Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:42:58 GMT

استفاده از امکانات موجود برای جهش تولید

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۸۱۹۵۸

استفاده از امکانات موجود برای جهش تولید

روح الله اسلامی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شرایط کنونی کشور که قیمت نفت به کمترین رقم خود رسیده، تحریم‌های بی سابقه علیه ایران وضع شده و بحران کرونا هم به آن افزوده شده است اولویت اول کشور اقتصاد است و بر همین اساس باید تولید جدی‌تر گرفته شود.
وی ادامه داد: بر همین اساس انتخاب شعار "جهش تولید" از سوی مقام معظم رهبری، با توجه به این شرایط است که باید، امر تولید و ارتقای صنایع کشور جدی گرفته شود تا نیازهای زندگی شهروندان تامین شده و به مرز شکنندگی وارد نشویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: به رغم داشتن شاخصه‌های منفی ذکر شده، کشور دارای ویژگی‌های مثبتی نیز هست که می تواند در مسیر جهش تولید کمک کننده باشد.
اسلامی افزود: مهم ترین قسمت را می توان نوع مدیریت دولت بر اقتصاد دانست زیرا بخش اصلی اقتصاد کشور در دست دولت است که با سیاستگذاری صحیح و مدیریت درست در وضع قوانین برای برون رفت از تنگنای موجود می‌توان از این شرایط به خوبی استفاده کرد.
وی ادامه داد: همچنین می توان به وجود زیر ساخت‌های حمل و نقل عمومی و شبکه ارتباطات در کشور به عنوان یکی از نقاط مثبت دیگر اشاره کرد.  
وی گفت: نیروی انسانی و جمعیت جوان کشور که بسیاری از آنها دارای تحصیلات دانشگاهی می‌باشند، آماده ورود به عرصه فعالیت اقتصادی و اجتماعی هستند. در حال حاضر نزدیک به دو هزار و ۸۰۰ پژوهشکده و دانشگاه در کشور وجود دارد که نزدیک به پنج میلیون دانشجو در این مراکز در حال تحصیل یا نزدیک به فراغت از تحصیل هستند،  همچنین وجود شرکت های دانش بنیان در دانشگاه ها از جمله نکات مثبت قابل ذکر می باشد.
اسلامی افزود: دولت باید برای جذب و استفاده از نیروی جوان به دور از انتخاب سفارشی، دست به شایسته سالاری بزند تا نیروی متخصص و کارآمد از مسیر تعریف شده قانونی برای رفع مشکلات کشور انتخاب و به کار گرفته شود.
وی به نقش زنان در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر نزدیک به ۱۰ درصد زنان کشور به بخش تولید ورود کرده‌اند که باید با استفاد از روشهای درست این ظرفیت ارتقا یابد زیرا اقتصاد ایران زمانی می تواند تاثیر گذار باشد که بتواند از زنان کارآمد نیز به خوبی استفاده کند.  
رییس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد دانشجویان کشور زن هستند و نباید گذاشت این ظرفیت بزرگ که دارای تخصص و علم هستند به فکر خانه نشینی بیفتند لذا باید قوانین در این مورد بازنگری شود تا این قشر بزرگ از جامعه نیز بتوانند در اقتصاد و تولید کشور تاثیرگذار باشند.
وی افزود: ایجاد دولت الکترونیک یکی از شعارهای برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم کشور است و هنوز این فرایند نتوانسته به جایگاه خود برسد و با توجه به شرایط موجود که متاثر از شیوع کرونا بوده است، نتوانست نمره قبولی دریافت کند.
وی ادامه داد: دولت الکترونیک این امکان را فراهم می‌آورد که شفافیت در کشور بیشتر شده و همچنین از فساد به واسطه وجود بوروکراسی اداری و کاغذ بازی نیز جلوگیری شود.
این استاد دانشگاه گفت: اکنون در شرایطی هستیم که بیشترین فشار به طبقات محروم جامعه وارد می‌شود که با کمک و همیاری نهادهای غیردولتی و شبه دولتی که وضعیت اقتصادی بهتری دارند خدمت رسانی به این افراد میسر خواهد بود تا طبقات زیرین جامعه حذف نشوند، اگر این نهادها که دارای اقتصاد بهتری هستند اکنون به کمک نیایدند چه زمانی می‌خواهند وظیفه اجتماعی و انسانی خود را انجام دهند؟
وی افزود: بر همین اساس است که رهبر معظم انقلاب در حکم انتساب تولیت‌های فعلی و پیشین آستان قدس رضوی به مسئله محرومیت زدایی و حذف فاصله بین طبقات ضعیف تاکید کرده‌اند و این به معنی پرداخت یارانه نیست بلکه باید شرایطی ایجاد شود تا آنها بتوانند وارد چرخه اقتصادی کشور شوند.
اسلامی ادامه داد: با توجه به بحران فعلی اگر حدود ۴۰ درصد مردم نتوانند کارکنند و درآمدی نداشته باشند، باید منتظر فاجعه دیگری از نظر اقتصادی و اجتماعی در کشور بود.
رهبر معظم انقلاب به رسم هر سال با نام‌گذاری سال جدید به سال "جهش تولید"، مسیر حرکت یک‌ ساله‌ کشور را مشخص و خطاب به دست‌اندرکاران تأکید کردند به گونه‌ای عمل کنند که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم ایجاد شود.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا مشهد مقام معظم رهبری قانون اساسی دانشگاه فردوسی مشهد پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا مشهد مقام معظم رهبری قانون اساسی دانشگاه فردوسی مشهد کرونا ویروس کرونا مشهد مقام معظم رهبری قانون اساسی دانشگاه فردوسی مشهد جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۱۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ هزار نفر در طرح های صنعتی ایلام مشغول به کار هستند

به گزارش خبرنگار مهر، رضا محمدرحیمی ظهر پنجشنبه در نشست هم اندیشی با منتخب مردم حوزه جنوب استان ایلام در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نرخ سود بانکی، نرخ مالیات، عوارض گمرکی در استان ایلام با مناطق برخوردار هیچ تفاوتی ندارد و از طرفی هزینه زیرساخت‌ها مانند قیمت زمین، هزینه‌های انرژی، هزینه مواد اولیه و …نسبت به سایر استان‌ها بالاتر است.

وی عنوان کرد: بنابراین برای اینکه بتوان سرمایه گذاران را جذب طرح‌های تولیدی در استان نمود بایستی در قوانین موجود بازنگری صورت گیرد و جذابیت‌های سرمایه گذاری از طریق بازنگری در قوانین موجود افزایش یابد.

محمدرحیمی گفت: پروژه‌های مهم صنعتی در شهرستان‌های جنوبی در حال اجرا هستند که سه پروژه مهم NGL، پتروشیمی دهلران و سیمان دهلران نیازمند پیگیری جدی برای رسیدن به بهره برداری هستنند.

رییس سازمان صمت استان ایلام خاطر نشان کرد: لازم است شرکت‌های بزرگ سرمایه گذاری وابسته به دولت برای مشارکت در پروژه‌های صنعتی استان به کار گرفته شوند.

وی با اشاره به وضعیت موجود حوزه تولید و تجارت استان بیان کرد: تعداد ۴۹۵ فقره پروانه بهره برداری صنعتی با سرمایه گذاری ۳۰۰ هزار میلیارد ریال و ۱۰ هزار نفر اشتغال وجود دارد.

وی گفت: ۵۱۳ فقره جواز تاسیس در دست اجرا با سرمایه مورد نیاز ۷۷۰ هزار میلیارد ریال و پیش بینی اشتغال ۱۷ هزار نفر در دست اجرا می‌باشند که در صورت رسیدن به مرحله تولید می‌توان شاهد شکوفایی صنعت استان باشیم.

رضا محمدرحیمی ادامه داد: استان ایلام از نظر معادن فلزی که دارای ارزش افزوده بالا هستند فقیر است اما در گروه کانی‌های غیر فلزی ظرفیت‌های خوبی وجود دارد و به تبع آن صنایع معدنی مانند سیمان، گچ، آجر، سایر مصالح ساختمانی استان از کیفیت و رقابت پذیری بالایی برخوردار هستند.

محمدرحیمی بیان کرد: در حوزه بازار ۳۹ هزار پروانه صنفی موجود است که در قالب ۱۰۱ اتحادیه و ۱۰ اتاق اصناف فعالیت دارند که نقش مهمی در اشتغالزایی ایفا می‌کنند.

کد خبر 6088493

دیگر خبرها

  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • مشکلات دهستان دستجرد سفلی در بازه زمانی معقول برطرف خواهد شد
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • ۱۰ هزار نفر در طرح های صنعتی ایلام مشغول به کار هستند
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد