Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهار یوسفی صفت گفت: در ایامی که افراد در منازل خود هستند باید برای پیشگیری از آسیب و افزایش وزن تمرینات خانگی جایگزین ورزش باشگاهی شود.

کارشناس حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی و مدرس فدراسیون ورزشکاری همگانی در گفت وگو  با برنا گفت: با توجه به گسترش شیوع کرونا و تعطیلیاماکن ورزشی و‌ تمریناتگروهی بسیاری از ورزشکارانی که به شکل مداوم و منظم ورزش می‌کردند مجبور به ترک یک باره فعالیت بدنی خود شدند که این امر چنانچه بیش از یک هفته شود اثرات منفی به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 وی با اشاره به عوارض بی تحرکی و ورزش نکردن مطرح کرد: پایان دادن به روال تمرینی منظم، ضررهای بسیاری دارد و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش دهد، بی تحرک شدن در حالیکه قبلا ورزش می‌کردید، باعث تغییرات زیادی در بدن شما می‌شود و ظاهر و احساس شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 یوسفی صفت تاثیرات منفی ترک ورزش  رابر شمرد و عنوان کرد: آثار نا مطلوب روانی ،از دست دادن کنترل بر قند خون‌، تحلیل بافت عضلانی، کاهش استقامت عضلانی، کاهش استقامت قلبی عروقی تنفسی، افزایش وزن ،کاهش استقامت استخوان‌ها، ایجاداختلال در خواب، کاهش قدرت بدنی؛ افزایش فشار خون ،کاهش متابولیسم بدن ،کاهش عملکرد مغزو از دست دادن تناسب اندام از جمله عوامل ترک ورزش می باشد.

 وی ادامه داد: برای جلوگیری از این عوارض پزشکان توصیه می‌کنند تا افراد با برنامه و هماهنگی با مربی ورزش به تدریج فعالیت خود را از کم به زیاد در منزل شروع کنند.

 وی با اشاره آسیب های تر ک فعالیت های  هوازی و قدرتی عنوان کرد: بدن بسته به اینکه ورزش هوازی یا قدرتی را متوقف کنید، واکنشی متفاوت خواهد داشت.

 یوسفی صفت ادامه داد: فیبرهای نوع یک مربوط به تمرینات مقاومتی است و فیبرهای عضلانی نوع دو قوی تر هستند و کشش سریعشان کمکمی کنند قادر شوید حرکات ورزش های با شدت بالا یا قدرتی را انجام دهید.

 یوسفی صفت گفت:در طول فعالیت های روزانه خود مانند راه رفتن، صحبت کردن، نشستن و غیره فیبرهای عضلانی نوع یک به بخش عمده ای از این امور کمک می کند. اما باید سخت کار کنید تا فیبرهای عضلانی نوع دو را به کار بیندازید. بنابراین وقتی مدتی ورزش نمی کنید فیبرهای عضلانی نوع یک همچنان مورد استفاده هستند و از درهم شکسته شدنشان جلوگیری می شود. اما اگر ورزش نکنید، برخی از فیبرهای عضلانی نوع دو ممکن است خیلی به ندرت مورد استفاده قرار بگیرند، پس خارج شدنشان از حالت تناسب نیز سرعت بیشتری دارد.

 وی افزود: به همین دلیل است که فیبرهای عضلانی نوع دو زودتر از فیبرهای عضلانی نوع یک دچار تغییر می شوند. بنابراین آسیبی که از کنار گذاشتن یک ورزش قدرتی می بینید، بیشتر از یک ورزش هوازی خواهد بود. افرادی که پس از مدتی کار نکردن دوباره به ورزش های قدرتی باز می گردند، کاملا متوجه افت خود می شوند. 

 وی با اشاره به ادامه فعالیت های ورزشی ادامه داد: توصیه می‌شود با توجه به آمادگی جسمانی و نیز سابقه ورزشی و همچنین با توجه به آسیب های جسمانی خود با درنظر گرفتن اصول و استانداردهای ورزشی فعالیت در منزل رو آغاز و با انجام حرکات هوازی ، حرکات با وزن بدن ، یوگا استقامت عضلانی و تنفسی خود را حفظ کنید.   

 کارشناس رسمی ورزش همگانی در خاتمه گفت: به امید خدا و‌همت همه عزیزان با رعایت موارد ایمنی و بهداشتی ، مشکل فعلی جامعه برطرف و افراد بتوانند در محافل ورزشی شرکت و از فواید عالی جسمی؛ روانی و اجتماعی ورزش بهره مند شوند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ترک ورزش نوع یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۸۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص پزشکی ورزشی به ورزشکارانی که در فصل بهار، طبیعت را برای انجام تمرینات ورزشی خود انتخاب می کنند، توصیه‌هایی ارائه کرد.

دکتر مصطفی اکبری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ناپایداری آب و هوا در فصل بهار، اظهار کرد: در این فصل عموما هنگام صبح و عصر هوا خنک و در میانه روز هوا گرم است و گاهی نیز ناگهان با هوای بارانی و رگبار بهاری مواجه می شویم، لذا طبیعتا کسانی که ورزش در طبیعت را در برنامه روزانه خود قرار داده اند، در چنین شرایط آب و هوایی حتما باید نکاتی را مورد توجه قرار دهند. 

این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: زمانی که ورزشکار از خواب بیدار می شود، تا حدود نیم‌ ساعت پس از بیدار شدن باید از شروع ورزش پرهیز کند تا بدنش به ناگهان با یک تنش مواجه نشود و کم کم برای شروع ورزش آماده شود. 

وی با بیان اینکه ورزشکاران بهتر است که پیش از ورزش از خوردن صبحانه اجتناب کنند، عنوان کرد: اگر ورزشکار بخواهد صبحانه میل کند، باید تا چند ساعت صبر کند تا صبحانه‌ای که خورده کم کم هضم شود و بعد از آن ورزش کند، لذا بهتر است پیش از ورزش صبحانه صرف نکند. 

اکبری تاکید کرد: برای اینکه ورزشکار حین ورزش با افت قند و یا انرژی بدن  مواجه نشود، توصیه می کنیم که حتما مقداری عسل داخل بطری آب خود بریزد و پیش از شروع ورزش، حین ورزش و بعد از ورزش مدام از آن به صورت جرعه جرعه بنوشد تا انرژی بدنش را  تامین کند. 

وی در ادامه درپاسخ به این سوال که بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی صبح است یا ظهر، اظهار کرد: برای برخی از رشته های ورزشی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و کوهپیمایی و کوهنوردی که در دل طبیعت انجام می شود، توصیه می کنیم که حتما ورزشکاران صبح را برای ورزش انتخاب کنند و از مناظر طبیعی و انرژی مثبتی که طبیعت به  آنها منتقل می کند، استفاده کنند. 

این متخصص آسیب های ورزشی یادآورشد: هرچند که ورزش در هنگام صبح را توصیه می کنیم، اما با توجه به اینکه نسل جدید اکثرا صبح ها دیر از خواب بیدار می شوند، لذا توصیه می کنیم برای اینکه سلامتی‌شان حفظ شود حتما عصرها به انجام تمرینات ورزشی بپردازند. 

وی در ادامه در رابطه با نوع پوشش ورزشکاران در تمرینات ورزشی در هوای بهاری هم گفت: باتوجه به اینکه هوا در این فصل متغیر است، ورزشکاران حتما چند لباس نخی به همراه خود داشته باشند و اگر حین تمرین دمای بدنشان بالا رفت از لباس های خود کم کنند، اما در صورتی که بخواهند توقف کنند و استراحت داشته باشند، باتوجه به اینکه بدنشان بتدریج سرد می شود و احتمال می رود که بیمار شوند، حتما لباس های خود را هنگام توقف افزایش دهند. 

اکبری اضافه کرد: اگر ورزشکار پس از انجام تمرینات برای مدت کوتاهی قصد توقف و استراحت داشت، حتما عرق بدن و صورت خود را خشک کند، زیرا زمانی که نسیم خنک بهاری به عرق او می خورد، زمینه بروز سردردها و برخی بیماریهای دیگر را در او ایجاد می کند. 

وی تاکید کرد: همچنین باتوجه به اینکه در این فصل ممکن است به یکباره هوا بارانی شود، بنابراین حتما ورزشکاران روپوشی از جنس پلاستیک و نایلون به همراه داشته باشند و زمان بارندگی آن را بپوشند تا بدنشان خیس نشود. 

به گفته این متخصص پزشکی ورزشی، ورزشکارانی که به صورت منظم ورزش می کنند،  حتما بدن خود را به شرایط آب و هوایی متعادل مانند فصل بهار عادت دهند، چراکه به گفته پیامبر اکرم(ص) سرمای هوای بهار برای بدن مفید است و البته در کنار آن باید رژیم غذایی مناسب همراه با ویتامین «سی» را هم داشته باشند. 

وی در پایان عنوان کرد: ورزش کردن در طبیعت باعث آزاد شدن هورمون های دوپامین و سرتونین در بدن فرد ورزشکار می شود و او را تا پایان روز سرحال، شاد و با نشاط نگاه می دارد، بنابراین به همه مردم توصیه می شود که در فصل بهار از هوای لطیف بهاری و چشم انداز زیبای طبیعت استفاده کنند و در دل طبیعت با کمترین هزینه، ورزش کنند.  

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • همایش پیاده‌روی میمند
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟
  • اگر صافی کف پا نوعی بمب ساعتی نباشد چه؟
  • هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس!