Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس و مشاور خانواده ضمن ارائه راهکارهایی برای ترک عادت‌های رفتاری اشتباه، عادت‌های رفتاری که تاکنون موجب کاهش اضطراب‌ می‌شده و اکنون باعث «شیوع ویروس کرونا» می‌شود را تشریح کرد.

شکوفه اویارحسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه علی‌رغم هشدارهای وزارت بهداشت و متخصصان حوزه سلامت مشاهده می‌شود که هنوز برخی مردم این توصیه‌ها را جدی نگرفته‌اند، به دنبال تشریفات عید نوروز هستند و زندگی روزمره‌شان را دارند، اظهار کرد: به نظر می‌رسد عادت‌های رفتاری افراد را وادار به حضور در مجامع عمومی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عادت، رفتار بدون فکر یا اصطلاحاً رفتار شرطی شده است؛ اما چه اتفاقی رخ می‌دهد که افراد بدون فکر کردن، کاری را انجام می‌دهند؟

این کارشناس خانواده با بیان اینکه مغز انسان امروزی از بخش هیجانات و بخش تفکر پیچیده و حل مسئله تشکیل شده است، گفت: مغز انسان وظیفه حفظ بقا انسان و دور کردن از عوامل تهدیدزا و اضطراب‌زا را دارد. پس در پنج سال ابتدایی زندگی، در ارتباط با محیط نحوه کاهش اضطراب را می‌آموزد، مغز در فرآیندی به سرعت متوجه می‌شود که اگر مرتکب اشتباهی شد با کارهایی مانند معذرت‌خواهی، فاصله گرفتن از موقعیت و.... اضطراب خود را کاهش دهد. در واقع به مرور مغز می‌آموزد که برای کاهش اضطراب باید چه کار کند؟ حتی در بزرگسالی زمانی که حال روحی‌ خوب نیست افراد به صورت ناخودآگاه کاری را انجام می‌دهند که حالشان خوب شود.

اویارحسینی اضافه کرد: یکی از کارهایی که در دوران کودکی برای کاهش اضطراب خود انجام می‌دادیم این بود که با سرگرم کردن خود اضطرابمان را کاهش می‌دادیم. با گذشت زمان با خرید کردن، بیرون رفتن و...، اضطرابمان را کاهش می‌دادیم. در حال حاضر که با پدیده‌ای به نام کرونا روبه‌رو شده‌ایم، مسئولان حوزه سلامت انجام راهکارهایی که موجب کاهش اضطراب ما می‌شود را منع کرده‌ و توصیه می‌کنند که نباید از خانه خارج شویم، نباید موضوع را نادیده بگیریم و... در واقع در حال حاضر با «منعی» روبه‌رو شده‌ایم و به دلیل اینکه رفتار جایگزینی برای بهتر شدن حالمان وجود ندارد، نمی‌دانیم که به جای خرید کردن یا بیرون رفتن از خانه، چطور خود را آرام کنیم؟ به مردم نیز این اطلاع‌رسانی داده نشده است که چطور خود را با ترس ناشی از ابتلا به ویروس کرونا و مرگ آرام کنند.

وی در ادامه به ارائه راهکارهایی برای ترک عادت‌ها پرداخت و گفت: افراد می‌توانند عادت‌ها و کارهایی که باعث بهتر شدن حال‌شان می‌شده را بنویسند تا به آنها آگاه شوند. در حال حاضر همه مردم با منع جهانی روبه‌رو شده‌اند، دیگر نباید رفتارها و عادت‌های اشتباهشان را ادامه دهند، برای این کار باید مزایا و معایب عادت‌های رفتاری‌شان را به صورت لیست بنویسند؛ از این طریق متوجه می‌شوند که به طور مثال شاید اگر در این شرایط از خانه خارج شوند حال‌شان بهتر شود، اما این کار باعث انتقال بیماری به خود یا خانواده‌شان خواهد شد؛ این درحالیست که در حال حاضر ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل است و در صورت بیمار شدن ممکن است با کمبودهایی روبرو باشیم.

این مشاور خانواده، معتقد است که با لیست کردن مزایا و معایب عادت‌ها، لپ پیشانی مغز به آگاهی می‌رسد که عادت‌هایی که برای آرام کردن به آنها شرطی شده، دیگر اثرگذار نیست و برای کاهش ترس و اضطراب‌ باید از راه‌هایی به جز نادیده‌انگاری یا بیرون رفتن، هواخوری و... استفاده کند.

به گفته وی، امروزه جوامع غربی با الهام‌گیری از فرهنگ شرق، بودا و آسیای شرقی پدیده‌ای شکل دادند تا افراد برای بهتر شدن حال‌شان اکتشاف درونی انجام‌ دهند؛ یعنی به درون‌شان، طبیعت و تنفس توجه داشته باشند. در واقع توصیه شده که در زمان مشخصی تکنیک‌های توجه آگاهی را انجام دهند؛ کارهایی مانند خلوت‌نشینی، فکر کردن به خود، رفتار و ذهن. همچنین می‌توان ریتم تنفسی را عمیق و آرام کرد و در حین انجام فعالیت‌های روزانه حواس خود را از کارهای مختلف پرت کنیم و فقط به یک موضوع توجه کنیم. این کارها باعث می‌شود که عادت‌های جدیدی از طریق اکتشاف درونی و توجه به درون شکل گیرد و عادت‌های اشتباه خود را ترک کنیم.

اویارحسینی معتقد است که باتوجه به اینکه در این شرایط فعالیت‌های بیرون از خانه افراد کاهش می‌یابد، ممکن است دچار ضعف یا درد در عضلات شوند که برای جلوگیری از این موضوع می‌توانند از نرم‌افزارهای ورزشی استفاده کنند، زیرا با ورزش کردن هورمون شادی در بدن ترشح می‌شود.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس در خانه بمانیم نوروز99 نوروز در خانه روانشناس عادت های رفتاری کاهش اضطراب حال حاضر عادت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۲۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌های روزمره‌ای که نمی‌دانستید دلیل ترش کردن معده هستند

رفلاکس اسید معده که به عنوان ترش کردن معده هم شناخته می‌شود با علائمی همچون احساس سوزش در قفسه سینه و دشواری در بلع همراه است. دلایل اصلی این مشکل با سبک زندگی ما مرتبط است.

به گزارش روزیاتو، عادت‌های غذایی نامناسب یا الگو‌های خواب بد و دیگر عادت‌های روزمره می‌توانند مشکل ترش کردن معده را تشدید کنند. در ادامه با این عادت‌ها آشنا خواهیم شد.

۱- ورزش نامناسبی می‌کنید

هیچ شکی نیست که داشتن فعالیت بدنی یکی از بهترین کار‌هایی است که می‌توان برای حفظ سلامتی انجام داد. اما نوع این فعالیت فیزیکی می‌تواند باعث بهتر یا بدتر شدن حال شما شود. اگر با مشکل ترش کردن معده دست و پنجه نرم می‌کنید، ورزش‌های «های ایمپکت» (High impact) مانند دوچرخه سواری، ژیمناستیک یا وزنه برداری می‌توانند علائم سوزش معده و نفخ را تشدید کنند. اما این بدان معنی نیست که باید ورزش را کنار بگذارید، کافی است به سراغ ورزش‌های ملایم تری مانند پیاده روی، یوگا، شنا یا دوچرخه ثابت بروید.

۲- لباس تنگ می‌پوشید

گرچه لباس‌های تنگ می‌توانند ظاهر جذابی به ما دهند، اما استفاده‌ی زیاد از آن‌ها برای سلامتی مضر است. لباس‌های تنگ علاوه بر اینکه گردش خون را مختل می‌کنند، می‌توانند مشکل ترش کردن معده را هم تشدید کنند. هر لباسی که به شکم فشار آورد، مانند شلوار‌های تنگ و کمربند، علائم سوزش معده را افزایش می‌دهد.

۳- حالت خوابیدن تان نامناسب است

گرچه خوابیدن روی یک بالش کم ارتفاع می‌تواند برای گردن و ستون فقرات مفید باشد، اما اگر با مشکل ترش کردن معده درگیر باشید، به طور حتم کمکی به شما نخواهد کرد. به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند سر در زمان خواب در ارتفاعی حداکثر ۲۰ سانتیمتری قرار گیرد تا جریان حرکت اسید معده به سمت پایین باشد. می‌توانید با استفاده از چند بالش یا با قرار دادن یک پتو در زیر بالش خود، سرتان را بالاتر ببرید.

علاوه بر این، اگر مستعد ترش کردن معده باشید برخی حالت‌های خواب می‌توانند مشکل شما را تشدید کنند. اگر عادت دارید به پهلوی راست بخوابید، ممکن است همین امر دلیل سوزش معده تان باشد. خوابیدن به پهلوی راست باعث شل شدن ماهیچه‌هایی می‌شود که معده و مری را به یکدیگر متصل می‌کنند و کارشان مقابله با رفلاکس اسید معده است؛ بنابراین سعی کنید به پهلوی چپ بخوابید، چون تحقیقات نشان داده این حالت سوزش معده را کاهش می‌دهد.

۴- بعد از غذا دراز می‌کشید

اگر بعد از خوردن غذا دل تان می‌خواهد دراز بکشید، در صورتی که به مشکل ترش کردن معده دچار هستید، بهتر است این عادت را ترک کنید. وقتی دراز می‌کشید، همه‌ی غذایی که خورده اید پشت دریچه‌ی مابین مری و معده جمع می‌شود. بهتر است بعد از غذا صاف بنشینید و زودتر از ۲ تا ۳ ساعت دراز نکشید.

۵- تند غذا می‌خورید

تند غذا خوردن می‌تواند باعث ترش کردن معده شود. کسانی که سریع غذا می‌خورند احتمال بروز این مشکل در آن‌ها بیشتر است و بهتر است به خود فرصت کافی برای خوب جویدن و بلع غذایتان را بدهید.

۶- زیاد قهوه می‌نوشید

گرچه قهوه فواید زیادی برای سلامتی دارد و بسیاری نمی‌توانند روز خود را بدون این نوشیدنی شب کنند، اما اگر با مشکل ترش کردن معده درگیر هستید، بهتر است مصرف قهوه را محدود کنید. قهوه می‌تواند علائم سوزش معده را تشدید کند و اگر متوجه شده اید که بعد از نوشیدن قهوه حال بدی پیدا می‌کنید، کاهش تدریجی آن می‌تواند اقدام مناسبی باشد.

علاوه بر قهوه، نوشیدنی‌های گازدار و همینطور نوشیدنی‌های بسیار شیرین هم می‌توانند زمینه ساز ترش کردن معده شوند. به جای آن ها، با مصرف آب، سوپ و چای، بدن خود را آبرسانی کنید.

دیگر خبرها

  • عادت های روزمره ای که نمی دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • عادت‌های روزمره‌ای که نمی‌دانستید دلیل ترش کردن معده هستند