Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز جهانی «حق بر دانستن حقیقت و کرامت قربانیان نقض فاحش حقوق بشر»، بیانیه ای صادر کرد. تاریخ انتشار: 11:41 - 06 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۸۱۴۸

به گزارش گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، در بیانیه ستاد حقوق بشر به مناسبت روز جهانی «حق بر دانستن حقیقت و کرامت قربانیان نقض فاحش حقوق بشر» آمده است: تحریم­ های یکجانبه­ ی آمریکا  در قضیه بیماران پروانه ­ای موسوم به ای بی، جان ده­‌ها کودک را به جهت نرسیدن دارو گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تحریم های غیرقانونی آمریکا بر بهره­‌مندی از تمامی حقوق بشر تاثیر منفی گذاشته و حتی در شرایطی که ویروس کرونا، پاندمیک و جهانگیر شده است، این تحریم­ های یکجانبه و ثانویه، خصوصاً در حوزه دارو، در شدیدترین حالت خود علیه مردم ایران ادامه دارد.

متن کامل بیانیه به شرح ذیل است:

دیروز 24 مارس 2020، روز جهانی "حق بر دانستن حقیقت" بود. این روز که به ابتکار شورای حقوق بشر و با صدور  قطعنامه ­ای از سوی مجمع عمومی در دسامبر 2010 به عنوان روز جهانی حق بر دانستن حقیقت و کرامت قربانیان نامگذاری شد، بر اهمیت زنده نگه‌داشتن خاطره قربانیان نقض­ های فاحش و سیستماتیک حقوق بشری و همچنین گرامی­داشت یاد کسانیکه در مسیر ارتقاء و حمایت از حقوق بشر جان خود را از دست داده‌اند، تاکید دارد.

ملت ایران، طی ماه‌­ها و سال گذشته شاهد موارد متعددی از نقض فاحش حقوق بنیادین بشری خود از جمله حق حیات و حق بر سلامتی بوده‌­اند. نمونه­ ی آشکار این مورد که طی سال گذشته استمرار داشته است، تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا است که بر بهره­‌مندی از تمامی حقوق بشری تاثیر منفی گذاشته و حتی در شرایطی که ویروس کرونا، پاندمیک و جهانگیر شده است، این تحریم‌­های یکجانبه و ثانویه، خصوصاً در حوزه دارو، در شدیدترین حالت خود ادامه دارد.

تحریم­‌های یکجانبه­ ی آمریکا پیشتر در قضیه بیماران پروانه‌­ای موسوم به ای بی، جان ده‌­ها کودک را به جهت نرسیدن دارو گرفت. دولت آمریکا همچنین در ابتدای سال گذشته با ایجاد مانع بر سر راه کمک­‌های بشردوستانه در جریان بحران­ های انسانی از جمله در سیل 17 مارس 2019 و زلزله­ ی  12 نوامبر 2017 ایران، به محروم نمودن آحاد ملت ایران از دسترسی و خرید اقلام بشردوستانه و بنا نهادن رویه ­ای برخلاف مسلمات حقوق بین­‌الملل‌ بشر مبادرت ورزید.

از طرف دیگر، سایر کشورها از جمله برخی کشورهای اروپایی نیز نه تنها به اجرای تحریم­‌های غیرقانونی آمریکا مبادرت ورزیده ­اند، بلکه خود نیز در مسیر وضع تحریم علیه ملت ایران از جمله در اوایل سال گذشته گام برداشته ­اند. این کشورها نیز به مانند آمریکا، مرتکب نقض فاحش حقوق بنیادین بشر محسوب می‌­شوند.

علاوه بر مورد فوق که به قربانی شدن­ شمار قابل توجهی انسان بی­‌گناه در ایران منتهی گردید، ترور هدفمند یکی از فرماندهان نیروی نظامی جمهوری اسلامی ایران، سردار سپهبد قاسم سلیمانی که از سوی رئیس جمهور جنایتکار رژیم آمریکا مورد تایید قرار گرفت، از جمله­ ی دیگر موارد نقض فاحش و سیستماتیک حقوق ملت ایران طی سال گذشته محسوب می­‌شود. ترور هدفمند سردار شهید سلیمانی، نه ­تنها نقض قواعد مسلم حقوق بین‌الملل بشر از جمله حق حیات و نیز نقض قواعد مسلم حقوق بین‌­الملل عمومی از جمله نقض قاعده­ ی منع توسل به زور بود، بلکه نقض آشکار حقوق ملت ایران در برخورداری از یک فرمانده­ شجاع و قهرمان ملی بود. حضور ده­‌ها میلیونی ایرانیان در خیابان­‌های شهرهای بزرگ و کوچک ایران برای تعظیم و تکریم و تشییع سردار سپهبد سلیمانی، نشانگر عمق تعلق خاطر و اوج دلبستگی آحاد ملت ایران به این قهرمان ملی بود. وی همچنین بزرگترین و بارزترین مدافع حقوق بشر مردمان منطقه به حساب می­‌آمد و ترور وی توسط تروریسم دولتی آمریکا، نقض فاحش حقوق ملت‌های منطقه در جریان مبارزه با داعش و تروریسم بود.

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، ضمن گرامیداشت روز 24 مارس در خصوص حق بر دانستن حقیقت، این حقیقت را بار دیگر به جهانیان خاطرنشان می‌­شود که یکجانبه­‌گرایی و نقض فاحش و سیستماتیک حقوق ملت­‌ها، به رویه‌­ای یکسان از سوی دولت آمریکا تبدیل شده است که مثال‌های فوق از جمله مصادیق جنایات این کشور طی سال گذشته و تنها نسبت به ملت ایران می­باشند.

بیشتر بخوانید: تصویب سومین گزارش ملی یو پی آر بدون رای مخالف گامی مهم در شکست پروژه ایران هراسی

در همین چارچوب، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، زنده نگه‌داشتن خاطرات قربانیان از جمله شهروندان ایرانی که قربانی تحریم‌­های ظالمانه آمریکا شدند و یاد کسانیکه در مسیر ارتقاء و حمایت از حقوق بشر جان خود را از دست داده‌­اند از جمله سردار سپهبد قاسم سلیمانی را وظیفه­ ی ذاتی خود دانسته و تاکید می­‌نماید که عدم واکنش و انفعال سایر کشورها و سازما­ن­‌های بین‌­المللی و منطقه‌­ای، در موارد نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر، تهدیدی آشکار بر وجود قواعد مسلم حقوق بین‌­الملل بشر بوده و منطوق آن قواعد که همانا ارتقاء و حمایت از حقوق بشر است را به ورطه نابودی خواهد کشانید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ستاد حقوق بشر حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ستاد حقوق بشر نقض فاحش حقوق ملت ایران روز جهانی سال گذشته حقوق ملت ی آمریکا حقوق بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۳۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات وزیر کار درباره حق مسکن کارگران

وزیر تعاون گفت: در سال جاری، با معدل ۳۵.۶ درصد افزایش حقوق سال ۱۴۰۳، تقریبا‌ ۹ درصد نسبت به سال گذشته به حقوق کارگران اضافه کرده‌ایم، این در حالی است که اکنون تورم و رشد نقدینگی ما نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشته است.

به گزارش تسنیم، سیدصولت مرتضوی در حاشیه همایش "امتنان و تجلیل از کارگران و کارفرمایان و واحدهای نمونه کارگری خراسان رضوی" در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای کارگران باید امنیت شغلی فراهم شود و از سوی دیگر امید به آینده و آتیه در این راستا باید به تقویت کارگاه‌ها که پویا و سرپا باشند و توسعه کارگاه‌ها و کارخانه‌ها توجه شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: مقام معظم رهبری در سیاست‌های ابلاغی‌شان به اقتصاددریا محور اشاره داشتند و هم اقتصاد معدن‌؛ در کشور ایران ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه اشتغال وجود دارد و تمام همت دولت این است که کارگاه‌های راکد را احیا کند و تاکنون بیش از 10 هزار کارخانه و کارگاه تعطیل شده و نیمه‌فعال را در طول دو سال  گذشته  در دولت سیزدهم احیا کردیم.

وی گفت: تعدادی مجتمع و بخش‌های بزرگ در حوزه نفت و گاز و نیروگاهی، احیا و احداث سدها  نیز صورت گرفته و سالانه بیش از یک میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شده که به معنی توسعه زیرساخت‌ها و کارگاه‌هاست.

مرتضوی تصریح کرد: جلوگیری از بهره‌کشی از کارگران و سوء‌استفاده از توان کارگران  و دائمی کردن قرار دادها نیز از دیگر موضوعات مورد توجه دولت است؛ قانون کار، قانون پویایی است و هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف به شدت ورود پیدا می‌کنند  تا اجحافی در حق کارگر صورت نگیرد  و ما نیز در حوزه امنیت شغلی کارگان در نشست دولت لایحه‌ای را که تنظیم کرده بودیم به تصویب هیئت دولت رسید و لایحه امنیت شغلی کارگران  در کم‌ترین فرصت تقدیم مجلس خواهد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: دائمی کردن قراردادها‌، حقوق کارگران، تعهدات سفید امضا از کارگران از جمله موضوعاتی است که در این لایحه به آن پرداخته شده ‌و مقررات مطلوبی پیش‌بینی شده که به امنیت شغلی کارگران منجر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال جاری، با معدل 35.6 درصد افزایش حقوق سال 1403، تقریبا 9 درصد نسبت به سال گذشته به حقوق کارگران اضافه کرده‌ایم، این در حالی است که اکنون تورم و رشد نقدینگی ما نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشته است.

وزیر کار وی در خصوص حق مسکن کارگران نیز گفت: در حوزه مسکن، قرارگاه ملی مسکن را در وزارت کار تشکیل داده ایم و به زودی شعبات استانی این قرارگاه راه‌اندازی خواهد شد ضمن اینکه کمک‌های غیر نقدی دولت نیز در بسته‌های درمانی محقق خواهد شد‌.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • رئیسی: دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • توضیحات وزیر کار درباره حق مسکن کارگران