Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:12:58 GMT

صنعت برق خود کفا شد؟

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۱۶۲۵

صنعت برق خود کفا شد؟

برق به عنوان صنعت زیربنایی در فرآیند توسعه اقتصادی کشور و ایجاد زیرساخت های توسعه، نقشی ارزنده و اساسی دارد و بسترهای لازم را برای پویایی و رشد کشور در زمینه های گوناگون فراهم می‌سازد. از این رو توسعه کشور نیازمند افزایش ظرفیت‌های تولید، انتقال و توزیع انرژی است.

به گزارش ایسنا،  انرژی الکتریکی در بین گونه های مختلف انرژی به دلایل متعدد از جمله پاک بودن، سهولت مصرف و امکان تبدیل به انواع دیگر انرژی از ویژگی های مطلوب و منحصر به فرد برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخچه پرفراز و نشیب صنعت برق ایران نمایانگر یک قرن تلاش دست اندرکاران در جهت توسعه کمی و کیفی این صنعت است به طوری که در طول این سال ها و به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بی وقفه شاهد تحول ها و پیشرفت های قابل توجه در عرصه های گوناگون صنعت برق کشور بوده ایم که این امر حاصل تلاش  نیروهای توانمند داخلی است.

هم اکنون صنعت برق کشور پس از سال های متمادی مواجهه با تحریم ها، درصدد گشودن دریچه های نو و بالندگی افزون تر است. پی ریزی بازار برق، خصوصی سازی و ایجاد فضای رقابتی، تنوع در سبد تولید، بهره گیری از انرژی های نو و توجه به مسایل زیست محیطی، افزایش بهره وری، مدیریت مصرف، کاهش تلفات، مهندسی ارزش، رشد اعتلای توان نیروی انسانی، بهینه سازی تاسیسات موجود و ... از جمله اقدام های مهمی است که در سال های اخیر از سوی کارگزاران این صنعت مادر با جدیت دنبال می شود.

در زمان حاضر در صنعت برق کشور و در بخش های مختلف طراحی، ساخت تجهیزات، تامین قطعه ها، بهره برداری و فعالیت های مهندسی به خودکفایی بالایی رسیده ایم و آن طور که مصطفی رجبی مشهدی به ایسنا گفته است در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد از تجهیزات صنعت برق در داخل کشور قابل تولید است و ساخت داخل می شود.

وی با بیان اینکه در زمینه تجهیزات به بخش های مختلف از جمله ترانسفور ماتورها، دکل های انتقال، نیروگاه سازی حتی نیروگاه تجدیدپذیر بادی و خورشیدی و همچنین در بخش های مختلف احداث، صدور خدمات فنی و  مهندسی  به کشورهای همسایه و همچنین به لحاظ تولیدات داخلی توانسته ایم شرایط خبی را در صنعت برق کشور رقم بزنیم.

سخنگوی صنعت برق کشوربا تاکید بر اینکه تمامی اقدامات انجام در صنعت برق طی سال های اخیر منجر به این شده که ما و ضعیت خوبی از نظر پتانسیل سازندگان داخلی در کشور داشته باشیم، گفت، یکی از اقداماتی که در سال گذشته در این راستا به تحقق پیوست تولید یک نیروگاه جدید بادی به ظرفیت ۲.۵ مگاوات بود که اکنون  مورد بهره برداری قرار گرفت و در سیستان و بلوچستان نیز نصب خواهد شد.

در اقتصاد کشور هم صنعت برق همواره نقش مثبتی داشته است. به‌طوری که آمارها نشان می‌دهد سهم قابل توجهی از صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران، مربوط به این بخش است. امروز ما سازنده اکثر تجهیزات مورد استفاده در صنعت برق هستیم و با تحولات در سازه‌ها، تجهیزات و سیستم‌های بهره‌برداری دنیا همراهیم. حتی در صنعت نیروگاهی که یکی از پیچیده‌ترین صنایع دنیاست و تخصص‌های متعددی از جمله مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی شیمی و ابزار دقیق را می‌طلبد، موفق عمل کرده‌ایم و حرفی برای گفتن داریم.

مفهوم این عبارات خودکفایی است. نه تنها خودکفا شده‌ایم بلکه در دنیا می‌توانیم وارد عرصه رقابت شویم. به طوری که حتی در مناقصات بین‌المللی می‌بینیم که ایران در رقابت سالم شرکت می‌کند و برنده پروژه‌های ساخت نیروگاه می‌شود. همین‌طور در کنتورسازی بویژه کنتورهای هوشمند، وضعیت ایران قابل قبول است و توانسته موفق عمل کند. در مورد ساخت تجهیزات دیگر مورد نیاز صنعت نیز امروز بیش از ۹۵ درصد به خودکفایی دست یافته‌ایم و حتی صادرات به کشورهای دیگر داشته‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صنعت برق صنعت برق کشور صنعت برق سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۱۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • اشتغال اهمیت دارد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • بدهی صنعت برق به بورس انرژی
  • احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا