Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بدنه اثرگذار نظام آموزش عالی کشور با دربر گرفتن 38 درصد جمعیت دانشجویی، امروز با اتخاذ سیاست‌های راهبردی انقلاب و اسناد بالادستی در راستای ریل‌گذاری جدید خود در حال حرکت است. پرواضح است که نهاد دانشگاه بعد از سال‌ها فعالیت آموزشی صرف، در بهره‌وری پایین نظامات تخصصی کشور سهم کمی ندارد و خلأهای موجود و حلقه‌های مفقود در دانشگاه‌ها و به‌طور کلی نظام آموزش عالی، امروز بحران قابل‌توجهی در حلقه‌های توازن نیروی کار، میزان اشتغال دانش‌آموختگان و چرخه‌های اقتصادی به‌وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربیات چهار دهه گذشته ثابت کرد که دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها نه دردی از صنعت، بازار و جامعه را درمان کرد و نه در تربیت دانش‌آموختگانی توانمند موفق شد. امروز می‌توان به‌راحتی اذعان کرد که رابطه نادرست و عقیم دانشگاه و جامعه، ساختار نظری‌محور نظام آموزش عالی و عقب‌ماندگی دانشگاه از جامعه و صنعت باعث شده تا هرکدام از این نهادها راه خودشان را بروند و اکنون نتیجه‌ای جزء ناتوانی مهارتی تعداد قابل‌توجهی از دانش‌آموختگان در دست نیست. ازطرفی بحران بیکاری در جامعه و بحران کمبود نیروی توانمند و کارآمد در صنعت دو تعبیر متناقضی است که باید از طریق مهارت‌آموزی و توانمندسازی دانش‌آموختگان به آن پاسخ گفت.

باتوجه به فرمایشات و دغدغه‌های مقام معظم رهبری پیرامون مهارت‌آموزی و اشتغال جوانان دانش‌آموخته، دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از مأموریت‌های مهم ایجاد ظرفیت‌های اشتغال بر پایه توانمندسازی و دانش است. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان نهاد مولود انقلاب می‌تواند در حد وسع و ظرفیت و در چارچوب سیاست‌های کلی نظام و سند دانشگاه اسلامی، کارکرد دانشگاه را از آموزش‌محور به مهارت‌محور در کشور بازتعریف کرده و گام‌های بلندی را در راستای رفع این نواقص بردارد.

تاسیس مدارس عالی مهارتی را می‌توان در راستای اجرای راهبرد هفت «نظام پژوهش و فناوری سند دانشگاه اسلامی» و هم در راستای راهبرد هفت «نظام آموزشی» این سند مبنی‌بر «ایجاد و اصلاح رشته‌های تحصیلی کاربردی و متناسب با نیازهای جامعه اسلامی و بومی‌سازی آنها و تقویت بُعد کارآفرینی و افزایش اشتغال مولد و پایدار» در نظر گرفت.

اکنون دانشگاه‌ها چند دوره‌ گذار را پشت‌سر گذاشته‌اند و سه موضوع دانش تخصصی، دانش اجتماعی و دانش مهارتی در آنها نمود بالفعل داشته است. لازمه این گذارها تغییر در جهت‌گیری‌های دانشگاه‌ها است. با وجود این در دانشگاه‌های کشور فقط به ارائه دانش تخصصی پرداخته شده، دانش اجتماعی به محیط دانشگاه واگذار شده و برنامه نظام‌مندی نیز برای انتقال دانش مهارتی به دانشجویان وجود نداشته است، لذا در جهت رفع این نقیصه نظام آموزش عالی کشور، دانشگاه آزاد اسلامی اقدام به راه‌اندازی مدارس عالی مهارتی کرده است.

منظور از مدارس عالی این است که ورودی این مدارس، افرادی هستند که سطح تعریف‌شده‌ای از دانش تخصصی را دارند. در مدرسه عالی مهارتی رسانه، مهارت‌آموزان باید از سطح تعریف‌شده‌ای از دانش تخصصی برخوردار باشند. به‌طور مثال مدرسه عالی حقوق که ذیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب راه‌اندازی شده است قطعاً کسی باید ورود کند که سطح معینی از دانش تخصصی حقوق را داشته باشد تا زمانی که وارد این چرخه می‌شود بتواند با موضوع ارتباط برقرار کند. در این دوره‌ها مهارت استفاده از این دانش تخصصی به افراد آموزش داده خواهد شد.

الگوی «دانشگاه در جوار صنعت» که در راستای توانمندسازی و تربیت دانش‌آموختگان مهارتی در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شده است، اکنون می‌تواند در صنایع، جامعه و محیط‌های حرفه‌ای نیز به منصه ظهور برسد. مدارس عالی مهارتی دانشگاه آزاد ضمن تحقق الگوی دانشگاه در جوار صنعت در اشتغال و مهارت‌افزایی دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاهی نقشی اساسی ایفا خواهد کرد.

انتهای پیام/

358 / 167 مدارس عالی مهارتی آموزش محور کارآفرینی اشتغال

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مدارس عالی مهارتی آموزش محور کارآفرینی اشتغال دانشگاه آزاد اسلامی مدارس عالی مهارتی نظام آموزش عالی دانش آموختگان دانش تخصصی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۴۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران:در حاشیه اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی که به میزبانی چالوس گفت: در این اجلاسیه در زمینه مباحث تخصصی و آسیب شناسی در رشته‌های مختلف بحث و تبادل نظر صورت گرفت تا با ایجاد ساز و کار‌های مناسب، کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد را جبران کنیم.

سید عبدالله میرغیاثی با اشاره به اینکه حرکت دانشگاه آزاد مازندران بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد کشور است که با اهتمام سازمان مرکزی و رویکرد ارزشمند ریاست دانشگاه آزاد کشور تدوین شده ، افزود: همه ما در برابر این سند به عنوان یک سند بالادستی مسئول هستیم تا همه تحولات و رویکرد‌های تعالی دانشگاه آزاد استان مازندران را بر اساس این سند پیش ببریم.

میرغیاثی با بیان اینکه مازندران استانی حاصلخیز و با ظرفیت بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت ۱۳ واحد دانشگاهی و یک مرکز در محمودآباد درصدد شناسایی ظرفیت‌ها و منابع واحد‌های مختلف دانشگاه آزاد هستیم تا بتوانیم برای درآمدزایی غیر شهریه‌ای اقدام کنیم.

وی ادامه داد: اولین گامی که در استان و در راستای سند تحول برداشتیم این که تلاش شد، در اواخر سال ۱۴۰۲ تمامی واحد‌های دانشگاهی را برای یک بار به عنوان تشکیل هیأت رئیسه داشته باشیم و با رؤسای واحد‌های دانشگاهی و کارشناسان حوزه‌های مربوطه نشستی در راستای شناسایی ظرفیت‌ها برگزار کنیم.

میرغیاثی تصریح کرد: ما بر اساس ظرفیت هر یک از واحد‌های دانشگاهی برنامه ریزی داریم تا بتوانیم وضعیت معیشتی و اقتصادی کارکنان و هیأت علمی دانشگاه آزاد استان مازندران را به درجه مطلوب و مقبول برسانیم.

وی همچنین درباره اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی با اشاره به برگزاری این اجلاسیه به منظور تشکیل جلسات گروه‌های مختلف آموزشی مانند گروه هنر و رسانه، تعلیم و تربیت و علوم اجتماعی،خاطرنشان کرد: در این اجلاسیه بحث اقبال کم دانشجویان و خانواده‌ها به دانش‌های علوم اجتماعی بعنوان ضرورت مورد بررسی قرار گرفت ، زیرا در جامعه‌ای که در آن علوم انسانی رشد نکند و مبانی دانش انسانی مورد خدشه وارد شود، می‌تواند بر روی دیگر رشته‌ها هم تأثیرگذار باشد.

دیگر خبرها

  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • دانشگاه‌ها برای احیای سنت‌های محلی گام بردارند
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی طرح قدس در بندرانزلی آغاز به کار کرد
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند
  • شهرداری ارومیه از اعتبارات ملی محروم مانده است