Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی محمدی در گفت‌وگو‌ با خبرنگار ایلنا در تربتحیدریه گفت: مرمت و ساماندهی آثار تاریخی رباط علیا، رباط لاری، سرای امین، مقبره لاری و رباط میاندشت، حسینیه برس نیز با مشارکت بخش خصوصی در حال مرمت و ساماندهی است.

رئیس میراث فرهنگی و صنایع گردشگری تربت حیدریه در ادامه گفت: حمایت بخش خصوصی نیز از هنرمندان صنایع دستی منطقه تربت حیدریه و زاوه در قالب خرید تجهیزات و ابزارآلات رایگان و هزینه آموزش و حتی پیش خرید محصولات صنایع دستی نیز قابل توجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدی افزود: با حمایت ویژه فعالان حوزه گردشگری و بخش خصوصی چاپ بروشور و کتابچه‌های معرفی تبلیغاتی، برگزاری تور‌های رایگان گردشگری، برگزاری نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع دستی از دیگر حوزه‌های مشارکتی این اداره بوده است. 

وی از تخریب بناهای با مالکیت خصوصی و عدم توجیه ادارات مربوطه خبرداد و افزود: مهمترین ضربه به حوزه گردشگری لغو تورهای گردشگری بخاطر کرونا و خسارت آمدن به صنعت گردشگری است و در حوزه میراث  فرهنگی تخریب برخی بناهای تاریخی بدلیل کمبود اعتبارات و عدم توجیه برخی متولیان امر در جهت حفظ بناهای تاریخی با مالکیت خصوصی و همچنین افزایش حفاریهای غیرمجاز توسط قاچاق چیان اشیای عتیقه و تخریب تپه های تاریخی و در حوزه صنایع دستی عدم بیمه هنرمندان و کمبود تسهیلات ارزان قیمت را عنوان کرد.

وی گفت :مسجد مرحوم «شیخ یوسفعلی» تربت حیدریه که در سال 1384 با شماره 11923 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود، هشت سال بعد با شکایت مالک و رای دیوان عدالت اداری از این فهرست خارج شد و حالا در دست تخریب است. اتفاقی که با واکنش دوستداران میراث فرهنگی و کارشناسان آثار تاریخی مواجه شده، چرا که آنها معتقدند این مسجد یک اثر تاریخی است و باید آن را حفظ و مرمت کرد اما مالک به وقفی بودن این مسجد و نادرست بودن ثبت آن در فهرست آثار ملی اشاره کرد.

رئیس‌اداره میراث فرهنگی تربت‌حیدریه گفت: با وجود پیگیری‌های حقوقی در خصوص مسجد شیخ یوسفعلی موفق نشدیم مانع خروج این اثر از فهرست آثار ملی شویم.

علی محمدی تاکید‌ کرد: ما همچنان به رای دیوان عدالت اداری معترض هستیم و معتقدیم این بنا که معرف تاریخ و هویت شهری ما بوده و از آثار شاخص و با ارزش معماری به حساب می آید، نباید تخریب می شد.

وی با اشاره به وجود یک اثر تاریخی دیگر در مجاورت مسجد، به نام حمام گودی خبر داد و افزود: متاسفانه این بنا هم از فهرست آثار ملی میراث خارج شده اما هنوز عملیات تخریب آن آغاز نشده و با پیگیری صورت گرفته تلاش داریم سرنوشت این بنای تاریخی مشابه مسجد شیخ یوسفعلی نشود.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا مسجد از استحکام لازم در هنگام ثبت شدن در فهرست آثار ملی برخوردار بوده است یا خیر؟ می‌گوید: به هیچ وجه گزارشی مبنی بر مستحکم نبودن بنا در آن زمان وجود نداشته و این مسجد تا سال ۹۵ استفاده عمومی داشت، اما بعد از ثبت به دلیل گودبرداری زمین مجاور، بنا دچار آسیب شد، هم اکنون هم با وجود تخریب بخش زیادی از بنای مسجد، هنوز قابلیت احیا وجود دارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آثار تاریخی گردشگری گردشگری و صنایع دستی معماری تربت حیدریه فهرست آثار ملی میراث فرهنگی تربت حیدریه صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۲۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی، بهروز محبی با اعلام این مطلب اظهار کرد: پس از دریافت گزارشی مبنی بر انجام حفاری در دره شهدا ارومیه موضوع به صورت نامحسوس و شبانه‌روزی توسط تیم‌های اطلاعاتی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان مورد رصد قرار گرفت.
سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی افزود: در نهایت طی هماهنگی با اطلاعات و عملیات سپاه پاسداران به‌ دلیل امنیتی بودن منطقه و نیز هماهنگی با نیروی انتظامی منطقه در یک عملیات منسجم حفاران حین متواری شدن از محل حفاری دستگیر شدند.
او گفت: در بررسی‌های به‌عمل آمده حفاران دارای سوابق قبلی تخریب آثار بودند و این گروه حفاری با تجهیزات بسیار پیشرفته اقدام به کاوش و جست‌وجوی آثار تاریخی و فرهنگی می‌کردند که در بررسی خودروی حفاران تعداد ۱۵ عدد مواد منفجره دست‌ساز بسیار پرقدرت کشف شد.
محبی تصریح کرد: در دره تاریخی نژ نیز انفجارهای بسیار بزرگی برای کشف آثار تاریخی توسط متهمان صورت گرفته که موجب تخریب گسترده شده است، همچنین تعداد زیادی آلات و ادوات حفاری غیرمجاز اعم از موتور برق، بیل وکلنک، بتن‎کن و دریل و ... کشف و ضبط شد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899566

دیگر خبرها

  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)