Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ورزش 3، بیژن حیدری طی سال های گذشته یکی از داوران مطرح فوتبال ایران بوده که بازی های مهمی را نیز قضاوت کرده است. این داور 39 ساله که حرفه اصلی اش پزشمی است و یکی از جراحان ارتوپد فوق العاده در استان همدان محسوب می شود، به خاطر عشق به داوری در این عرصه فعالیت می کند.

حیدری که آخرین دربی برگزار شده تهران را نیز  بین استقلال و پرسپولیس سوت زد و به گواه کارشناسان عملکرد خوبی داشت حالا در تعطیلات نوروز از تجربه حضور در این بازی و حواشی آن می گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه بعد از قضاوت بازی در مطب خودش بارها مورد انتقاد از هواداران فوتبال که بیمارانش هستند قرار گرفته و البته که با آرامش درباره شان توضیح داده است. حتی انتقادهایی که کارمندان بیمارستان در اتاق عمل از او انجام داده اند!

گفت و گوی با بیژن حیدری را در ادامه می خوانید:

وی در ابتدا  گفت :امیدوارم کرونا سایه اش را از کشورم بردارد، سال نو را خدمت همه مردم ایران تبریک می گویم؛ اگرچه امسال نوروز برای همه ما شرایط سخت تری داشته و با توجه به شیوع کرونا هیچ کدام به اندازه قبل خوشحال نیستیم. امیدوارم این ویروس هرچه سریع تر سایه اش را از سر کشور عزیزمان بردارد و بتوانیم با آسایش زندگی مان را ادامه دهیم.

حیدری افزود:دربی پایتخت یک مسابقه متفاوت در فوتبال ایران است و توجهات به آن طبیعتا بسیار بالا است.شاید اشتباهات یک داور هم در بازی های دیگر آنقدر به چشم نیاید اما در دربی یک سوت کوچک هم مورد توجه است. در نتیجه فشار روانی زیادی روی داور وجود دارد و اینکه بخواهیم بگوییم قضاوت دربی هم مثل بازی های دیگر است، درست نیست.

من اولین بار به عنوان داور چهارم در دربی پایتخت حضور یافتم. آنروز که داور چهارم بودم و آقای فغانی داور وسط بود، مدام فکر می کردم که همین الان می توانم داور وسط باشم و بازی را سوت بزنم. فکر می کردم می توانم بازی را مدیریت کنم. البته این تجربه به من بسیار کمک کرد و بعدها قضاوت بهتری در دربی داشتم.

گرانقیمت‌ترین بازیکن لیگ برتر فوتبال ایران استقلالی است

وی بیان کرد:در بازی آخری که داور وسط دربی بودم، سعی کردم تا جایی که می توانم بازی را مدیریت کنم و هرچیزی را می بینم به نحو احسن سوت بزنم. در صحنه های 50-50 سعی کردم زیاد سوت نزنم تا زیبایی بازی را نیندازم و بازی یکنواخت نباشد. از طرفی روند قضاوت خودم را هم در پیش گرفتم و فکر می کنم تیم داوری هم عملکرد عالی داشت. روی دو گل کمک داوران بسیار خوب کار کردند و آفساید را نگرفتند. از طرفی شادی گل مهاجم پرسپولیس را هم من در جو بازی خودم به تنهایی نمی توانستم تصمیم بگیرم که کمک داور و داور پشت دروازه دیدند و به من گفتند و به او اخطار دادم. فکر می کنم تیم داوری در دربی آخر خوب کار کرد و انتظارات برآورده شد.

حیدری تاکید کرد:تا زمانی که شما دربی تهران را قضاوت نکردید، همیشه دوست دارید این بازی را سوت بزنید. مثل بازیکنان فوتبال که قبل از دربی همه کار می کنند تا مصدوم یا محروم نشوند و در این بازی به میدان بروند. فکر می کنم این حساسیت نزد داوران هم وجود دارد و کمتر داوری وجود دارد که حداقل یک بار هم که شده دوست نداشته باشد دربی را سوت بزند. مادربازی های تیم های بزرگ فوتبال سوت می زنیم، اما دربی تجربه متفاوتی است و همه داوران علاقه مند هستند این بازی را سوت بزنند.

جو داوری در دربی متفاوت است. به هر حال ممکن است صحنه هایی پیش بیاید. شما می بینید که برای دربی 10 کارشناس داوری نظر می دهند و کافی است یک نفر نظرش خلاف نظر داور باشد. آن وقت همه به آن استناد می کنند و مسائل بعدی را پیش می آورد. از طرفی تجربه حضور در دربی به همه داوران کمک زیادی می کند. من خودم اولین باری که داور چهارم بودم، هفته بعد بازی پرسپولیس و سپاهان را سوت زدم و تجربه دربی خیلی به قضاوت بعدی ام کمک کرد.

آقای سلطانی‌فر ؛ وزیر فوتبال نباش


وی افزود:نمی خواهم دروغ بگویم؛ واقعا دوست دارم بازهم دربی را سوت بزنم. چون خودم توانستم تا جایی که می شد این بازی را مدیریت کنم. انشاالله اگر کرونا اجازه دهد و عمری داشته باشد، علاقه مندم دربی را بار دیگر سوت بزنم.

طبیعی است بعد از قضاوت این مسابقه حواشی برای داور پیش بیاید. طرفداران تیمی که نتیجه را از دست می دهند می خواهند از چشم داور ببینند و شاید اگر من هم طرفدار فوتبال بودم این تصور را می کردم. بعد از دربی اما خیلی از پیام های ناشناس را نخواندم و سعی کردم این مسائل روی ذهنیتم تاثیر نگذارد. شما می دانید در کشورهای صاحب فوتبال هم این مسائل وجود دارد. به طور کلی هم تا زمانی که فوتبال توسط انسان قضاوت می شود، اشتباه هم خواهد بود و برداشت تماشاچی نیز به تبع آن می آید.

حیدری گفت :من با آقای علیرضا فغانی بعد از آنکه دربی سیدنی را سوت زد، صحبت کردم. او می گفت در استرالیا هم به خاطر حساسیت های موجود و کری بین بازیکنان در داخل زمین شرایط سخت است اما شاید سیستمی که در ایران وجود دارد و بعد از هر بازی به داور فحاشی هایی انجام شود، کمتر است و نمی شود مقایسه کرد.

مقایسه فرهاد مجیدی و استراماچونی در استقلال


وی افزود:موضوعی وجود دارد؛ الان در بحث کرونا شما می بینید که کشورهایی مثل آلمان و ایتالیا هم اوضاع شان از ما بدتر شده است. کشورهای بزرگ همه قرنطینه شده اند و این نشان می دهد که مردم آنها نیز رعایت های بهداشتی نمی کنند. پس نمی توانیم بگوییم ما ایرانی فقط اشتباه می کنیم و در انجام کارها مراعات به خرج نمی دهیم. تماشاچی هم همین است. توهین ها در همه جای دنیا وجود دارد اما شاید در ایران درصدش کمی بیشتر باشد.

زمانی که داوری را شروع کردم، دانشجوی پزشکی بودم. در آن مقطع خیلی از نمایندگان و ناظرهایی که حق بزرگی گردنم دارند، از من خواستند از فوتبال فاصله بگیرم. می گفتند در شان شما نیست که در فوتبال باشید. حرفشان این بود که در آینده در مطب نمی توانی به بیماری که فوتبال را دوست دارد، تجویز کنی. شاید هواداری که تا دیروز در استادیوم به داور فحاشی کرده، بخواهد بیمار من باشد و به همین خاطر خیلی ها توصیه کردند که فوتبال را رها کنم اما من این مسائل را قبول کردم و پذیرش آن برایم راحت است.

حیدری گفت :شخصیت من در زمین برای خودش است و کارم در مطبم را نیز دارم. همین که اگر توهینی شود، سرم را پایین بیندازم، شخصیتم مشخص می شود و این رفتارها است که افراد را متمایز می کند. با گذشت زمان البته این موضوع برای بیماران و تماشاچیان فوتبال حل شده است. شاید باورتان نشود اما بعد از بازی ها وقتی به اتاق عمل می روم، سایر پزشکان و پرستاران و کارمندان به شوخی طعنه می زنند و این جو متشنج تر از جوی است که من از مردم عزیز در خیابان و بیمارستان می بینم.

وزیر ورزش: سال ۹۹ استقلال و پرسپولیس واگذار می شوند


وی افزود:بعد از همین دربی آخر بسیاری از بیمارانم در مطب با من درباره بازی حرف زدند. هرکس یک چیزی می گفت، یکی می گفت حق تیم مان برد بود، یکی می گفت زودتر سوت را می زدی و ... البته توهینی نبود و من هم همیشه با آرامش و لبخند با آنها صحبت کردم. حتی گاهی اوقات آنقدر صحبت ها زیاد می شد که مریض های دیگری دقایق زیادی پشت در معطل می ماندند.

من قبل از آنکه کرونا بیاید هرروز ورزش می کردم اما الان شرایط سخت است. در همدان یک سالن وجود داشت که پزشکان آنجا فوتبال بازی می کردند، 5 پزشک به طور همزمان کرونا گرفتند و فقط به خاطر همین فوتبال بود. الان آن 5 پزشک در قرنطینه هستند. در این شرایط طبیعی است که موافق برگزاری مسابقات فوتبال نیستم. واقعا شرایط سخت است و باید تا پایان کرونا بازی های فوتبال هم لغو شود چون هر برخوردی با یکدیگر می تواند بیماری را منتقل می کند.


حیدری اظهار کرد:شما می بینید که رقابت های المپیک هم لغو شده است و یوفا نیز بازی هایش را لغو کرده؛ آیا فوتبال ما از این تورنمنت ها مهم تر است؟ به همین خاطر صلاح نیست بازی های فوتبال فعلا برگزار شود.

امیدوارم این ویروس هرچه سریع تر از کشور مان برود و جامعه ما دوباره مسیری به سمت نشاط و شوق پیدا کند. جا دارد خسته نباشید جانانه ای به کادر درمان که خط اول مبارزه با کرونا هستند بگویم. آنها که عاشقانه و صادقانه زحمت می کشند و خود را در معرض مریضی قرار دادند تا مردم عزیزمان به آرامش برسند. واقعا دست شان درد نکند و امیدوارم به خاطر این عزیزان هم که شده بیشتر رعایت کنیم و به فکر خودمان باشیم.

خطر جدی استوکس در کمین پرسپولیس

کد خبر 495671 برچسب‌ها فوتبال - انضباطی و داوری لیگ برتر فوتبال ایران باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فوتبال انضباطی و داوری لیگ برتر فوتبال ایران باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس فوتبال ایران شرایط سخت سوت بزنم بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۹۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟

دانشمندان برای اولین بار یک مدل شبکه اجتماعی با استفاده از فیزیک آماری توسعه داده‌اند که صحت نظریه تعادل اجتماعی هایدر را نشان می‌دهد.

به گزارش دیجیاتو، نظریه تعادل اجتماعی هایدر توضیح می‌دهد که انسان‌ها ذاتاً می‌کوشند تا در محافل اجتماعی به هماهنگی برسند. طبق این نظریه، چهار اصل وجود دارد که باعث تعادل روابط می‌شوند:

دشمنِ یک دشمن، یک دوست است.

دوستِ یک دوست، یک دوست است.

دوستِ یک دشمن، یک دشمن است.

دشمنِ یک دوست، یک دشمن است.

مطالعات بسیاری تلاش کرده‌اند تا این نظریه را با استفاده از علم شبکه و ریاضیات تأیید کنند. اما این تلاش‌ها بی‌ثمر بوده‌اند، زیرا شبکه‌ها با روابط کاملاً متعادل فاصله دارند. سوال این است که آیا شبکه‌های اجتماعی از یک مدل شبکه متعادل‌تر هستند یا نه. بسیاری از مدل‌های شبکه ساده‌تر از آن هستند که بتوانند پیچیدگی‌های روابط اجتماعی را در خود جای دهند. از این رو، نتایج آن‌ها با واقعیت ناسازگار است.

پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن در مطالعه خود با موفقیت دو بینش کلیدی را گنجانده‌اند که، سرانجام بعد از ۸۰ سال، صحت نظریه تعادل اجتماعی هایدر را نشان می‌دهد. اول این که همه یکدیگر را نمی‌شناسند؛ دوم، بعضی‌ها در روابط خود مثبت‌تر از دیگران هستند. پژوهشگران این دو نکته را از مدت‌ها قبل می‌دانسته‌اند، اما نمی‌توانستند آن‌ها را همزمان در مدل‌های خود به‌کار بگیرند.

یکی از پیش‌بینی‌های نظریه تعادل اجتماعی این است که دو قطب سیاسی مخالف در یک جامعه ایجاد خواهند شد.

نظریه تعادل اجتماعی چه می‌گوید؟

نظریه تعادل اجتماعی هایدر از گروه‌های سه نفره استفاده می‌کند تا این فرض را توضیح دهد که انسان‌ها به‌دنبال روابط راحت و هماهنگ هستند. در روابط متعادل، همه همدیگر را دوست دارند. یا اگر یک نفر از دو نفر دیگر بدش می‌آید، آن دو با یکدیگر دوست هستند. روابط زمانی نامتعادل می‌شوند که هر سه نفر از هم بدشان می‌آید، یا یک نفر دو نفر را که همدیگر را دوست ندارند دوست دارد. چنین روابطی منجر به تنش و اضطراب می‌شوند.

این توضیحات با چیزی که در جوامع می‌بینیم بسیار سازگار هستند. در دنیای امروز دوقطبی‌های شدیدی وجود دارد که خود را به‌صورت قطب‌های سیاسی نشان می‌دهند. اگر تمام افرادی که شما دوست‌شان دارید، تمام افرادی را که دوست‌شان ندارید دوست نداشته باشند، نتیجه دو حزب سیاسی خواهد بود که از یکدیگر متنفر هستند.

استفاده از محدودیت‌ها در مدل‌های شبکه

در یک مدل شبکه، هر فرد یک گره و رابطه او با فرد دیگر یک لبه است که می‌تواند یک کیفیت خاص داشته باشد. دانشمندان پیش‌تر روابط دوستی یا دشمنی را در شبکه‌ها به‌صورت تصادفی مشخص می‌کردند. چنین مدل‌هایی از شبکه نمی‌توانند واقعیت جوامع را با موفقیت نشان دهند.

پژوهشگران نورث‌وسترن، ایستوان کوواک (István Kovács) و بینگ‌جیه هائو (Bingjie Hao)، از رویکرد تصادفی استفاده نکردند. برای این که تعاملات تصادفی باشند، هر گره (فرد) باید شانسی برابر برای مواجهه با گره‌های دیگر داشته باشد. اما در زندگی واقعی چنین نیست؛ مثلاً ممکن است شما هیچ‌گاه دوستِ دوست خود را نبینید.

کوواک و هائو مدل خود را به‌گونه‌ای ساختند که احتمال مثبت یا منفی بودن روابط کل شبکه، براساس مثبت یا منفی بودن روابط موجود تعیین می‌شود. این روابط همچنان تصادفی هستند، اما تصادفی بودن آن‌ها محدوده‌ای دارد که طبق توضیحات نظریه هایدر تعیین می‌شود. آن‌ها همچنین این نکته را در نظر گرفتند که برخی از افراد در روابط خود دوستانه‌تر هستند؛ یعنی احتمال مثبت بودن روابط آن‌ها بالاتر است.

آن‌ها مدل خود را روی داده‌های نظرات وبسایت Slashdot، روابط نمایندگان مجلس آمریکا، تعاملات تُجّار بیت‌کوین، و نظرات محصولات وبسایت Epinions اجرا کردند. این مدل توانست این شبکه‌ها را با موفقیت مدلسازی کند. در نتیجه، شبکه‌های اجتماعی با نظریه تعادل هایدر سازگار هستند. پژوهشگران می‌گویند این مدل نشان می‌دهد که حتی می‌توان این نظریه را به گروه‌های چهار نفره یا بیشتر بسط داد.

دیگر خبرها

  • ۷ داور از ایران در سمینار داوران نخبه فوتبال آسیا
  • دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟
  • داور دو بازی حساس پرسپولیس و استقلال + تاریخ و ساعت پخش
  • اولین مصاحبه زاهدی با شبکه معروف ژاپنی
  • لیگ‌ برتر فوتبال؛ اسامی داوران هفته بیست‌وششم اعلام شد
  • بنیادی فر داور پرسپولیس شد/ سوت بازی استقلال در دستان کوپال
  • داوران هفته بیست و ششم لیگ برتر فوتبال مشخص شدند
  • برنامه و داوران هفته ۲۶ لیگ برتر فوتبال
  • داور ۲ بازی حساس پرسپولیس و استقلال مشخص شد
  • گریلیش: هنوز از حرف‌های گواردیولا حیرت می‌کنم