Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امروز در مدیریت کرونا ویروس نسبت به بسیاری از کشورهای توسعه‌‌یافته عملکرد بهتری داشتیم.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کیانوش جهانپور ظهر امروز در ارتباط اینترنتی با  اصحاب رسانه اظهار کرد: همچنان از مردم استدعا داریم در سامانه سلامت وزارت بهداشت ثبت نام و اقدام به خوداظهاری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امکان ویرایش اطلاعات در سامانه وجود دارد و اگر از شماره ۴۰۳۰ با هموطنان تماس گرفته شد حتما پاسخگو باشند؛ این سامانه برای ارزیابی و پایش وضعیت سلامت هموطنان طراحی شده است.

جهانپور اظهار کرد: اگر امروز در فاز مدیریتی بیماری هستیم و روند صعودی مبتلایان در کشور کنترل شده، بخش عمده آن مربوط به مشارکت هموطنان با نظام سلامت و تلاش همکاران ما بوده است.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: با اجرایی شدن طرح فاصله گذاری اجتماعی، امیدواریم شاهد نتایج مثبت آن باشیم و به زودی ثمرات آن را ابلاغ کنیم.

جهانپور گفت: اتفاقی که در ایران افتاد این بود که رویکرد‌ها و محور‌ها مشخص بود و در فاز اول نحوه پیشگیری و اطلاع رسانی مدنظر قرار گرفت؛ اکنون در فاز دوم وارد شناسایی در مراحل اولیه بیماری با رویکرد مشارکت جویانه شدیم و بیش از ۵۴ میلیون نفر در بسیج ملی مبارزه با کرونا شرکت کردند که افراد در صورت نیاز به مراکز سرپایی یا بستری ارجاع داده می‌شوند؛ تاکنون ۶۰ درصد جمعیت کشور را غربالگری کرونایی کردیم.

او ادامه داد: مدیریت آشفته و آنچه در سوئیس، لوکزامبورگ، ایتالیا، اسپانیا و آمریکا رخ داده در ایران نداریم، وارد فاز مهار بیماری نیستیم بلکه در فاز مدیریت بیماری هستیم که این مهم  نتیجه رویکرد مشارکت اجتماعی است که با کمک نظام قوی بهداشت کشور میسر شد و نسبت به بسیاری از کشور‌ها به ویژه کشور‌های توسعه یافته در مدیریت کرونا بهتر عمل کردیم.

جهانپور با اشاره به اینکه ویروس کرونا جدید است و اطلاعات ما محدود به سه ماه گذشته می‌شود، گفت: چیزی اضافه‌تر از دنیا نمی‌دانیم، اما می‌دانیم دوره کمون سه تا ۱۴ روز است البته استثنا‌هایی وجود دارد و ماندگاری روی سطوح متفاوت است به عنوان مثال ماندگاری روی پلیت آزمایشگاهی ۹ روز بوده و این با شرایط زندگی عادی مردم متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه این ویروس تاکنون در ایران از آنفلوانزا شدت بیماری‌زایی و مرگ بیشتری دارد، ادامه داد: اینکه رفتار بیماری زایی در ایران متفاوت بوده قابل اعتنا نیست در برخی مناطق کشور رفتار شدیدتر و در برخی مناطق ملایم‌تر است که می‌تواند ناشی از جهش ویروس باشد؛  ۲ مورد هم در دنیا گزارش شده که این اطلاعات متقن نیست.

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره متوسط بستری بیماران کرونایی در ایران و اینکه چرا بیماران پس از ترخیص از بیمارستان به جای نقاهتگاه به منزل می‌روند، گفت: متوسط بستری سه تا ۷ روز است و باید توجه داشت که نقاهتگاه‌هایی در ایران داریم که نمونه آن‌ها در کشور‌های توسعه یافته نیست و درست است که استراحتگاه‌ها تعبیه شده، اما گذراندن دروان نقاهت در استراحتگاه با الگوی فرهنگی و روانشناختی مردم ایران تطابق ندارد.

او افزود: افراد تمایل دارند در منزل مراقبت شوند و یکی از مشکلات ما امتناع بیماران برای رفتن به استراحتگاه‌های پسابیمارستانی است و با توجه به حمایت‌های خانوادگی به نظر می‌رسد مردم مراقبت در منزل را به مراکز پسابیمارستانی ترجیح می‌دهند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش بنیان به فناوری تولید کیت‌های تشخیص کرونا دست پیدا کرده اند، اظهار کرد:  ظرفیت تولید بیش از ۸۰ هزار تست در هفته است و در هفته آینده این کیت‌ها به تولید صنعتی خواهد رسید که این تعداد با توجه به کیت‌هایی که در اختیار داریم برای انجام غربالگری با دست بازتر به ما کمک خواهد کرد.

جهانپور اضافه کرد: البته باید توجه داشت که تست اختصاصی در مراحل اولیه و سیر نزولی بیماری کاربرد دارد و اکنون در فازی نیستیم که تست کمک زیادی کند؛  این تست به دلیل اختصاصی بودن به شناسایی موارد مثبت کمک خواهد کرد.

او درباره دریافت هزینه بستری از بیماران کرونایی اظهار کرد: از نظر ما این ویروس همانند دیگر ویروس‌هاست، ۳ ماه پیش طغیان آنفلوانزا را داشتیم و امروز با طغیان کرونا رو به رو هستیم لذا تفاوتی در رویکرد ما وجود ندارد ۱۰ درصد هزینه را خود بیمار و ۹۰ درصد توسط بیمه پرداخت می‌شود اینکه بین کرونا سیاست تشویقی در نظر بگیریم تا خدمات درمانی رایگان شود چندان خوشایند نیست، اما برای تست PCR که برخی کشور‌ها هزار و ۴۰۰ دلار از بیماران دریافت می‌کنند در ایران رایگان است و این موضوع تمام  اقدامات اختصاصی درمان کروناست البته خدمات هتلینگ بیمارستانی رایگان نیست.

جهانپور گفت: باید توجه داشت که هر تصمیم یا پیشنهادی وحی منزل نیست که قابل تغییر نباشد؛اکنون تعطیلی‌ها تا ۱۵ فروردین است و درباره هزینه در بیمارستان خصوصی هم باید بگویم هر تعرفه‌ای درباره بیماری‌های دیگر وجود دارد، مشمول کرونا هم می‌شود.

وی ادامه داد:  باید توجه داشت که ظرفیت برای پذیرش بیماران در بیمارستان دولتی وجود دارد و هر بیماری با قصد خود به بیمارستان خصوصی منتقل می‌شود، باید هزینه‌ها را پرداخت کند؛ هر فردی نیاز به بستری داشته باشد ما او را در بیمارستان دولتی بستری می‌کنیم و هیچ کسی را به بیمارستان خصوصی منتقل نمی‌کنیم.

انتهای پیام/4076/

منبع: آنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت ویروس کرونا جهانپور باید توجه وزارت بهداشت کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۶۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • بادامکی: تعویضی‌های پرسپولیس باید عملکرد بهتری داشته باشند
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم