Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلال الدین میرزای رزاز با اشاره به لزوم تغذیه سالم در شرایط کرونایی به تشریح برخی نکات ایمنی جهت تقویت سیستم ایمنی پرداخت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ جلال الدین میرزای رزاز، رییس انجمن تغذیه ایران در ابتدای نشست خبری مجازی در خصوص نوع تغذیه برای مقابله با کرونا گفت: مباحث کلی تغذیه را در این مدت به طرق مختلف به اطلاع مردم رسانده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصول تغذیه، محور توسعه پایدار در جامعه است اما وقتی با بحران کرونا مواجه می شویم رعایت اصول تغذیه سالم اهمیت زیادی در تامین سلامت و کوتاه کردن بحران دارد.

رییس انجمن تغذیه ایران افزود: تیم های مختلفی تشکیل دادیم و موفق شدیم از بعد پیشگیری از طریق تقویت سیستم ایمنی دستورالعملی ارائه کنیم. در کنار این ها ، دستورالعملی برای دوره نقاهت بیماران کرونایی آماده و ابلاغ شده است تا با حمایت تغذیه ای از این شرایط عبور کنیم.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور  افزود: حدود 28 درصد بیماران بستری دچار سو تغذیه هستند. فراموش نکنیم در این مدت به صورت ویژه باید در مورد تغذیه رفتار کنیم.

میرزای رزاز در رابطه با استفاده از مکمل ها برای مقابله با کرونا گفت: به صورت کلی در یک رژیم غذایی متناسب که از هرم غذایی تبعیت می کند تنوع در آن مستتر است. از انواع گروه های غذایی باید استفاده شود و مواد غذایی 85 درصد نیازها را تامین می کند و نیازی به مصرف مکمل مگر در موارد خاص وجود ندارد.

میرزای رزاز با اشاره به راه اندازی اپلیکیشن تاک گفت: اپلیکیشن تاک در رابطه با ارائه اطلاعات تغذیه ای، ایمنی و مقابله با کرونا راه اندازی شده و  به سوالات تغذیه ای افراد پاسخ می دهد. همچنین اصول تغذیه سالم در آن ذکر شده است.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه یکسری سوالات متداول در این اپلیکیشن طرح شده است، اظهار کرد: برخی باورهای غلط کرونایی در این اپلیکیشن عنوان شده است. توضیحات علمی در کنار موارد درمانی نیز در این اپلیکیشن وجود دارد. همچنین دستورالعمل های مرتبط با تغذیه و کرونا و اخبار کرونایی نیز در این اپلیکیشن جمع بندی شده است.

او ادامه داد: پرسشنامه تست کرونا نیز در این اپلیکیشن وجود دارد. افراد با وارد کردن قد و وزن نیز می توانند از وضعیت سو تغذیه خود اطلاع پیدا کنند.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه این نشست تصریح کرد: رژیم های تک غذایی در این شرایط به هیچ عنوان توصیه نمی شود و تنها لازم است افراد مانع اضافه وزن خود بشوند. ویتامین A، ویتامین D و ویتامین E می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. ویتامین A و E در مواد غذایی موجود است اما ویتامین D از طریق مواد غذایی وارد نمی شود و توصیه می کنیم کسانی که می خواهند سیستم ایمنی شان تقویت شود از ویتامین D 800 تا 1000 دوز به صورت هفته ای یکی مصرف کنند اما اگر از مواد غذایی که با این ویتامین غنی شده اند استفاده می کنند باید کمتر  این مصرف مکمل را داشته باشند.

رییس انجمن تغذیه ایران  اضافه کرد: زینک و سلنیوم جز مکمل هایی است که باید با نظر پزشک و در موارد خاص مصرف شود. مکمل ها در کشور ما فروش بدون نسخه دارند اما افراد نباید به دنبال خود درمانی بروند.

او در رابطه با نحوه ضدعفونی سبزیجات گفت: در شرایط عادی یکسری مواد ضدعفونی کننده وجود دارد اما در این شرایط از محلول چند قطره ماده ظرفشویی و سرکه می توان استفاده کرد و بدین ترتیب در حدود 5 دقیقه در این محلول به همراه آب گذاشته شود و پس از شستشوی کامل گندزدایی می شود.

میرزای رزاز  در رابطه با نحوه رفع سو تغذیه اظهار کرد: روش سریعی برای رفع سو تغذیه وجود ندارد و چندین هفته زمان برای خروج از آن نیاز است. سو تغذیه عوامل متعددی دارد که یکی از آن ها به دلیل مسائل اقتصادی است و سیاستگذاران باید به آن امر بپردازند. توصیه کردیم به گروه های آسیب پذیر سبدهایی از مواد غذایی و مکمل ها ارائه شود. اما نوع دیگر سو تغذیه بیماری و شرایط ذاتی فرد است. بیماری های زمینه ای نیز از دیگر عوامل است که راه درمان آن با یکدیگر متفاوت است.  

او در رابطه با مصرف دمنوش های گیاهی گفت: دمنوش های گیاهی را می توان به عنوان مکمل در نظر گرفت اما نباید به جای برخی مواد غذایی دیگر مصرف کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تغذیه مکمل غذایی سو تغذیه کرونا کرونا در ایران مقابله با کرونا میرزای رزاز سیستم ایمنی مواد غذایی سو تغذیه مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۴۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مستلزم تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرایی شدن سند در محورهای مختلف از جمله تامین و تولید پایدار غذا، و دسترسی اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، اولین نشست هماهنگی روسای دبیرخانه‌های سلامت دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با هدف هم افزایی و هماهنگی بیشتر دستگاههای اجرایی برای ارتقاء سلامت و امنیت غذایی مردم با میزبانی وزرات کشور برگزار شد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در این نشست سردار بکایی جانشین رئیس قرارگاه جهادی وزارت کشور، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و روسای 38 دستگاه اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی حضور داشتند.

در این نشست دکتر محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد که تامین سلامت و امنیت غذایی مردم مستلزم توجه به همه ابعاد آن است و همه دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی باید اولویت‌های برنامه‌ای خود و چالش‌های اجرایی را در سال جاری به دبیر خانه جهت گزارش به رییس جمهور ارسال کنند.

وی ضمن اشاره به رهنمودهای رئیس جمهور در جلسه هجدهم شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص تاکید ویژه به امنیت غذایی و تامین غذای سالم برای مردم کشور، اظهار داشت: اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مستلزم تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرایی شدن سند در محورهای مختلف از جمله تامین و تولید پایدار غذا، دسترسی اقتصادی، توجه به سلامت و ایمنی غذا و فرهنگسازی برای تغذیه سالم است.

همچنین در این نشست در خصوص موضوعات مهم دبیرخانه از جمله نان کامل، نظارت بر مصرف آفت کش‌ها و سموم در بخش کشاورزی، جمعیت و باروری، سلامت خانواده و نظام ارجاع، خدمات پیشگیری و درمان برای کودکان زیر هفت سال کشور (شامل واکسیناسیون کودکان، رشد و تکامل، اهمیت تغذیه با شیر مادر، مکمل-یاری در کودکان)، توجه به بیماری‌های غیرواگیر از جمله سرطان ها از منظر پیشگیری و درمان اشاره و به اهمیت همکاری فرابخشی و بین بخشی در این خصوص تاکید گردید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در چگنی
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد