Web Analytics Made Easy - Statcounter

در وضعیت کرونایی اقلیم کردستان عراق، تنش های سیاسی میان احزاب حاکم این منطقه هم فزونی یافته است. در مدت اخیر تنش میان نخست وزیر حکومت محلی و رئیس مشترک اتحادیه میهنی خبرساز شد. ۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۲ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در روزهای کرونایی اقلیم کردستان عراق، تنش میان دو حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی بالاخص میان مسرور بارزانی در کسوت نخست وزیر حکومت اقلیم و لاهور شیخ جنگی رئیس مشترک اتحادیه میهنی افزایش یافت و پس از صدور بیانیه‌های متعدد طرفین علیه دیگر، غائله تا حدی مسکوت ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آرایش نظامی نیروهای دو حزب در منطقه ورتی از توابع شهرستان رواندز در استان اربیل منجر به افزایش مجدد تنش‌ها شده است. همزمان انتقادات فراکسیون جنبش تغییر در پارلمان عراق از عملکرد حکومت اقلیم کردستان تا حدی بر روابط تغییری‌ها با حزب دموکرات کردستان عراق نیز سایه افکنده است.

در چنین فضای پر تنش سیاسی و نگرانی اقتصادی مردم که ناشی از تاخیر پرداخت حقوق کارمندان و حقوق بگیران است، حکومت اقلیم در زمینه مقابله با انتشار ویروس کرونا اقدامات زیادی را در عرصه عمل اجرایی کرده است که می‌توان گفت این ویروس در منطقه اقلیم روند پرشتابی نداشته است.

از همان روزهای ابتدایی انتشار ویروس کرونا در ایران، حکومت اقلیم کردستان عراق مبادرت به منع تردد از مرزهای مشترک نمود و عراقی‌های از ایران برگشته نیز به صورت اجباری قرنطینه می‌شدند. افزون بر این نیز در مبادلات تجاری اقلیم و جمهوری اسلامی ایران سخت گیری‌هایی با هدف جلوگیری از انتقال کرونا اعمال شد.

با کرونایی شدن وضعیت اروپا به ویژه ایتالیا، حکومت اقلیم کردستان محدودیت‌هایی را در فعالیت فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه هم ایجاد کرد.

این وضعیت در مسافرت عراقی‌های ساکن دیگر مناطق به اقلیم هم لحاظ شده است، به گونه ای که ورود هر مسافر عراقی از مناطق عرب نشین به اقلیم کردستان ممنوع شده است.

در سطح داخلی اقلیم کردستان، حکومت محلی تردد بین شهری را ممنوع کرده است. در داخل شهرها نیز حتی تردد پیاده هم ممنوع و نیروهای نظامی و امنیتی جهت اجرایی کردن این تصمیم ها به حالت آماده باش درآمده و در سطح شهرها پراکنده شده‌اند.

در شهر سلیمانیه بیمارستان 65 تختخوابی ویژه کرونا به نام بیمارستان آسا از سوی نهاد درمانی پیشمرگه و با مشارکت تعدادی از سرمایه داران محلی در مدت 10روز به بهره برداری رسید که مشوقی برای راه اندازی بیمارستان‌های مشابه در دیگر مناطق اقلیم کردستان هم شده است.

نشست های شورای وزیران حکومت اقلیم کردستان عراق هم به صورت ویدئوکنفرانس برگزار می گردد.

وزارت بهداشت اقلیم کردستان هم به صورت روزانه آمار ابتلا به کرونا را در این منطقه منتشر می‌کند که بر اساس آخرین آمار روز (جمعه) شمار مبتلایان به این ویروس در اقلیم کردستان تنها 115 نفر است و 39 نفر نیز تاکنون بهبود یافته‌اند. قابل ذکر است که شمار فوتی‌های کرونا در این منطقه تاکنون 2 نفر بوده است. از سوی دیگر در اقلیم کردستان تاکنون 5144 نفر در 34 مکان مختلف قرنطینه شده و با آزادی شماری از آنها تنها 1651 نفر در قرنطینه ها باقی مانده‌اند.

کرونا|تمدید منع آمد و شد در اقلیم کردستان

 

نادر رُستی سخنگوی سازمان گردشگری اقلیم کردستان با اشاره به اینکه 90 درصد گردشگران این منطقه از داخل عراق بوده است، اعلام کرده است که خسارت‌های اقتصادی کرونا در بخش گردشگری اقلیم 400 میلیون دلار تخمین زده می‌شود که تاکنون باعث بیکاری 30 هزار نفری شاغلین در این منطقه نیز شده است.

شماری از نویسندگان و روشنفکران اقلیم کردستان عراق هم با انتشار بیانیه‌ای از عملکرد حکومت محلی به ویژه در عدم پرداخت حقوق کارمندان و دستگیری فعالین رسانه‌ای به شدت انتقاد کرده‌اند.

اگرچه تدابیر سختگیرانه حکومت اقلیم کردستان عراق تا حد زیادی موجب کنترل و جلوگیری از شتاب انتشار ویروس کرونا شده است اما اربیل در حوزه‌های اقتصادی و خدمات عمومی با سیل انتقادات مردمی مواجه است، انتقاداتی که با تنش‌های سیاسی کنونی میان احزاب حاکم نیز همراه شده است.

انتهای پیام/.

R36442/P/S8,90/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حکومت اقلیم کردستان اقلیم کردستان عراق تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۰۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب کشف خودروی بمب‌گذاری شده در موصل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه بغداد الیوم، سخنگوی وزارت کشور عراق امروز چهارشنبه گزارش ها مبنی بر خنثی سازی یک دستگاه خودروی بمب گذاری شده در شهر موصل را تکذیب کرد.

در بیانیه وزارت کشور عراق در این باره آمده است: خبر مخابره شده مبنی بر وجود یک دستگاه خودروی بمب گذاری شده در شهر موصل و خنثی سازی آن توسط نیروهای امنیتی صحت ندارد.

در ادامه این بیانیه آمده است: ما وجود هیچ خودروی بمب گذاری شده در داخل شهر موصل را تایید نمی کنیم.

وزارت کشور عراق در پایان تاکید کرده است که شایعه منتشر شده به خودروی متعلق به یکی از دانشجویان مرتبط است که آن را در خیابان نزدیک دانشگاه رها کرده و وارد دانشکده شده است. وزارت کشور عراق خواستار دقت در مخابره اطلاعات و اطلاع از اخبار منحصراً از منابع رسمی شد.

کد خبر 6087921 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه عراق
  • همایش روز «آزادسازی سنندج» برگزار می‌شود
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است
  • برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی سپاه در کردستان تشریح شد
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • تکذیب کشف خودروی بمب‌گذاری شده در موصل
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • ترکیه اس-۴۰۰ را در مرز عراق مستقر می‌کند