Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- تحولات فعلی و جاری بین المللی از بن بست رویای دیپلماسی میان آمریکا و کره شمالی در حل بحران شبه جزیره کره در سال آینده حکایت دارد. تاریخ انتشار: 05:45 - 08 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۵۰۲۲ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ مسیر دیپلماتیک خلع سلاح کره شمالی در سال گذشته با به بن بست رسیدن مذاکرات واشنگتن و پیونگ یانگ دچار وقفه‌ای شد که چشم اندازی برای از سر گیری آن در سال آینده نیز وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خلع سلاح پیونگ یانگ که از اوایل حضور «دونالد ترامپ»، چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید به یکی از مهم‌ترین اقدامات سیاست خارجی این کشور تبدیل شده بود، پس از دو دور مذاکرات ناکام در سنگاپور و هانوی به حالت تعلیق درآمد.   این در حالی است که حل بحران شبه جزیره کره یکی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی وی در سال ۲۰۱۶ بود.
مذاکره دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، رئیس کره شمالی در سال ۲۰۱۸ در سنگاپور برای بسیاری از کارشناسان و ناظران بین المللی نقطه عطفی در پرونده خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی بود.   به بن بست رسیدن این مذاکرات در همان آغاز مسیر تلاش‌های دیپلماتیک اگرچه ناخوشایند بود، اما تاکید طرفین بر ادامه مذاکرات در آینده نزدیک همچنان امید به حل این موضوع را زنده نگه می‌داشت.   برنامه ریزی‌ها برای دیدار و مذاکره دوم سران واشنگتن و پیونگ یانگ در هانوی در سال ۲۰۱۹ با این نگرش انجام شد.
برگزاری نشست هانوی و ناکامی طرفین در نیل به توافق‌های اولیه، تردید‌ها را در مورد اختلاف نظر گسترده میان دو کشور از بین برد؛ این نشست نشان داد که علاوه بر این که تفاهم و نقطه اشتراکی در دیدگاه‌ های طرفین در مورد تعریف ابتدایی‌ ترین بحث این مذاکرات یعنی خلع سلاح وجود ندارد، طرفین خواسته‌های متفاوتی را نیز از این مذاکرات دنبال می‌کنند.
اما آن چه که سبب بالاگرفتن اختلافات میان دو کشور شده و دیدار ترامپ از کره شمالی را که در نوع خود بی سابقه بود، از اهمیت انداخت، زیاده خواهی بی حد و حصری بود که آمریکا در جریان این مذاکرات از خود نشان داد. این امر در نهایت سبب شد تا تبلیغات در مورد رابطه دوستانه سران دو کشور توسط آمریکا نیز نتواند گستردگی اختلافات را پنهان کند.
کره شمالی که در پی شکست مذاکرات سنگاپور و هانوی امیدی به ادامه این روند نداشت، در راستای تلاش برای حل موضوع به مذاکرات استکهلم پا نهاد. اما این مذاکرات به رغم هشدار‌های مکرر پیونگ یانگ مبنی بر خودداری واشنگتن از زیاده خواهی و نگاه خصمانه به پیونگ یانگ، تکرار مذاکرات پیشین بود. از این رو هیئت کره‌ ای تنها ساعتی پس از آغاز این مذاکرات میز مذاکره را ترک و به واشنگتن تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی برای تغییر رویکرد خصمانه اش مهلت داد.   بیشتر بخوانید:  هشدار کره شمالی به کشور‌های اروپایی  فهرست شکست‌های ترامپ در زمینه سیاست خارجی
پیونگ یانگ به موازات تعیین ضرب الاجل مذکور و هشدار به آمریکا در مورد اتخاذ مسیر جدید از سوی کره شمالی، آزمایش‌ های هسته‌ ای و موشکی خود را در دستور کار قرار داده و این مسیر را از سر گرفت.
مهم‌ترین علت ناکام ماندن مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای در کره شمالی را باید تداوم تحریم‌های سازمان ملل به ابتکار آمریکا علیه پیونگ یانگ دانست؛ موضوعی که با تاکید پیونگ یانگ بر کاهش همزمان تحریم‌ها به موازات اتخاذ گام هایش در راستای خلع سلاح و اصرار آمریکا بر باقی ماندن آن‌ها تا پایان روند خلع سلاح خود را نمایان ساخت. کره شمالی که طی مسیر دیپلماسی برای این کشور بی فایده بوده و نتیجه‌ ای از این روند نبرده بود، در نهایت به سمت مسیر عادی خود بازگشت.
باید توجه داشت که دنیای دیپلماسی از زمان مذاکرات هانوی به یک واقعیت بزرگ در مورد مذاکرات خلع سلاح کره شمالی پی برد؛ رویا‌های دیپلماتیک در بن بست مرده اند. اما مهم‌تر از این موضوع چشم انداز آتی مذاکرات مذکور است که بنا به دلایل زیر تیره و تار به نظر می‌رسد:
۱. بحران اقتصادی همه گیر: در حالی که کشور‌های جهان به سال ۲۰۲۰ به عنوان سال پایان بحران اقتصادی و آغاز روند سیر صعودی رشد اقتصادی خود می‌نگریستند، تحولات جهانی اخیر نشان داد که کشور‌های جهان بدون استثنا سال سختی را در پیش خواهند داشت.
۲. بحران شیوه «کووید-۱۹»: این بحران که عملا جهان را فلج ساخته، فرصتی برای موضوعات دیپلماتیک باقی نگذاشته است. تداوم این بحران تا چند ماه آینده براساس پیش بینی ها، از گرفتاری کشور‌ها در بحران مذکور حکایت دارد.
۳. نیاز ترامپ به دستاورد‌های مهم‌تر در عرصه سیاست خارجی: ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به دستاوردی بزرگ برای کارنامه شکست خورده سیاست خارجی خود نیاز دارد. از این رو به نظر می‌رسد ترامپ توجهی به حل این بحران در آینده نزدیک نداشته باشد.
۴. انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا: انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در آمریکا اگرچه سبب شده تا تمرکز ترامپ از مسئله کره شمالی بر موضوع کارزار انتخاباتی معطوف شود، اما بحث‌هایی را در مورد کره شمالی در میان نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری به راه انداخته و انتقاد از رویکرد و عملکرد ترامچ را در مذاکرات خلع سلاح تشدید کرده است.
انتظار می‌رود توقف مسیر دیپلماسی میان آمریکا و کره شمالی در سال آینده همچنان ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کره شمالی کره شمالی پیونگ یانگ انتخابات ریاست جمهوری مذاکرات خلع سلاح کره شمالی سیاست خارجی پیونگ یانگ کشور ها بن بست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۱۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که پیونگ‌یانگ در پاسخ به استفاده واشنگتن از حقوق‌بشر به عنوان ابزاری برای تهاجم، رفتار خصمانه و ضد کره شمالی، گزینه‌های قاطع و محکمی را برای حفاظت از حاکمیت و امنیت خود انتخاب خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا هفته پیش گزارش سالانه خود را درباره «مسائل اساسی حقوق‌بشر» در کره شمالی را منتشر کرد و این کشورا را به «نقض حقوق‌بشر» متهم کرد.

سخنگوی کره شمالی همچنین با اشاره به پرتاب ماهواره کره جنوبی در ماه آوریل از فشارهای دولت آمریکا برای توقف آزمایش‌های موشکی و سایر پرتاب‌ها انتقاد کرد؛ واشنگتن مدعی است که آزمایش‌های موشکی کره شمالی، «نقض قطعنامه‌های سازمان ملل» است.

آزمایش‌های موشکی کره شمالی اخیراً به علت رفتارهای تحریک‌آمیز و آزمایش‌های مشترک آمریکا و کره جنوبی در شبه‌جزیره کره افزایش یافته است. هفته پیش رسانه‌های رسمی و دولتی کره شمالی اعلام کردند که ارتش این کشور یک آزمایش موشکی موفق دیگر را انجام داده است.

خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) در این‌باره گزارش داد که «اداره موشکی کره شمالی روز جمعه یک کلاهک بزرگ طراحی‌شده برای موشک کروز راهبردی «هواسال-۱ آرآ-۳» و همچنین یک موشک ضدهوایی «پیولجی۱-۲» را با موفقیت آزمایش کرد.»

بنابر این گزارش این موشک ضدهوایی، نوع جدیدی از موشک‌های ضدهوایی است.

این رسانه کره شمالی با اشاره به اینکه «این آزمایشها هیچ ربطی به شرایط پیرامونی ندارد.» افزود: آزمایش این تسلیحات بخشی از فعالیت‌های منظم و معمولِ اداره موشکی و موسسات علوم دفاعی وابسته به آن است.

در اوایل آوریل هم کره شمالی اعلام کرد که یک موشک مافوق صوتِ میان‌بردِ جدید با سوخت جامد را آزمایش کرده و رسانه های دولتی نیز تصاویری از پرتاب آن را با نظارت کیم جونگ اون رهبر کره شمالی منتشر کردند.

به نوشته الجزیره موشک‌های کروز از جمله مجموعه‌ای در حال رشد از سلاح‌های کره شمالی هستند که برای غلبه بر دفاع موشکی منطقه (آمریکا و کره جنوبی) طراحی شده‌اند. این موشک‌ها زرادخانه عظیم موشک های بالستیک کره شمالی از جمله انواع قاره پیما که گفته می شود در قاره ایالات متحده هدف قرار می گیرند را تکمیل می کنند.

تحلیلگران می گویند فناوری موشکی ضدهوایی عرصه‌ای است که کره شمالی می تواند در همکاری نظامی عمیق خود با روسیه از آن بهره‌مند، زیرا این دو کشور در مواجهه با رویارویی های جداگانه و تشدیدشونده خود با آمریکا همسو می شوند.

آمریکا و کره جنوبی کره شمالی را به ارائه گلوله های توپخانه و سایر تجهیزات به روسیه برای کمک به گسترش توانایی جنگی این کشور در اوکراین متهم کرده اند؛ اتهامی که پیونگ‌یانگ و مسکو آن را رد می‌کنند.

کره شمالی از زمان دومین آزمایش هسته‌ای خود در سال ۲۰۰۹ تحت تحریم های شدید بین المللی قرار گرفته، اما توسعه برنامه های هسته ای و تسلیحاتی این کشور بی وقفه ادامه داشته دارد.

کد خبر 6089441

دیگر خبرها

  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان
  • کره شمالی چند پرتابه راکتی آزمایش کرد
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه