Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@15:20:47 GMT

صنعت گردشگری نصف جهان در دوران پساکرونا بازسازی شود

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۷۲۶۵۴

صنعت گردشگری نصف جهان در دوران پساکرونا بازسازی شود

کامران هارونی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به تاثیر منفی شیوع ویروس کرونا در صنعت گردشگری به عنوان یکی از ارکان مهم تولید ناخالص داخلی کشور اظهار داشت: با گسترش ویروس منحوس کووید ۱۹ و همزمانی با عید نوروز طبق اعلام ستاد ملی مبارزه به کرونا مردم در منازل ماندند و از هرگونه سفر غیرضروری ممانعت به عمل آمد و همین موضوع صنعت گردشگری را تحت الشعاع قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق براوردهای اولیه مشاغل وابسته به صنعت گردشگری تا اطلاع ثانوی تعطیل است و همین وضعیت اقتصادی صاحبان این صنعت را تحت تاثیر قرار می دهد که نیازمند حمایت هایی از طرف دولت خواهد بود.

کارشناس ارشد گردشگری سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه نسخه سفرهای داخلی و خارجی با شیوع کرونا پیچیده شد و صنعت گردشگری روزهای سختی را می گذراند، ابراز داشت: وزارت میراث فرهنگی به عنوان رئیس کمیته ورزشی و گردشگری ستاد ملی مبارزه با کرونا در نظر گرفت که هرگونه سفر تفریحی و غیرضروری ممنوع شود و در همین راستا حتی ۸ هتلی هم که پروتکلهای اداره بهداشت را در اصفهان کسب کردند با اشتیاق خودشان تعطیل شدند و نمونه شاخص آن تعطیلی هتل عباسی پس از ۵۳ سال بود.

وی بیان داشت: واحدهای نظارت و بازرسی بر اماکن اقامتی به صورت شبانه روزی با کارشناسان خبره در ۲۴ شهرستان استان اصفهان واحدهای اقامتی را رصد می کنند و واحدهای متخلف پلمپ می شوند.

هارونی با ابراز امیدواری برای عبور از شرایط کنونی گفت: قطعاً نیاز است که پس از عبور از بحران کرونا صنعت گردشگری با حمایت دولت بازسازی شود. نیاز است دولت برای رونق بخشی به گردشگری خارجی و جذب گردشگران از کشورهای هدف انواع گردشگری فرهنگی، ادبی، اکوتوریسم، تاریخی، ماجراجویانه و برای گروه های خاص و تخصصی مانند خبرنگاران و هنرمندان را تسهیل کند و زیرساخت های لازم گردشگری را توسعه دهد.

وی افزود: در سالهای اخیر با استانداردسازی واحدهای اقامتی، تبلیغات و بازاریابی و برگزاری نمایشگاه هایی در سطح بین المللی صنعت گردشگری مورد توجه قرار گرفته است و انتظار می رود دولت و یا بخش خصوصی با ایجاد صندوق حمایت از گردشگری در مواقع بحرانی بتواند ضرر و زیان به این بخش را کنترل کند.

کارشناس ارشد گردشگری سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان با پیشنهاد ارائه تسهیلات دولتی به مشاغل وابسته به صنعت گردشگری تصریح کرد: مساعدت های دولت در زمینه ارائه تخفیف و بخشودگی عوارض شهرداری، مالیات بر درآمد، حق بیمه سهم کارفرما و ارائه تسهیلات بانکی با کمترین نرخ سود بانکی می تواند راهگشا باشد تا این صنعت مهم بتواند بازسازی شود.

وی با اشاره به طرح سفر کارت ملی در سالهای اخیر گفت: در سالهای اخیر دولت اعتباراتی را برای کارکنان خود تخصیص می داد تا به سفر رفتن تشویق شوند. دولت می تواند با حمایت از طرح سفرهای ارزان یا «ساب» بودجه های رفاهی در اختیار وزارتخانه ها قراردهد تا هم سفر در سبد کارکنان دولت قرار بگیرد و هم به صنعت گردشگری جان تازه ای دهد.

هارونی در آخر پیشنهاد داد: دولت می تواند در دوران پساکرونا، با ارائه بنزین در دو نوبت عید فطر و عیدقربان و افزایش این تعطیلات، ضررو زیان های وارد شده بر پیکر صنعت گردشگری را جبران کند. با توجه به ماهیت اقتصادی و انعطاف پذیربودن صنعت گردشگری می توان با مدیریت و برنامه ریزی و همکاری سازنده بین بخش دولتی و خصوصی توسعه صنعت گردشگری داخلی و خارجی را شتاب بخشید.

کد خبر 4885070

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری ویروس کرونا ویروس کرونا ستاد مقابله با کرونا بوشهر شیوع کرونا ایلام گرگان ماسک طبی نوروز شهرکرد حوادث چهارشنبه سوری بارش باران ضدعفونی قزوین سیلاب صنعت گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۲۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال اهمیت دارد

اشتغال هرگز فقط به آمار منتهی نمی‌شود، نمی‌توان به شغل به چشم یک عدد در صفحه‌ای گسترده نگاه کرد. پشت هر شغلی یک فرد، معیشت او و داستانی نهفته است. مرد یا زن، نان‌آور خانه، همه تلاش خود را برای امرار معاش خانواده‌اش، تأمین غذا و فراهم کردن سرپناه به‌کار می‌گیرد.

شغل با مفاهیمی با عنوان «ایجاد امکان تحصیل برای کودکان» و «پس‌انداز برای راحتی در دوران بازنشستگی» «تحقق ظرفیت‌های فردی»، «ایجاد جوامع» و «پروراندن روحیه جامعه» در هم تنیده است، کرامت و «شأن انسانی هم از دیگر مواردی است که در موضوع اشتغال حائز اهمیت هستند.

در این زمینه، صنعت نفت نقشی مهم در ایجاد اشتغال در سراسر جهان دارد. از نظر اشتغال مستقیم، این صنعت کارگران، کارکنان و مهندسان ماهر و متخصص را جذب می‌کند، اما تأثیر آن بسیار فراتر از تنها یک شغل است.

صنعت نفت برای اقتصادهای محلی و ملی، مزایای قابل‌توجهی دارد و فرصت‌هایی را برای طیف وسیعی از مشاغل ایجاد می‌کند که بخش‌های مختلف دیگر مانند زنجیره تأمین، شرکت‌های حمل‌ونقل، هتل‌ها، رستوران‌ها و مغازه‌ها را شامل می‌شود. در مجموع، صنعت نفت به تنهایی حدود ۷۰ میلیون شغل را در سراسر جهان پشتیبانی می‌کند.

بافت محلی صنعت نفت یکی از ویژگی‌های ماندگار آن است. مناطق، شهرها، روستاها و جوامعی در سراسر جهان هستند که صنعت نفت کارفرمای اصلی، محرک فرصت‌های اقتصادی، میزبان دکل‌ها، پالایشگاه‌ها و دانشگاه‌های نفت و در عین حال مایه غرور مدنی و محلی است.

«شهرهای نفتی» در هر گوشه از جهان وجود دارد، که «میدلند» در ایالت تگزاس آمریکا، «آبردین» اسکاتلند؛ «ظهران» عربستان سعودی؛ «پورت هارکورت»  نیجریه و «بندر احمدی» در کویت تعدادی از آنهاست.

بنابراین شنیدن درباره بحران استخدام در صنعت نفت، کمبود نیروی کار، عقب راندن نسل‌های جوان از دنبال کردن مشاغل حرفه‌ای در صنعت نفت و کمتر پرداختن به مسائل این صنعت در دانشگاه‌ها نگران‌کننده است.

طیفی از عوامل ممکن است پشت این روندها باشد، این تصور که صنعت نفت گزینه‌ای برای اشتغال بلندمدت قابل اتکا نیست از جمله آنهاست، و این دیدگاه‌های نادرست باعث می‌شود که تصور غلط «نفت بخشی از آینده انرژی پایدار نیست» ایجاد می‌شود.

این روند با توجه به کاهش مشاغل و اخراج‌های انبوه پیش‌بینی شده در مسیر تحقق اهداف به صفر رساندن کربن در فعالیت‌های صنعتی و اقتصادی که حتی از سوی برخی سهامداران انرژی حمایت می‌شود، تشدید شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش روزآمده شده درباره «نقشه راه کربن صفر» طی سال ۲۰۲۳ برآورد کرده است که در صنایع مرتبط با سوخت‌های فسیلی در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۰ ، ۱۳ میلیون شغل از دست می‌رود.

رقم ۱۳ میلیون شغل طی یک دوره هشت‌ساله از دست رفته است، که تقریباً برابر با از دست رفتن سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار شغل، ماهانه ۱۳۵ هزار شغل و روزانه ۴ هزار و ۵۰۰ شغل است.

نقطه مقابل این است که مشاغل نو در صنایع جایگزین ایجاد خواهد شد، اما چالش‌های بی‌شماری پیش‌ روی این موضوع وجود دارد و نمی‌توان قابلیت انتقال مجموعه مهارت‌های شغلی را متصور بود.

در واقع، تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی درباره اشتغال در صنایع انرژی جهان اعلام می‌کند که محدودیت‌هایی برای انتقال مهارت‌ها به حوزه‌های انرژی پاک وجود دارد. همه مشاغل مربوط به انرژی پاک در یک مکان واحد کنار هم قرار نمی‌گیرند یا مهارت‌ها در این زمینه با مشاغل از دست رفته شباهتی ندارند.

کارگرانی که در اواخر سال‌های کاری خود هستند ممکن است تمایلی به تغییر حوزه کاری خود نداشته باشند زیرا احتمال دارد درآمد آنها در صنایع نفت و گاز نسبت به دستمزد در بیشتر فعالیت‌های مربوط به حوزه تولید انرژی‌های نو بیشتر باشد؛ متخصصان صنایع نفت و گاز به‌دلیل سطح بالای مهارتشان، اتحادیه‌های کارگری تثبیت شده، لزوم جبران خطرهای شغلی و الزام‌های پویایی در میان پردرآمدترین در هر بخش هستند.

آژانس بین‌المللی انرژی به‌طور ویژه، درباره مشاغل صنایع نفت و گاز، سیگنال‌های متفاوتی درباره نیازهای نیروی کار در آینده نزدیک ارسال کرده است؛ حدود یک سال پیش از اینکه آژانس بین‌المللی انرژی نخستین بار سناریوی انتشار خالص صفر کربن (NZE) خود را در سال ۲۰۲۱ مطرح کند، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی گفته بود که نگرانی اصلی من این است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در حال کار در صنعت نفت هستند، صنایع مرتبط با نفت خام و گاز طبیعی نیز ستون‌های محکمی برای اقتصاد جهانی هستند، اگر این صنایع سقوط کنند، تأثیر منفی بر اقتصاد جهانی نیز خواهند داشت.

در سناریوی به صفر رساندن انتشار کربن آژانس بین‌المللی انرژی، سناریویی که به‌تازگی ازسوی سیاست‌گذاران استفاده می‌شود، بخش نفت و گاز تا سال ۲۰۳۰ با کاهش بیش از ۲.۵ میلیون شغل یا حدود ۲۰ درصد طی این بازه روبه‌رو خواهد بود.

از دست دادن انبوه مشاغل پیش‌بینی شده با اجرای سناریوی یادشده مانند شمشیر داموکلس بر سر کارگران صنعت نفت و گاز در همه جا قرار دارد، افزون بر این، تأثیر انبوه نیروهای تعیدل شده یا تعطیلی بعضی از صنایع به حوزه اقتصادی محدود نمی‌شود و می‌تواند بر هماهنگی اجتماعی هم اثر گذارد.

نمونه‌های گذشته به اندازه کافی در سراسر جهان از جوامعی که در پی تعطیلی اجباری یک صنعت برای بازسازی تلاش کرده‌اند، وجود دارد.

در اوپک، ما پیامی روشن و ثابت درباره مشاغل صنعت نفت داریم، «جهان به تعداد بیشتری از آنها نیاز خواهد داشت»، پیش‌بینی می‌کنیم که تقاضای نفت تا سال ۲۰۴۵ به ۱۱۶ میلیون بشکه در روز می‌رسد و برای برآورده کردن آن و توسعه بیشتر فناوری‌ها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، به نیروی کار بیشتری نیاز داریم.

به نمایندگی از اوپک از همه کارگران صنعت نفت در سراسر جهان برای مشارکت در عرضه این کالای حیاتی و محصولات نهایی از آن به میلیاردها نفر در سراسر دنیا تشکر می کنم.

و در پایان، همه جویندگان کار از همه نسل‌ها را تشویق می‌کنم که به‌دنبال داشتن شغلی در صنعت نفت باشید، این امر یکی از فرصت‌های بی حد و حصر برای موفقیت حرفه‌ای و نقش‌آفرینی حیاتی در تأمین انرژی جهان است.
 

هیثم الغیص
دبیرکل اوپک

دیگر خبرها

  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • اشتغال اهمیت دارد
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • رکوردی که نتانیاهو ثبت کرد
  • برگزاری دوره‌های آموزشی فعالان صنعت گردشگری در یزد
  • برگزاری دوره‌های آموزشی توانمندسازی شاغلان و فعالان صنعت گردشگری در یزد
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • روسیه «واگنر» را بازسازی کرد تا از تکرار شورش آن جلوگیری کند