Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی در گفت‌وگو با  خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به عملکرد این استان در سال ۹۸ اظهار کرد: بیشترین خسارت سال قبل در استان حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شده که بزرگترین خسارت وارده مربوط به سیل ابتدای سال قبل بوده است. علاوه بر خسارات سیل، ۳۷ هکتار از مراتع استان درگیر بحث آتش سوزی شد و خسارت وارده در بخش سرمازدگی نیز ۴۰۲ میلیارد تومان اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در ابتدای سال ۹۸ شاهد بارش‌های سیل آسا در این استان و سطح کشور بودیم که ۶۰۰ میلیارد تومان برای حوزه‌های مختلف اعتبار تخصیص یافت.

استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: ۶ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده از سیل ابتدای سا قبل در حال بازسازی هستند که از این تعداد ۵ هزار و ۴۴۵ واحد در مرحله پی کنی و ۴ هزار و ۱۲۸ واحد در مرحله فنداسیون قرار دارند.

او با بیان اینکه حوزه کشاورزی متحمل ۲۱ میلیارد تومان خسارت ناشی از سیل شد، افزود: در بخش کشاورزی ۱۱ هزار و ۲۳۵ پرونده ثبت شده که از این تعداد ۸ هزار و ۵۵۶ پرونده مورد تصویب قرار گرفته و برای ۶ هزار و ۷۷۳ پرونده نیز مبلغ ۸ میلیارد و ۱۴۸ میلیون تومان اعتبار پرداخت شده است.

شجاعی اظهار کرد: اعتبارات سیل در حوزه‌های دستگاه‌های اجرایی ۲۴۹ میلیارد تومان بود که از این مبلغ ۱۴۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان آن تخصیص یافته است.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به برنامه دوساله توسعه استان، بیان کرد: ساختار کلی تدوین برنامه دو ساله استان شامل چشم انداز توسعه استان و پروژه‌های استانی است. اهداف بنیادین، راهبرد‌های توسعه، نقاط ضعف، قوت و جهت گیری‌های اصلی توسعه و پروژه‌های استان شامل پروژه‌های بخش دولتی، خصوصی، استانی، اقتصاد مقاومتی، ملی، نیمه تمام و توسعه‌ای، سفر رهبری، تفاهم نامه‌های بخشی وزارتخانه‌ای و ریاست جمهوری از جمله چشم انداز نوسعه استان به مشار می‌آید.

 او با بیان اینکه بررسی سهم تولید ناخالص استان از تولید ملی نشان دهنده ۶ دهم درصد تولید ملی است، افزود: پایین بودن کیفیت نیروی انسانی، سطح فناوری و ظرفیت جذب آنها و همچنین تمرکز فعالیت‌های اقتصادی در رشته فعالیت‌های مبتنی بر منابع طبیعی و مواد اولیه که ارزش افزوده آنها در قیاس با فعالیت‌های مبتنی بر تکنولوژی اندک از جمله دلایل پایین بودن سهم تولید ملی استان است.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به مهم‌ترین نقاط قوت و فرصت‌های استان، گفت: وجود صنایع مادر و کارخانه‌جات بزرگ، وجود بزرگترین معدن بوکسیت شناخته شده در ایرانگ و زمینه‌های توسعه دامپروری و باغات، برخورداری از ظرفیت صنایع تبدیلی، برخورداری از مراکز آموزش عالی و... از جمله نقاط قوت استان است.

شجاعی افزود: عدم وجود زیرساخت‌های ارتباطی مناسب، عدم ارتباط مرزی و روشن نبودن آینده مناسبات اقتصادی کشور با ترکمنستان، پایین بودن بهره وری و ارزش افزوده بخش کشاورزی، کمبود و فرسوده بودن مراکز درمانی و بهداشتی، محدودیت جذب سرمایه گذاری و... نیز از جمله  مهم‌ترین نقاط ضعف استان به شمار می‌روند.

او با با اشاره به سه طرح اقتصادی اولویت دار استان، خاطر نشان کرد: احداث و تکمیل راه اصلی میامی به جاجرم، احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابی در شهرستان راز و جرگلان، طرح تحول اقتصادی شامل ایجاد منطقه آزاد تجاری، ایجاد پایانه مرزی، ایجاد بازارچه مرزی، الحاق ۴۰۰ هکتار از نقطه صفر مرزی به منطقه ویژه اقتصادی، الحاق فرودگاه بجنورد به منطقه ویژه اقتصادی، تخفیف تعرفه گمرکی واردات به میزان ۲۵ درصدی و برقراری سهمیه سوخت مرز نشینان از جمله  طرح اقتصادی اولویت دار استان هستند.

شجاعی با اشاره اقدامات استان برای تحقق شعار رونق تولید، گفت: بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی به صورت تفکیک در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، بررسی و رفع مشکلات زیرساختی مربوط به تامین اجتماعی، امور مالیاتی و دستگاه‌های اجرایی ذیربط از جمله راه و شهرسازی و راهداری از جمله  اقدامات برای تحقق شعار رونق تولید بوده است، ضمن اینکه نرخ کاهش بیکاری در پاییز سال قبل ۸/۸ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۸ درصد بوده است.

بیشتر بخوانید:اقدامات اساسی دولت الکترونیک در مقابله با کرونا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ریاست جمهوری وزارت کشور استانداران رونق تولید استاندار خراسان شمالی میلیارد تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۹۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی

مرتضی بهزادفر با بیان اینکه توجه به توانمند سازی جوامع محلی در روستاهای استان به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفته است، افزود: ۳۰ درصد اقتصاد مردم استان وابسته به روستا است و فعالیت بخش کشاورزی برای استان یک محور مهم رونق اقتصادی و زمینه مشارکت مردم با رویکرد تحقق شعار سال است. وی تصریح کرد: در همین راستا توسعه اشتغال و اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی مورد توجه جدی قرار گرفته است و تاکنون سند توسعه اشتغال برای ۵۰۰ روستای استان اجرا شده است. بهزاد فر با اشاره به شعار امسال اظهار کرد: زمینه تحقق شعار سال و پیشبرد اهداف توسعه‌ای استان نیازمند تهیه و تدوین یک سند عملیاتی است که پیش نویس این سند در استان آماده شده است. وی با بیان اینکه طی سال های اخیر مقام معظم رهبری نامگذاری شعار سال را با نگاه عالمانه با محوریت اقتصاد قرار داده اند، گفت: مشارکت مردم و مردمی سازی اقتصاد بسترساز جهش در اقتصاد خواهد بود. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی همزمان شدن شروع سال ۱۴۰۳ با شروع سال برنامه هفتم توسعه را مورد توجه قرار داد و افزود: براساس ابلاغ سیاست های کلی در هر دو مورد بر موضوعات کلیدی نظیر پیشرفت اقتصادی توام با عدالت و مردمی سازی اقتصاد به عنوان هسته‌های اصلی و نقش مردمی به صورت ویژه تاکید شده است. بهزادفر با بیان اینکه در برنامه پنجم و ششم توسعه توجه به سهم تعاونی ها به عنوان الگوی اصلی مردمی سازی اقتصاد تاکید شد اما توفیق زیادی در این حوزه وجود نداشته است، اظهار امیدواری کرد: با سیاست‌های کلان و برنامه ریزی هایی که اکنون در زمینه مردمی سازی انجام شده و تاکیدات مقامات عالی رتبه کشور بر تدوین سند اجرایی یکساله زمینه تحقق این مهم در استان و کشور فراهم شود. وی به ابلاغ بخشنامه در قالب تدوین سند از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به استان ها در جهت تحقق جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و ادامه داد: در این برنامه بر رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال، شیوه ها و راهکارهای مشارکت حداکثری مردم، فعالان اقتصادی و نخبگان، برنامه رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست، حمایت از توسعه و تجاری سازی فناورهای راهبردی، توجه به زنجیره های ارزش صنایع استان و توجه به نقش آفرینی پارک علم و فناوری و ظرفیت نخبگان و صنایع خلاق و... تاکید شده است.  این مقام مسئول گفت: در این سند بر احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل، توسعه تعاونی ها، مشارکت صندوق ها، بانک های خصوصی، بیمه ها و ابزار و شیوه های نوین تامین مالی  و اتمام پروژه های نیمه تمام که نقش پیشران اقتصادی در استان دارند نیز توجه ویژه شده است. بهزادفر اضافه کرد: برنامه رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال و همسو با سیاست های کلی برنامه هفتم پیشرفت و سند آمایش در برنامه اولیه پیشنهادی و عملیاتی این سازمان در قالب هشت بسته، محور اساسی جهش تولید در استان تهیه شده است. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی تصریح کرد: رویکرد سازمان برنامه و بودجه، برنامه ریزی برای انجام اقداماتی است که قابلیت اجرایی یک ساله داشته باشد تا نتیجه این اقدامات زودتر به منصه ظهور برسد./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با ۱۵۰ کار فرمای متخلف
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی درشهرستان گرمه
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود
  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • روند کاهشی نرخ بیکاری خراسان شمالی در دولت سیزدهم
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان
  • نرخ بیکاری خراسان شمالی روند کاهشی دارد