Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

با گذشت یک هفته از تعطیلات نوروزی، همچنان حضور مسافران در شهرهای مختلف، تردد شهروندان و حضور در تفرجگاهها و بوستان ها به یکی از مشکلات اصلی مسئولان استانی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا تبدیل شده است و با وجود هشدارها هنوز عده ای از مردم ترجیح می دهند با رفتارهای پرخطر جان خود و دیگران را به مخاطره اندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس از استان های مختلف خبر می رسد که مسئولان تصمیم به تعطیلی تفرجگاهها و بوستان ها بویژه در هفته پیش رو دارند و در کنار آن تصمیم دولت برای فعال بودن ادارات با یک سوم کارکنان، تعطیلی پاساژها و مراکز خرید و اعمال محدودیت در ترددهای بین شهری از دیگر تصمیمات اتخاذ شده است.

نگاهی به اخبار منتشر شده از مراکز استانی ایرنا گویای آخرین وضعیت نبرد با کرونا در اقصی نقاط کشورمان است که این اخبار تا ساعت ۱۳ ظهر امروز ششم فروردین گردآوری شده است:

استان هایی که بیشترین آمار مبتلایان را دارند

وزارت بهداشت از چهارم فروردین اعلام آمار تفکیکی استانها را متوقف کرد زیرا به گفته سخنگوی وزارت بهداشت از آنجا که تست کرونا هم از افراد بدحال و هم مشکوک گرفته می شود، این رویه در اندازه گیری شاخص نسبت مرگ بیماران به کل مبتلایان اثر می گذارد و این تصور پیش آید که برخی استانها اهمال دارند بنابراین اعلام آمار استانی متوقف شده است.

بنابراین بر اساس آخرین آمار اعلامی وزارت بهداشت استان هایی که بیشترین درگیری را با کرونا دارند، عبارتند از:

۱- تهران با بیش از ۵ هزار مبتلا

۲- اصفهان با بیش از ۱۹۷۹ مبتلا

۳- مازندران با بیش از ۱۷۰۰ مبتلا

۴- گیلان با بیش از ۱۱۹۱ مبتلا

۵- قم با بیش از ۱۱۷۸ مبتلا

۶- البرز با ۱۲۹۶ مبتلا

از پنجم فروردین استان های آذربایجان شرقی با ۱۰۰۵ مبتلا و خراسان رضوی با ۱۱۱۴ مبتلا به جمع استان هایی پیوستند که تعداد بیماران کرونایی بالای هزار نفر دارند؛ استان مرکزی با ۹۴۰ مبتلا نیز در آستانه ورود به جمع این استانهاست.

آخرین وضعیت استان ها

بر اساس آخرین خبرهای کرونایی استان ها که از دانشگاه های علوم پزشکی استان ها و مسئولان دریافت شده، شرایط ۳۱ استان کشور به قرار زیر است:

آذربایجان شرقی: ۱۰۰۵ مبتلا و ۹۷ فوتی *** به دلیل هجوم مسافران نوروزی به این استان، ابتلا به بیماری روند صعودی داشته است و برای نمونه ۱۵ روستای شهرستان میانه آلوده شدند.

آذربایجان غربی: ۴۹۷ مبتلا – ۴۰ فوتی *** روند ابتلا به بیماری در استان رو به افزایش است

اردبیل: ۳۱۸ مبتلا – ۴۴ فوتی ***به گفته مسئولان استان با همکاری مردم و کاهش تردد در سطح شهرها و سفرها، سیر صعودی ابتلا در استان ملایم تر شده است.

اصفهان: با بیش از ۱۹۷۹ مبتلا در آستانه ورود به رقم ۲۰۰۰ هزار مبتلا است – ۱۹۸ فوتی *** تمامی مراکز تفریحی و تفرجگاههای استان در روز ۱۳ فروردین تعطیل است؛ استان هنوز در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارد؛ به گفته سخنگوی وزارت بهداشت احداث بیمارستان صحرایی توسط سازمان پزشکان بدون مرز در اصفهان به دلیل آنکه فقط ظرفیت ۴۸ تخت بیمارستانی را داشت و چون بیش از این میزان ظرفیت خالی در بیمارستان های کشور هست و از طرفی هم برای ورود این افراد با وزارت بهداشت هماهنگی نشده بود، این کار منتفی شد.

البرز: ۱۲۹۶ مبتلا – ۱۸۶ فوتی اعم از کرونایی و مشکوک*** طرح محدودیت زوج و فرد برای تردد خودروها در البرز اعمال شد؛ روند مرگ و میر مبتلایان کاهش یافته به میانگین ۳ تا ۶ نفر در روز رسیده است؛ در گذشته حتی در مواردی به ۱۶ فوتی در روز هم رسیده بود.

ایلام: ۲۰۰ مبتلا – ۱۱ فوتی *** به گفته مسئولان استانی هنوز مردم شیوع بیماری را جدی نگرفته اند و در تفرجگاهها گردش می کنند که قرار شد پلیس به شدت با آنها برخورد کند و از این رو ۵۰۰ تخته چادر در تفرجگاهها برچیده شد؛ ورود ۳۰ هزار مسافر نوروزی به استان بر مشکلات افزوده است.

بوشهر: ۶۷ مبتلا – ۴ فوتی *** بوشهر در مقابله با ورود مسافران عملکرد بهتری نسبت به استانهای مشابه داشته و ۱۸۸ مسافرخانه متخلف را پلمب کرده است.

تهران: به گفته دکتر زالی، تهران هنوز به نقطه اوج شیوع بیماری نرسیده است و از این رو پیشنهاد کرده با کسانی که مقررات پیشگیری را رعایت نمی کنند، برخورد قهری شود. به گفته او بیمارانی که اکنون در تهران به مراکز درمانی مراجعه می کنند، کسانی هستند که تازه دوره نهفتگی آنها (۳ تا ۱۴ روز) به پایان رسیده است. بستن پارک ها و تفرجگاههای تهران از جمله پیشنهادات ارایه شده است.
ارتش ایجاد نقاهتگاه ۲ هزار تختخوابی در سالن های مرکز نمایشگاههای بین المللی تهران را در دستور کار قرار داد که امروز (ششم فروردین) افتتاح شد.

چهارمحال و بختیاری: ۷۵ مبتلا – ۱۱ فوتی

خراسان شمالی: ۲۰۳ مبتلا – ۲۰ فوتی ***در شهرستان اسفراین وضعیت مطلوب نیست و در این شهرستان ۴۴ مبتلا ثبت شده است؛ ۱۰ نفر شامل بیماران کرونایی و افراد مشکوک فوت کرده اند که از جمله می توان به فرمانده انتظامی شهر اشاره کرد؛ شهرستان راز و جرگلان که تا چهارم فروردین عاری از ویروس بود از پنجم فروردین با یک مورد ابتلا به این بیماری دچار شد.

خراسان رضوی: ۱۱۱۴ مبتلا – ۱۴۱ فوتی*** با وجود بسته شدن درب حرم مطهر رضوی برای پیشگیری از ابتلای زایران و مجاوران به بیماری کرونا و به دنبال آن کاهش تردد ها، آمارها نشان می دهد از مجموع خودروهای ورودی به مشهد طی ایام نوروز، پلاک کمتر از ۱۰ درصد این خودروها مربوط به سایر استانهای کشور است و بقیه ترددها مربوط به این اهالی همین استان است.

خراسان جنوبی: ۲۱۷ مبتلا – ۱۸ فوتی***

خوزستان: ۵۰۲ مبتلا – ۶۵ فوتی *** شرایط در جنوب غربی استان نامساعد گزارش شده و از این رو آبادان و خرمشهر از روز جمعه ۸ فروردین قرنطینه می شود؛جاده ماهشهر – آبادان نیز مسدود شد تا ترددها به آبادان، خرمشهر و شادگان به حداقل ممکن برسد؛در آبادان ۳۸ خرمشهر ۴۲ و شادگان ۱۷ بیمار کرونایی شناسایی شدند که از این تعداد ۹ نفر فوت کرده اند.

زنجان: ۴۱۴ مبتلا – ۲۵ فوتی

سمنان: بیش از ۷۱۵ مبتلا – ۷۱ فوتی (آمار سوم فروردین) *** دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اعلام ابتلای ۳۱۸ نفر در محدوده تحت پوشش این دانشگاه به بیماری کرونا هشدار داده که اگر موارد بهداشتی رعایت نشود ممکن است این بیماری تا شهریورماه طول بکشد؛ از تعداد مبتلایان اعلام شده ۳۹۷ نفر تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان و ۳۱۸ نفر در محدوده دانشگاه شاهرود هستند.

سیستان و بلوچستان: ۱۵۷ مبتلا – ۹ فوتی

فارس: ۵۶۶ مبتلا – ۲۱ فوتی*** استان در زمینه ممنوعیت ورود مسافر سرسختانه عمل کرده است؛ آمار فوتی های ناشی از مصرف الکل صنعتی بیش از سه برابر مبتلایان به کروناست (۶۹ نفر)


قزوین: ۷۲۴ مبتلا – ۷۷ فوتی ***تعداد بهبودیافتگان رو به افزایش بوده و بیش از نیمی از مبتلایان معالجه شدند.

قم: از ۳۰۸ هزار قمی که در طرح غربالگری کرونا شرکت کرده اند، ۸۰۵۱ نفر نیاز به پیگیری فوری هستند که خود نشان دهنده وخامت اوضاع در استان است؛ با وجود تعطیلی مراکز خرید و پاساژها، ترافیک در معابر اصلی و خیابان های پر رفت و آمد شهر قم نشان می دهد که هنوز مردم این بیماری را باور نکرده اند؛ ورود به مناطق گردشگری و روستایی قم ممنوع شده است؛ نخستین پزشک قمی مبتلا به کرونا پنجم فروردین به شهادت رسید؛ پس از حواشی پیش آمده در زمینه حضور یک طلبه در بیمارستانی در انزلی برای درمان بیماران کرونایی که پس از آن یکی از مبتلایان جان باخت، دفتر تبریزیان دیروز در اطلاعیه ای مدعی شد که این فرد قصد طبابت نداشته بلکه با استفاده ازگلاب می خواسته به کاهش استرس بیماران کمک کند.

کردستان: ۲۷۸ مبتلا – ۳۳ فوتی

کرمان: ۲۷۹ مبتلا – ۲۲ فوتی

کرمانشاه: ۱۸۸ مبتلا – ۱۹ فوتی*** بیش از نیمی از مبتلایان یا به استان های پرخطر سفر کرده بودند و یا مهمان از این استان ها داشتند.

کهگیلویه و بویراحمد: ۸۶ مبتلا - ۵ فوتی *** شهرستان های لنده و بهمئی تاکنون درگیر کرونا نشده اند.

گلستان: ۴۰۳ مبتلا -۱۳۷ فوتی *** بالا بودن شمار فوتی ها در مقایسه با مبتلایان و جمعیت استان نگران کننده است؛ ۴۳ پزشک ۲۸۴ پرستار و ۳۷ نیروی خدماتی بیمارستان هم به این بیماری و یا بیماری های حاد تنفسی دچار شده اند.

گیلان: شامگاه چهارم فروردین حکم جلب فرد معمم مدعی طب اسلامی توسط دادستانی صادر شد، این فرد اکنون متواری است؛ پروازهای فرودگاه رشت روز سه شنبه از سوی شرکت های هواپیمایی لغو شد؛ از ابتدای امسال در طرح پایش مسافران ورودی، ۲۵ فرود با علایم کرونا در ورودی های گیلان شناسایی شدند.

لرستان: ۵۴۱ مبتلا – ۳۵ فوتی*** شرایط در شهرستان الیگودرز در شرق استان نامساعد است و به تنهایی ۴ فوتی دارد.

مازندران: حدود ۱۲۰۰ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند؛ روازنه حدود ۲۰۸ بیمار بستری می شوند؛ میزان مسافران ورودی به مازندران ۸۰ درصد کاهش داشته؛ نماینده وزارت بهداشت در استان درباره نامه ۳۰۰ پزشک مازندران به رییس جمهوری برای قرنطینه استان اعلام کرد که نیازی به قرنطینه نیست

مرکزی: ۹۴۰ مبتلا - ۶۴ فوتی *** ساوه بیشترین میزان مبتلایان را دارد از این رو شورای تامین شهرستان با مسدود کردن کامل ورودی های شهر ساوه در محدوده آوه و همچنین آزادراه همدان (کنار مجتمع خدمات رفاهی آسمان) موافقت کرد.

هرمزگان: ۱۵۵ مبتلا – ۱۲ فوتی ***سطح آلودگی در جزیره کیش با توجه به جمعیت آن بالاست و از این رو سخنگوی شورای سلامت کیش از اعمال ضوابط سختگیرانه در مبادی ورودی به کیش خبر داد.

همدان: ۲۶۶ مبتلا – ۲۵ فوتی

یزد: ۷۷۶ مبتلا – ۷۶ فوتی (آمار چهارم فروردین) ***روزانه حدود ۱۰۰ نفر از بهبود یافتگان مشکوک به بیماری کرونا از بیمارستان‌های استان مرخص و همین تعداد پذیرش می‌شوند؛ پلیس هشدار داده خودرو رانندگانی که مسیرهای مسدود شده در این استان را باز و از آن عبور کنند به مدت ۶ ماه توقیف و راننده هم به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

بر اساس اعلام رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا ساعت ۱۴ روز ششم فروردین ۲۴ هزار و ۸۱۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، هزار و ۹۳۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۸ هزار و ۹۳۱ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

به گفته کیانوش جهانپور، هر ۱۲ دقیقه یک ایرانی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست می دهد و رشد ابتلا به این بیماری در تهران حدود ۱۳ درصد است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ویروس کرونا چهارم فروردین وزارت بهداشت بیماری کرونا استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۵۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟

مریم محلوجی‌راد همزمان با روز جهانی آسم و آلرژی درباره بیماری آسم توضیح داد: فرایند ابتلا به آسم مانند بیماری‌های عفونی نیست و معمولا به صورت خود به خود ایجاد می‌شود؛ به عبارت دیگر، آسم، پیامد یک بیماری نیست. آسم یک بیماری التهابی ریه است و عفونت در ابتلا به این بیماری هیچ نقشی ندارد.

وی درباره تاثیر عفونت بر شدت آسم گفت: عفونت به عنوان یک عامل محرک می‌تواند سبب افزایش شدت بیماری یا شروع حمله آسم باشد. باز هم تاکید می‌کنم، آسم یک بیماری التهابی مزمن است که در کودکان به دلیل آلرژی ایجاد می‌شود.

حدود ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره آسم کودکان توضیح داد: بیشتر «آسم کودکان» از نوع آسم آلرژیک است؛ در حالی که عوامل آلرژیک و غیرآلرژیک به طور برابر در ابتلای آسم بزرگسالان نقش دارند. 

محلوجی گفت: عوامل آلرژیک محیط، سبب بروز و تشدید عوارض آسم  آلرژیک می‌شوند. عوامل آلرژیک بر ابتلا به آسم آلرژیک تاثیرگذار هستند؛ همچنین دیگر مولفه‌ها، آسم غیرآلرژیک را تحت تاثیر قرار می‌دهند. 

وی با بیان اینکه میزان ابتلا به آسم در کشور بررسی شده، اظهار کرد: وضعیت ابتلا به آسم در میان گروه‌های سنی بررسی شده، حدود ۹ تا ۱۳ درصد از گروه‌های سنی مختلف به بیماری آسم مبتلا هستند. منظور این است میزان ابتلا به آسم با توجه به شرایط سنی افراد تغییر می‌کند. همچنین وضعیت ابتلا به آسم در سطح جهانی حدود  ۳ تا ۱۵ درصد گزارش شده که در برخی کشورها به ۲۰ درصد نیز می‌رسد.

استان‌های رکورددار آسم

محلوجی با بیان اینکه بسیاری از کشورها نسبت به کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا اقدام کرده‌اند، افزود: آن ها با کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا توانسته‌اند، شیوع آسم را کاهش دهند یا میزان ابتلا به این بیماری را به یک سیر ثابت برسانند. به نظر می‌رسد، میزان ابتلا به آسم در کشور رو به افزایش است. یکی از دلایل افزایش ابتلا به آسم در کشور، آلودگی کلان‌شهرها است که جزو عوامل مهم ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.  شهرهای اراک و اهواز و استان سیستان‌و بلوچستان، بیشترین میزان شیوع آسم را تجربه‌کرده‌اند. 

تاثیر آلودگی هوا بر افزایش ابتلا به آسم

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: آلاینده‌های مضر هوا وارد دستگاه تنفس می‌شوند؛ این آلاینده‌ها برحسب اندازه‌ای که دارند (ذرات حدود ۴ تا ۵ میکرون) می‌تواند به «راه‌های هوایی پایین‌تر» وارد شوند. همچنین ذرات بسیار ریز می‌توانند تا انتهای ریه نفوذ کنند و حتی وارد خون شوند. اغلب آلاینده‌ها، «رادیکال‌های آزاد» هستند که سبب التهاب ریه یا سایر قسمت‌های بدن می‌شوند و جزو موارد آسیب‌زا به حساب می‌آیند. به دلیل اینکه آسم یک بیماری التهابی است آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد. کلان‌شهرها، آلودگی هوای بیشتری دارند، به همین دلیل، میزان ابتلا به این بیماری در شهرهای بزرگ افزایش می‌یابد.

محلوجی درباره تفاوت آسم بزرگسالان و کودکان گفت: «ژنتیک» و «عوامل محیطی» در بروز آلرژی نقش دارند؛ به نحوی که اگر یکی از والدین آلرژی داشته باشد، احتمال ابتلای فرزند آن ها به آلرژی حدود ۵۰ درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر ۲ دارای آلرژی باشند، احتمال ابتلای فرزند به آلرژی به ۷۰ درصد می‌رسد. بنابراین باید گفت ژن، نقش ۵۰ درصدی در بروز آلرژی دارد و ۵۰ درصد دیگر نیز برای عوامل محیطی است.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره نقش عوامل محیطی بر بروز آلرژی گفت: عوامل محیطی که منجر به آلرژی می‌شود به ۲ دسته «آلرژن‌ها» و «عوامل محرک» تقسیم می‌شود. آلرژن‌ها نیز به ۲ دسته «بیرونی» و «درونی» تقسیم می‌شود. گرده درختان، چمن‌ها و علف‌های هرز جزو  آلرژن‌های محیط‌ باز هستند؛ همچنین «مایت‌های گردوغبار»، سوسک، کپک‌ها و حیوانات خانگی مثل گربه و سگ جزو آلرژن‌های درونی محسوب می‌شوند.

وی درباره دسته محرک‌ها توضیح داد: نه تنها موارد دخانی بلکه سایر موارد استنشاقی جزو محرک‌ها به حساب می‌آیند. همچنین شوینده‌ها و موادی که بوی تند دارند باید در دسته محرک‌ها لحاظ شوند. ژنتیک و عوامل محیطی که موجب بروز آلرژی می‌شوند در سیر خود به صورت «اگزما اتوپیک»، «آسم کودکان» و «رینیت آلرژیک» تظاهر پیدا می‌کنند.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره میزان کودکان مبتلا به آسم گفت: نتایج مطالعات کشوری که با همکاری «مرکز تحقیقات ایمونولوژی» و «انجمن آسم و آلرژی ایران» انجام شده، بیان می‌کند میزان ابتلا به آسم در میان کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. با توجه به آمار ۹ تا ۱۳ درصدی آسم در کشور باید گفت که عددهای بالاتر مربوط به آسم کودکان است.

نقش داروهای استنشاقی در کنترل و درمان آسم

محلوجی درباره روش‌های درمانی نوین گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در راستای رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد.   امالیزوماب حدود ۲ سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو بیانگر یکسان است.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: برخی از داروهایی بیولوژیک که شاید اثربخشی بیشتری داشته باشند در دسترس نیستند. امیدواریم که شرایط به نحوی باشد که این داروها در دسترس بیماران قرار گیرند.  

ضرورت توجه به آموزش در کنترل آسم

محلوجی با بیان اینکه «آموزش بیماران» اولین نکته در مدیریت آسم به حساب می‌آید، افزود: هفتم می به عنوان روز جهانی آسم شناخته می‌شود و  هر ساله شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرند. «توانمندکردن بیماران مبتلا به آسم از طریق آموزش» به عنوان شعار سال جاری انتخاب شده است. بیماران مبتلا به آسم باید بپذیرند که به این بیماری مبتلا هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آن ها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که سبب تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود. 

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز  تحقیقات ایمونولوژی اسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آن ها ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند. 

۴۵۰ هزار فوتی ناشی از آسم در دنیا

محلوجی درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آسم گفت: حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آسم مبتلا  هستند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری حدود ۴۵۰ هزار نفر گزارش شده است. آماری مربوط به میزان مرگ و میر ناشی از آسم در کشور در دسترس نیست.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران درباره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: کلینیک سازمان جهاد دانشگاهی حدود ۱۲ سال پیش تاسیس شده و پزشکان فوق‌تخصص ایمنولوژی که عضو هیئت‌علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستند، تازه ترین خدمات علمی به بیماران را ارائه می‌دهند. بیماران این کلینیک در صورت لزوم، تحت تست‌های آلرژی از جمله «تست‌های پوستی آلرژی» قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: همچنین انواع تست‌های تنفسی اعم از تست‌های چالشی با «برونکودیلاتور»، تست ورزش، تست‌های متاکولین و نیتریک‌اکسید بازدمی به منظور شناسایی نوع بیماری فرد در این مرکز انجام می‌شود. پس از تشخیص نوع بیماری، روش‌های درمانی نوین مانند تزریق داروهای بیولوژیک، ایمونوتراپی (تزریق واکسن  آلرژی) با توجه به نوع بیماری ارائه می‌شود. افرادی که مبتلا به آسم‌های آلرژیک هستند مورد «ایمونوتراپی» قرار می‌گیرند و پروسه واکسن‌درمانی برای آن ها انجام می‌شود. 

محلوجی در پایان گفت: توصیه می‌کنم بیمارانی که به آسم مبتلا هستند بیماری خود را جدی بگیرند. بیشتر موارد آسم، قابل کنترل است. بیماران با درمان‌های استنشاقی می‌توانند بیماری خود را  کنترل کنند و به زندگی طبیبعی خود ادامه دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • پرفروش ترین تئاترهای دولتی کدام اند؟
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟