Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از وزارت راه و شهرسازی، سحر تاجبخش، معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان هواشناسی کشور تغییر اقلیم را مساله‌ای جهانی خواند و با بیان این‌که دمای جو زمین تا پایان سال ۲۰۱۹ نسبت به دوران پیش از انقلاب صنعتی ۱/۱ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است، گفت: این افزایش دما به یک چالش بین‌المللی تبدیل شده است و این مساله تمام رویه ارتباط اقیانوس‌ها با اتمسفر و اتمسفر با زمین را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این رویه را بر هم می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او، ذوب شدن یخ‌های قطبی، افزایش تراز آب اقیانوس‌ها، افزایش، تشدید پدیده‌های حدی و رخداد امواج گرمایی و سرمایی را از جمله پیامدهای افزایش دمای کره زمین خواند و با اشاره به این‌که، دانشمندان این موارد را پیامد افزایش دمای کره زمین و از میان رفتن تعادل میان اقیانوس و اتمسفر می‌دانند، افزود: رخداد این پیامدها بسیار مهم است؛ زیرا می‌تواند، امنیت غذایی و زندگی مردم را بر هم بزند که البته تا اندازه زیادی این اتفاق رخ داده است و تعدد رخدادهایی نظیر سیلاب‌ها در دنیا زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده و می‌دهد.

رییس سازمان هواشناسی عنوان کرد: ارتباط مستقیم اقلیم با آب است و مدیریت آب‌ به‌ویژه منابع آب شیرین، متاثر از مسائل اقلیمی است و ما نیز در کشور این تجربه را داشته‌ایم. بنابراین سازمان هواشناسی جهانی و سازمان جهانی آب به‌طور مشترک تصمیم گرفتند که با انتخاب شعار "آب و اقلیم" برای سال جاری میلادی، ارتباط این دو حوزه در در سطوح ملی و بین‌المللی، نمود بیشتری داشته باشد و کشورها بتوانند، مدیریت آب و منابع آبی را با ملاحظات تغییر اقلیم انجام دهند و امیدوارم این اتفاق در کشور ما نیز رخ دهد.

او با تبریک روز جهانی هواشناسی به تمام کارکنان این سازمان در سراسر کشور، گفت: سال ۹۸ سال پرچالش و پر از بحران‌های جوی برای ما بود و ما با تمام مشکلات و محدودیت‌ها توانستیم پیش‌بینی‌ها و پیش‌آگاهی‌های لازم را به‌هنگام انجام دهیم که موفقیت در این خصوص مرهون تلاش تمام همکارانمان بود.

تاجبخش با بیان این‌که مساله اقلیم، مساله‌ای مربوط به یک واحد و سازمان خاص در سطح دنیا و کشور نیست، بیان کرد: سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلفی باید با همکاری یکدیگر برای مدیریت مسائل اقلیمی همکاری کنند. اقلیم در دنیا بخش‌های مختلفی دارد و هیئت بین‌الدول تغییر اقلیم(IPCC) یکی از سازمان‌هایی است که در پایش اطلاعات کمی موارد مرتبط با اقلیم در دنیا مشارکت می‌کند و سازمان هواشناسی، مرجع رسمی این هیئت در کشور است. بنابراین اندازه‌گیری‌ها و ملاحظات کمی در خصوص موارد مرتبط با تغییر اقلمی در کشور توسط این سازمان انجام می‌شود.

او، تولید گازهای گلخانه‌ای را از مهم‌ترین علل تغییرات اقلیمی و افزایش گرمای جهانی خواند و با اشاره به این‌که سازمان‌های متعددی با این مساله دست به گریبان هستند، افزود: بسیاری از دستگاه‌ها در تولید این گازها نقش دارند یا بر آن نظارت می‌کنند. بنابراین این دستگاه‌ها باید با همکاری یکدیگر و بر اساس پروتکل‌های بین‌المللی تلاش کنند تا مقدار تولید گازهای گلخانه‌ای در کشور کاهش یابد. البته این موضوع محدود و منحصر به کشور ما نیست و تمام کشورهای دنیا باید این اقدامات را انجام دهند تا بتوانیم محیط زیستی قابل اعتماد همراه با کاهش رخداد پدیده‌های حدی داشته باشیم و از این رهگذر شرایط زندگی مناسب‌تری برای مردم مهیا کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقیانوس سازمان هواشناسی مسلمان امنیت تغییر اقلیم سازمان هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۶۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویدادهای شدید آب و هوایی در ایران و جهان تکرار می‌شود

مقام مسئول سازمان هواشناسی گفت:‌ با توجه به افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای، باید منتظر تکرار رویدادهای شدید آب و هوایی در اکثر مناطق جهان و ایران بود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، احد وظیفه اظهار کرد: دگرگونی‌های بی‌سابقه در زمین در حال وقوع است. محتوای گرمای اقیانوس‌ها و سطح دریاها به بالاترین حد مشاهده شده رسیده و وسعت یخچال های قطب جنوب نیز به کمترین حد مشاهده شده تا کنون رسیده است.

نماینده رسمی سازمان هواشناسی کشور در تدوین گزارش اقلیمی سال 2023 قاره آسیا با بیان این‌که بحران آب و هوا بزرگ‌ترین چالش بشریت است، افزود: گرمای شدید، سیل، خشکسالی، آتش‌سوزی جنگل‌ها و طوفان‌های حاره‌ای، ویرانی‌های زیادی به بار آورده و سبب بروز خسارت‌های اقتصادی و اجتماعی هنگفتی شده است.

وی اضافه کرد: سازمان جهانی هواشناسی با هدف افزایش آگاهی‌بخشی آحاد جامعه نسبت به تغییرات در حال وقوع روی زمین، یک گزارش سالانه اقلیمی با مشارکت سازمان های هواشناسی سراسر جهان تهیه و تدوین می‌کند که بخشی از گزارش امسال با مشارکت سازمان هواشناسی ایران تدوین شده است. بخشی از این گزارش به تغییرات گسترده در پارامترهای اقلیمی ایران به ویژه در حوزه بارش و دما اشاره شده که پیامدهای زیادی داشته است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی یادآور شد: با توجه به این‌که غلظت گازهای گلخانه‌ای همچنان در حال افزایش، باید منتظر تکرار رویدادهای شدید آب و هوایی در اکثر مناطق جهان و ایران بود. سازمان‌های هواشناسی و آب و هواشناسی کشورها برای مقابله با وسعت و بزرگی این چالش همکاری های خود با جامعه بین المللی را افزایش داده اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • رویدادهای شدید آب و هوایی در ایران و جهان تکرار می‌شود
  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان در سال ۲۰۲۳ شکسته شد
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان ۲۰۲۳ شکسته شد
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند
  • وزیر جنگ‌طلب، نتانیاهو را تهدید کرد