Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا از لرستان، فناوری اطلاعات در دنیای امروز بر زندگی فردی و اجتماعی اثرات شگرفی داشته و دنیای جدیدی را رقم زده  که برخی از شهروندان در استفاده از این ابزارهای نوین افراط می کنند در حالیکه برخی مردم از مزایای چنین خدماتی غافل هستند.

بجز ارتباطات الکترونیک و مجازی که در این سال ها به لطف زیرساخت های دیجیتالی و اینترنتی در حال رشد هستند، امکان مهمی به نام میز خدمت در دستگاههای کشور ایجاد شد تا مردم کمتر به ادارات مراجعه حضوی داشته باشند و در عین حال درخواست و مطالبات خود را از طریق میزخدمت الکترونیک پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه طیف وسیعی از خدمات و مشاغل قابل دورکاری است و این شیوه عملکرد مزایای بسیاری برای کارفرمایان، کارکنان و شهروندان به همراه دارد.

انجام کارها از راه دور، روشی نو در انجام وظایف محوله است که توسط فناوریهای نوین عصر دیجیتال انجام می پذیرد. اما این مهم نیازمند برنامه ریزی و ایجاد زیرساخت های فنی، امنیتی، آموزشی و ساختار تشکیلاتی در بخش فناوری اطلاعات در سازمان ها است که البته در برخی نهادها و یا استان ها به درستی و کامل  محقق نشده است.

میز خدمت الکترونیکی چیست؟

سازمان اداری و استخدامی کشور  هفتم آذرماه ۹۶دستورالعملی به ادارات و سازمان‌ها ابلاغ کرد که طی آن به منظور ارائه خدمات به موقع، سریع و آسان به ارباب رجوع و همچنین ارتقاء رضایت مندی آنان، دستگاه های اجرایی و استانداری ها مکلفند نسبت به برنامه‌ریزی و اجرای مفاد دستورالعمل میز خدمت الکترونیکی  و آموزش متصدیان آن اقدام کنند.

این دستورالعمل که با عنوان حقوق شهروندی در نظام اداری مطرح شده، تمامی دستگاه های اجرایی را موظف می‌کند نسبت به راه‌اندازی میزخدمت الکترونیکی تحت سامانه ای الکترونیکی و قابل دسترس از طریق وب و دستگاه های ارتباطی قابل حمل هوشمند، اقدام کنند.

سامانه میز خدمت الکترونیک یا آنگونه که بعضی‌ شرکت‌های نرم‌افزاری اتوماسیون اداری آنرا "سامانه پیشخوان ارباب رجوع" می‌نامند، طبق این دستورالعمل باید ویژگی‌هایی از جمله اطلاع رسانی شفاف در مورد هر یک از خدمات ارائه شده در میز خدمت الکترونیکی و میز خدمت حضوری شامل مراحل گردش کار، مستندات مورد نیاز، قوانین و مقررات، سوالات متداول، مدت زمان انجام خدمت، هزینه های مورد نیاز برای دریافت خدمت، رویه ارائه شکایت و پیگیری و مسئول اصلی ارائه خدمت  را داشته باشد.

انجام تمامی استعلامات و انجام فرآیندهای بین دستگاهی مورد نیاز برای ارائه خدمت، ارائه و تحویل خدمت به ارباب رجوع به صورت الکترونیکی، ارائه کد رهگیری منحصربه فرد به درخواست خدمت به منظور ردگیری مراحل اجرای فرآیند پردازش درخواست خدمت و بازیابی و رجوع به سوابق اطلاعات خدمت ارائه شده از مزایای دیگر این میز هستند.

علیرغم فعال شدن میز خدمت الکترونیک در بسیاری از ادارات و شهرهای مختلف اما مردم همچنان معتقد هستند که مراجعه حضوری و انجام کارها به روال سنتی و دستی مطمن تر هستند و برای این اقدام هزینه های مالی و زمان زیادی را صرف می کنند اما از امکان میز خدمت غافل هستند.

در روزهایی که کرونا وارد کشور شد و رفته رفته ادارات را تحت تاثیرقرار داد مصوبه دورکاری دستگاههای اجرایی به پشتوانه میز خدمت الکترونیکی ابلاغ شد تا مردم در خانه بمانند و کارها از طریق این خدمت ارزنده پیش رود.

خدماتی که تا پیش از این جدی گرفته نمی شد و شاید کرونا با تمام دردسر و مصیبت های اجتماعی و اقتصادی که دارد در این مورد عملکرد مثبتی داشته و مردم را با این میز مغفول آشنا کرده است.

دوری کاری دستگاه های اجرایی بلامانع است

سازمان اداری و استخدامی نیز ۱۳ اسفندماه در بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با کرونا و حفظ سلامت کارکنان و ارباب رجوع ابلاغ کرد که بر این اساس ارائه خدمات الکترونیکی توسط کارکنان دستگاه‌ها به شکل دورکاری بلامانع است.

در این بخشنامه که به تمام دستگاه اجرایی ابلاغ شد، آمده است: تمام مکاتبات بین دستگاه‌ها و ادارات تابعه از طریق اتوماسیون اداری انجام شود و علاوه بر آن دستگاه‌ها باید امکان ثبت الکترونیکی درخواست خدمات و مکاتبات شهروندان فراهم کند و در صورت نیاز به مراجعه حضوری نوبت‌دهی الکترونیکی ظرف مدت سه روز فراهم شود.

دورکاری ۷۵ درصدی در لرستان

استاندار لرستان نیز هفته جاری دورکاری ۷۵ درصدی کتارکنان را بلامانع دانست و گفت: شهروندان می توانند با حضور در خانه و استفاده از خدمات الکترونیکی موارد ضروری را ثبت و پیگیری کنند.

سیدموسی خادمی اظهار داشت: خدمات میز خدمت الکترونیکی در استان فراهم است و مردم می توانند امور خود از جمله در حوزه دستگاههای خدمات رسانی همچون برق، آب و گاز را به صورت غیرحضوری انجام دهند.

تمامی خدمات شرکت گاز لرستان غیرحضوری شد

سرپرست شرکت گاز لرستان گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا ضرورت حفظ سلامت شهروندان و کارکنان، تمامی خدمات این شرکت به صورت غیرحضوری ارایه می شود.

کرم گودرزی افزود:  طبق مصوبه کمیته سلامت شرکت گاز لرستان به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، تمام خدمات این شرکت تا اطلاع ثانوی به صورت غیرحضوری ارائه می‌شود و نیازی به حضور مستقیم مشترکان در ادارات نیست.

وی اظهار داشت:  تماس تلفنی با مشترکان هر ناحیه، مراجعه به سایت اینترنتی شرکت گاز استان لرستان به آدرس http://www.nigc-lorestan.ir و انتخاب گزینه میز خدمت و ارسال شماره اشتراک به سامانه پیامکی  ۲۰۰۰۶۶۱۹۴ روش های خدمات غیرحضوری هستند.

بیش از ۹۰ درصد دستگاههای اجرایی لرستان میز خدمت الکترونیک دارند

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانداری لرستان نیز در این خصوص به ایرنا گفت: بیش از ۹۰ درصد دستگاههای اجرایی استان میز خدمت الکترونیک دارند  که شهروندان می توانند با ورود به سامانه اینترنتی ادارات درخواست های خودرا ثبت و پیگیری کنند.

کامبیز پورسیف افزود: تمامی زیرساخت های لازم برای دورکاری کارکنان و مراجعه الکترونیکی مردم لرستان فراهم است چراکه داشتن میز خدمت از تیرماه سال ۹۸ به دستگاهها تکلیف شده و در این راستا اقدامات بسیار مطلوبی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه میز خدمت مبتنی بر فناوری سرویس دهی می کند تصریح کرد: خدمات متنوعی در میزخدمت برای شهروندان لحاظ شده متاسفانه استفاده چندانی از این خدمت نشده  که مردم می توانند با بهره گیری از این امکان و پرهیز از مراجعه حضوری به ادارات، در وقت  و هزینه های خود صرفه جویی کرده و مراحل پیگیری کار را از طریق پیامک دریافت نمایند.

پورسیف با اشاره به دورکاری کارکنان در روزهای شیوع کرونا گفت: این شرایط نوعی اجبار را برای استفاده از میز خدمت فراهم کرده که امید می رود شهروندان پس از اتمام این وضعیت همچنان از این خدمت الکترونیکی با مزایای بسیار خوب استفاده نمایند.

وی با بیان اینکه دورکاری کارکنان  و میزان استفاده از میزخدمت الکترونیک در استان  به تازگی آغاز شده تصریح کرد: همچنین در ۲ هفته گذشته ۱۵ جلسه ویدئوکنفرانسی داخلی و خارج از استان با استفاده از خدمات الکترونیک و دیجیتال برگزار شده است.

کد خبر 495752 برچسب‌ها استان لرستان كرونا در ايران دورکاری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان لرستان كرونا در ايران دورکاری میز خدمت الکترونیکی میز خدمت الکترونیک دستگاه های اجرایی خدمات الکترونیک ارباب رجوع دستگاه ها شرکت گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۲۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر چه میز خدمت مسئولان خلوت‌تر باشد نمره آن‌ها بالاتر است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، آیت الله محمدی لایینی نماینده ولی فقیه در مازندران در دیدار دکتر قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید کشور، با بیان اینکه دیدار با خانواده‌های شهدا توفیق است، اظهار کرد: شما از دو جهت باید به خانواده‌های شهدا سرکشی کنید یکی از باب شنیدن مشکلات همچون بقیه مسئولان و دیگر اینکه دیدن و تفقد از این خانواده حتی اگر خوا‌سته‌ای نداشته باشد زحمت شماست، در قسمت دوم برکات معنوی هم وجود دارد.

او با اشاره به بحث میز خدمت‌ها، افزود: اگر در میز خدمت جواب مثبت ارائه می‌شود پس چرا مراجعین در ادارات پاسخ مثبت نمی‌گیرند؟ باید این میز خدمت‌ها را مقداری جا‌ن‌دارتر کرده و آمار درستی از آن داشته باشیم. 

آیت الله محمدی لائینی تصریح کرد: باید ببینیم چند مراجعه کننده در میز خدمت بعد از نماز جمعه مصلی آمدند، چند نفر برای بار اول و چند نفر برای بار چندم مراجعه کردند، که اگر فردی مثلا مشکلش با پنج بار مراجعه در ادارات برطرف نشد اینجا حل شد، پس میزخدمت می‌تواند مسئولان را باانگیزه‌تر کند.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: می‌خواهیم به‌وسیله میز‌های خدمتی که در ملاعام گذاشته می‌شود میز خدمت‌هایی که در ادارات وجود دارد فعال و کارآمد شود، هر چه میز خدمت مسئولان خلوت‌تر باشد نمره آنها بیشتر خواهد بود. نماینده ولی فقیه در مازندران در پایان گفت: ششمین سفر شما به استان دیار علویان مبارک باشد و از برکاتش همه مردم نفع ببرند.

قاضی زاده هاشمی رییس بنیاد شهید کشور نیز در این دیدار گفت: هدف از سفر به مازندران گرامیداشت اردبیهشت مقاومت و شهدای خانطومان، حضور در یادواره شهدا، شورای ترویج فرهنگ شهادت و سرکشی به خانواده شهدا است.

استاندار مازندران نیز دراین نشست گفت: مازندران دیار علویان است و فرهنک اصیل و ناب نباید دستخوش جریانات بیرونی و انحراف نشود.

یوسف نوری افزود: رشادت رزمندگان ٢٥ کربلا در دوران جنگ زبانزد و الگو بود آن هم با تحمل بعد مسافتی چند صد کیلومتری بوده است.

او گفت: کشاورز زادگان این دیار مدافعان حرمی را تشکیل دادند که به عنوان شهدای شاخص کشوری معرفی شدند و حالا باید با توجه ببیشتر به خانواده این شهدا، مرهمی به تمام سختی‌های آن‌ها شد.


دیگر خبرها

  • شناسایی و پلمب دو واحد غیرمجاز در محلات
  • هر چه میز خدمت مسئولان خلوت‌تر باشد نمره آن‌ها بالاتر است
  • کاربردی کردن میز خدمت برای عموم مردم
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • ارائه خدمت ۱۹۵ گروه جهادی در استان چهارمحال و بختیاری
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • ارائه خدمات به اتباع خارجی با کارت شناسایی جدید انجام می‌شود
  • خدمت ۱۳ میلیارد تومانی بسیج جامعه پزشکی به مناطق کم‌برخوردار کرمانشاه
  • ارائه خدمات به اتباع خارجی با مدارک معتبر انجام می‌شود
  • ادارات لرستان سهم اعتبارات وزارتخانه‌ای را تا پایان اردیبهشت مشخص کنند