Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  تازه ترین اعلام رئیس جمهور از درخواست برداشت یک میلیارد دلاری برای تامین بخشی از هزینه های ناشی از شیوع ویروس کرونا حکایت دارد، روحانی در جلسه کمیته اقتصادی دولت گفته که نامه‌ای را در رابطه با برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای بخش بهداشت و درمان و مقابله با کرونا به منظور دریافت مجوز مقام معظم رهبری ارسال خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با توجه به هزینه سنگین کرونا و از سویی وضعیت درآمدی دولت از مدتی پیش بحث هایی درباره تامین هزینه از محل صندوق توسعه ملی وجود داشت و پیشنهاداتی نیز مطرح شد، از این رو قابل پیش بینی بود که سرانجام دولت برای جبران بخشی از هزینه به سمت صندوق توسعه ملی برود.

 

در صورتی که دولت امکان برداشت یک میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی را داشته باشد آنگاه این رقم با نرخ بازار نیما به ریال تبدیل خواهد شد و با توجه به اینکه اکنون نرخ نیمایی بین ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان نوسان دارد مبلغی حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان در اختیار دولت قرار خواهد داد.

 

برداشت یک میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی در حالی مطرح است که طبق آخرین اعلام سازمان برنامه و بودجه (در هفته گذشته) در مجموع حدود ۳۶۰۰ میلیارد تومان از منابع دولتی در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته بود.

 

اما با توجه به اینکه مصارف صندوق توسعه ملی باید در قالب اساسنامه آن انجام شده و از سویی دولت امکان استفاده از آن را ندارد، هر گونه برداشتی خارج از این  چارچوب نیازمند دریافت مجوز از مقام معظم رهبری خواهد بود، این در حالی است که پیش از این در مواردی ایشان در شرایط خاص با ‌درخواست دولت برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی موافقت کردند و اکنون نیز روحانی گفته که امیدوار است مجوز لازم برای مقابله با کرونا صادر شود.

 

صندوق توسعه ملی از اوایل دهه ۹۰ به منظور ذخیره بخشی از درآمدهای سالانه صادرات نفت و فرآورده‌های آن برای پشتیبانی از نسل آینده و همچنین توسعه کشور ایجاد شد.در این سال‌ها براساس آنچه در قانون برنامه پنج ساله تعیین می‌شود دولت موظف به پرداخت سهم صندوق است؛ به طوری که طبق برنامه پنجم توسعه باید در سال اول ۲۰ درصد و به دنبال آن سالانه سه درصد به آن اضافه می‌شد. همچنین با برنامه ششم توسعه باید ۳۰ درصد از منابع نفتی به حساب صندوق واریز و سالانه دو درصد دیگر بر آن افزوده شود.

 

در سال‌های اخیر با توجه به کاهش درآمدهای نفتی دولت اغلب این منابع را طبق درصد پیش‌بینی شده واریز نکرده و همان ۲۰ درصد بوده است، در عین حال با توجه به شرایطی که پیش آمده دولت‌ها برداشت‌هایی خارج از چارچوب و اساسنامه آن داشته اند؛ به گونه‌ای که برای به حوادثی مانند سیل یا کمبودهای مالی دولت با ارائه پیشنهاد برداشت از صندوق توسعه ملی و موافقت مقام معظم رهبری از این منابع استفاده شد.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: کرونا صندوق توسعه ملی اقتصاد جام نیوز دلار صندوق توسعه ملی برداشت یک میلیارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۶۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسعود اسدی توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

وی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

اسدی با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، ادامه داد: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان می‌گوید: انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

وی اضافه کرد: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر
  • پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید
  • سیل خسارتی به ذخایر گندم‌ وارد نکرد
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول