Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@11:07:12 GMT

خروج آمریکا از عراق آغاز شد؟

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۹۲۲۳۱

خروج آمریکا از عراق آغاز شد؟

فرارو- نیرو‌های خارجی در عراق به تدریج برخی پایگاه‌های خود را تخلیه می‌کنند و آن‌ها را به نیرو‌های نظامی عراقی تحویل می‌دهند. نیرو‌های خارجی، دلیل خروج‌شان از عراق را نگرانی شیوع ویروس جدید کرونا اعلام می‌کنند. اما برخی منابع رسانه‌ای در منطقه، از آغاز خروج تدریجی نیرو‌های خارجی از عراق خبر می‌دهند.
به گزارش فرارو، وزارت بهداشت عراق روز پنج شنبه، هفتم فروردین (۲۶ مارس) اعلام کرد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، معروف به کووید-۱۹ در عراق به ۳۸۲ نفر افزایش یافته است که از این تعداد، ۳۶ نفر جان شان را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با وجود اینکه طبق آمار رسمی مقامات عراق، تعداد بیماران کرونایی در این کشور نسبتا اندک است، اما همین تعداد باعث شده که نیرو‌های نظامی خارجی که در قالب ائتلاف بین المللی ضدداعش در عراق حضور دارند، به خاطر نگرانی از کرونا از این کشور خارج شوند.
روز پنج شنبه، ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا، اعلام کرد که صد‌ها سرباز و مستشار نظامی خود در عراق از این کشور خارج شده و پایگاه‌های خود را به مقامات عراقی تحویل داده اند. مایلز کاگینز، سخنگوی ائتلاف بین المللی ضد داعش، در توئیتی نوشت: «فرماندهی نیرو‌های ائتلاف بین المللی مقر‌های این ائتلاف در پایگاه‌های عراق را به وزارت دفاع {عراق} تحویل می‌دهد و صد‌ها سرباز و مستشار نظامی، موقتاً برای حفظ سلامتی خود از ویروس کرونا عراق را ترک می‌کنند.»
در همین راستا، روز پنج شنبه، طی یک مراسم رسمی با حضور مقامات نظامی عراقی و آمریکایی در پایگاه هوایی القیاره در جنوب موصل، این پایگاه به نیرو‌های عراق تحویل داده شد.
خروج آمریکایی‌ها از برخی پایگاه‌های نظامی عراق، در شرایطی اتفاق افتاد که در چند هفته گذشته گزارش‌هایی درباره آغاز روند خروج نیرو‌های آمریکایی و سایر نیرو‌ها از عراق منتشر شده بود. یک روز قبل از تخلیه القیاره، دفتر سخنگوی فرماندهی کل نیرو‌های مسلح عراق، از خروج نیرو‌های نظامی فرانسه از عراق خبر داد.
همچنین، یک روز قبل‌تر، یعنی روز سه شنبه، نیرو‌های آمریکایی از پایگاه استراتژیک القائم، در مرز سوریه و عراق، خارج شدند و آن را به مقامات عراق تحویل داد. خروج از این پایگاه، یک تحول قابل توجه بود. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، دلیل اصلی حضور آمریکایی‌ها در القائم، نظارت بر رفت و آمد‌ها میان سوریه و عراق است. چرا که آمریکایی‌ها نگران‌اند سلاح‌هایی از خاک عراق به سوریه وارد شود.   مراسم تحویل پایگاه القیاره از نیروهای آمریکایی به نیروهای عراقی
عقب نشینی یا بازاستقرار؟
در حالی که خروج نیرو‌های آمریکایی از سایر پایگاه‌ها با کرونا مرتبط است، خروج از القائم بر اساس یک برنامه قبلی انجام شد. یک منبع نظامی بلندپایه در ائتلاف ضدداعش خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس گفته است که طرح خروج از القائم، از اواخر سال گذشته میلادی در تدارک بود. همین خبرگزاری به نقل از یک منبع مقام نظامی بلندپایه عراقی گفته که ائتلاف به رهبری آمریکا در هفته‌های آینده از دو پایگاه دیگر، از جمله القیاره و «کی وان» در کرکوک، خارج خواهد شد.
علاوه بر این، روزنامه لبنانی الاخبار، در گزارشی مدعی شد که آمریکایی‌ها به زودی شش پایگاه را در عراق تخلیه خواهد کرد. به گفته این روزنامه، آمریکا قصد دارد از پایگاه‌های خود در استان‌های میانی و شمالی عراق خارج شود و نیرو‌های خود را در اقلیم کردستان و پایگاه عین الاسد مستقر کند.
الاخبار نوشت: «این عقب نشینی، "آهسته و روان" است که در چند مرحله انجام می‌شود و واشنگتن مایل نیست پوشش رسانه‌ای گسترده‌ای داشته باشد. خاصه آنکه این عقب نشینی، "آبرویش را حفظ نمی‌کند". (این عقب نشینی) در شرایط امنیتی سختی که به نفع متحدان تهران است، صورت می‌گیرد. در واقع، واشنگتن تلاش می‌کند که تهران و متحدان عراقی اش را بدون اینکه میدان عراق را از دست بدهد، راضی کند.»
در حال حاضر حدود ۷۵۰۰ نیروی نظامی خارجی در چارچوب ائتلاف ضدداعش در بیش از ۱۰ پایگاه نظامی در عراق مستقر هستند. اغلب این نیروها، آمریکایی هستند که در ماه‌های اخیر ضربات مهمی از گروه‌های نظامی ناشناس خورده اند. در یکی از این ضربات، که اخیرا اتفاق افتاد، سه نیروی ائتلاف - دو آمریکایی و یک بریتانیایی- کشته شدند. آمریکایی‌ها نیرو‌های نزدیک به ایران را مسئول این حملات دانستند. اتهامی که هم از سوی ایران و هم از سوی گروه‌های مسلح عراقی رد شد. البته گروه تازه تاسیسی به نام «گروه انقلابیون» مسئولیت این حملات را به عهده گرفت. اما هنوز معلوم نیست که این گروه دقیقا از چه کسانی تشکیل شده است. هدف اصلی این گروه انقلابی، اخراج نیرو‌های آمریکایی از عراق در پاسخ به ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، و ابو مهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی، است.
روزنامه الاخبار با بیان اینکه آمریکایی ها، عملیات بازاستقرار نیروهای‌شان در عراق را کلید زدند، به نقل از منابع امنیتی، هدف از این عملیات را خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از پایگاه‌های ناامن دانست. به عبارت دیگر، آمریکایی‌ها می‌خواهند نیرو‌های خود را از برخی پایگاه‌ها که در برابر حملات امن نیستند خارج کنند و به مناطق امن‌تری ببرند. به گفته الاخبار، عملیات باز استقرار در چند مرحله و شامل بیش از یک پایگاه نظامی خواهد بود و در اواخر ماه آوریل به پایان خواهد رسید. براساس این گزارش، آمریکا ۲۰۰ سرباز را از القائم خارج و به پایگاه عین الاسد منتقل می‌کند. همچنین، ۱۵۰ سرباز از القیاره به سوی منطقه سد موصل و فرودگاه اربیل خواهند رفت. علاوه بر این، حدود ۲۵۰ نظامی آمریکایی از پایگاه کی وان به شهر سلیمانیه منتقل خواهند شد. آمریکا همچنین، نیرو‌های خود را از پایگاه‌های بسمایه در اطراف بغداد و المزرعه و طارق در اطراف فلوجه خارج و به عین الاسد منتقل می‌کند. بدین ترتیب آمریکا مجموعا ۸۲۰ سرباز را از شش پایگاه خارج می‌کند و به پایگاه‌های دیگر می‌برد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: نیروهای آمریکایی در عراق القیاره ائتلاف ضدداعش خروج نیروهای آمریکایی نیرو های آمریکایی آمریکایی ها پایگاه ها عقب نشینی نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۲۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وبگاه «پلیتیکو» گزارش داد که جمعی از وکلای آمریکایی و غیرآمریکایی با امضای درخواستی رسمی، اقدام نظامی اسرائیل علیه غزه را ناقض قوانین آمریکا و بین‌الملل توصیف کرده‌اند.

دست‌کم ۲۰ تن از ۹۰ حقوق‌دانی که زیر این درخواست را امضا کرده‌اند، در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا مشغول به فعالیت هستند و از او می‌خواهند که ارائه کمک نظامی به رژیم صهیونیستی را تعلیق کند چراکه اقدام‌های این رژیم در غزه با قوانین آمریکا و بین‌الملل همخوانی ندارد.

آنها قرار است درخواست خود را طی روز‌های آینده به دفتر «مریک گارلند» دادستان کل ارسال کنند. در این نامه که به رؤیت پلیتیکو رسیده است، وکلا از احتمال نقض کنوانسیون‌های ژنو درباره ممنوعیت حملات نامتناسب علیه غیرنظامیان و همچنین نقض قانون کنترل صادرات تسلیحاتی آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی صحبت کرده‌اند.

این تازه‌ترین نشانه از بالا گرفتن اختلاف در دولت واشینگتن در قبال سیاستی است که کاخ سفید نسبت به اسرائیل در پیش‌گرفته و شامل حمایت از رژیم به‌رغم جنایت‌هایی است که در غزه انجام می‌دهد.

در تاریخ ۹ اردیبهشت، «رویترز» برای نخستین بار از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا و بی‌اعتمادی شماری از مقامات درباره نحوه استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات آمریکایی خبر داد.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به بلینکن گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

اختلاف‌های داخلی دولت واشینگتن در حالی عیان می‌شود که مقام‌های رسمی بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • نیرو‌های مسلح یمن: دو ناوشکن آمریکایی و دو کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • شاهکاری دیگر از انصارالله در دریای سرخ و اقیانوس هند/ سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را با تعدادی پهپاد هدف قرار دادیم
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است