Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@04:17:32 GMT

چین: امضای پیمان تایوان توسط ترامپ را تلافی می کنیم

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۹۷۸۱۹

به گزارش ایرنا، «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه در جمع خبرنگاران در پکن گفت: چین مقتدرانه با امضای پیمان تایوان توسط رییس جمهوری آمریکا و تبدیل شدن آن به قانون مخالف است و این کار تلافی خواهد شد.

او با بیان اینکه اقدام آمریکا در مغایرت با «اصل چین واحد»   و بیانیه های مشترکی است که میان طرفین امضا شده است هشدار داد اگر آمریکا بخواهد در برابر روابط و تبادلات چین با دیگر کشورها مانع تراشی کند، پکن قویا مقابله به مثل خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی امضای این پیمان و تبدیل آن به قانون را برای روابط دو کشور بسیار بد توصیف کرد و گفت: «این کار روابط دو جانبه را تیره خواهد کرد» آمریکا باید از این اشتباه و اجرای این قانون خودداری کند.

این مقام چینی پیمان تایوان را مانعی برای رشد سالم روابط چین با دیگر کشورها دانست و از پیامدهای آن ابراز نگرانی کرد.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه بی توجه به مخالفت های چین، پیمانی را در اتحاد با تایوان امضا کرده است که جایگاه بین المللی این جزیره را ارتقا می دهد.

روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست روز جمعه نوشت: این پیمان که حالا به قانون تبدیل شده است جایگاه بین المللی و اتحاد کشورهای دیگر با تایوان را تقویت می کند در عین حال چین نیز با آن مخالفت کرده است.

این پیمان را کوری گراندر سناتور جمهوری خواه از کلرودا و کریس کوین سناتور دموکرات از دلاویر آمریکا تنظیم کرده بودند و در ماه های اکتبر و مارس مجالس سنا و نمایندگان به اتفاق آرا آن را تصویب کرده و در اختیار رییس جمهوری قرار داده بودند.

لایحه ای که ترامپ امضا کرده است بر اساس این گزارش به منزله «حمایت قاطع آمریکا از تایوان برای تقویت روابط با دیگر کشورها» در سراسر دنیا است این در شرایطی است که تایوان از دیدگاه چین یک استان این کشور و بخشی لایفنک از خاک سرزمین مادری است که روزی به وحدت با این کشور در می آید.

سناتورهای آمریکایی که این قانون را تنظیم کرده بودند بر این باورند که پکن درواقع درمقابل تایوان قلدرمآبی کرده و این قانون فشاری بر چین است تا از این اقدام دست بردارد.

سناتور گراند می گوید: آمریکا از هر ابزاری برای ارتقا جایگاه تایوان در جهان بهره می گیرد و این پیمان پیامی برای کشورهای دیگر است که باید با اقدامات چین در مقابله با تایوان مخالفت کنند.

سناتور کوین نیز گفت: از اینکه رییس جمهوری این لایحه را امضا کرده بسیار خرسند است این حمایت از یک بازار آزاد و دموکراسی است ما برای ارتقای جایگاه تایوان در دنیا در تلاش هستیم.

از سال ۲۰۱۶ میلادی که خانم «تسای اینگ ون» قدرت را در تایوان بدست گرفت، ۸ کشور روابط دیپلماتیک با این جزیره را قطع کرده اند و ۱۵ کشور همچنان روابط رسمی با تایوان دارند.

تسای پس از پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری میلادی گفت: جهان باید واقعیت استقلال تایوان را درک کند و چین باید به این جزیره احترام بگذارد.

او در مصاحبه با بی بی سی گفت: ما دارای هویت مستقل و کشور خودمان هستیم.

چین تاکید کرده است اگر تایوان به طور رسمی اعلام استقلال کند،  استفاده از قوه قهریه برای وحدت با این جزیره را مد نظر قرار خواهد داد.

بر اساس پیمان تایوان، واشنگتن از عضویت این جزیره در هر سازمان بین المللی که شرطش فقط عضویت کشورهای دارای حق حاکمیت باشد و همچنین عضویت به عنوان ناظر در دیگر سازمان های بین المللی حمایت می کند.

نانسی پلوسی رییس کنگره آمریکا هم در این ارتباط گفت: کنگره آمریکا این پیام را ارسال می کند که در کنار تایوان قرار دارد و باید تضمین شود که تایوان در جامعه جهانی از جمله در سازمان ملل دارای کرسی تصمیم گیری است.

در حمایت از آمریکا، نخست وزیران کانادا و ژاپن نیز خواستار حمایت فزاینده از تایوان در سازمان بهداشت جهانی شده اند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: پیمان تایوان رییس جمهوری بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۷۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن