Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@21:49:37 GMT

آیا ترامپ به سرنوشت جیمی کارتر دچار می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۰۷۴۲

آیا ترامپ به سرنوشت جیمی کارتر دچار می‌شود؟

کارشناس مسائل آمریکا گفت: برخی این احتمال را می‌دهند که ترامپ به سرنوشت کارتر دچار شود ولی این خوش بینی باید با یک درایت و دوراندیشی، مدنظر باشد.

«مرتضی مکی»، کارشناس مسائل آمریکا، درباره انتخابات آمریکا در سال 2020 و آینده ترامپ با توجه به رقیبان دموکرات قدرتمندی چون جو بایدن به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: مهمترین موضوعی که این روزها در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2020 آمریکا مطرح است رقابت‌های درون حزبی دموکرات‌ها برای انتخاب نامزد نهایی و رقیب با دونالد ترامپ، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از سه‌شنبه بزرگ که انتخابات درون حزبی دموکرات ها در 14 ایالت برگزار شد تقریبا تا حدود زیادی رقیبان اصلی مشخص شدند. با کناره‌گیری 4 کاندیدای ریاست جمهوری دموکرات، تقریبا برنی سندرز و جو بایدن به رقابت نهایی دموکرات‌ها راه یافتند و ما  در ماه مارس 2020، یک انتخابات مهم ایالتی دیگر هم داریم و آن انتخابات ایالت میشیگان است که آن ایالت می‌تواند، تا حدودی چهره رقیب دموکرات دونالد ترامپ را روشن کند.

او افزود: اینکه حالا برنی سندرز یا جو بایدن به دور نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا راه خواهند یافت و کدام نامزد دموکرات، گزینه بهتری برای شکست ترامپ است بحث های سیاسی و  رسانه‌ای جدی در محافل آمریکا و دیگر کشورهای جهان در این باره، است. بسیاری برنی سندرز را چهره قوی تری برای رقابت با دونالد ترامپ می‌دانند چرا که او می تواند یک فضای دو قطبی را در جامعه آمریکا ایجاد کند و برای بخش‌های زیادی از زنان و کسانی که مردد هستند در انتخابات 2020 آمریکا رای بدهند، چهره تاثیرگذار تری است.

این کارشناس مسائل آمریکا بیان کرد: بحث دیگری وجود دارد و آن اینکه در درون حزب دموکرات، ما یک شکاف عمیقی داریم و آن اینکه چهره‌های برجسته و شاخص حزب دموکرات از جو بایدن حمایت می‌کنند و آن را گزینه بهتری برای ریاست جمهوری و رقابت با ترامپ می دانند. به هر حال جو بایدن 8 سال معاون اوباما بوده و بیش از 30 سال سابقه سناتوری در آمریکا را داشته و یک چهره بوروکرات و شناخته شده برای دموکرات‌ها است. گفته می شود برنی سندرز یک شورشی در داخل حزب دموکرات است و برنامه های سیاسی و تبلیغاتی او، شاید با حزب دموکرات زیاد همخوانی نداشته باشد. این شکافی که در داخل حزب دموکرات است به عنوان یک نقطه ضعف برای آنها محسوب می شود که می‌تواند، یک فرصتی را برای ترامپ فراهم کند تا رقیب دموکرات خود را تضعیف کند و هم میزان بخت پیروزی خود در انتخابات 2020، افزایش دهد.

او در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ موفق می شود رقیبان دموکرات خود را کنار بزند؟ نیز گفت: نمی‌توان انکار کرد که کارنامه اقتصادی ترامپ در داخل آمریکا مثبت بوده است. این مثبت بودن گفته می‌شود که در کوتاه مدت مثبت بوده است اما در نگاه بلندمدت قطعا اقتصاد آمریکا دچار ضرر و زیان‌های جدی از سیاست های اقتصادی او می شود. اما متغیرهای زیادی وارد عرصه سیاسی و اقتصادی جامعه آمریکا می‌شود که ترامپ نمی‌تواند از این کارنامه اقتصادی خود بهره برداری سیاسی و تبلیغاتی مورد نیازش را انجام دهد.

مکی افزود:  اگر این بحران کرونا همچنان ادامه پیدا کند و تاثیرات عمیق خود را بر اقتصاد آمریکا بگذارد قطعا این موضوع اقتصاد که، یک امتیاز مثبت برای ترامپ است می‌تواند پاشنه آشیل باشد. در عرصه ستاد خارجی نیز ترامپ کارنامه موفقیت‌آمیزی نداشته و بر روی هر گزینه‌ای دست گذاشته قطعا تبعات منفی آن بیشتر از بهره‌های مثبتی بوده که آمریکا به دنبال استفاده از آن بوده است. فضای سیاسی آمریکا فضای مبهم و پیچیده‌ای شده است ضمن اینکه در این فضای مبهم، ترامپ توانسته خودش را همچنان در صدر نگه دارد و نباید احتمال پیروزی او را در انتخابات 2020 دست کم گرفت. بسیاری در اروپا و ایران و کشورهای جهان منتظرند ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری شکست بخورد تا فضای سیاسی جدیدی ایجاد شود و در آن فضا، بتوانند اهداف خودشان را پیش ببرند. این خوشبینی نباید زیاد به تدوین استراتژی و راهبرد کلان سیاست خارجی و امنیتی که امکان دارد 4 سال دیگر ترامپ را در کاخ سفید ببینیم اثر بگذارد و باید این استراتژی ها با این تصویر که احتمال پیروزی دونالد ترامپ هم کم نیست، مورد توجه قرار بگیرد.

مرتضی مکی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال اینکه ترامپ رئیس جمهور یک دوره‌ای شود؟ اظهار کرد:  تک دوره‌ای شدن روسای جمهور در تاریخ آمریکا وجود داشته است. بعد از جنگ جهانی دوم نیکسون در دور دوم انتخابات تغییر کرد و جیمی کارتر اولین رییس جمهور بعد از جنگ جهانی آمریکا است که تک دوره ای بوده و جورج بوش پدر هم تک دوره ای بوده است. ولی شکست کارتر در تاریخ آمریکا، اتفاق برجسته‌ای است. به خصوص که آن شکست در دور دوم، بیشتر ناشی از بحث گروگانگیری و 54 گروگان آمریکا در تهران بود که در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رخ داد. بنابراین این رخداد تحت تاثیر این کار بود که کارتر نتوانست به خوبی این تبعات پیروزی را مدیریت کند و در رقابت با ریگان از عرصه ریاست جمهوری، کنار رفت. برخی این احتمال را می‌دهند که ترامپ به سرنوشت کارتر دچار شود ولی این خوش‌بینی باید با یک درایت و دوراندیشی، مدنظر باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات آمریکا ریاست جمهوری دونالد ترامپ حزب دموکرات برنی سندرز دموکرات ها جو بایدن دوره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۰۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • بن گویر، دنده‌های شکسته، بیمارستان و سرنوشت سیاه آریل شارون!
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی