Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت آمریکا در شرایط پادمی ویروس کرونا با تشدید تحریم علیه ایران در واقع در چرخشی از فشار اقتصادی به پزشکی به دنبال جنایتی بزرگ علیه مردم کشورمان است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آرزو نوروزجم؛ مهر سیاست تحریم، سالهاست بر پرونده جمهوری اسلامی ایران خورده است و هر بار با یک بهانه جدید تشدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکبار هنرمندان شیفته غرب داخلی نامه مینویسند و خواستار برخورد با ایران می‌شوند و یکبار هم برخی سیاسیون دلباخته آمریکا پیغام و پسغام میفرستند و خواهان تشدید تحریم‌ها علیه ایران می‌شوند . حالا داستان قدیمی تحریم ایران از طرف دولت‌های مختلف آمریکا، رنگ و بوی میهمان ناخوانده این روزها را به خود گرفته است.

جهانگردی که سفرش را از شرقی ترین جای کره زمین آغاز کرده و حالا دست و پایش به بیشتر کشورهای دنیا دراز شده است. ویروسی از خانواده کرونا که جهشی بیشتر را تجربه کرده و حالا برخی از دانشمندان می‌گویند ممکن است پشت پرده اش سیاسی باشد.

اوضاع و احوال کنترل و پیشگیری این بحران البته در جای جای دنیا با هم تفاوت دارد. چینی ها ده روزه یک بیمارستان اختصاصی برای کرونا را علم میکنند و برخی کشورها هم چاره قرنطینه و بستن مرزها و جاده ها را در پیش گرفته‌اند. 

اما این اوضاع و احوال در ایران کمی فرق دارد، کشور ما در حال حاضر رتبه پنجم میزان ابتلا به بیماری کویید 19 را دارد، شرایطی که کمبود امکانات بهداشتی و تجهیزات بیمارستانی به وخیم تر شدن اوضاع کنترل این بیماری دامن می‌زند.

کمبود در دارو و تجهیزات پزشکی برای مقابله با کرونا از عوامل جدی بالا رفتن مرگ و میر در ایران است. در شرایطی که ایران برای تأمین دارو و تجهیزات درمانی تا حد زیادی به خارج وابسته است، تحریم‌های شدید آمریکا مانعی جدی در تأمین این مواد است.

سازمان "دیدبان حقوق بشری" تأیید می‌کند که علیرغم اعلام دولت آمریکا مبنی بر خارج بودن مواد غذایی و دارویی از دایره تحریم‌ها ،اما بانک‌ها و بیمه‌ها و بنگاه‌های آمریکایی و اروپایی از بیم گرفتار شدن به تحریم‌های آمریکا ترجیح می‌دهند هیچ معامله‌ای با جمهوری اسلامی نداشته باشند.

امکاناتی که بود و نبودش به تحریم‌های اعمال شده علیه ایران بستگی دارد. تحریم‌های یک جانبه علیه ایران چند سالی می‌شود که به دنبال انتخاب دونالد ترامپ در جایگاه رئیس جمهور ایالات متحده جدی تر از گذشته دنبال شده و حتی بعد از نقض برجام توسط رییس جمهور آمریکا شدت بیشتری هم گرفته است.

چندی پیش یکی از نمایندگان کنگره آمریکا از ادامه تحریم‌های کشورش علیه ایران انتقاد کرد. انتقادی که صدایش از تریبون چینی‌ها هم بلند شد. اما دونالد ترامپ در یک کنفرانس خبری درباره لغو تحریم‌های ایران گفت: ایالات متحده تحریم‌ها علیه ایران را به دلیل همه‌گیرشدن ویروس کرونا کاهش نخواهد داد.

نیویرک تایمز هم در گزارشی اعلام کرد: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی آمریکا در کاخ سفید از تشدید تنش با ایران در بهبوهه شیوع ویروس کرونا حمایت کرده‌اند.

به جز آمریکایی‌ها ، قلم فرسایانی چون جیسون رضاییان هم خواستار تحریم ایران شده‌اند،  این زندانی سابق سیاسی در مقاله‌ای که در "واشنگتن پست" به چپ رسید، نوشت : به تحریم‌های ایران بیفزایید چون ایران اکنون زیر فشار کرونا ضعیف است.

همه این برنامه چینی‌ها برای کاهش تشدید تحریم‌ها علیه ایران در حالی انجام می‌شود که رئیس جمهور چین از کشورهای مختلف در خواست کرد به تحریم‌های ایران در شرایط بحران کرونا پایان دهند چرا که روند کنترل و درمان این بیماری با وجود کمبودها و تشدید تحریم‌ها سخت و دشوار است. روسیه‌ و پاکستان هم طی درخواست‌هایی خواستار لغو و تعلیق تحریم‌های آمریکا علیه ایران شدند .

نمایندگان پارلمان انگلیس نیز با ثبت دادخواستی با حدود 1100 امضا، از دولت آمریکا خواسته‌اند که تحریم‌های خود علیه ایران را به‌طور موقت و تا پایان دوره شیوع ویروس کرونا (بیماری کووید-19) لغو کند.

مردان سیاست ایران هم هر کدام  به نوعی برای لغو تحریم ها قدم برداشته اند. حسن روحانی با شیوع کرونا در ایران به سران برخی کشورها از جمله پوتین، رئیس جمهوری روسیه نامه نوشت تا از آمریکا بخواهند تحریم‌ها را لغو کند. رییس دولت دوازدهم در این نامه نوشت: ایران بدون لغو تحریم‌های آمریکا قادر به حل بحران کرونا نیست.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز با انتشار مطلبی در توئیتر و در انتقاد از تحریم‌های آمریکا علیه تهران نوشت:‌ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به شکل بدخواهانه فشار تحریم‌های «غیرقانونی» را جهت خالی کردن منابع مورد نیاز ایران برای مقابله با ویروس «کووید-19» شدت می‌دهد و این در حالی است که شهروندان ما به دلیل این بیماری در حال مرگ هستند.

ظریف همچنین افزود: جهان بیش از این نمی‌تواند در مقابل تعویض تروریسم اقتصادی آمریکا با تروریسم پزشکی این کشور سکوت کند.

مقامات آمریکایی اما در ارتباط با نامه روحانی مبنی بر لغو تحریم‌ها تابحال واکنش صریحی نشان نداده‌اند، هرچند پیش از این اما وزیر امور خارجه آمریکا، از ایران خواسته بود که به دلیل شیوع ویروس كرونا آمریكایی‌های زندانی را آزاد کند.

رییس جمهور این کشور علی رغم شیوع پاندمی ویروس کرونا در اغلب کشورهای جهان اما همچنان اصرار دارد تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران اعمال شود.

از سویی دیگر ترامپ اعلام کرده برای کمک به ایران و بیماران درگیر با ویروس کرونا آمادگی دارد. آن هم در شرایطی که مراکز درمانی آمریکا اعلام کرده است با کمبود کیت‌های تشخیص کرونا مواجه هستند.

در ایران بیش از ۲۱ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۱۵۵۰ نفر درگذشته‌اند و حالا  جامعه جهانی معتقد است همه کشورها باید به ایران کمک کنند؛ چرا که بزرگترین مانع کنترل و قطع زنجیره این بیماری تحریم‌های آمریکاست که باید هرچه زودتر برداشته شود.

آمار مبتلایان ایران به بیماری کویید 19 در حالی روند نزولی پیش گرفته است که هنوز خبری از توقف تحریم‌های ایران آن هم به نفع مردم عادی به گوش نمی‌رسد. جدال توئیتری تهران و واشنگتن درباره اثر تحریم‌های آمریکا بر مقابله ایران با کرونا هم هنوز به نتیجه مثبتی نرسیده است.

دولت‌های ایران و آمریکا محل جدال اصلی نیستند، بلکه آنچه مسلم است بازنده اصلی همه این بده بستان‌های سیاسی قرار است مردم عادی باشند. چه آنها که درگیر تحریم‌های ظالمانه آمریکا هستند چه مردم عادی که برای خرید یک بسته دستمال توالت باید ساعت‌ها در صف فروشگاه ایالات متحده بایستند.

هر چند بسیار از دولت آمریکایی که مردم مظلوم بسیاری را در جای جای جهان تنها به دلیل منافع شخصی خود به خاک و خون کشیده بعید است ولی باید دید که آیا سازمان‌های حقوق بشری و دولت‌های به ظاهر مدافع حقوق بشر در جهان که همیشه کوچکترین موردی را برای ایران پرونده کرده و در مجامع بین‌المللی دست می‌گیرند، خواهند توانست دولت آمریکا را به دلیل این جنایت بزرگ علیه ملت ایران عقب برانند یا خیر.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا ایران تحریم ایران ملت ایران حقوق بشر تحریم های آمریکا تحریم های ایران لغو تحریم ها دولت آمریکا ویروس کرونا تشدید تحریم رئیس جمهور علیه ایران حقوق بشری علیه ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۵۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

به گزارش قدس آنلاین، سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی گفت: پیونگ یانگ در واکنش به استفاده واشنگتن از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای تهاجم و رفتار خصمانه علیه کره شمالی، گزینه‌های سختگیرانه و قاطعی برای حفاظت از حاکمیت و امنیت خود خواهد داشت.

وزارت خارجه کره شمالی افزود : واشنگتن همواره از حقوق بشر برای اقدامات تحریک‌آمیز سیاسی و توطئه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند.

وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته گزارش سالانه خود درباره حقوق بشر در کشورهای مختلف را منتشر کرد و در آن کره شمالی را به «نقض گسترده حقوق بشر» متهم کرد.

در این گزارش ادعا شده است که گزارش‌های معتبری درباره «کشتارهای غیرقانونی و خودسرانه از جمله قتل‌های فراقانونی، ناپدیدسازی قهری، شکنجه یا مجازات یا رفتار وحشیانه و غیرانسانی و تحقیرآمیز توسط مقام‌های دولتی» کره شمالی وجود دارد.

این گزارش در حالی منتشر شده که تنش‌ها میان آمریکا و متحدانش با کره شمالی در اوج قرار دارد و پیونگ یانگ به تازگی از تحریم‌های آمریکا انتقاد کرده است.

خبرگزاری مرکزی کره بامداد پنجشنبه به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه کره شمالی که نامش را منتشر نکرد، نوشت: تحریم‌های ظالمانه آمریکا نیرویی برای افزایش تدریجی توان ملی ما بوده است.

وی تاکید کرد: کره شمالی در برابر تهدیدهای خصمانه و فشارهای تحریمی آمریکا از حق حاکمیت و منافع امنیتی خود دفاع می‌کند و اقدامات قوی‌تری به منظور تقویت توان فنی و نظامی خود اتخاذ خواهد کرد.

این مقام اظهار کرد: ما به تحریم‌های آمریکا عادت کرده‌ایم و توان و قدرت بالایی برای ایستادن در مقابل هر گونه تحریم شدیدی داریم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد