مقابله با کرونا داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین به کمک دانش آموزان آمدند که با وجود تعطیلی مدارس از درس ها و امتحانات عقب نمانند. رضا بیگلری یکی از فرهنگیان دزفول درباره سهم این قشر در مقابله با کرونا گفت: معلمان و فرهنگیان پرچم‌دار فرهنگ ملت و کشور هستند و زمانی که مردم آموزش‌های لازم را کسب نکنند جامعه دچار مشکلات زیادی می‌شود. معلمان در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و کاهش ترس و استرس دانش آموزان و والدین می‌توانند آموزش‌های مجازی و روانشناسی را در این ایام به آنها ارائه دهند. بنابراین می توان گفت شبکه‌های اجتماعی و مجازی ظرفیتی مناسب برای ارائه این آموزش‌ها هستند برخی معلمان زحمتکش نیز با ابتکاراتی قابل توجه سعی در تداوم امر آموزش و برقرای ارتباط هرچه بیشتر مجازی با دانش آموزان دارند و با ارایه تکالیف و رفع اشکالات موجودعرصه تعلیم و تریبت را هرچه بیشتر فعال کرده اند و از طرفی برنامه ریزی و تکاپویی قابل تحسین برای دانش آموزان ترسیم شده است.

آموزش تعطیل نمی شود

نگرانی از ابتلا به کرونا به قدری در جامعه گسترش یافته است که مردم با وجود همه مشکلات مالی و اقتصادی ترجیح می‌دهند در خانه بمانند و حتی بچه ها خود را به مدرسه نفرستند در پی ایجاد این شرایط و سیر صعودی بیماری در کشور مسئولان  مدارس را تعطیل و بسیاری از مشاغل نیز اقدام به تعطیل شدن یا دور کاری کردند. در این کمپین به بازتاب سخنان محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش پرداخته و نوشته با وجود تعطیلی مقطعی مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا، آموزش تعطیل نمی‌شود و این کار از راه‌های مجازی و غیرحضوری پیگیری خواهد شد  وی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «ملت هشیار ایران در گذر از گردنه‌های سخت، آموخته چگونه تهدیدها را به فرصت تبدیل کند. تعطیلی مدارس به معنای تعطیلی آموزش نیست. در اجرای دستور رییس‌جمهور، با برنامه‌ریزی انجام‌گرفته، دانش‌آموزان با هدایت معلمان، دروس را از طریق رسانه ملی و فضای مجازی پیگیری می‌کنند. بعد از توییت وزیر آموزش و پرورش محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در زیر توئیت حاجی میرزایی نوشت: بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات هم یاریگر شما خواهند بود به دنبال این اقدامات مردم با به راه انداختن هشتگ تعطیلی مدارس از مسولان خواستند که  فضاهای آموزشی را تا پایان کرونا تعطیل کنند

آموزش به صورت مجازی برای مقابله با کرونا

در کمپین تعطیلی مدارس مطالب مختلف و متنوعی در خصوص آموزش کودکان برای مقابله با ویروس کرونا به صورت مجازی و در قالب داستان گفته می شود برای نمونه در یکی از این کلیپ ها آمده است:در طول سال تحصیلی برای نوگلان عزیزمون انواع داستانها گفته میشه با هدف پرورش ذهن، افزایش خلاقیت، بالا بردن تمرکز، تقویت حافظه، بالا رفتن گنجینه لغات، مهارت زندگی و ... این هفته داستان کرونا به روایت خانم ظریفی مهربان و متعهد رو انتخاب کردیم که هدفش آموزش کارهایی که بچه ها در جهت تقویت سیستم ایمنی بدنشون باید انجام بدهند که به صورت مجازی برای آموزش نوگلان عزیزمون ارائه کرد. همچنین در این کمپین به معرفی فیلم، کتاب و انیمیشن مخصوص کودکان پرداخته شده است

علاوه بر موارد فوق در این صفحه اینستاگرام در خصوص چگونگی تدریس های مجازی کلیپ هایی در اختیار مخاطبان قرار داده شده است. معلمان، بسیاری از درس ها را درس به درس تدریس می کنند و برای آنهایی که نگران درس های کودکانشان هستند راهکارهای مفیدی ارائه می دهند که چگونه با این بحران پیش آمده برخورد کنند که دانش آموزان بتوانند اهداف و درس های خود را دنبال کنند و به درس ها  لطمه وارد نشود. این هم تلاش ناچیزی از طرف معلمان برای کمک به دانش آموزان است که تو قرنطینه‌اند. یکی از این کاربران در خصوص فداکاری معلمان در این روزهای بحرانی می نویسد: معصومه فولادی، دبیر علوم متوسطه در اهواز، ۵۰ دانش‌آموز کم‌توان ذهنی را تحت پوشش آموزش‌های خود دارد. او این روزهای کرونایی، یک کلاس درس را در پارکینگ خانه‌اش شبیه‌سازی کرده و صندلی‌هایی خالی را به یاد دوران مدرسه در آن جای داده است و فیلم‌های تدریسش را برای بچه‌ها می‌فرستد.

معرفی مدارس مجازی

همچنین این صفحه اینستاگرام به معرفی مدارس مجازی که می توانند اطلاعات مفیدی در اختیار خانواده ها قرار دهد می پردازد برای نمونه نوشته است:مدرسه‌ مجازی مهرآیین، بستری برای تمام دانش‌آموزان مقطع ابتدایی کشور است که در شرایط بحران می تواند از آموزش‌های با کیفیت و البته رایگان بهره‌مند شود و در هر ساعت از شبانه‌روز و با هر ابزاری از جمله تلویزیون، لپ‌تاپ، کامپیوتر رومیزی، تبلت و موبایل دروس خودشون رو یاد بگیرند. در این پروژه خیرخواهانه، گروه آرکامپ مسئولیت طراحی و راه‌اندازی سامانه و مجموعه مهرآیین مسئولیت تولید محتوای آموزشی با کیفیت رو بر عهده دارد. بنابراین با توجه به شیوع کرونا در این صفحه مجازی، موسساتی را که کلاس های تقویتی آنلاین برگزاری می کنند معرفی می کند.

کودکان ناقل خاموش کرونا

این کمپین همچنین به ارائه راهکارها  برای مقابله با این ویروس پرداخته و نوشته است که کودکان ناقل خاموش کرونا هستند. کودکان می‌توانند عامل انتقال ویروس کرونا به بزرگترها باشند، در حالی که به دلیل داشتن سیستم ایمنی قوی‌تر، نشانه‌های ابتلا را نشان ندهند. اجازه‌ی خروج کودکان را از منزل ندهید. چند نکته مهم برای مادرها این روزها که خانواده‌ها با ویروس کرونا درگیرند و مادران زیادی خود قرنطینگی را اجرا می‌کنند، فشار و خستگی روی مادران چند برابر شده چراکه علاوه بر کارهای عادی خانه، استریل کردن سطوح و اجسام و مواد غذایی هم اضافه شده و منجر به افزایش فشار و استرس به مادرها شده است. ولی مادرها به عنوان افرادی که در خط مقدم قرنطینه خانگی قرار دارند سلامتی جسمی و روحی شان خصوصا در روزهایی که کودکان در منزل حضور دارند بسیار مهم است، پس بهتر است کارهایی را انجام دهند که دچار خستگی و کلافگی نشده و روحیه ی خود را بالا نگه دارند. برای تحمل و برداشتن فشار این روزها حتما به این چند نکته توجه کنید:به خستگی، کلافگی و ناراحتی خود حتما توجه کنید و وقتی که احساس می‌کنید فشار روی شما زیاده، در فضایی آرام این موضوع را با بقیه اعضای خانواده در میان بگذارید. در طول روز زمانی را برای استراحت خود در نظر بگیرید و خود را ملزم کنید فعالیتی که از آن لذت میبرید را انجام دهید. این زمان استراحت اختصاصی حتی اگر کوتاه هم باشد، برای روحیه بخشیدن به شما خیلی موثر است. روزانه در و پنجره های منزل را حتما به مدت نیم ساعت به طور متناوب باز بگذارید تا هوا جریان داشته باشد. اگر بالکن یا حیاط دارید حتما چند دقیقه ای را برای خودتان آفتاب بگیرید.

برچسب‌ها محمد جواد آذری جهرمی اینستاگرام محسن حاجی‌ میرزایی پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمد جواد آذری جهرمی اینستاگرام محسن حاجی میرزایی حاجی میرزایی آذری جهرمی حاجی میرزایی محمد جواد آذری جهرمی اینستاگرام محسن حاجی میرزایی مقابله با کرونا تعطیلی مدارس دانش آموزان ویروس کرونا آموزش ها درس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۴۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، از سال ۱۳۹۷ طرحی تحت عنوان «بوم» در مدارس ابتدایی و متوسطه اول کشور به صورت آزمایشی اجرا شد و امروزه تعداد مدارسی که این طرح را اجرا می‌کنند، افزایش پیدا کرده است.

این طرح مخفف عبارت «برنامه ویژه مدرسه» است و قرار بود براساس بند ۵ -۵ سند تحول بنیادین و بند ۲ -۱۳ برنامه درسی ملی، بخشی از برنامه درسی در اختیار مدرسه قرار بگیرد و با افزایش اختیار عمل مدارس، به نوعی انعطاف در برنامه آموزشی ایجاد کرده و فعالیت‌هایی که دانش‌آموزمحور هستند را در مدارس گسترش بدهیم.

بیشتر بخوانید طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟ / استعدادیابی تنها روی کاغذ

محمود امانی طهرانی مشاور علمی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و مولف کتاب راهنمای عمل برنامه ویژه مدرسه (بوم) درباره جزئیات این طرح می‌گوید: بوم یا برنامه ویژه مدرسه یعنی اینکه مدیریت مدرسه، شورای مدرسه و معلمان مدرسه اجازه دارند و می‌توانند برای زمان معینی از آموزش رسمی مدرسه، خودشان موضوع و محتوا ارائه دهند. همچنین مواد آموزشی تولید کنند، آموزش دهند، ارزشیابی کنند، کارنامه ارائه دهند و به طور کامل یک برنامه درسی را طراحی و اجرا کنند.

وی افزود: محتوای برنامه ویژه مدرسه از نظر من از ۳ جنس است؛ یک جنس، محتواهایی هستند که یک موضوع مناسب و جذاب آموزشی را ارائه می‌دهند؛ این موضوع‌ها در ساحت‌های ششگانه تربیت (تربیت اخلاقی، اعتقادی و عبادی، تربیت علمی و فناوری، تربیت اجتماعی و سیاسی، تربیت هنری و زیبایی شناخت، تربیت اقتصادی و حرفه‌ای، تربیت زیستی و بدنی) وجود دارد؛ مثلا درباره یک موضوع علمی یا دینی یا اجتماعی یا ورزشی یا شغلی و ... محتوایی تدارک دیده می‌شود و به دانش آموزان ارائه می‌شود.

براساس گفته‌های طهرانی در این طرح هر معلمی در عین اینکه مسئولیت تدریس کتاب‌ درسی خود را برعهده دارد، ۲ هفته از تدریس را خالی می‌کند و برای این ۲هفته پیشنهادی جدید می‌دهد یا ممکن است برنامه جدیدی ارائه نکند اما تحت مدیریت خودش، فردی را بیاورد و برنامه‌ای را ارائه دهد.

از این صحبت‌ها و شروع آزمایشی طرح تقریبا پنج سال گذشته اما آیا طرح در اجرا موفق بوده و توانسته در بهبود عملکرد مدارس موثر باشد؟ از معلمان پرسیدیم که بعد از پنج سال این طرح چطور اجرا می‌شود و یکی از معلمان ابتدایی تهران در این خصوص به ایسکانیوز گفت: برای اجرای طرح بوم هر بار چیز جدیدی از معلمان درخواست می‌کنند. در سال‌های اخیر اجرای طرح اینگونه بوده که ما باید مهارتی به دانش‌آموز بیاموزیم که با کمک آن بتواند کسب درآمد کند. آموزش‌ها باید در مجموع ۶۰ ساعت باشد و هر هفته تقریبا ۲ ساعت زمان بگذاریم.

مقایسه صحبت‌های ایده‌پرداز طرح و معلمان نشان می‌دهد که قدم اول در اجرا یعنی آموزش و تفهیم نحوه اجرا برای معلمان و مدیران به درستی شکل نگرفته است یعنی مدیر مدرسه و معلمی که مجری است، به درستی نمی‌دانند که باید چه کاری انجام بدهند و چطور می‌توانند طرح را اجرا کنند.

از جهتی موانعی هم سر راه اجرای طرح وجود دارد که می‌‍تواند مانع تحقق اهداف طرح شود. معلم دیگری در این باره به ایسکانیوز گفت: در ظاهر ۲ ساعت در هفته برای اجرای طرح زیاد نیست اما آموزش و پرورش از ما می‌خواهد که چندین طرح را هم‌زمان با هم پیش ببریم و زمان گذاشتن برای همه آن‌ها دشوار است.

حجم بالای کتاب‌های درسی

وی با اشاره به اینکه حجم بالای کتاب‌های درسی هم مانعی برای اجرای طرح است، عنوان کرد: از طرفی کتاب‌های درسی در سال‌های اخیر دشوارتر از قبل شده و ما باید روی تدریس کامل مباحث کتاب وقت بگذاریم؛ پیش از این کتاب طوری طراحی شده بود که دانش‌آموز بدون حضور در کلاس و با کمک اولیا می‌توانست درس را متوجه شود و تمرین‌های بسیاری هم در کتاب وجود داشت اما امروز هم تعداد تمرین‌ها کم و مباحث متعدد مطرح شده است.

معلم پایه ابتدایی ادامه داد: یکی از کتاب‌هایی که تغییرات بسیار داشته و سنگین‌تر شده، درس ریاضی است که تمرین‌های کمی هم دارد و ما مجبور هستیم با تکرار مبحث، به یادگیری کودک کمک کنیم. در این شرایط زمانی برای خلاقیت و اجرای طرح «بوم» باقی نمی‌ماند.

کلاس‌های پرجمعیت و فشار کاری روی دوش معلم

وی افزود: وجه دیگر ماجرا اینجاست که کلاس‌های ما پرجمعیت هستند و از استاندارد تعریف شده که ۲۵ دانش‌آموز است، بسیار بیشتر هستند. چطور می‌توان از معلم انتظار داشت که پنج یا ۶ طرح را در کنار تدریس پیش ببرد و توجه داشته باشد که کیفیت کار هم بالا باشد. بیشتر همکاران آموزش اوریگامی (ساخت اشکال با کمک تا کردن کاغذ) را انتخاب می‌کنند که راحت‌تر از دیگر موارد است و بچه‌ها هم استقبال می‌کنند؛ چراکه تجربه آموزش مهارتی مثل قلاب‌بافی برای کودکان نشان داده که این کار می‌تواند خطراتی برای آن‌ها داشته باشد و معلم هم توانایی کنترل بیش از ۴۰ دانش‌آموز را ندارد.

این معلم با بیان اینکه یکی از مشکلات مهم در این حوزه آموزش ندیدن معلمان است، گفت: من باید خودم مهارتی را آموزش دیده باشم که آن را به دانش‌آموز هم آموزش بدهم. درحقیقت اجرای طرح «بوم» محدود شده به پر کردن فرم‌های تشریفاتی که فقط بگوییم طرح را اجرا کردیم. علاوه بر این بسیاری از معلمان حتی نمی‌دانند که طرح «بوم» چیست و چه کاری باید انجام دهند.

وی ادامه داد: کمبود نیرو هم باعث شده تا مدارس ما معلم ورزش، پرورشی و مشاور نداشته باشند و از معلم‌های دیگر بخواهند که این خلا را پرکنند و در این شرایط کاری هم روی دوش معلمان اضافه شده است. این طرح‌ها شاید ماهیت خوبی داشته باشند اما مشکلات ما زیرساختی‌تر از این است و اول باید مشکل کمبود معلم و مدرسه را حل کنیم تا فرصتی برای اجرای ایده‌های دیگر هم باقی بماند.

مدرسه هزینه استفاده از مربی را ندارد

معلم ابتدایی توضیح داد: علاوه بر این آوردن مربی از بیرون مدرسه هم هزینه‌بر است. مدارس هم در رفع نیازهای اولیه خود مانده‌اند و با بودجه‌ای که می‌گیرند به پرداخت قبوض فکر می‌کنند؛ در این شرایط پولی نمی‌ماند که بخواهند برای آموزش خارج از کلاس دانش‌آموزان هزینه کنند.

به گزارش ایسکانیوز، طرح «بوم» روی کاغذ طرح خوبی است و اهداف بلندی دارد اما آموزش و پرورش باید ابتدا زیرساخت‌ها را درست کند تا یک طرح به نتیجه برسد وگرنه بدون اینکه تغییری در عملکرد مدارس ایجاد شود و کیفیت ارتقا پیدا کند، صرفا فشار کاری معلمان را بیشتر می‌کند.

تراکم بالای کلاس‌های درس و کمبود معلم خود یکی از اصلی‌ترین چالش‌های موجود است چراکه معلم باید زمان کافی داشته باشد تا بتواند به تک تک دانش‌آموزان رسیدگی کند. از جهتی حجم کتاب‌های درسی و مباحثی که باید ارائه شود با طرح‌ها همخوانی ندارند و معلم نمی‌داند به کدام یک رسیدگی کند.

گذشته از همه این‌ها یکی از مشکلات اساسی آموزش و پرورش در اجرای بیشتر طرح‌ها، ضعف در دوره‌های ضمن خدمت است. تا ابعاد کامل یک طرح برای معلم روشن نشود، آموزش کافی نبیند که چطور آن را اجرا کند، اجرای طرح موثر نخواهد بود. نیروی کارآمد و آموزش دیده کیفیت کار را بالا می‌برد و وقتی پای آموزش بلنگد، نمی‌توان انتظار داشت که به اهداف بزرگ برسیم.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1228375 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • نواختن زنگ سپاس در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است/اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟