Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان دانشگاه میشیگان و استنفورد نانوذراتی را تولید کرده‌اند که پلاک‌های عامل سکته قلبی را می‌خورند و مانع ورود آن‌ها به قلب و در نتیجه سکته قلبی فرد می‌شوند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، با رسوب لیپید و کلسترول کم‌چگال روی دیواره داخلی سرخ‌رگ‌های با قطر متوسط و بزرگ، پلاک‌های فیبری-چربی (آتروما) تشکیل می‌شوند که با افزایش سن رفته رفته ازدیاد می‌یابد و موجب تنگی رگ (استنوزیس) یا تصلب شرائین یا در نهایت سکته قلبی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برایان اسمیت، دانشیار مهندسی زیست پزشکی در دانشگاه میشیگان و تیمی از دانشمندان، نانوذراتی را طراحی کرده‌اند که «اسب ترووا» نام دارند و می‌توانند مستقیما پلاک‌های درون خون را از بین ببرند و میزان آن‌ها را کاهش دهند و ثابت نگه دارند. این کشف می‌تواند درمان بسیار خوبی برای آترواسکلروزیس یا تصلب شرائین باشد که عامل اصلی مرگ افراد در کشور‌هایی مثل ایالات متحده آمریکا به شمار می‌رود.
به گفته محققان، این نانوذرات در پلاک‌های آترواسکلروزیس خانه‌گزینی می‌کنند. این سلول‌ها همانند مونوسیت‌ها و ماکروفاژ‌ها از نوع سلول‌های ایمنی هستند. به این معنا که درشت‌خوار‌ها یا ماکروفاژ‌ها سلول‌هایی دارای قدرت بیگانه‌خواری هستند که سلول‌های فرسوده و بقایای سلولی و ریزسازواره‌ها را به درون خود می‌کشند و توسط آنزیم‌های لیزوزومی از بین می‌برند. مونوسیت‌ها نیز با پدیده دیاپدز از خون خارج می‌شوند و وارد بافت‌ها می‌شوند و ماکروفاژ‌ها را به وجود می‌آوردند. درشت‌خوار‌ها به طور غیر مستقیم در حفظ و ترمیم و به طور مستقیم در دفاع از بدن دخیل هستند.
زمانی که نانوذرات به داخل ماکروفاژ‌ها در این پلاک‌ها می‌روند، دارویی را آزاد می‌کنند که سلول را تحریک به درگیر شدن و خوردن سلول‌های مرده می‌کند. در نهایت، این کار منجر به از بین رفتن سلول‌های بیمار یا مرده در هسته پلاک می‌شود. با تقویت مجدد ماکروفاژها، سایز پلاک‌ها کاهش پیدا می‌کند و میزان آن‌ها در خون ثابت باقی می‌ماند.
محققان امیدوارند که با انجام آزمایش‌های بالینی روی این نانوذرات در آینده خطر ابتلا به بیشتر انواع حملات قلبی را کاهش دهند و عوارض جانبی نانودارو‌ها را به حداقل برسانند.
محققان می‌گویند: ما دریافتیم که می‌توانیم ماکروفاژ‌ها را به خوردن سلول‌های مرده و در حال مرگ آن هم به صورت انتخابی تحریک کنیم. این سلول‌های التهابی در واقع سلول‌های پیشرونده در تصلب شرائین به شمار می‌روند که بخشی از دلایل حمله قلبی هستند. ما با این کار یک مولکول کوچک را درون ماکروفاژ‌ها وارد می‌کنیم و به آن‌ها می‌گوییم که دوباره غذا بخورند. ما مطمئنیم که این کار بهتر از روش‌های درمانی قبلی است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نانوذرات سکته قلبی درمان بیماری سکته قلبی پلاک ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۶۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب ۳۵ هزار پلاک‌ آبی هوشمند در منطقه ۵ اصفهان

مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان با اشاره به نصب ۳۵ هزار پلاک‌ آبی هوشمند در سطح این منطقه گفت: برای اجرای طرح نصب پلاک‌های هوشمند منازل مسکونی در سطح منطقه ۵ بیش از ۵۵ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

حسین کارگر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نصب پلاک‌های هوشمند بر منازل مسکونی منطقه ۵ اصفهان اظهار کرد: این طرح که با همت معاونت برنامه‌ریزی و با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان به‌صورت هماهنگ در سطح شهر اصفهان در حال اجرا است، به محدوده منطقه ۵ وارد شده است و مجریان آن در حال نصب پلاک‌های منازل و واحدهای تجاری این منطقه هستند، پلاک‌های آبی هوشمند شامل کد پستی و کد شناسایی هستند.

وی با اشاره به اینکه از طریق بارکدهای روی پلاک‌های آبی هوشمند، اطلاعات عمومی ملک قابل بازخوانی است، افزود: این امر می‌تواند به ارائه خدماتی همچون اطلاعات و مشخصات مکان‌مند ملک، کمک بسیاری کند. این خدمت برای راهنمایی مسیر، مکان‌یابی و ارائه خدمت باکیفیت‌تر نهادها و سازمان‌های خدمت‌رسان به شهروندان کمک می‌کند.

مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان تصریح کرد: اجرای این طرح از خیابان نظر در محله جلفا آغاز و هم‌اکنون ۳۵ هزار پلاک در منطقه نصب شده است.

کارگر بیان کرد: اجرای طرح نصب پلاک‌های هوشمند منازل مسکونی تا پایان خرداد ۱۴۰۳ در منطقه ۵ ادامه خواهد داشت و همه منازل و مکان‌های تجاری منطقه دارای پلاک آبی هوشمند خواهند شد.

وی با بیان اینکه برای اجرای طرح نصب پلاک‌های هوشمند منازل مسکونی در سطح منطقه ۵ بیش از ۵۵ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: طی اجرای این طرح، حدود ٥٠ هزار واحد مسکونی و تجاری در این منطقه دارای پلاک هوشمند می‌شوند و از خدمات آن بهره‌مند خواهند شد.

کد خبر 750965

دیگر خبرها

  • احیای استقلال بعد از دو سکته ناقص/ خارجی‌ها صدر را آبی نگه داشتند
  • نصب ۳۵ هزار پلاک‌ آبی هوشمند در منطقه ۵ اصفهان
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • همکاران ما در جنگ نرم دشمن آسیب می‌بینند و طعنه می‌خورند | نباید از چشم مردم مخفی و جهادشان مغفول بماند
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان