Web Analytics Made Easy - Statcounter

از زمان شیوع ویروس «کرونا» اظهار نظرهای متعددی درباره دست داشتن عامل بشری در انتشار این ویروس مطرح شده است، اما اظهار نظرهای جدید پای گرجستان و برخی کشورهای دیگر را هم به این قضیه باز کرده است.

سرویس جهان مشرق - از زمان ظهور ویروس «کرونا» موسوم به (۲۰۱۹-nVoC) در ماه دسامبر گذشته در شهر «ووهان» مرکز ایالت «هوبی» چین تاکنون اظهار نظرهایی از سوی محافل مختلف به ویژه محافل چینی و روسی درباره منشاء ظهور این ویروس انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی پیش وزارت دفاع روسیه در نشست خبری برگزار شده در مقر این وزارتخانه در «مسکو»، از اقدام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در تامین بودجه طرح های تحقیقاتی آزمایشگاه های بیولوژیکی سخن گفت که در پوشش آزمایشگاه های متعارف در کشورهای مختلف جهان به ویژه در «گرجستان» فعالیت می کنند و فعالیت های نامتعارف آنها نقض توافقنامه ها و پروتکل های بین المللی شمرده می شود.

به گفته وزارت دفاع روسیه این اظهار نظر از پس از آن صورت می گیرد که سرلشکر «ایگور کرلوف»، وزیر اطلاعات و امنیت سابق گرجستان در حضور وابسته های نظامی هیأت های دیپلماتیک روسیه اسناد و اطلاعاتی در اختیار وزارت دفاع روسیه قرار داد که دربردارنده ی اطلاعاتی مفصل و مشروح در این خصوص بود، تا ثابت شود، نگرانی های وزارت دفاع روسیه از اقدامات غیر قانونی آمریکا در خاک گرجستان، از جمله تلاش برای دور زدن بندهای معاهده ممنوعیت سلاح های بیولوژیک و شیمیایی و سمی بی دلیل نبوده است و آمریکایی ها در تلاش برای بالا بردن قدرت نظامی بیولوژیکی خود در پوشش تحقیقات و آزمایش های متعارف هستند.

در این نشست مطبوعاتی به پرونده های زیادی از سوی وزارت دفاع روسیه پرداخته شده که با فعالیت های پنتاگون در حوزه تحقیقات و آزمایش های بیولوژیک در کشور گرجستان در ارتباط بود و اینکه طرف های ذیربط در روسیه برای رسیدن به نتایج قطعی تر همچنان درحال کار و تحقیق روی اطلاعات پرونده هستند و یکی از مهمترین موضوعات مورد تحقیق این است که دریابند، آیا بین ابتلای ساکنان مناطق جنوب روسیه به برخی بیماری ها با آزمایش های بیولوژیک انجام شده در گرجستان ارتباطی وجود دارد، یا خیر؟ و اگر چنین ارتباطی وجود داشته، میزان و اثرگذاری آن تا چه اندازه بوده است؟

بنابر اظهار وزارت دفاع روسیه، فعالیت این آزمایشگاه های بیولوژیک، آماده سازی انواع مختلف ویروس هاست، با این تفاوت که این ویروس ها برای اهداف پزشکی و یا انسانی آماده و فعال نمی شوند، بلکه به خدمت گرفتن آنها برای کشتار انسان ها و انتشار بیماری ها و اپیدمی ها به عنوان سلاح ویروسی – بیولوژیک است.

وزارت بهداشت روسیه نیز درباره فعالیت این آزمایشگاه ها می گوید: داده ها و اطلاعات موجود در این اسناد تاکید می کند، وبای آفریقایی که در دهه گذشته مواردی از آن در چین و روسیه مشاهده شده بود، در مناطقی شیوع یافته بود که دارای مرزهای مشترک با کشور گرجستان بودند و از آزمایشگاه های آمریکایی فعال در گرجستان و دیگر کشورهای جهان به این مناطق سرایت کرده بود.

به گفته وزارت بهداشت روسیه، خسارات مستقیم و غیر مستقیم وارده به موسسات و سازمان های دولتی روسیه که به نوعی با چنین فعالیت ها و بیماری هایی در ارتباط هستند، بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

وزارت بهداشت روسیه با بیان اینکه آمریکایی ها اقدام به جمع آوری ژن شهروندان روسی در بیش از ۳۰ آزمایشگاه فعال در حوزه ی سلاح های بیولوژیک در مناطق مرزی روسیه و گرجستان می کنند، می افزاید: اسناد در اختیار ثابت می کند، مرکز تحقیقات «لوگار» آمریکا در گرجستان پهپادهایی در اختیار دارد که می توانند، حشرات حامل ویروس های خاص را به هر نقطه از جهان انتقال دهند.  

بر این اساس وزارت بهداشت روسیه خواستار پایبندی آمریکا به معاهدات و پروتکل های بین المللی و از بین بردن زراخانه بیولوژیک این کشور شده است. اما افشاگری وزیر سابق امنیت و اطلاعات گرجستان نقض آشکار این معاهدات و پروتکل ها از سوی کشوری است که ادعا می کند، در صف اول کشورهای منع گسترش سلاح های کشتار جمعی در جهان است.

این افشاگری شاید پاسخگوی بخشی از ادعاها و اظهار نظرهای صورت گرفته درباره دست ساز بودن ویروس «کرونا» باشد که این روزها به اپیدمی جهانی تبدیل شده و دانشمندان چینی و دیگر کشورهای جهان هنوز نتوانسته اند، منشاء و واکسن آن را کشف کنند.

بنابر تاکید وزارت دفاع روسیه، آزمایشگاه های بیولوژیک وابسته به پنتاگون در کشورهای همجوار روسیه، فقط نقض قوانین و پروتکل های بین المللی محسوب نمی شوند، بلکه تهدید و خطری واقعی علیه سلامت و جان شهروندان این کشور و شهروندان کشورهای همجوار روسیه تشکیل می دهد.

** اظهارات وزارت خارجه چین

به موازات اظهار نظرهای وزارت دفاع و وزارت بهداشت روسیه، وزارت خارجه چین رسما آمریکا را به شیوع ویروس کرونا در چین متهم کرد.  

«ژائو لی جیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین در توئیتی در پایگاه توئیتر به طور رسمی آمریکا را متهم به انتشار ویروس کرونا در چین می کند و نظامیان آمریکایی که به ووهان سفر کرده بودند، را عامل انتشار این ویروس می داند.

اگرچه آمریکا این اتهامات را «بی اساس» خوانده، اما از بدو انتشار این ویروس در چین، کشورهای جهان خواستار توضیحات پکن درباره این ویروس، قدرت آن به سبب شیوع، و چرایی انتشار آن در این کشور شده اند. حتی در ابتدا عده ای از تحلیلگران معتقد بودند، ویروس کرونا ساخته و پرداخته آمریکاست و آمریکایی با هدف تضعیف رقیب جدی خود در جهان اقدام به انتشار این ویروس در چین کرده اند، تا اقتصاد این کشور را از پای درآورند.

** روس ها اسناد جدیدی ارائه می کنند

در گیر و دار جنگ لفظی سران چین و آمریکا و مبارزه تمام عیار کشورها برای مهار ویروس کرونا، روسیه اسناد جدیدی در پرونده ویروس کرونا ارائه می دهد و این بار «ویتالی پتروف»، عضو سازمان اطلاعات و امنیت ملی روسیه موسوم به «اف اس بی» اظهارات جدیدی بر زبان می آورد.

پتروف که به دلایل امنیتی و اطلاعاتی از افشای نام واقعی خود امتناع می کند و به استفاده از نام مستعار و سازمانی خود اکتفا می کند، در یک مصاحبه گفته است که آمریکا با به کار گیری تجهیزات پیشرفته الکترونیکی در حال تولید و انتشار اشعه های خطرناک زیست میحطی است که زندگی و سلامتی انسان ها را با خطر جدی مواجه می کند.

پتروف با بیان اینکه آمریکایی ها از سال ها پیش اقدامات گسترده ای را با هدف تضعیف و براندازی نظام در ایران آغاز کرده اند، تاکید می کند: با شکست اقدامات در حوزه اقتصادی و سیاسی، آمریکا اقدامات خود را بر حوزه بیولوژیکی متمرکز کرده است.

نکته مشترک اظهارات پتروف با اظهارات پیشین وزارت دفاع روسیه، استفاده ابزاری آمریکا از کشور گرجستان برای تحقق اهداف جدید خویش است. وی می گوید: اکنون با موضع گیری رسمی متحدمان (چین) در قبال منشاء شیوع ویروس کرونا، به این باور رسیده ایم که این ویروس از طریق همین آزمایشگاه ها به ایران منتقل شده است.

پتروف در پایان سخنان خود اضافه می کند: آمریکا با استفاده از ضعف حکومت مرکزی گرجستان پای متحدین خود همچون عربستان سعودی را به  فعالیت رسانه ای و راه اندازی جنگ روحی و روانی علیه ایران و ارسال امواج AM با هدف افزایش بُرد شبکه های معاند فارسی زبان باز کرده است.  

وی معتقد است، گرجستان به کانون اقدام علیه ایران و روسیه تبدیل شده و این کشور باید در آینده نزدیک تبعات حضور امریکا در خاک خود را بپذیرد.

صرف نظر از صحت یا عدم صحت، این اظهارات سوالات بسیاری را در اذهان ایجاد می کند، از جمله اینکه آیا سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) در این تحقیقات و این اقدامات دست داشته است، یا خیر؟ آیا موساد در این حوزه با جاسوس دو جانبه چینی رئیس بخش میکروبیولوژی دانشگاه هاروارد در ارتباط بوده است؟ آیا این جاسوس دو جانبه نقش حلقه ارتباطی بین سیا و موساد داشته یا خیر؟ آیا با سازمان اطلاعات و جاسوسی انگلیس موسوم به ام آی ۶ در ارتباط بوده است و در انتشار ویروس کرونا بین فلسطینی ها نقش داشته یا خیر؟ درحالی که سوابق کاری وی نشان می دهد، در انتشار ویروس «ایدز» در میان فلسطینی ها نقشی اساسی ایفا کرده است؟  

همچنین چه کسی در پس اعمال فشار بر مقامات هندی بود و آنها را وادار به حذف اظهارات منتشر شده اشان در رسانه ها، درباره ویروس کرونا و اینکه موساد در پس شیوع این ویروس قرار داشته، کرد؟ آیا مرگ ناگهانی «فرانک پلامیر»، دانشمند و متخصص بیماری ایدز اقدامی هدفمند برای جلوگیری از افشای برخی حقایق بوده است؟ آیا چینی ها در ساختمان کنسولگری آمریکا مواد بیولوژیکی یافته اند که موجب شده رسما آمریکا را به دست داشتن در انتشار ویروس کرونا متهم کنند؟

این سوالات و صدها سوال دیگر، وابسته به ارائه اسناد و مدارک قابل اثبات است و در صورت به دست آمدن چنین مستنداتی به موجب قوانین بین الملل آمریکا مرتکب جنایت ضد بشری در جهان و علیه بشریت شده است که تبعات آن نه فقط ویرانگر که تا ابد دامنگیر مسئولان آن خواهد بود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مدافعان سلامت سال جهش تولید ویروس کرونا ایران آمریکا روسیه چین گرجستان پنتاگون ایدز عربستان سعودی موساد وزارت دفاع روسیه امریکا سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی انتشار ویروس کرونا وزارت بهداشت روسیه انتشار این ویروس وزارت دفاع روسیه انتشار ویروس اظهار نظرهای آزمایشگاه ها پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۸۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۶

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به کنفرانسی که سوئیس در نظر دارد در ماه ژوئن میزبانی آن را برگزار کند، گفت که هرگونه مذاکره برای پایان دادن به درگیری در اوکراین بدون مشارکت روسیه بی‌معنی است.

 «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به خبرنگاران گفت که فرمول صلح «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین - که خواستار خروج کامل نیروهای روسیه از تمام سرزمین‌هایی است که تصرف کرده‌اند - صلح را نزدیک‌تر نمی‌کند، بلکه درگیری را طولانی‌تر می‌کند.

براساس گزارش رویترز، سوئیس در اوایل این ماه اعلام کرد که میزبان یک کنفرانس دو روزه در سطح عالی در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در مورد دستیابی به صلح در اوکراین خواهد بود.

روسیه گفته است که در آن شرکت نخواهد کرد و «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز پیشتر به خبرنگاران گفت: «ما بارها گفته‌ایم که این فرمت عجیبی است، برنامه‌های صلح خاصی بدون مشارکت روسیه اجرا می‌شود، بیهوده و حتی خنده‌دار است.»

ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۶

رئیس‌جمهور فرانسه امروز – پنجشنبه – ضمن هشدار نسبت به «احتمال مرگ اروپا»، تاکید کرد که این قاره در «نقطه بحرانی» قرار دارد و جهت مقابله با رقبای جهان باید اقدامات بیشتری انجام داد.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنرانی در دانشگاه سوربُن فرانسه واقع در پاریس، پایتخت این کشور بیان کرد: «خطری مبنی بر مرگ اروپا وجود دارد. اروپا در نقطه بحرانی قرار دارد و در مقابل رقبایی که با سرعت بالا در حال تجدید تسلیحات هستند، باید اقدامات بیشتری انجام دهد.»

خبرگزاری فرانسه به نقل از رئیس‌جمهور این کشور نوشت: «اروپا احتمال دارد بمیرد و این فقط به انتخاب‌های ما بستگی دارد.»

وی افزود: «در شرایطی که قوانین تجارت آزاد جهانی توسط رقبای اصلی به چالش کشیده شده است، خطر عقب ماندن به لحاظ اقتصادی برای اروپا وجود دارد و باید الگوی رشد خود را بازنگری کند.»

ماکرون ۴۶ ساله که همچنان سه سال از دومین و آخرین دوره‌اش در ریاست‌جمهوری باقی می‌ماند، گفت: «در دنیایی که قوانین بازی تغییر کرده است، اروپا در برابر خطراتی که در جهان مواجه می‌شود، مسلح نیست.»

رئیس‌جمهور فرانسه در ادامه سخنرانی‌اش صراحتا هشدار داد: «طی یک دهه آینده، خطر تضعیف اروپا یا حتی سقوط آن بسیار زیاد است. از اروپا می‌خواهیم از یک اقلیت راهبردی بیرون بیاید؛ مسئله‌ای که او را بیش از اندازه به انرژی روسیه و در حوزه امنیت به ایالات متحده وابسته کرده است.»

امانوئل ماکرون با اشاره به درگیری روسیه-اوکراین ادعا کرد: «رفتار روسیه پس از حمله به اوکراین غیرقابل مهار شده است و دیگر مشخص نیست مسکو تا کجا پیش برود. شرط لازم و اساسی برای روسیه این است که در جنگ اوکراین پیروز نشود.»

او تاکید کرد: «ما باید این مفهوم استراتژیک دفاع معتبر اروپایی را برای خود بسازیم؛ اروپا نمی‌تواند تحت امر ایالات متحده آمریکا باشد.»

رئیس‌جمهور فرانسه در قسمت دیگری از صحبت‌هایش خاطر نشان کرد: «ما عادت داشتیم از روسیه و از چین خرید کنیم اما این به پایان رسید. واقعیت‌ها تغییر پیدا کرده‌اند. جنگی در قلمرو اروپایی برقرار است و توسط شخصی هدایت می‌شود که قدرت هسته‌ای دارد. ایران هم هسته‌ای خواهد داشت و این مسئله تغییر دهنده بزرگ بازی به حساب می‌آید. ما باید تصمیمات راهبردی بزرگی اتخاذ کنیم.»

ماکرون با بیان اینکه اروپا به افزایش ظرفیت خود در حوزه دفاع و امنیت سایبری نیاز دارد، گفت: «در ماه‌های آینده از شرکای اروپایی درخواست پیشنهاد خواهم کرد. هم‌چنین در خرید تجهیزات نظامی باید تامین‌کنندگان اروپایی در اولویت باشند و از ایده تخصیص وام برای تامین مالی این حوزه حمایت می‌کنم.»

ژنرال انگلیسی: برای کی‌یف سخت است جلوی حمله مسکو را بگیرد ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۶

رئیس ارتش انگلیس با اشاره به ضعف دفاع اوکراین، اذعان کرد کی‌یف با «جنگ دشواری» در مقابل پیشروی‌ نیروهای روسیه قرار دارد.

مسئله ضعف دفاع اوکراین توسط بسیاری از مقامات غربی و رسانه‌ها برجسته شده است و احتمال می‌رود حتی با وجود کمک‌های گسترده‌ای که از سوی غرب به خصوص آمریکا به اوکراین سرازیر می‌شود، این کشور نتواند در مقابل قدرت روسیه به پیروزی برسد.

«تونی راداکین»، رئیس ارتش انگلیس در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز بیان کرد: «فضای غمگین و ناامید کننده‌ای دفاع اوکراین را احاطه کرده و این کشور با جنگ دشواری در مقابل پیشروی نیروهای روسیه مواجه شده است.»

وی گفت: غرب نسبت به توان دفاعی اوکراین بدبین است و برای کی یف سخت خواهد بود که جلوی حمله مسکو را بگیرد. روسیه حملات دوربرد موثرتری نسبت به سال گذشته انجام داده است.

اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۱

وزارت خزانه داری آمریکا بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به ادعای آنچه آن را "ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای ایرانی" خواند، تحریم کرد.

 وزارت خزانه داری آمریکا در ادعای خود علیه جمهوری اسلامی ایران آورده است: اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را که نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای وزارت دفاع ایران که خود در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد، تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که شرکت تندر صحرا، شرکت اصلی است که بر فعالیت‌های تجاری وزارت دفاع ایران در حمایت از این تلاش‌ها نظارت می‌کند.

وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: شرکت تندر صحرا همچنین نقش کلیدی در طراحی، توسعه، ساخت و فروش هزاران پهپاد ایران ایفا می‌کند که بسیاری از آنها در نهایت به روسیه برای استفاده در جنگ تجاوزکارانه این کشور علیه اوکراین منتقل شدند.

وزارت خزانه داری آمریکا ادامه داد: اداره کنترل دارایی خارجی همچنین دو شرکت و یک کشتی که کالاهای ایرانی را حمل می کنند و به نفع شرکت سپهر انرژی جهان نما پارس عمل می کنند تحریم می کند. این شرکت به طور مشابه نقش پیشرو در فعالیت های تجاری ستاد کل نیروهای مسلح ایران (AFGS) ایفا می کند.

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد: همزمان با این اقدام، انگلیس و کانادا تحریم‌هایی را علیه چندین نهاد و افراد دخیل در خرید پهپاد و سایر فعالیت‌های نظامی مرتبط با ایران اعمال می‌کنند.

برایان نلسون  معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و مالی مدعی شد: «وزارت دفاع ایران با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی سابقه به اسرائیل و تکثیر پهپادها و سایر سخت افزارهای خطرناک نظامی برای نیروهای  وابسته و تروریست ها به بی ثبات کردن منطقه و جهان ادامه می دهد.»

او ادامه داد: ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با شرکای انگلیسی و کانادایی خود، به استفاده از تمام ابزارهای موجود برای مبارزه با کسانی که فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران را تامین مالی می‌کنند، ادامه خواهد داد.

وزارت خزانه داری آمریکا ۴ اردیبهشت ماه نیز  در تداوم تحریم های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعاهای ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا  دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.

 وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده ها شرکت آمریکایی و نهادهای دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت های سایبری علیه نهادهای آمریکایی را منتشر می کند.

حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه

یک منبع اطلاعاتی اوکراین مدعی شد که پهپادهای این کشور به یک کارخانه بزرگ فولاد در منطقه «لیپتسک» روسیه حمله و خساراتی به آن وارد کردند.

رویترز چهارشنبه شب به نقل از یک منبع اطلاعاتی اوکراین نوشت که در این حمله بخشی از «ایستگاه اکسیژن» کارخانه متالورژی «نوولیپتسک» آسیب دیده است که این خسارت تاثیر طولانی‌مدت بر فعالیت این کارخانه خواهد داد.

شرکت NLMK که مالکیت این کارخانه را در اختیار دارد ادعای اوکراین را رد کرد. یک منبع صنعتی در روسیه نیز گفت که این کارخانه طبق معمول به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

پیشتر فرماندار لیپتسک گفته بود که یک پهپاد اوکراینی به یک منطقه صنعتی حمله کرده است اما درباره اینکه آیا این اقدام خسارتی داشته است یا خیر، اطلاعاتی منتشر نکرد.

اوکراین در ماه‌های اخیر حملات پهپادی خود را علیه تاسیسات صنعتی و نفتی روسیه افزایش داده است. کی‌یف انجام حملات پهپادی علیه این تاسیسات را بطور رسمی تایید یا تکذیب نمی‌کند اما هشدار داده است، تاسیساتی که از جنگ علیه اوکراین حمایت می‌کنند، اهداف مشروع نظامی قلمداد می‌شوند.

اما شرکت NLMK گفته که با صنایع دفاعی روسیه همکاری ندارد و محصولات آن صرفا کاربرد غیرنظامی دارد. این شرکت در اکتبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که قادر به تولید فولاد سخت برای مصارف نظامی نیست و برای ارتش این کشور محصولی تولید نمی‌کند.

حمله پهپادی کی‌یف علیه کارخانه فولاد لیپتسک توسط آژانس اطلاعات نظامی اوکراین GUR انجام شد. این آژانس همچنین به ۲ مخزن نفت شرکت روس‌نفت در منطقه «اسمولنسک» روسیه حمله کرد.

این در حالی است که روسیه نیز در هفته‌های اخیر حملات هوایی خود را علیه سیستم انرژی اوکراین افزایش داده است.

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس تاکید کرد که قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند و آن کشور میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است.

 لوکاشنکو چهارشنبه در سخنانی در کنگره خلق بلاروس اظهار کرد: امروزه هر کسی می‌داند که اوکراین یک میدانی برای آزمون است و تحولات آن کشور به نحوی مشخص خواهد کرد که نظم جهانی در آینده چگونه خواهد بود.

وی با بیان اینکه «قدرتهای بزرگ هسته‌ای عملا بطور غیرمستقیم در خاک با هم می‌جنگند» افزود: دولت اوکراین به توافقی با غرب دست یافته است که بر اساس آن جان مردم اوکراین با سلاح مبادله می‌شود.

لوکاشنکو تاکید کرد: این یک مساله دردناک است. اما بگذارید نگاهی فلسفی به تحولات بیندازیم. چه کسی در این دور جدید از تقابل میان شرق و غرب پیروز شده است؟ ما پیروز نشده‌ایم؟ آنها هم پیروز نشده‌اند.

رئیس جمهوری بلاروس با بیان اینکه همه روسای جمهوری سابق اوکراین کشورشان را غارت کردند، گفت: اوکراین کشوری شکوفا با خاکی حاصلخیز و دارای نیمی از عناصر جدول مندلیف است. به ۲ دریا راه دارد و از معادن و غول‌های صنعتی با مردمی خلاق و سختکوش دارد.

لوکاشنکو اظهار کرد که مردم اوکراین باید «آزاد زندگی کنند، شاد باشند و ثروتمند شوند. اما آنها ثروتمند نشدند بلکه فقط شمار معدودی از آنها ثروت کسب کردند. اولیگارش‌ها و افراد قدرتمند همه منابع را از آن خود کردند.

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

مقام ارشد وزارت خارجه روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در لهستان هشدار داد و گفت که این تاسیسات در صورت استقرار، هدف نظامی مسکو خواهند بود.

 سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری تاس بیان کرد که تاسیسات هسته‌ای ناتو اگر به طور دائم در لهستان مستقر شوند، یک هدف نظامی برای مسکو خواهند بود.

این مقام روس هشدار داد که عملیات هسته‌ای مشترک کشورهای عضو ناتو که نزدیک مرز روسیه هستند، به تهدیدهای امنیتی مسکو اضافه می‌شود.

ریابکوف همچنین اضافه کرد که بحث در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان یک "داستان در حال آشکار شدن" است.

وی تاکید کرد که مسکو به دقت مراقب این موضوع است که چگونه دستگاه‌های مختلف اجرایی لهستان در حال بررسی این موضوع در گفتمان داخلی خود هستند.

آندژی دودا رئیس جمهور لهستان پیشتر در گفت وگو با یک روزنامه محلی گفته بود که این کشور آماده استقرار کلاهک‌های هسته‌ای ذیل برنامه «اشتراک گذاری هسته‌ای» ناتو است.

وی اعلام کرد که در مورد این مساله با شرکای آمریکایی خود بیش از یک بار گفت وگو کرده است.

برنامه بازدارندگی هسته‌ای ناتو به نام برنامه «اشتراک هسته‌ای» این امکان را به اعضای این پیمان دفاعی می‌دهد که سلاح هسته‌ای خود را در کشورهای فاقد این سلاح‌ها، مستقر کنند.

ناتو از نوامبر ۲۰۰۹ تاکنون در چارچوب این برنامه، تسلیحات هسته‌ای آمریکا را در بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه مستقر کرده است.

با این حال ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در اظهاراتی، گفت: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در کشورهای دیگر به عنوان بخشی از تلاش‌های بازدارندگی خود ندارد.

 

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه و اوکراین
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • پولی که آمریکا برای اوکراین اختصاص داده ممکن است به کی‌یف نرسد