Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@23:45:32 GMT

مژده! «سیزده به در» به رسمیت شناخته شد

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۷۹۱۳۳

عصر ایران؛ مهرداد خدیر- دیروز رییس مجلس شورای اسلامی و امروز رییس جمهوری در جلسۀ هیأت دولت از مردم خواستند «سیزده به در» بیرون نروند و در خانه نمانند.

آقای روحانی از سخت گیری های تازه خبر داده و گفته است: «مردم بدانند محدودیت ها به خاطر حفظ جان خود آنهاست».

شاید بگویید خوب شما هم که در این چند روز همین را خواسته بودید و این که به صرف درخواست و خواهش مردم از سفر منصرف نمی شوند و خصوصاً قبل از سیزده به در باید تدبیری اندیشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگر چه انتقادی دارید؟!

نه، انتقادی نداریم. همین درست است اما به این بهانه می خواهم یک نکتۀ دیگر را بگویم!

دقت کردید؟ هم آقای لاریجانی دیروز و هم آقای روحانی امروز صریح و روشن و صاف، گفتند: سیزده به در!
در حالی که در طول تمام سال های پس از انقلاب، مقامات مسؤول به جای سیزده به در می گفتند روز طبیعت!

همین آقای لاریجانی 10 سال رییس صدا وسیما بوده و در تمام آن سال ها در رادیو و تلویزیون به چهارشنبه سوری می گفتند چهارشنبۀ آخر سال و به سیزده به در هم می گفتند روز طبیعت! دریغ از یک بار بله یک بار سیزده به در.

بارها اما در این تارنما و جاهای دیگر یادآور می شدم: «در» یعنی دشت و سیزده به در، یعنی سیزده را در دشت و دَمَن سیر کنیم. چرا این قدر به این اصطلاح، حساس هستید و مثل کفر ابلیس با آن برخورد می کنید؟!

برخی از مسؤولان حساسیت خاصی به اصطلاحات عید داشتند و بعضاً حتی «عید نوروز» هم نمی گفتند و از تعبیر «سال نو» استفاده می کردند.

اما دیروز دیدیم و شنیدیم که آقای لاریجانیِ آیت‌الله زاده می گوید: سیزده به در و آقای روحانیِ روحانی هم نمی گوید روز طبیعت و راست و صریح می گوید: سیزده به در!

چرا؟ چون قرار است با مردم ارتباط برقرار کنند و اگر بگویند روز طبیعت، چه بسا مخاطب بپرسد روز طبیعت دیگر چیست و قرار است همه کاملاً متوجه شوند.

شاید هم دلیل دیگری داشته باشد. کرونا، جدی تر از آن است که سیاست مداران به دنبال الفاظ ایدیولوژیک باشند یا به شیوۀ دیگری سخن بگویند.


کرونا، جهان را تغییر داده و همه را واقع‌گرا کرده است. دوران بازی با الفاظ سپری شده است.
آری، سیزده به در یا به این صورت «سیزده بدر» در خانه بمانید! سیزده به در یا سیزده بدر در خانه می مانیم.

روز طبیعت، پس چه کجاست؟ این روز فقط در تقویم رسمی است. 13 فروردین یعنی سیزده بدر. تازه بعضی ها هم به سیزده می گویند سینزده یا سینزَه!

لینک کوتاه: asriran.com/0031QW

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سیزده به در روز طبیعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۹۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان همکاری‌ اسلامی خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد

پس از تصمیم جمهوری ترینیداد و توباگو در به رسمیت شناختن کشور فلسطین، سازمان همکاری اسلامی از همه کشورهای جهان خواست تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روزنامه البیان امارات، سازمان همکاری اسلامی در بیانیه‌ای با استقبال از تصمیم جمهوری ترینیداد و توباگو در به رسمت شناختن کشور فلسطین افزود که این اقدام مهم با قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد در این زمینه همخوانی دارد و به مردم فلسطین این امکان را می‌دهد تا بتوانند برای حقوق مشروع خود از جمله حق بازگشت، تعیین سرنوشت خویش و تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس تلاش کنند.

این سازمان که متشکل از ۵۷ کشور مسلمان است بار دیگر از همه کشورهای جهان که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند خواست تا در اسرع وقت در حمایت از مردم فلسطین در به رسمیت شناختن کشور فلسطین و انجام تلاش‌های بین‌المللی با هدف پایان دادن به اشغالگری رژیم اسرائیل و تحقق صلح و ثبات در منطقه و اجرای مصوبات بین‌المللی مرتبط، اقدام کنند.

جمهوری ترینیداد و توباگو روز پنجشنبه در تصمیمی که در جلسه شورای وزیران این کشور اتخاذ شد، کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.

این تصمیم بر اساس توصیه وزیر امور خارجه جمهوری ترینیداد و توباگو اتخاذ شد و بر اساس شورای وزیران این کشور تصمیم گرفت که با هدف تحقق صلح پایدار از طریق تقویت اجماع رو به افزایش بین‌المللی در مورد مساله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد.

در بیانیه دولت ترینیداد و توباگو همچنین آمده است: به رسمیت شناختن کشور فلسطین یک امر اخلاقی و عادلانه و بیانگر خواسته‌های مشروع ملت فلسطین و حمایت از آنها است.

ترینیداد و توباگو (Trinidad and Tobago) با نام رسمی جمهوری ترینیداد و توباگو کشوری جزیره‌ای در دریای کارائیب واقع در شمال آمریکای جنوبی است. این کشور در فاصله ۱۱ کیلومتری سواحل ونزوئلا و ۱۳۰ کیلومتری سواحل گرانادا واقع شده و به خاطر ذخایر نفت و گاز خود معروف است.

پیش‌تر نیز جامائیکا و باربادوس در آوریل گذشته اعلام کردند که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند.

همچنین «ریاض منصور» سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد از رایزنی‌های جاری در زمینه به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی چند کشور خبر داده بود.

کد خبر 750492

دیگر خبرها

  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • سرسبزی استان همدان، پس از بارش‌های بهاری
  • سازمان همکاری‌ اسلامی خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • مژده آنچلوتی به رئالی‌ها: کورتوا در ترکیب اصلی!
  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است