Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@17:14:21 GMT

وظایف مردم و دولت برای مبارزه با همه‌گیری کرونا

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۲۳۸۷

وظایف مردم و دولت برای مبارزه با همه‌گیری کرونا

رئیس سابق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام اقدامات حداکثری برای پیدا کردن فعال بیماران و ایزوله کردن آنان در شرایط مناسب، محافظت جدی از پرسنل ارائه کننده خدمات درمانی و مهم‌تر از همه کاهش شدید تماس افراد به ظاهر سالم در جامعه یا فاصله‌گذاری فیزیکی را از ضرورت‌های مقابله با کرونا عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی جعفریان در یادداشتی با عنوان "لزوم حفظ فاصله فیزیکی در عین برقراری ارتباطات اجتماعی؛ وظایف مردم و دولت در ادامه مبارزه با همه‌گیری کرونا"، که در اختیار ایسنا قرار گرفت، آورده است: «تلاش های نظام سلامت و بخصوص مراکز درمانی در مواجهه با اپیدمی کرونا این روزها شهره خاص و عام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و پرسنل پشتیبانی بیمارستان‌ها در برخورد با موج اول بیماری چنان حماسه‌ای آفرید که به درستی با دلاوری‌های رزمندگان کشور در جنگ تحمیلی مقایسه شد. افرادی که نه تنها از استراحت شخصی و در کنار خانواده بودن گذشتند، بلکه جان خود  و سلامت و آرامش خانواده را در معرض خطر قرار دادند تا بتوانند از بیماران نیازمند در مقابل ویروس کرونا حمایت کنند و در این راه چه جان‌های پاکی که از دست رفت. داغ این جان‌دادگان راه سلامت بر پیکر جامعه پزشکی کشور خواهد ماند.

اکنون اما، این کارزار سخت همچنان ادامه دارد و راه دشواری تا پایان آن در پیش داریم. اعلام پیروزی زود هنگام با کاهش تعداد مرگ و میر ناشی از بیماری در دو سه روز متوالی یا شناسایی موارد جدید کمتر با توجه به عدم انجام تست تشخیصی برای تمام موارد احتمالی، نتیجه‌ای بجز آرامش خیال کاذب برای مردم در پی نخواهد داشت. در تحلیل آمار و ارقام مرتبط با اپیدمی کرونا در کشور و پاندمی آن در جهان آنقدر پیچیدگی و نکات فنی وجود دارد که نتوان به استنتاج‌های ساده و بسیط اکتفا کرد. از اینرو مراجعه به نظر دانشمندان عرصه همه‌گیرشناسی یا همان اپیدمیولوژی برای داشتن دید بهتر نسبت به روند همه‌گیری کرونا ضروری است. تفاوت روند تشخیص و درمان در استان‌ها از جمله اتفاقاتی است که می‌تواند در گزارش‌های کشوری باعث خوش‌بینی یا بدبینی کاذب شود. بنابراین نه می‌توان با کاهش تلفات در یک روز مشخص خوشحال شد و نه باید با افزایش ناگهانی تعداد موارد مبتلا در یک روز نگران شویم.

آنچه بر اساس نظر تمام کارشناسان داخلی و بین‌المللی قطعی است و در پیام‌های دبیر کل سازمان جهانی بهداشت هم مرتبا منعکس می‌شود،  ضرورت انجام اقدامات حداکثری برای پیدا کردن فعال بیماران و ایزوله کردن آنان در شرایط مناسب، محافظت جدی از پرسنل ارائه کننده خدمات درمانی و مهم‌تر از همه کاهش شدید تماس افراد به ظاهر سالم در جامعه یا فاصله‌گذاری فیزیکی است. ما می‌توانیم با انواع ابزارهای در دسترس مانع ایجاد فاصله اجتماعی با دیگران شویم و ارتباطات روحیه‌بخش و مورد نیاز را با نزدیکان خود حفظ کنیم بدون آنکه تماس فیزیکی و برخورد نزدیک با یکدیگر داشته باشیم. این کاری است که بر حسب ضرورت باید یاد بگیریم و البته ابزار آن که عمدتا شبکه اینترنت است باید متناسب با نیاز افزایش یافته فراهم شود؛ کاری که خوشبختانه وزیر ارتباطات به خوبی متوجه آن بوده و برای آن برنامه‌ریزی کرده است. مسئولیت افراد مبتلا در جلوگیری از گسترش بیماری از همه بیشتر است و باید طبق راهنماهای موجود مقررات ایزولاسیون را در دوره سرایت بیماری به دقت رعایت کنند تا از انتقال بیماری جلوگیری شود.

آنچه مورد درخواست اکید همکاران متخصص من از رشته‌های مرتبط در دانشگاه و سیستم‌های بهداشت و درمان کشور است و در نامه رئیس سازمان نظام پزشکی به جناب آقای رئیس جمهور هم منعکس شد، عملی کردن الزامات فاصله فیزیکی و ایزوله شدن افراد مبتلا و اجرای پیشنهادات وزارت بهداشت در این زمینه است که با دانش تخصصی و تجربیات سایر کشورها نیز منطبق است؛ و بدون تردید اجرای کامل آن با عزم جدی و همه جانبه مسئولین کشور در رده‌های مختلف و البته همراهی و توجه کلیه آحاد مردم میسر است.

اگر برای سخت‌ترین شرایط آماده باشیم، می‌توانیم از شرایط نسبتا سخت، راحت‌تر عبور کنیم. بنابراین کمربندها را محکم کنیم و با تحمل فشار و ناراحتی مقطعی برای رسیدن هرچه زودتر به زمانی که بتوانیم عزیزان‌مان را با خیال آسوده در آغوش بگیریم، مشاغل خدماتی فعال شوند، اقتصاد و صنعت دوباره رونق یابد و اجتماع به شرایط طبیعی نزدیک شود، محدودیت‌ها را قبول کنیم.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس در خانه بمانیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۲۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ظهر دوشنبه به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، با تأکید بر ضرورت رسیدگی دولت به سفره و معیشت مردم اظهار کرد: طرح کالابرگ الکترونیک از جمله طرح‌های موفق اقتصادی در سال‌های اخیر بود که نفع آن به صورت مستقیم به سفره‌های مردم رسید. با وجود این، نباید محدود به اجرای این طرح‌های معیشتی بمانید. در هر شرایط، تمرکز و توجه اصلی شما باید ناظر بر کنترل گرانی باشد. گرانی را باید به هر طریق کنترل کنید ولو اینکه زبان زور پای کار باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: اقتدار حکومتی باید در دو عرصه ارز و گرانی پای کار بیاید. البته در سال‌های اخیر، سیاست‌هایی اتخاد شده که مردم به چشم دیده‌اند تهدیدهای دشمن همچون هویت آن‌ها توخالی است اما در هر حال، تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت همچنان باید در دستورکار دولت باشد.

وی خاطرنشان کرد: این یک حقیقت است که با وجود تلاش‌های مستمر و مجدانه در دولت سیزدهم، همچنان دستاوردهای دولت برای مردم به مرحله تجسم عینی نرسیده و ملموس نشده است. به همین دلیل، تأکید ویژه ما بر رسانه و انعکاس فعالیت‌هاست تا بر مردم روشن شود که در چه حوزه‌هایی کار شده و در چه عرصه‌هایی نیاز به فعالیت وجود دارد.

علم الهدی افزود: عمده مطالبه مردم در شرایط فعلی متمرکز بر عرصه‌های اقتصادی است و این‌طور نیست که شما تصور کنید همه‌چیز با ارائه آمار و اعداد و ارقام حل می‌شود. خیر؛ در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود. جامعه باید به طور واضح، زیر و بم ماجرا را بداند و تحقق این هدف جز با تقویت اطلاع‌رسانی و به‌کارگیری قدرت رسانه صورت نمی‌گیرد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تأکید کرد: در همه قضایا، رمز موفقیت شما مقارن با میزان اخلاصی است که در عمل دارید. وقتی انسان در عمل مخلص باشد، کار او کار خدا می‌شود و در این شرایط، ذات اقدس پروردگار به اراده قاهر خودش اجازه نخواهد داد کار بر زمین بماند.

کد خبر 6092055

دیگر خبرها

  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • تلاش در راستای رفع مشکلات مردم از وظایف مهم شورا است