Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@11:43:56 GMT

طرح فاصله گذاری اجتماعی؛ لازم اما دیرهنگام

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۹۲۱۷۵

طرح فاصله گذاری اجتماعی؛ لازم اما دیرهنگام

  حسن روحانی در جلسه اخیر هیئت دولت از اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی وزارت بهداشت سخن گفت.

 

آنگونه که گفته شده است، هدف از اجرای این طرح مدیریت و کنترل بحران کرونا و در نتیجه جلوگیری از اپیدمی بیشتر و در نهایت شکست کرونا ویروس است. طرح فاصله گذاری اجتماعی وزارت بهداشت که دولت عهده دار اجرای آن است شامل اقدامات سختگیرانه نظیر: ممانعت از موج دوم سفر های نوروزی،اعمال قرنطینه آمرانه در کلان شهر ها، قرنطینه خانگی و ایزوله سازی، تاکید بر مراقبت و مسائل خود ایمنی، جرم انگاری و اعمال مجازات برای رفتار های خلاف رویه بحران کرونا از طرف قوه قضائیه، بسته شدن پارک ها و تفرجگاه ها،کنترل ورودی و خروجی کلان شهر ها، خلوت کردن و جلوگیری از تردد ازدحام در اماکن عمومی،تشویق به جلوگیری از تردد های غیر ضروری، رضایت به شرایط سخت،رعایت فاصله در برخورد ها، تب ‌سنجی و در نهایت طرح غربال‌گری و بیماریابی مبتلایان به این ویروس می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دلیل اجرای این اقدامات سختگیرانه نیز به جهت احتمال موج دوم شیوع کرونا ویروس در بازگشت مسافران نوروزی است، چراکه پیش بینی پزشکان و آسیب شناسان و متخصصان امر حکایت از آن دارد که ایپدمی این ویروس در اوج هرم آن قرار نگرفته و در صورت بازگشت مسافران نوروزی به شهر های خود، گستره شیوع و احتمال ابتلای افراد زیاد تری به این ویروس منتفی و مردود نیست و چه بسا وضعیت اسفناک و غیر قابل کنترلی در پیش باشد، بنابر این و البته به جهت سلامت و حفظ جان مردم بهتر است که علاج واقعه را قبل از وقوع آن انجام داد. البته روحانی و سایر مسئولان ذیربط تلاششان آن بود که زودتر به این ماجرای تراژیک و خوفناک پایان دهند، اما دولت درگیر بحران های دیگری نظیر: شرایط اقتصادی و بحران های زنجیره ای دیگر بود و بزرگی و خوفناکی چنین بحرانی به چشم دولت و سایر مجریان نمی آمد. اما دولت وقتی متوجه شد که چنین بحران آنهم با چنین ابعاد مخرب و مرگباری شوخی بردار نیست، وارد عمل شد و اقداماتی را نیز به عمل آورد، اما به رغم اعمال برخی از محدودیت ها و هشدار ها و انذارها، تلاش و مساهمت دولت نتوانست از برخی رفتار های تشدید کننده بحران مانند سفر های نوروزی و همچنین طرح قرنطینه کردن کلان شهر ها قرین توفیق و معطوف به نتیجه مطلوب شود.

 

به این ترتیب علت اصلی اپیدمی شدن این ویروس جدی نگرفتن آن از سوی همه دست اندکاران و در راس همه آنها دولت بود. البته برای روحانی گویی اطلاع یابی دیر هنگام در قبال برخی از وضعیت ها و رخدادهای کشور به عادت تبدیل شده است. برای نمونه، در گذشته نه چندان دور او گویی دیرتر از همه مسئولان و اعضای دولت متوجه شده بود که قیمت بنزین افزایش یافته یا اینکه سقوط هواپیمای اوکراینی در تهران ناشی از خطای انسانی بوده است. در اساس باید گفت که روحانی عادت کرده است که رفتاری متناسب با احساسات و انتظارات مردم، نخبگان،نویسندگان و دانشگاهیان بروز ندهد.

 

شاید علت بروز چنین رفتار هایی ناشی از توجه و دغدغه ها به برنامه ها و اهدافی باشد که خیلی به افکار عمومی و یا آینده موقعیت سیاسی او ربطی ندارد. در شرایط حاضر نیز که اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی وزارت بهداشت که قرار است از سوی دولت اجرا شود، به نظر می رسد که زمان برای اجرای آن کمی دیر شده است.

 

شاید تجربه دردناک و غمبار کشور های اروپایی و در راس همه آنها ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا دولت را به چنین محدودیت های سختگیرانه ای وا داشته است. البته کوتاهی دولت و دیر اقدامی آن درمواجهه با بحران کرونا یک روی سکه ماجراست و منصفانه نیست که همه کاسه و کوزه ها را روی سر دولت بشکنیم و درد و بلای شی چین پینگ،مرکل،جانسون و ماکرون را هزاران بار روی سر روحانی بکوبیم. روی دیگر سکوی ماجرا بی اعتنایی و بی توجهی برخی از افراد جامعه است که به سهم خود منجر به گسترش بحران و وضعیت خوفناک فعلی شده است.

 

متاسفانه برخورد و رفتار برخی از شهروندان به گونه ای است که گویی خبری از شیوع کرونا و خطر آن در کشور نیست و به رغم آنکه خطرات مرگبار این بحران رسانه ای شده است، برخی از شهروندان نخواستند و نتوانستند عطای ماندن در خانه یا سفر نوروزی را به لقای سلامتی خود و سلامتی جامعه ببخشند. آنگونه که گفته شده است ما شاهد سفر های نوروزی برخی از شهروندان بوده ایم و حتی در رفتار های بهداشتی خود در بر خورد با دیگران بدون ابتدایی ترین لوازم و ابزار های خود ایمنی مانند ماسک زدن رفتار می کنیم و حتی تمایل نداریم که از رفتن به امکان عمومی خودداری کنیم.

 

در واقع به نظر می رسد که با رفتار های اینچنینی، عدم مسئولیت گریزی در قبال سلامتی و حفظ جان مردم نیز همزمان با ویروس کرونا اپیدمی شده است. یادمان باشد برون رفت از بحران خوفناکی چون کرونا، شکست و مهار آن و همچنین مدیریت این بحران، محتا ج همدلی و احساس مسئولیت همگانی است و انتظار آن است که با مشارکت مسئولانه و همدلانه خود سلامت و آرامش را به یکدیگر هدیه دهیم و فراموش هم نکنیم که قدر سلامت را کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۲۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، از برخورد قضایی با قریب به ۱۵۰ کارفرمای متخلف در سال گذشته خبر داد و گفت: کارگاه‌های پر خطر بیشترین سهم را در برخورد‌ها داشتند که قطعا بر کاهش حوادث ناشی از کار موثر بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، سیاوش آقاجانی امروز، ۷ اردیبهشت ماه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه شهر رشت، با اشاره به اهمیت موضوع کار و کارگر در نگاه دین مبین اسلام و نظام جمهوری اسلامی و دولت سیزدهم، اظهار کرد: طبق بیانات رهبر انقلاب، نگاه نظام و دولت به کار و کارگر یک نگاه ارزش مدار است.

وی کار و کارگر را دارای ارزش ذاتی دانست و افزود: نظام جمهوری اسلامی بر خلاف دیگر نظام‌ها که نگاه ابزاری برای جذب سرمایه به کارگر دارند، از اصل کار و کارگر حمایت می‌کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه کار و تلاش و کسب‌روزی حلال در روایات اسلامی در ردیف مجاهدت در راه خداست، تصریح کرد: امروز در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و این کارگران هستند که با تولید خود به پیروزی نظام اسلامی در حوزه اقتصاد کمک و دشمنان را مایوس می‌کنند.

آقاجانی با اشاره به نامگذاری سال‌های اخیر حول محور جهاد اقتصادی و اقتصاد مقاومتی و جهش تولید و حمایت از تولید ملی و... از سوی رهبر انقلاب، عنوان کرد: رهبر انقلاب همواره اهمیت موضوع کار و تولید را متذکر می‌شوند.

وی با بیان اینکه جامعه کارگری کشور در دوران هشت سال جنگ تحمیلی ۱۴ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است، گفت: استان گیلان ۴۱۸ شهید کارگر دارد که سند سربازی کارگران در سنگر دفاع از کیان کشور و نظام است.

مدیرکل تعاون گیلان یکی از مهمترین تکالیف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را صیانت از نیروی کار دانست و ادامه داد: صیانت از نیروی کار جنبه‌های متعدد دارد و در ابعاد مختلف تعریف می‌شود و دستگاه‌های زیادی در آن نقش آفرین هستند.

آقاجانی با اشاره به فعالیت ۹ دستگاه ذیل وزارت تعاون، اضافه کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اداره کل تامین اجتماعی، مدیریت درمان تامین اجتماعی، اداره کل بهزیستی، اداره کل فنی و حرفه‌ای، صندوق بیمه عشایر و روستاییان، صندوق بازنشستگی کشوری و بانک‌های رفاه کارگران و توسعه تعاون ذیل وزارت تعاون در حوزه جامعه کارگری فعالیت‌هایی دارند که اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان رئیس شورای هماهنگی این دستگاه‌ها، محوری‌ترین نقش را در این حوزه ایفا می‌کند.

وی با تاکید بر لزوم تنظیم روابط کارگر و کارفرما به عنوان یکی از مهمترین ماموریت‌های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، یادآور شد: رفع اختلاف کارگران و کارفرایان، تجدیدنظر خواهی، پیگیری مطالبات کارگران، بازرسی و نظارت بر کارگاه‌ها جهت رعایت حقوق کارگر و پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با هدف کمک به صیانت از نیروی کار از طریق برقراری روابط رسمی، ضابطه‌مند و مسالمت آمیز بین کارگر و کارفرما به جد در دستور کار است.

مدیرکل تعاون گیلان با بیان اینکه سالانه حدود ۱۳ هزار دادخواست داریم که منجر به صدور حدود ۱۰ هزار دادنامه توسط ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان می‌شود، گفت: سالانه ۱۲ هزار مورد بازرسی از کارگاه‌های مشمول قانون کار توسط بازرسان کار استان انجام می‌شود تا ایمنی کارگران و رعایت حق و حقوق آن‌ها و وضعیت مشاغل سخت و زیان آور و پیشگیری از حوادث ناشی از کار مورد بررسی قرار گیرد؛ البته در کنار نظارت و بازرسی، آموزش و فرهنگ‌سازی و استفاده از ضمانت‌های اجرایی و در نهایت برخورد‌های قضایی جهت تکمیل فرایند صیانت از نیروی کار دنبال می‌شود.

وی از برخورد قضایی با قریب به ۱۵۰ کارفرمای متخلف در سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: کارگاه‌های پر خطر بیشترین سهم را در برخورد‌ها داشتند که قطعا بر کاهش حوادث ناشی از کار موثر بوده است.

آقاجانی استان گیلان را دارای ۴۷ شورای اسلامی کار، ۱۰۷ انجمن کارفرمایی، ۶۰ انجمن کارگری، ۹۱ نماینده کارگران، یک کانون شورای اسلامی کار، ۱۷ کانون شهرستانی بازنشستگان و یک کانون استانی بازنشستگان دانست و افزود: این کانون‌ها و شورا‌ها و انجمن‌ها پیگیر حقوق صنفی کارگران و کارفرمایان و بازنشستگان هستند.

وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته مجموعا ۱۶ طرح طبقه بندی مشاغل جدید را با حمایت کارفرمایان در کارگاه‌ها اجرا کردیم، تصریح کرد: از ظرفیت‌های قانونی برای احیای حق و حقوق کارگران استفاده می‌کنیم؛ همچنین سال گذشته قریب به ۴۰ هزار نفر/ساعت آموزش ایمنی را ارائه کردیم.

مدیرکل تعاون گیلان، اشتغال را یکی از مهمترین شعار‌های دولت سیزدهم دانست و متذکر شد: ایجاد سالانه یک میلیون شغل در دستور کار دولت قرار گرفت که برش استانی آن با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی و تعاونی‌ها محقق شد و در سال ۱۴۰۱ موفق به ایجاد ۳۶ هزار شغل شدیم و در سال ۱۴۰۲ توانستیم ۳۵ هزار شغل ایجاد کنیم.

وی با اشاره به حمایت دولت از تسهیل در صدور مجوزها، بخش زیادی از مشاغل ایجاد شده را در بخش صنفی دانست و بیان کرد: مشاغل زیادی نیز با کمک تسهیلات ارزان قیمت دولتی در بخش صنایع و بنگاه‌های تولیدی کشاورزی و خدماتی و مشاغل خانگی و دانش بنیان و از طریق احیای نگاه‌های راکد و تعطیل و... ایجاد شده است.

آقاجانی از کاهش سه درصدی نرخ بیکاری استان نسبت به سه سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: این شاخص براساس آمار‌های مرکز آمار اعلام شده است؛ همچنین آمار‌های سامانه‌های رصد اشتغال وزارت تعاون که تحت نظارت‌های میدانی و تلفنی و پیامکی بوده و مشاهدات عینی در بازار کار، موید کاهش نرخ بیکاری در استان می‌باشند.

وی رویکرد دولت را ایجاد اشتغال واقعی دانست و تاکید کرد: به دنبال ایجاد تعادل در بازار کار هستیم و دولت سیزدهم به امنیت شغلی کارگران کمک می‌کند؛ در واقع تداوم تولید در کارخانه و کارگاه به امنیت شغلی کارگران کمک می‌کند؛ از طرف دیگر، تقاضای زیاد و عرضه کم در بازار کار برای کارگر احساس نا امنی ایجاد می‌کند، اما اکنون بسیاری از کارخانجات باید برای حفظ نیروی کار فعلی خودشان امتیازات فراتر از قانون بدهند که این فرصت، مرهون بهبود شاخص‌های فضای کسب و کار بوده و به امنیت شغلی کارگران کمک کرده است.

دیگر خبرها

  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • اجرای ۱۶ طرح طبقه بندی مشاغل جدید در کارگاه های گیلان
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان