Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@17:41:01 GMT

تأثیر هوش مصنوعی در محیط کار

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۹۱۹۵۷

تأثیر هوش مصنوعی در محیط کار

امروزه استفاده از هوش مصنوعی به نسبت بی‌سابقه‌ای رسیده است، طوری که پیدا کردن شخصی که تحت تأثیر این موضوع قرار نگیرد، بسیار دشوار است. در این مطلب به تاثیر هوش مصنوعی در محیط کار پرداخته‌ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  دیجیتالی شدن و امکانات جدید فناوری که هوش مصنوعی به ارمغان می‌آورد، بزرگ‌ترین تحولات اجتماعی و اقتصادی از زمان انقلاب صنعتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌ها با فرصت‌ها و خطرات همراه است. بدون داشتن شرایط مناسب چارچوب سیاسی ، اقتصادی و اخلاقی، خطر توسعه کنترل نشده و تأثیر منفی هوش مصنوعی وجود دارد.

هوش مصنوعی نهایتاً در تمام صنایع کم‌وبیش به‌شدت تأثیر می‌گذارد. هوش مصنوعی یا اشکال خاص آن ، مانند یادگیری ماشین (ML) ، می‌تواند در طیف گسترده‌ای از حالات برنامه مورداستفاده قرار گیرد. اول و مهم‌تر از همه ، آن‌ها به‌طور فزاینده‌ای در مناطقی پیدا می‌شوند که مقادیر زیادی از داده‌ها نیاز به تجزیه‌وتحلیل و ارزیابی داشته باشند. سیستم‌های هوش مصنوعی برای تجزیه‌وتحلیل مقادیر انبوه داده‌ها ، ارتباط داده‌ها با نقاط مرجع مختلف بهتر از انسان‌ها مجهز هستند و بنابراین می‌توانند پایگاه بهتری برای تصمیم‌گیری ایجاد کنند.

هوش مصنوعی روش کار ما را شکل می‌دهد

هوش مصنوعی قبلاً وارد بسیاری از حوزه‌های زندگی کاری و خصوصی ما شده است. نمونه‌های کلاسیک در حال حاضر الکسا(سیستم هوش مصنوعی صوتی) یا سیری (هوش مصنوعی گوشی‌های اپل) هستند. امروزه ماشین‌ها با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند قادر به انجام کارهای باورنکردنی با تشخیص چهره و گفتار هستند. باوجود خطای کمتر از پنج درصد ، بسیاری از سیستم‌ها می‌توانند عملکرد بهتری نسبت به انسان داشته باشند. در تشخیص تصویر ، که در فیس‌بوک یا اتومبیل‌های خودران نیز استفاده می‌شود ، اکنون رایانه‌ها بسیار برتر از انسان هستند. و به‌عنوان‌مثال فروشگاه‌های آنلاین یا موتورهای جستجو از سیستم یادگیری ماشین برای بهینه‌سازی تجربه کاربر و ایجاد توصیه‌های خرید استفاده می‌کنند. به‌طور خلاصه ،هوش مصنوعی و یادگیری ماشین وارد زندگی روزمره ما شده‌اند.

وقتی صحبت از محیط کار می‌شود، هوش مصنوعی ، یادگیری ماشین و دیجیتالی شدن باعث تغییر چشمگیری در آن می‌شوند، زیرا آن‌ها طیف فعالیت‌های انسانی را تغییر داده و گسترش می‌دهند. این یعنی پروفایل کارمندان و آنچه از آن‌ها مورد درخواست است، به میزان قابل‌توجهی تغییر خواهد کرد. نمونه بارز صنایعی است که در آن تعداد بیشتری ماشین و ربات مانند صنعت تولید استفاده می‌شود.

هوش مصنوعی خطراتی را به همراه دارد

در رابطه با استفاده از هوش مصنوعی ، دو دسته ریسک اصلی وجود دارد: ازیک‌طرف ، خطرات مرتبط با جامعه و انسان‌ها وجود دارد و از طرف دیگر ، خطر وابستگی به فناوری وجود دارد.

بسیاری نگران ماشین‌ها و فعالیت‌های هوش مصنوعی هستند. این فقط مربوط به ترسهای آخرالزمانی و سناریوهای شبیه به فیلم Terminator نیست ، که بارها توسط بنیان‌گذار تسلا ، ایلان ماسک ، نیز ذکرشده است ، بلکه در مورد ترس های وجودیِ ابتدایی‌تر است. مردم از خود سؤالاتی می‌پرسند مانند: وقتی روبات‌های هوشمند کار من را به دست می‌گیرند، چگونه می‌توانم در آینده دیجیتالی قرار بگیرم؟ آیا من هنوز مهارت‌های درستی دارم؟ بنابراین نسل قدیمی به‌ویژه در مورد توسعه فناوری و استفاده روزافزون از ماشین‌های هوشمند بسیار تردید دارند.

بااین‌حال ، باید به خاطر داشت که دنیای کار قطعاً تغییر خواهد کرد. مشاغلی که امروز ضروری هستند ممکن است در چند دهه آینده اهمیتی نداشته باشند. در حال حاضر ، تأثیر هوش مصنوعی شاهد نیاز بسیار زیادی به دانشمندان و توسعه‌دهندگان است ، اما از چند سال بعد، ماشین‌ها ممکن است بتوانند خودشان این کارها را بهتر و سریع‌تر انجام دهند.

توسعه فنی و دغدغه‌های جامعه باعث می‌شود تا ابتکار عمل اجتماعی-سیاسی که نه‌تنها فرصت‌های فنّاورانه بلکه سیاست‌های آموزشی و دیجیتالی را توسعه و اجرا می‌کند، ضروری شود.

تأثیر هوش مصنوعی و امنیت سایبری

قبل از هرگونه استفاده از فناوری هوش مصنوعی ، باید به سؤالات ابتدایی پاسخ داده شود. حوزه امنیت سایبری که از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای شناسایی بهتر تهدید و جلوگیری از خسارت‌های مالی یا عملیاتی ناشی از جرایم سایبری استفاده می‌کند ، نمونه بسیار خوبی است.

قبل از استفاده از هوش مصنوعی باید سؤالات زیر در نظر گرفته شود:

• به چه چیزی می‌خواهم دست‌یابم؟

• کدام روش‌های یادگیری ماشین به بهترین وجه از اهداف من پشتیبانی می‌کنند (مانند یادگیری نظارت شده ، یادگیری بدون نظارت یا یادگیری عمیق)

• هوش مصنوعی/یادگیری عمیق چه تأثیری در سازمان و کارمندان من دارد؟

• با تغییرات چه خطراتی ایجاد می‌شود؟

• به دستگاه‌ها چقدر اجازه قدرت تصمیم‌گیری دهم؟

• ما از کجا و چه زمانی انتظارِ مداخله انسانی داشته باشیم؟

به‌طورکلی ، صنعت و جامعه هنوز در آغاز فرآیند تغییر ایجادشده توسط هوش مصنوعی و یادگیری ماشین هستند. فرصت‌های جدید باعث نوآوری و ایجاد ایده‌های جدید می‌شود. اگرچه ممکن است شاهد اشتباهاتی باشیم، اما موفقیت‌های غیرمنتظره‌ای نیز خواهیم داشت. بااین‌وجود ، نباید از یک چیز غافل شد: تأثیرات هوش مصنوعی جدی است. بشریت ، طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد ، با چهارمین انقلاب صنعتی روبروست - با پیامدهای اجتماعی ، اقتصادی و اجتماعی. بنابراین ، سیاست و تجارت باید باهم همکاری کنند تا شرایط چارچوبی مناسب را برای نسل‌های آینده ایجاد کنند.

انتهای پیام/4112/

منبع: آنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی نسل آینده یادگیری ماشین محیط کار یادگیری ماشین هوش مصنوعی هوش مصنوعی ماشین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۱۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی

روح انسان با توجه به حقیقت «نَفَختُ فِیهِ مِن رُوحی» از خداوند تبارک و تعالی منشأ گرفته و فطرت الهی انسان ذاتاً کمال‌جو و عاشق وصل به بی‌نهایت و قرب الهی است. میل به آموختن و یادگیری حتی از سنین کودکی، نشانه‌ای از روحیه کمال‌طلبی انسان است. همان‌طور که او بزرگ‌تر شده و در تلاش برای کسب آموختنی‌هاست، درهایی به روی ناشناخته‌ها باز کرده و به اسرار عالم آگاه‌تر می‌شود. هر رشته تحصیلی همین خصوصیات را دارد و انسان با ورود به آن به حقایقی ناشناخته آگاهی پیدا می‌کند.

فرد این احساس و گرایش را در خود می‏یابد که می‏خواهد به راز و اسرار اشیا و حوادث اطراف خود آگاه شود. آثار این تمایل و احساس به‏صورت محدود و ضعیف از لحظه پیدایش در او مشاهده می‏شود و به‏تدریج که قوای ادراکی او رشد می‌کند، زمینه‏ها و شرایط لازم برای تبلور  آن فراهم می‌شود و آهسته آهسته آثار و نتایج آن نیز در زندگی او گسترش و تکامل می‏یابد.

عامل و منشأ اصلی پیدایش و تکامل فلسفه و علم بشری، حس کنجکاوی و حقیقت‏جویی او است. هر چند عوامل مختلف اجتماعی نیز در این امر تأثیر داشته‏اند، ولی شالوده آن را حس کنجکاوی و علم‏دوستی انسان تشکیل می‏دهد. به عبارت دیگر، علم‏دوستی و حقیقت‏جویی حقیقت فطری بشر است و تفاوت‌های کمی و کیفی در تعین و تحقق یافتن این گرایش فطری تحت تأثیر عوامل مختلف اجتماعی قرار می‌گیرند.

بر اساس همین نیاز فطری، انسان باید با آگاهی و علم پا به دنیای رشد و علم‌آموزی و آموزش بگذارد. در سنین پایین‌تر و سال‌های ابتدایی تحصیل معمولاً والدین در انتخاب راه نقش پررنگی دارند و مسیر زندگی کودکان در گرو تصمیمات آنان است. اندکی پس از آن و در زمانی که برای روشن‌تر شدن مسیر زندگی باید رشته‌ای را انتخاب کنند، برخی دانش‌آموزان بدون هیچ فکر و داشتن نقشه راهی، فقط درصدد ورود به دانشگاه هستند.

حتی از افرادی می‌خواهند بدون توجه به استعداد، علایق و... برای آن‌ها انتخاب رشته کرده و به گونه‌ای این رشته‌ها را کنار هم بچینند که با رتبه کسب شده بتوانند عنوان دانشجو را بدست بیاورند. آن‌ها به این نکته توجه ندارند که این انتخاب، چهار سال از عمر آن‌ها را معطوف به خود می‌کند و در زندگی و آینده‌شان تأثیرگذار است. به همین دلیل است که برخی در دوره تحصیل انصراف می‌دهند، زیرا متوجه می‌شوند رشته انتخاب شده، با روحیات آن‌ها سازگار نیست. برخی دیگر نیز با توجه به علایق و توانمندی خود انتخاب رشته کرده و براساس رتبه‌ای که دارند، رشته‌ای را انتخاب می‌کنند.

اما خوب است در تمام این مراحل توجه داشه باشیم قرآن کریم و پیامبر اسلام(ص) همواره بر ضرورت علم‌اندوزی و تحقیق و پژوهش تأکید کرده‌اند. همچنین معارف دینی، گنجینه‌ای از معلومات ناب به ما می‌دهد که از برکت آن می‌توانیم دنیا و آخرت خود را بسازیم.

قدم گذاشتن در مسیری که به یاری مطالعه، تحقیق،‌ پژوهش، تلاش و توکل می‌توان به شناخت خود و خداوند دست یافت حتماً یکی از بهترین ثمرات دین‌پژوهی و بازگشت به فطرت خداجوی انسان است. به یاد داشته باشیم مطالعه رشته‌های  حوزوی، الهیات و زیرمجموعه آن‌ها تأثیر زیادی در جهان‌بینی فکری و حوزه عملکردی انسان در این زندگانی و فرصت محدود عمر دارد.

پسندیده است دانشجویان عزیز هنگام انتخاب رشته دانشگاهی به این نکات هم توجه داشته باشند و با علم و چشمی باز دست به انتخاب بزنند و این فرمایش رهبر معظم انقلاب را در نظر داشته باشند که «انتخاب رشته صحیح پایه پرورش استعداد است».

منبع: روزنامه قدس

دیگر خبرها

  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • فیلم| محیط بان اعمال قانون کرد؛ متخلفان ماشین اورا آتش زدند!
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • نقش حروف الفبا در نمرات دانش‌آموزان
  • یادگیری زبان فرانسوی
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف