Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@09:01:41 GMT

امواج کرونا در آینده به بازار مسکن می‌رسد

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۷۲۹۶

به گزارش اکوفارس، مهدی سلطان محمدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: رشد تصاعدی ویروس کرونا در سطح جهانی پیش‌بینی وضعیت بازارها را بسیار دشوار کرده است. به طور مثال، یکی از موضوعاتی که ترامپ به عنوان دست آورد دوره ریاست جمهوری خود به آن افتخار می‌کرد، رشد حدود ۵۰ درصدی شاخص‌های بازار سهام بود اما می بینیم که در چند روز گذشته تمام آن رشد به یکباره از بین رفت و میزان شاخص‌ها حتی به کمتر از قبل رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر روز وضعیت دارد تغییر می‌کند به طوری که نه تنها نمی‌دانیم سال آینده چه می‌شود بلکه حتی هیچ تصوری از هفته آینده نداریم. طبیعتاً وقتی با پدیده نسبتا غیر قابل کنترلی روبرو هستیم تبعات آن هم در همه عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی غیر قابل پیش بینی خواهد بود.

این کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به ماهیت دیرپذیری بازار مسکن گفت: بعضی بازارها مثل بازار سهام بلافاصله نسبت به تغییرات محیطی واکنش نشان می‌دهند. اما برخی دیگر مثل بازار مسکن لخت تر هستند و واکنش آنها دیرتر خواهد بود و نمی‌توان در مقیاس‌های روزانه، هفتگی و حتی ماهیانه آن را مورد ارزیابی قرار داد. تغییرات معنادار بازار مسکن حداقل در بازه‌های زمانی سه ماهه خود را نشان می‌دهد.

سلطان محمدی تاکید کرد: اثرات کرونا بر تمام حوزه‌های اقتصادی گسترده و ماندگار خواهد بود و نمی‌توانیم این تصور را داشته باشیم که در آینده نزدیک اوضاع به روال عادی گذشته باز می‌گردد. البته احتمالاً این ویروس مثل همه اپیدمی‌ها تا حدودی کنترل خواهد شد ولی پیامدهای آن دیرپا خواهد بود.

وی با بیان اینکه تحلیل وضعیت بازار مسکن به ابعاد تاثیرگذاری بیماری کرونا بستگی دارد، گفت: وضعیت بازار در اسفند ماه نمی‌تواند به طور کامل منعکس کننده اثرات این بحران در بازار مسکن باشد. این که عنوان می‌شود معاملات مسکن در اسفند ۲۴ درصد نسبت به بهمن کاهش یافته نمی‌تواند به این مفهوم باشد که خرید و فروش‌ها افت چندانی نداشته است؛ زیرا قراردادهایی که طی یک ماه در بازار مسکن منعقد می‌شود معمولاً حاصل جستجوها و توافقات هفته‌ها و ماه‌های گذشته است.

این کارشناس بازار مسکن، تحولات قیمتی در یک ماه را نیز گویای وضعیت فعلی بازار مسکن ندانست و گفت: بر این اساس افزایش یا کاهش قیمت مسکن در اسفند ماه نمی‌تواند ملاک ارزیابی یا پیش بینی از وضعیت آینده باشد؛ چرا که ابعاد بحران در اواخر اسفند برای عموم مردم آشکار شد.

وی با بیان اینکه ساخت و سازها نیز به خصوص از نیمه دوم اسفند ماه به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است، گفت: بسیاری از سازندگان نیز با توجه به وضعیت ابهام آلود معاملات و به منظور اجتناب از گسترش بیماری در بین کارگران، سطح فعالیت در پروژه‌های خود را کاهش داده و یا آنها را به طور کامل متوقف کرده‌اند.

سلطان محمدی تصریح کرد: پیش بینی‌ها از بازارهای مختلف معمولا بر اساس روال خطی یا تجارب قبلی بوده اما وقتی با پدیده‌ای نمایی و غیر خطی روبرو هستیم، پیش بینی‌های  شهودی و محاسباتی که بر اساس روندهای قبلی انجام می‌شود به هم میریزد. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم تغییرات یک هفته آتی مشابه و در ادامه همان تغییرات یک هفته قبل یا مطابق روندهای گذشته خواهد بود.

وی با بیان اینکه تبعات اقتصادی این بیماری بسیار وسیع و گسترده خواهد بود، گفت: گفته می‌شود که ممکن است بیکاری در آمریکا به حدود ۳۰ درصد برسد. سقوط بازارهای  مالی، سقوط قیمت نفت و بسیاری از مواد خام که از هم اکنون اتفاق افتاده نشان می‌دهد ما احتمالاً با شرایطی متفاوت مواجه خواهیم بود. بنابراین باید تا چند روز آینده صبر کنیم ببینیم کشورها تا چه اندازه در مبارزه با ویروس کرونا موفق می‌شوند تا بتوانیم تحلیل واقع بینانه‌تری از همه بازارها از جمله بازار مسکن ارائه دهیم.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بازار مسکن پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۷۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت قرمز در بازار طلا؛ ۲ سیگنال «رافائل» به بازار سکه

در معاملات پشت خطی سکه بازان صحبت‌های گروسی در فرودگاه وین را رصد کردند. برخی از آن‌ها با اشاره به اظهارات او پیش‌بینی می‌کنند در روز جاری سکه از فاز نزول خارج خواهد شد. عده‌ای هم معتقدند درصورتی‌که دلار و تتر نوسان نزولی یا صعودی را ثبت کند مسیر بعدی سکه بازان مشخص‌تر خواهد شد.

به گزارش اقتصادنیوز، روز گذشته اکثر بازار‌ها چشم‌انتظار نشست خبری «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس انرژی اتمی بودند و کمتر کسی حاضر بود بی‌گدار به آب بزند و در موقعیت خرید سکه قرار بگیرد.

البته پس از پایان این نشست گمانه‌زنی‌ها در بین معامله‌گران داغ شد و برخی از سکه بازان می‌گفتند اگر صحبت‌های فعلی گروسی در ایران، با صحبت‌هایی که بعد از خروج از ایران می‌زند یکی باشد می‌تواند سیگنال نزول سکه را تقویت کند.

همچنین در معاملات پشت خطی هم فعالان بازار صحبت‌های او در فرودگاه وین را رصد کردند. «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌محض برگشت به وین گفته «ما باید ادامه دهیم… وضعیت فعلی برای من کاملاً رضایت‌بخش نیست. ما تقریباً در یک بن‌بست قرار داریم... و این باید تغییر کند.»

این تمام ماجرا نیست و شواهد گویای آن است که بازار طلا و جواهر هم همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد و معامله‌گران برای نشان‌دادن مخالفت خود با قانون مالیات بر عایدی سرمایه، بنگاه‌های خود را به حالت نیمه‌تعطیل درآورده‌اند. البته روز گذشته مهدی موحدی بک، سخنگوی سازمان امور مالیاتی در گفتگو با مهر جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، را تشریح کرد و تأکید کرد طلافروشان خیالشان راحت باشد که اگر اطلاعات موجودی طلای خود را ثبت کنند، مشمول مالیات بر عایدی نمی‌شوند.

با این‌همه قیمت سکه امامی که در روز دوشنبه در کانال ۴۲ بسته شده بود، معاملات سه‌شنبه را در کانال ۴۱ و در ۴۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان آغاز کرد و با کاهش ۵۰۰ هزارتومانی در ۴۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بسته شد. حباب سکه با کاهش یک‌درصدی به ۱۹ درصد رسید که نشان می‌دهد کاهش سکه بیشتر از دلار است. حباب سکه در سال جاری در بازه ۱۶ تا ۲۶ درصدی بوده است.

قیمت اونس طلا هم دیروز در حول‌وحوش ۲۳۱۹ دلار به فروش رسید. فنی‌های بازار معتقدند محدوده ۲۳۳۰ همچنان مهم است و تا بالای آن تثبیت ندهد احتمال صعود معنادار اونس کم‌رنگ است.

در مجموع معامله‌گران در خصوص روند حرکتی قیمت سکه در روز جاری دو نگاه دارند. برخی از آن‌ها با اشاره به اظهارات گروسی در وین پیش‌بینی می‌کنند در روز جاری سکه از فاز نزول خارج خواهد شد. عده‌ای هم معتقدند درصورتی‌که دلار و تتر نوسان نزولی یا صعودی را ثبت کند مسیر بعدی سکه بازان مشخص‌تر خواهد شد. سکه در حال حاضر مرز ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را پیش روی خود راد که اگر به آن برسد در گام بعدی برای ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تلاش خواهد کرد. در غیر این صورت احتمال عقب‌نشینی سکه تا کف کانال ۴۱ میلیون تومان محتمل است.

دیگر خبرها

  • كف و سقف اجاره مسکن تعيين خواهد شد
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • وضعیت قرمز در بازار طلا؛ ۲ سیگنال «رافائل» به بازار سکه
  • آخرین وضعیت متقاضیان تسهیلات مسکن در این بانک مشخص شد
  • آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد
  • تن هاخ: عذرخواهی سانچو؟ حالا وقت صحبت‌کردن راجع به این موضوع نیست
  • دلیل خشم آلگری: در این وضعیت ریسک نکنید
  • پیش‌بینی هوای ۳۰ روز آینده با هوش مصنوعی!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود