Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@15:59:10 GMT

ترامپ: داروی کرونا از فردا استفاده می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۱۱۱۵

ترامپ: داروی کرونا از فردا استفاده می‌شود

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، روز دوشنبه ۲۳ مارس (چهار فروردین) در توئیتی اعلام کرد دارویی که اخیرا آن را برای مقابله با ویروس جدید کرونا توصیه کرده بود به‌ دلیل «نتایج عالی اولیه» که در پی داشت، از فردا در نیویورک و سایر نقاط استفاده خواهد شد.

اشاره ترامپ در واقع به داروی هیدروکسی کلروکین که به‌عنوان داروی ضد مالاریا شناخته می‌شود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش یورونیوز، ترامپ در توئیت خود با استناد به گزارشی از نیویورک پست تاثیر این دارو در مقابل بیماری کووید-۱۹ را ستود. در گزارش نیویورک پست، مردی از فلوریدا ادعا کرده است با دارویی که ترامپ توصیه کرده بود از مرگ حتمی در اثر ابتلا به ویروس کرونا نجات یافته است.

رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه نیز در پیامی توئیتری نوشته بود که استفاده همزمان از داروهای هیدروکسی کلروکین و آزیترومایسین (از آنتی‌بیوتیک‌های رایج) می‌تواند برای درمان بیماری کووید-۱۹ موثر باشد.

وی تاکید کرده بود که سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا به یک دستاورد بزرگ رسیده است و اظهار امیدواری کرد که هر دو دارو به سرعت مورد استفاده قرار گیرند.

وی این ادعا را پیش از این، هفته پیش در یکی از سخنرانی‌هایش در کاخ سفید نیز مطرح و داروی کلروکین را دارویی بسیار قدرتمند برای درمان ویروس کرونا توصیف کرده بود. با این حال سازمان غذا و داروی آمریکا پس از این سخنان در بیانیه‌ای اعلام کرد این موضوع قطعی نیست و آن‌ها در حال بررسی اثر بخشی این دارو برای مقابله با ویروس جدید کرونا هستند.

این در حالی است که در پی سخنان ترامپ، مقام‌های بهداشت و درمان نیجریه اعلام کردند که سه نفر از شهروندان این کشور به خاطر استفاده از داروی کلروکین در بیمارستان بستری شدند. مقام‌های نیجریه به این دلیل هشدارهایی را درباره استفاده از این دارو صادر کردند.

داروی کلروکین بیش از ۷۰ سال است که برای درمان مالاریا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پزشکان و داروشناسان در بریتانیا نیز نسبت به مصرف خودسرانه داروی کلروکین با هدف درمان بیماری کووید-۱۹ هشدار داده‌اند. دکتر پرستو دنیایی از دانشگاه ریدینگ بریتانیا گفته از اواخر هفته گذشته گزارش‌هایی از افزایش مسمومیت با کلروکین مخابره شده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، به گفته این مدرس دانشکده داروشناسی دانشگاه ریدینگ علت افزایش این مسمومیت‌ها شایعاتی است که در چند روز گذشته درباره احتمال موثر بودن کلروکین در درمان بیماری کووید-۱۹ انتشار یافته است.

«هیچ پژوهش و یافته علمی مبنی بر موثر بودن کلروکین در درمان کووید-۱۹ (ناشی از ابتلا به ویروس کرونا ۲۰۱۹) وجود ندارد و این که مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک این دارو بسیار خطرناک است.»

دکتر دنیایی به بخش خبری دانشگاه ریدینگ گفته: «کلروکین دارویی است که از ۸۰ سال پیش آن را می‌شناسیم و برای درمان مالاریا کاربرد دارد. اکنون از این دارو برای بیماری‌های دیگری چون روماتیسم مفصلی و لوپوس منتشر (که یکی از انواع بیماریهای خود ایمنی است) استفاده می‌شود. کلروکین ماده‌‌ای است که از کینین تهیه می‌شود (خاصیت تب‌بری دارد) و از درخت گنه‌گنه (سرده) تهیه می‌شود».

آن طور که دکتر پرستو دنیایی گفته این دارو که برای سال‌ها جهت کاهش علائم و کنترل مالاریا استفاده می‌شده است اکنون در بسیاری از کشورها از جمله نیجریه دیگر به راحتی تجویز نمی‌شود.

این دارو در چند کشور آفریقایی از جمله نیجریه که بیماری مالاریا شیوع دارد به راحتی قابل تهیه است.

«تحوه عملکرد کلروکین به این ترتیب است که با ورود به گلبول‌های قرمز خود به کلیه، جگر، قلب، چشم و طحال می‌شود و با وجود این که از منبع گیاهی و طبیعی تهیه می‌شود اما هرگز نباید یک داروی بی‌خطر فرض شود.»

در اظهارات این مدرس داروشناسی اشاره‌ای به اظهارات چند روز پیش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شده است و همزمان رسانه‌های آمریکا از جمله شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان هم سه روز پیش خبر داده بود که مقام‌های نیجریه پس از سخنان ترامپ درباره داروی کلروکین و افزایش مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد کلروکین، این دارو را وارد فهرست مسمومیت‌کننده‌ها کرده‌اند.

ترامپ در اظهارات خود گفته بود: «این دارو خیلی وقت است که مورد استفاده قرار می‌گیرد، بنابراین خیال‌مان راحت است که اگر مطابق آنچه فکر می‌کنیم عمل نکند دست کم کسی را نخواهد کشت.»

این در حالی است که دکتر دنیایی از دانشگاه ریدینگ امروز، دوشنبه ۲۳ مارس، گفته: «اولا، احتمال اشتباه در میزان دوز مصرفی کلروکین بسیار بالاست، بنابراین افراد ممکن است خیلی راحت میزان بالایی از این دارو را وارد بدن خود کنند. مصرف بیش از اندازه کلروکین سمی و مسمومیت آور است؛ ابتدا احساس ناخوشی می‌کنید، بعد دل درد، استفراغ و سپس بی‌حالی و احساس خواب آلودگی و پس از آن دچار لرز خواهید شد. مسمومیت با کلروکین خیلی زود دچار اختلال تنفس و بعد از کارافتادن سیستم تنفسی و قبلی می‌شود و فرد را به حالت اغماء می‌برد. مرگ بر اصر مسمومیت با کلروکین بسیار محتمل است.»

«اخبار و شایعات درباره کلروکین و کووید-۱۹ پس از آن بالا گرفته که پرزیدنت ترامپ، به نادرست، گفت که سازمان غذا و داروی آمریکا به زودی مجوز دارویی کلروکین برای درمان کووید-۱۹ را صادر خواهد کرد… اولا دانش و تحقیقات مرتبط با کلروکین و کووید-۱۹ هنوز مشخص و آشکار نیست. اما این حقیقت دارد که دانشمندان این دارو و چند داروی دیگر را برای بررسی و تحقیق مد نظر دارند اما هنوز هیچ پژوهشی که نشان دهد کلروکین یا هیدورکسی‌کلروکین نتایج شفابخشی بروی کووید-۱۹ دارد وجود ندارد.»

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بیماری کووید ۱۹ داروی کلروکین برای درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند


 به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند گفت: در بازرسی‌های مستمر و سرزده کارشناسان واحد دارو و درمان شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند از مراکز درمانی، مراکز پخش دارو و همچنین داروخانه‌های سطح شهرستان، ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته به ارزش یک میلیارد و صد میلیون ریال کشف و جمع آوری شد.

 عبداله حمزه ئی با اشاره به اینکه مصرف داروی تاریخ گذشته و فاسد باعث عدم پاسخ مناسب به درمان خواهد شد و احتمال بروز عوارض جانبی و حتی تلفات را نیز در دام در پی خواهد داشت به تمام مرغداران و دامداران شهرستان توصیه کرد: انواع دارو‌های دامپزشکی، واکسن، سموم، مواد ضدعفونی کننده و مواد بیولوژیک را صرفاً با تجویز دامپزشک و از داروخانه‌های مجاز دامپزشکی تهیه کنند و از مصرف خودسرانه دارو جداً خودداری شود، همچنین در زمان خرید و مصرف دارو به تاریخ تولید و انقضای آنها نیز توجه ویژه داشته باشند.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران