Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، ویروس کرونا که تقریبا تمامی کشورهای جهان را درگیر کرده است در اسفندماه وارد ایران شد و به دنبال این اتفاق و با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا، ایران پس از حدود ۶۰ سال از صندوق بین المللی پول درخواست وامی به ارزش پنج میلیارد دلار کرد. این درخواست پس از آن صورت گرفت که کریستالینا  جیورجیوا، رییس صندوق بین المللی پول از در نظر گرفتن یک بسته وام اضطراری ۵۰ میلیارد دلاری برای کشورهایی که بیشترین درگیری را با ویروس کرونا دارند خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته جیورجیوا، حدود ۸۰ کشور تاکنون برای دریافت تسهیلات از صندوق بین المللی پول درخواست کمک کرده اند که درخواست آن ها در حال بررسی است اما صندوق بین‌المللی پول با درخواست ونزوئلا برای دریافت کمک پنج میلیارد دلاری مخالفت کرد. به گفته سخنگوی این نهاد، دلیل مخالفت با این درخواست آن است که بین کشورهای عضو صندوق برای به رسمیت شناختن نیکلاس مادورو به عنوان رییس جمهور اختلاف نظر وجود دارد. برخی از کشورهای آمریکایی و اروپایی، خوان گوایدو، رهبر مخالفان را به عنوان رییس جمهور به رسمیت شناخته اند.  

شورای آتلانتیک در گزارشی به بررسی موانع دریافت وام پنج میلیارد دلاری ایران از صندوق بین المللی پول پرداخته است که با توجه به تشدید تحریم ها بر ضد کشور از زمان روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ، احتمالا روندی طولانی خواهد بود. 

به گفته این شورا، افزایش تحریم ها و کاهش شدید قیمت نفت باعث شده است تا اقتصاد ایران در شرایط دشواری برای مقابله با کرونا قرار گیرد. شکی نیست که جامعه جهانی باید راهی برای کمک به مردم ایران در مقابله با کرونا پیدا کند اما اکنون دو مانع مهم بر سر راه پرداخت این وام به ایران وجود دارد: نخست موضع آمریکا که تحریم های شدیدی بر ضد ایران وضع کرده و از آنجا که بزرگ ترین سهامدار صندوق بین المللی پول نیز محسوب می شود از حق وتو در این نهاد برخوردار است و دوم تصمیم کارگروه ویژه اقدام مالی برای بازگرداندن اقدامات تقابلی علیه ایران در بهمن ماه که همین مساله کار یافتن بانک های مناسب برای انجام تراکنش های مالی مربوطه را دشوار می کند. 

مقامات آمریکایی مدعی شده اند اقلام بشردوستانه از نظام تحریمی آمریکا معاف هستند. مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در کنفرانسی خبری مدعی شده بود آمریکا از طریق کانال های مختلف به ایران پیشنهاد کمک برای مقابله با کرونا را داده است. 

با این حال جوزف بورل، کمیسر سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که این اتحادیه از درخواست ایران برای دریافت وام از صندوق بین المللی پول حمایت خواهد کرد. وی هم چنین از ارایه کمک هایی به ارزش ۲۰ میلیون یورو به ایران برای مقابله با کرونا خبر داده است. 

پیشتر یکی از مقامات صندوق بین المللی پول گفته بود مذاکرات با ایران برای پرداخت این وام در جریان است و گفتگوها ظرف روزهای آینده ادامه خواهد داشت.

منبع: الف

کلیدواژه: صندوق بین المللی پول مقابله با کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۰۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند

شبکه خبری بلومبرگ به نقل از یک مقام سابق صندوق بین المللی پول (IMF) هشدار داد که تسلیحاتی کردن دلار آمریکا از طریق توقیف دارایی‌های بلوکه شده روسیه، روند جهانی دلارزدایی را تسریع می‌کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، شبکه خبری بلومبرگ به نقل از یک مقام سابق صندوق بین المللی پول (IMF) هشدار داد که تسلیحاتی کردن دلار آمریکا از طریق توقیف دارایی‌های بلوکه شده روسیه، روند جهانی دلارزدایی را تسریع می‌کند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا این هفته لایحه‌ای را امضا کرد که اجازه می‌دهد دارایی‌های دولتی روسیه در این کشور به نفع واشتنگتن مصادره شود.

آمریکا از مدت ها قبل بر مصادره این وجوه برای کمک به اوکراین و استفاده از آن‌ها در جنگ علیه روسیه اصرار داشته است.

روسیه: اتحادیه اوراسیا روند دلارزدایی را تکمیل کرده استاقتصاددان انگلیسی: شتاب دلارزدایی در جهان 10 برابر شده است

در همین حال، وزرای اقتصاد کشورهای عضو گروه 7 و مقامات اتحادیه اروپا همچنان نسبت به پشتوانه قانونی هرگونه توقیف این دارایی‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند.

ایالات متحده و متحدانش حدود 300 میلیارد دلار از دارایی های بانک مرکزی روسیه را بلوکه کرده‌اند که حدود 5 میلیارد دلار آن در بانک های آمریکایی به عنوان بخشی از تحریم های مرتبط با اوکراین مسدود شده است.

بلومبرگ به نقل از اسوار پراساد، مقام سابق صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که "اقدام آمریکا برای تسلیحاتی کردن بیش از حد پول خود از طریق توقیف ذخایر دلاری مطمئناً باعث می‌شود رقبای آمریکا (به دلارزدایی فکر کنند).

قانون به اصطلاح ریپو REPO، که بایدن روز چهارشنبه همراه با بسته کمک نظامی 61 میلیارد دلاری به کی‌یف امضا کرد، به رئیس‌جمهور آمریکا اجازه داد تا دارایی‌های دولتی روسیه را که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شود مصادره کند و آنها را به صندوق بازسازی اوکراین منتقل کند.

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا روز چهارشنبه در بیانیه‌ای تأکید کرد که "ائتلاف بین‌المللی ما" باید فوراً از ارزش دارایی‌های مستقل و راکد روسیه استفاده کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جریمه دیرکرد وام از مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • درخواست دوباره زلنسکی برای دریافت تسلیحات
  • ماجرای دریافت انگشتر مقام معظم رهبری توسط یک کارگر
  • ماجرای دریافت انگشتر رهبر انقلاب توسط یک کارگر
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل علوم پزشکی وام تحصیلی دریافت کردند
  • بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل وام تحصیلی دریافت کردند
  • آغاز ارزیابی جهش تحصیلی ابتدایی از ۱۵ اردیبهشت ماه