Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین از محدودیت‌ تردد در هوبئی کاسته است، ایتالیا و آلمان از سیر نزولی موارد جدید ابتلا به کرونا خبر داده‌اند. آیا این تحولات حکایت از چرخشی در روند شیوع این بیماری دارد؟ پرسشی که پاسخ آن طی روزهای آینده روشن می‌شود.

 

 

در بین اخبار منفی ناظر بر شیوع بیماری کرونا، سه خبر منتشر شده درباره سه کشور مختلف به خوش‌بینی نسبت به کنترل دامنه بیماری کرونا دامن زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این در حالی است که برخی از نهادها و مسئولان این سه کشور و از جمله انستیتو کخ اعلام کرده‌اند که برای ارائه ارزیابی دقیق باید منتظر تحولات روزهای آینده ماند. تحولات مثبت به سه کشور چین، ایتالیا و آلمان باز می‌گردد.

 

مسئولان استان هوبئی چین اعلام کرده‌اند که پس از مهار شیوع کووید-۱۹ بخش قابل ملاحظه‌ای از محدودیت‌های پیش‌بینی شده در این استان از روز چهارشنبه ششم فروردین (۲۵ مارس) لغو خواهند شد.

 

در چارچوب این سیاست، برای تردد ۶۰ میلیون نفر از جمعیت استان یاد شده، محدودیت‌های گسترده‌ای پیش‌بینی شده بود. افزون بر آن اعلام شده است که محدودیت‌های ناظر بر تردد مردم در شهر ووهان روز هشتم آوریل رفع می‌شود.

 

بنابراین برای شهروندان استان هوبئی منهای ساکنان ووهان از بامداد روز چهارشنبه ۲۵ مارس امکان سفر به استان‌های دیگر چین فراهم خواهد شد.

 

سیر نزولی شمار قربانیان در ایتالیا

 

از ایتالیا نیز خبر خوبی در ارتباط با شیوع بیماری کرونا منتشر شده است. گفته می‌شود که محدودیت‌های تعیین شده در ایتالیا پس از دو هفته نتایج مثبتی به همراه داشته است.

 

آنجلو بورلی، سرپرست حمایت از شهروندان ایتالیا غروب دوشنبه ۲۳ مارس از سیر نزولی شمار قربانیان کرونا در ایتالیا خبر داد.

 

در روز دوشنبه ۲۳ مارس شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا از مرز ۵۰ هزار نفر عبور کرد. در همین روز ۶۰۱ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. به این ترتیب، تعداد قربانیان کرونا در روز دوشنبه ۵۰ نفر کمتر از شمار قربانیان روز یکشنبه ۲۲ مارس بود.

 

تا کنون ۶۰۷۷ نفر در ایتالیا در اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند. روند نزولی موارد ابتلا به کرونا و همچنین شمار قربانیان در این کشور برای دومین روز متوالی مشاهده شده است. همین موضوع به خوش‌بینی مسئولان نسبت به مهار شیوع بیماری کرونا دامن زده است.

 

فرانکو لوچاتلی، مدیر شورای ملی بهداشت و درمان ایتالیا نسبت به مهار شیوع بیماری کرونا در این کشور ابراز خوش‌بینی کرده و روز دوشنبه ۲۳ مارس را نخستین روز مثبت در ایام مقابله با کرونا اعلام کرده است.

 

ارزیابی انستیتو رابرت کخ آلمان

 

تمهیدات پیش‌بینی شده از سوی دولت آلمان نیز تاثیر مثبتی بر روند شیوع بیماری کرونا در این کشور داشته است. انستیتو کخ در آخرین ارزیابی خود از کاهش شتاب ابتلا به بیماری کرونا خبر داده است.

 

مسئولان این انستیتو اعلام کرده‌اند که گرچه کاهش شتاب موارد جدید ابتلا به بیماری کرونا باعث خوش‌بینی شده،  اما ارزیابی دقیق منوط به مشاهده آمار روزهای آتی است.

 

لوتار ویلر، رئیس انستیتو کخ ضمن تایید کاهش شتاب ابتلا به بیماری کرونا در آلمان گفته است که این موسسه تا روز چهارشنبه ۲۵ مارس برای ارائه ارزیابی قطعی خود زمان نیاز دارد.

 

ویلر کاهش شمار مبتلایان جدید به بیماری کرونا در آلمان را نتیجه اقدامات و تصمیمات دولت این کشور دانسته است.

 

بر اساس آمار منتشر شده از سوی دانشگاه جانز هاپکینز حدود ۲۵ هزار نفر در آلمان مبتلا به ویروس جدید کرونا هستند. همین آمار از مرگ ۹۴ نفر و بهبود ۲۸۰۰ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ خبر می‌دهد.

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: شیوع بیماری کرونا بیماری کرونا بیماری کرونا شمار قربانیان اعلام کرده بینی شده خوش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۴۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است