Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@23:23:08 GMT

رشتخوار بیشترین بارندگی خراسان رضوی را ثبت کرد

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۷۱۵۷۱

رشتخوار بیشترین بارندگی خراسان رضوی را ثبت کرد

مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی روز چهارشنبه همزمان با روز جهانی هواشناسی به خبرنگار ایرنا گفت: رشتخوار با 66 درصد افزایش بارندگی از ابتدای مهر تا پایان اسفند ماه پارسال نسبت به دوره آماری بلند مدت، پربارشترین شهرستان این استان بوده است.

محسن عراقی‌زاده افزود: طی این مدت ۱۵۰ میلیمتر باران در رشتخوار باریده است که نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته حدود ۱۳ درصد کاهش یافته اما نسبت به دوره آماری بلندمدت افزایش ۶۶ درصدی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز شهرستان ۶۱ هزار نفری رشتخوار در ۱۹۹ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی میانگین بارندگی ثبت شده در این استان را طی هفت ماه گذشته ۱۳۵ میلیمتر اعلام و بیان کرد: گرچه این میزان نسبت به مدت مشابه سال زراعی پیش حدود ۲۵ درصد کمتر شده اما نسبت به دوره آماری بلند مدت سه درصد افزایش داشته است. 

وی گفت: پس از رشتخوار بیشترین افزایش  میزان بارندگی را شهرستان‌های خواف و تربت‌جام به ترتیب با ۳۷ و ۳۲ درصد افزایش نسبت به دوره آماری بلند مدت داشته‌اند.
وی کمترین رشد بارندگی ثبت شده در شهرستان‌های خراسان رضوی را نیز طی این مدت مربوط به تایباد در شرق استان اعلام و بیان کرد: ۷۵ میلیمتر بارش در تایباد ثبت شده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری ۲۷ درصد و نسبت به سال زراعی گذشته ۴۸ درصد کاهش داشته است.
عراقی‌زاده میانگین بارندگی ثبت شده در مشهد را نیز طی نیمه نخست سال زراعی جاری ۱۲۹ میلیمتر ذکر کرد و افزود: حجم بارش در مشهد در این مدت نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته حدود ۲۵ درصد و نسبت به دوره آماری بلندمدت ۱۸ درصد کاهش داشت. 

اقلیم و آب 

مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی با اشاره به روز جهانی هواشناسی نیز گفت: سازمان جهانی هواشناسی شعار امسال را در این حوزه "اقلیم و آب" اعلام کرده است.  
وی افزود: با استناد به نظرات دانشمندان هواشناس و اقلیم شناس، پدیده های جوی مخرب که باعث خسارت و تلفات می‌شوند، در اثر گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی کره زمین بوده که خواسته و ناخواسته در حال وقوع هستند. 
وی ادامه داد: از این رو در شعار امسال سازمان جهانی هواشناسی، لزوم رعایت و احترام به محیط زیست و مدیریت پایدار منابع آب، نهفته شده است.  
عراقی زاده گفت: از آنجایی که کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک کره زمین واقع شده است، باید در نگهداری و مصرف منابع آب نهایت دقت را داشته باشیم و سبک زندگی و رفتارهای متقابل با طبیعت و محیط زیست را نیز تغییر یا اصلاح نماییم. 

وی با تاکید بر ضرورت صرفه‌جویی و جلوگیری از هدر رفت منابع آب افزود: آموزش همگانی برای حفظ منابع طبیعی کشور مورد تاکید است.

میانگین بارندگی سالانه در ایران ۲۴۰ میلیمتر و در خراسان رضوی ۲۱۰ میلیمتر در سال است.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا تربت جام تغییرات آب و هوایی خراسان رضوی سبک زندگی طبیعت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی نسبت به دوره آماری نسبت به مدت مشابه جهانی هواشناسی سال زراعی خراسان رضوی ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۱۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلان‌شهر اصفهان بارش‌های یک‌سال زراعی کامل را دریافت کرد

به گزارش خبرنگار مهر، میانگین بارشی کلان‌شهر اصفهان از ابتدای سال زراعی (یکم مهرماه ۱۴۰۲) تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ به ۱۴۶ میلیمتر رسیده که ۲۳ میلیمتر بیشتر از میانگین یک سال کامل زراعی این شهر است.

بنا بر آمار اداره کل هواشناسی استان اصفهان میانگین بارش‌های شهر اصفهان در مدت مشابه سال گذشته ۱۴۰ میلیمتر و در دوره بلندمدت تا نیمه اردیبهشت ۱۱۴ میلیمتر بوده است.

بر همین اساس میانگین بارشی شهر اصفهان در سال زراعی کنونی نسبت به سال زراعی گذشته (۱۴۰۱- ۱۴۰۲) ۴.۲ درصد و نسبت به دوره بلندمدت (۶۳ ساله) ۲۸ درصد افزایش یافته است.

بنا بر داده‌های موجود، میانگین بارشی یک سال زراعی کامل شهر اصفهان ۱۲۳ میلیمتر است. یک‌سال زراعی (آبی)، از یکم مهر ماه هر سال تا ۳۱ شهریور سال بعد محاسبه می‌شود.

شهر اصفهان امسال برای دومین سال پیاپی است که بارش‌های یک‌سال خود را طی هشت ماه دریافت کرده است. این خطه در سال زراعی گذشته نیز بارش‌های مطلوبی داشت به طوری که تا بهمن ماه ۱۴۰۱ و طی پنج ماه بارش‌های یکسال زراعی خود را دریافت کرد.

میانگین بارش‌های استان اصفهان به ۱۸۳ میلیمتر رسید

همچنین میانگین بارندگی استان اصفهان از ابتدای سال زراعی تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، به ۱۸۳.۳ میلیمتر رسیده است.

میانگین بارش‌های استان اصفهان در سال زراعی کنونی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد افزایش و نسبت به دوره بلندمدت هفت دهم درصد کاهش نشان می‌دهد.

میانگین بارندگی یک سال زراعی کامل استان اصفهان ۱۹۷.۳۸ میلیمتر است.

روند کاهشی بارش‌ها در مناطق غرب و جنوب اصفهان

همچنین فریدون‌شهر به عنوان پربارش‌ترین شهرستان استان اصفهان در سال زراعی کنونی، از ابتدای مهر سال ۱۴۰۲ تا ۱۶ اردیبهشت ماه ۴۳۷ میلیمتر بارندگی داشته است. در حالی که بارش‌های این خطه در مدت مشابه سال گذشته ۴۶۲.۵ میلیمتر و در بلند مدت ۵۴۴.۶ میلیمتر بود.

میانگین بارشی یک سال زراعی کامل فریدون‌شهر ۵۷۱ میلیمتر است و بارش‌های امسال این شهرستان در مقایسه با سال زراعی گذشته ۵.۵ درصد و نسبت به دوره بلندمدت ۱۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.‌

سمیرم نیز به‌عنوان دومین شهرستان پربارش استان اصفهان از ابتدای سال زراعی (مهرماه) تا نیمه اردیبهشت ۴۰۴.۵ میلیمتر بارندگی داشته در حالی که در مدت مشابه سال قبل میانگین بارش‌های این شهرستان به ۵۳۵ میلیمتر و در دوره بلندمدت به ۴۴۳ میلیمتر می‌رسید.

میانگین بارشی یک سال زراعی کامل شهرستان سمیرم ۴۶۱ میلیمتر است. بنا بر آمار اداره کل هواشناسی استان اصفهان، بارش‌های امسال شهرستان سمیرم نسبت به سال زراعی قبل ۲۴.۴ درصد و در مقایسه با بلند مدت حدود ۹ درصد کاهش یافته است.

افزایش ۱۰۰ درصدی بارش‌ها در مناطق شرق و شمال اصفهان

بررسی آمار ارائه شده از سوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان نشان می‌دهد به‌رغم کاهش بارندگی در شهرستان‌های سردسیر غرب و جنوب استان در سال زراعی کنونی، میانگین بارش‌ها در شهرستان‌های گرمسیری و دارای اقلیم گرم و خشک در شمال و شرق و مرکز استان، نسبت به سال قبل و دوره بلند مدت افزایش یافته است.

برای مثال میانگین بارندگی شهرستان نطنز از ابتدای سال زراعی تا نیمه اردیبهشت به ۲۰۳ میلیمتر رسیده و این در حالی است که میزان بارندگی این شهرستان در مدت مشابه سال زراعی گذشته ۱۰۱ میلیمتر و در دوره بلندمدت ۱۴۹ میلیمتر بود.

میانگین بارشی یک سال زراعی کامل شهرستان نطنز ۱۶۲ میلیمتر است‌. بر همین اساس میزان بارش‌های شهرستان نطنز نسبت به سال گذشته ۱۰۲ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت ۳۸ درصد افزایش یافته است.

همچنین میانگین بارندگی در شهرستان ورزنه از ابتدای سال زراعی کنونی تا ۱۶ اردیبهشت ماه به ۱۰۱ میلیمتر رسیده است. درحالی که میزان بارش‌های این شهرستان در مدت مشابه سال گذشته ۶۵ میلیمتر و در دوره بلندمدت تا این تاریخ ۷۰ میلیمتر بود.

میانگین بارشی یک سال زراعی کامل شهرستان ورزنه ۷۶.۶ میلیمتر است. بنا بر اعلام اداره کل هواشناسی استان اصفهان میانگین بارش‌های امسال شهرستان ورزنه در مقایسه با مدت مشابه سال زراعی قبل ۵۵ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت ۴۲ درصد افزایش یافته است.

همچنین میانگین بارندگی در شهرستان کاشان در شمال استان اصفهان از ابتدای سال زراعی تاکنون به ۱۲۶ میلیمتر رسید. میزان بارش‌های این شهرستان در مدت مشابه سال گذشته ۵۸ میلیمتر و دوره بلند مدت ۱۲۳ میلیمتر بود.

میانگین بارشی یک سال زراعی کامل شهرستان کاشان ۱۳۲.۷ میلیمتر است. بر این اساس میانگین بارندگی این شهرستان در سال زراعی کنونی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۱۶ درصد و نسبت به دوره بلندمدت ۲.۸ درصد افزایش داشته است.

کد خبر 6097772

دیگر خبرها

  • بارش‌ها در خراسان جنوبی از بلندمدت پیشی گرفت
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • بارش‌های این استان کویری در ۲۵ سال گذشته بی سابقه بود
  • توفان شدید غرب و جنوب خراسان رضوی را درنوردید
  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • بارندگی در خوزستان ادامه دارد
  • بارندگی‌های بی سابقه در استان یزد
  • بارندگی‌های استان در ۲۵ سال اخیر بی سابقه بوده است 
  • میانگین بارش در خراسان شمالی ۸۲ درصد افزایش پیدا کرده است
  • کلان‌شهر اصفهان بارش‌های یک‌سال زراعی کامل را دریافت کرد