Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس اقتصادی- بحران مالی ۲۰۰۸ در قیاس با تبعات اقتصادی کرونا سکته خفیف قلبی محسوب می‌شود این در حالی است که ویروس کرونا احتمالا مشابه عارضه‌ای است که کل ارگانیسم اقتصاد جهانی را در بر می‌گیرد.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ نشریه "فارین پالسی" در گزارشی با اشاره به اینکه احتمالا پیامدهای کرونا برای اقتصاد جهانی گسترده‌تر از بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی خواهد بود، می‌نویسد: "در سال ۲۰۰۸ میلادی، ما شاهد آغاز بحران مالی از بخش املاک و وام‌های بانکی بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن بحران مشابه عارضه‌ای قلبی برای اقتصاد جهان و شوکی مالی بود. در زمستان ۲۰۰۸- ۲۰۰۹ میلادی بیش از ۷۵۰ نفر در امریکا شغل خود را در هر ماه از دست دادند و در مجموع در دوران رکود ۸.۷ میلیون نفر بیکار شدند. شرکت‌های صنعتی چون "جنرال موتورز" و "کرایسلر" به سوی ورشکستگی حرکت کردند.

در آن زمان با کمک سیاست‌های مالی و پولی مداخله‌گر دولت رکود طولانی‌مدت و عمیق نشد‌. احیای اقتصاد و خروج از رکود از نیمه دوم سال ۲۰۰۹ میلادی صورت گرفت. نرخ بیکاری در اکتبر ۲۰۰۹ به ۱۰ درصد رسید‌.

هنوز زود است که بحران اقتصادی ناشی از کرونا را ارزیابی کنیم. با این حال، رکود اجتناب‌ناپذیر است. صنایع تولیدی جهانی در سال ۲۰۱۹ میلادی به خود لرزیدند. اکنون برای دستکم چندین ماه اقتصادهای جهانی خوابیده‌اند. کارخانه‌ها بسته شده‌اند. مراکز خرید، بارها، رستوران به همراه دانشگاه‌ها و مدارس تعطیل شده‌اند. شاخص‌ها نشان می‌دهند بیکاری در امریکا از هم اکنون تا ماه ژوئن می‌تواند به یک میلیون‌ها نفر برسد. این روند وضعیتی بدتر از سال ۲۰۰۸ - ۲۰۰۹ است‌. صنایع هوانوردی و شرکت‌های هواپیمایی نیز کارهای‌شان تعلیق شده‌اند.

این وضعیت و ادامه بحران کرونا در ایتالیا و اروپا باعث سقوط اعتماد در حوزه اعتبارات بانکی و مالی نیز خواهد شد و اقتصادهای با بدهی بالا دچار بحران جدی‌تری خواهند شد‌. در مورد امریکا رویکرد ملی‌گرایانه او مانعی بر سر راه همراهی آن کشور با بانک‌های خارجی و نهادهای مالی به منظور خروج از بحران است.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ویروس کرونا اقتصاد جهان بحران اقتصادی بحران مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۲۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن

به گزارش خبرنگار مهر سید احسان خاندوزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیکی که صبح امروز در وزارت اقتصاد برگزار شد گفت: یک عادت قدینی در تأمین مالی از طریق شبکه بانکی، در شبکه فعالان اقتصادی وجود دارد که رویه‌ای غالب است. اما با توجه به محدودیت‌های سیاست کنترل ترازنامه بانک‌ها چاره‌ای جز معرفی ابزارهای جدید تأمین مالی بنگاه‌ها نخواهیم داشت.

وزیر اقتصاد گفت: بایستی مسیرهای جاری تأمین مالی را بیش از پیش هموار کنیم و ابزارهایی از جنس اوراق گام، فاکتورنیک، سفته و برات الکترونیک و…در این راستا توسعه یابند.

خاندوزی گفت: اگر کمک و همراهی قوه قضائیه و بانک‌مرکزی سایر دستگاه‌ها نبود این ابزارها به این شکل توسعه نمی‌یافتند.

وی افزود، بر اساس حکم قانون، سهم و وزن تأمین مالی اقتصاد توسط دستگاه‌های مختلف، به وسیله وزارت اقتصاد تعیین خواهد شد.

در همین راستا طرح جدید تأمین مالی زیر ساخت، نیز وزن بیشتری به وزارت اقتصاد خواهد داد تا نقش هماهنگ کننده بیشتری میان دستگاه‌ها ایفا کند.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد، نهاد تضمین و نقش ضمانت نامه‌ها در گره گشایی از تولید یک دهم سایر کشورها در ایران مؤثر نیست.

برای هر کدام از بانک‌های کشور با توجه به نوع کسب و کار آنها باید مشخص شود که سهم هر بانک در تأمین مالی تولید و میزان استفاده آنها از روش‌های موجود تأمین مالی چه قدر است.

وی افزود، به عنوان یک پیشنهاد مشخص برای استفاده از قدرت خلق پول در بانک‌ها باید سهم آنها در استفاده از ابزارهای تأمین مالی از قبیل برات الکترونیک مشخص شود.

سال قبل سرمایه بانک‌های تحت مدیریت دولت به بیش از ۲۷۰ همت رسیده است. همچنین در سه سال اخیر به میزان قابل توجهی به سرمایه بانک‌های دولتی افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعاً ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد، گفت: در دولتهای قبل فقط ۵۴ همت از اموال مازاد بانک‌ها فروخته شده بود، بر این اساس امیدواریم با توجه به مصوبه هییت وزیران در سال جاری شاهد رشد بیشتری نسبت به موضوعاتی از قبیل واگذاری اموال مازاد بانک‌ها باشیم.

خاندوزی همچنین گفت: سال قبل سهم تسهیلات خرد خانوار به ۱۹ درصد رسید و تا امروز ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن پرداخت شده است.

کد خبر 6089766 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آیرودینامیکی ترین خودروی تولیدی جهان معرفی شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها
  • خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد