Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: با وجود همه تلاش‌ها، هنوز پروتکل مطمئن و 100 درصد علمی ثابت شده برای درمان کووید 19 وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، علیرضا آرمانی‌کیان عصر امروز در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه 60 درصد مردم استان توصیه‌های بهداشتی را جدی گرفته و همراهی خوب دارند، اظهار کرد: 40 درصد بقیه با عملکرد خود ضمن به خطر انداختن جان خود، دیگران را هم به لبه پرتگاه می‌کشانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان دغدغه کادر درمان را افزایش یکباره تعداد بیماران اعلام و تصریح کرد: اگر چنین اتفاقی رخ دهد، توان ارائه خدمت به مراجعه کنندگان در هیچ شبکه درمانی از جمله استان زنجان وجود نخواهد داشت.

وی با اشاره به ارائه پیشنهادات مختلف برای قرنطینه کردن مردم گفت: هر چند پیشنهادات مختلفی ارائه شد، ولی در حال حاضر ورودی شهرها برای پلاک‌های غیربومی ممنوع شده که اگر درست اجرا شود، اقدام خوبی است و دیگر اینکه تب مسافران ورودی هم اندازه‌گیری می‌شود.

آرمانی‌کیان تعداد بیماران مشکوک بستری شده در بیمارستان‌های استان زنجان را یک هزار و 248 نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد در حال حاضر 351 در بیمارستان‌ها بستری هستند که بیانگر اشغال 28 درصدی تخت‌های بیمارستانی استان است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان آمار مرگ و میر بیماران کرونایی را در استان زنجان 2 درصد اعلام کرد و گفت: آنچه مشخص شده است این است که مرگ و میر مبتلایان به این بیماری در بین سالمندان دارای بیماری زمینه‌ای بالا است.

وی با بیان اینکه بر اساس توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی استرس، شایعه و برچسب خوردن از عوامل خطرناک در شرایط کنونی محسوب می‌شود، افزود: کاهش ایمنی بدن برای مواجه با بیماری، ارائه اطلاعات نادرست و در نهایت مقاومت برای گرفتن درمان مناسب در صورت ابتلا به بیماری از نتایج عوامل خطرناک مورد اشاره سازمان بهداشت جهانی است که تا حد توان برای مقابله با آن‌ها باید تلاش شود.

آرمانی‌کیان با تاکید مجدد بر ناشناخته بودن کروناویروس گفت: هر روز یک ویژگی از این بیماری شناسایی می‌شود که قابلیت انتقال آن از طریق هوا، از جمله مشخصات جدید آن است که امروز در سایت بهداشت جهانی ارائه شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در پاسخ به سوالی در مورد ارزش تب سنجی در شناسایی بیماران مبتلا به کووید 19 گفت: شاید تب در روزهای نخست جز علائم این بیماری نباشد، ولی 91 درصد بیماران در ادامه بروز بیماری تب خواهند داشت.

وی با تاکید بر اینکه ایران یکی از کشورهای پیشرفته در درمان بیماری کرونا محسوب می‌شود، ادامه داد: کشور ما یکی از پنج کشوری است که وارد درمان پلاسماترابی شده است، ولی باید متوجه بود که هر درمانی با توجه به تفاوت ژنتیکی، برای همه انسان‌ها پاسخگو نیست.

آرمانی‌کیان تاکید کرد: با وجود همه تلاش‌ها، هنوز پروتکل مطمئن و 100 درصد علمی ثابت شده برای درمان کووید 19 وجود ندارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به فعالیت آزمایشگاه‌های متعدد در کشور برای تست افراد مشکوک اشاره کرد و گفت: زنجان یک آزمایشگاه فعال دارد و استارت آزمایشگاه دوم هم برای راه‌اندازی زده شده است.

انتهای پیام/73004

منبع: فارس

کلیدواژه: استان زنجان درمان دانشگاه علوم پزشکی بیماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۹۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • تمدید اعتبار  سیستمی پوشش بیمه ای بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی ایرانیان 5 دهک اول درآمدی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن