Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- حوادث ناشی از پدیده تغییرات اقلیمی در پاکستان عامل مرگ سالانه ۱۲۸ هزار نفر در این کشور بوده، مساله‌ای که موجب نگرانی شدید مردم و نمایندگان مجلس پاکستان شده است. تاریخ انتشار: 10:30 - 05 فروردين 1399 - کد خبر: ۵۸۲۱۳۵

به گزارش خبرگزاری میزان، سالانه ۱۲۸ هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم به دلیل تغییرات آب و هوا و حوادث ناشی از این پدیده جان خود را از دست می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این آلودگی و تغییرات آب و هوا باعث شده تا میانگین سنی و طول عمر پاکستانی ها از ۵ به۲ سال کاهش پیدا کند.

«جودت ایاز» معاون وزارت تغییرات اقلیمی پاکستان به اطلاع اعضای کمیته حقوق بشر مجلس سنای این کشور رساند که ۴۳ درصد آلودگی در کشور ناشی از واردات نفت و مشتقات آن با کیفیت پایین است که در صنعت و حمل و نقل و حوزه انرژی استفاده می شود.

وی با بیان اینکه پاکستان تا سال ۱۴۰۰ قادر به استفاده از سوخت سازگار با محیط زیست نیست، افزود: آخرین سیاست حوزه نفت در پاکستان در سال ۱۳۷۶ تدوین شد. این موضوع ناخرسندی جدی نمایندگان مجلس سنا را درپی داشت.

مسئولان وزارت تغییرات اقلیمی پاکستان اعلام کردند: تغییرات شدید اقلیمی و همزمان پدیده آلودگی هوا، درمان کودکان مبتلا به بیماری های اندام را نیز با مشکل روبرو کرده است.

آنان افزودند: در حالی که کشورهای جهان از فناوری سوخت با درجه یورو۶ استفاده می کنند، پاکستان همچنان اقدام به تولید و یا واردات بنزین یورو۲ می کند.

مقام های پاکستانی گفتند: پدیده تغییرات اقلیمی ۹ درصد از تولید ناخالص داخلی مربوط به بازده کم و هزینه های بهداشتی را هدف قرار داده است و برای غلبه بر این چالش هماهنگی میان دولت مرکزی و دولت های ایالتی جهت اجرای برداشتن اقدامات اطمینان بخش در سطح کشور اجتناب ناپذیر است.

سناتور «مصطفی کهوکار» رئیس کمیسیون حقوق بشر در مجلس سنای پاکستان گفت: اوضاع کشور ناشی از تغییرات اقلیمی با مشکل روبرو است و ما زمان کافی برای غلبه بر آن نداریم بنابراین پاکستان برای نجات نسل های آینده در کشور باید راه حل موثر را برای مقابله با این پدیده پیدا کند.

گزارش سالانه اخیر خطرات بین المللی آب و هوا در سال ۲۰۲۰ حاکی از رتبه پنجم پاکستان بین کشورهای آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی است.

این گزارش حاکی است که پاکستان بین سال های ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۷ شاهد ۱۵۲ مورد تغییر شدید هوا بود که باعث خسارت اقتصادی ۳.۸ میلیارد دلار و جان باختن نزدیک به هزار نفر شده است.

همچنین نتایج مطالعات هواشناسی یک موسسه آمریکایی نشان می دهد که پاکستان در میان پنج کشور دارای بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا قرار دارد.

رسانه های پاکستان اخیرا گزارش مشترک موسسه تاثیرات سلامتی در آمریکا و دانشگاه بریتیش کلمبیا را درخصوص چالش و آلودگی هوا منتشر کرد.

 

بیشتر بخوانید: حدود ۲ میلیون کودک افغانستانی با کمبود مواد غذایی مواجه هستند "پاکستان" در فهرست ۵ کشور رکورددار مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا

براساس این گزارش، پس از چین، هند، اندونزی و بنگلادش، پاکستان به عنوان پنجمین کشور بزرگ در آسیا با داشتن بالاترین آمار مرگ و میر مردم ناشی از آلودگی هوا ارزیابی شده است.

در این گزارش آمده است: آلودگی هوا باعث کاهش طول عمر افراد به ویژه در نوزادان می شود و حداقل ۲۰ ماه از عمر آنان را کاهش می دهد که بیشترین میزان این تاثیر در منطقه جنوب آسیا محسوب می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پاکستان اسلام اباد تغییرات اقلیمی آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۲۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان در سال ۲۰۲۳ شکسته شد
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان ۲۰۲۳ شکسته شد
  • فیلم/ آخرین تغییرات آب و هوایی در کشور
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است
  • اجرای طرح آمارگیری نیروی کار در اردبیل آغاز شد
  • آمارگیری نیروی کار در استان اردبیل آغاز شد
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود