Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا خجسته مهر روانشناس خانواده به نقش مدارا کردن با همسر در شیرین کردن تلخی‌های زندگی پرداخته و اهمیت آن در روزهای خودقرنطینگی را بیان کرده است.

رضا خجسته مهر؛ روانشناس خانواده: قرنطینه خانگی، ممکن است  میزان تنش، اختلافات و  طلاق را بین زن و شوهرها دامن زند؟ لابد این روزها  از اخبار شنیده‌اید که در هنگام شیوع کرونا میزان اختلاف و بگو مگوها و درخواست طلاق زن و شوهر های چینی بالا گرفته است! اگر پاسخ به این سوال مثبت باشد، کدام دسته از زوجین بیشتر مستعد بگو مگوهای خانوادگی خواهند بود؟

 به عبارت دیگر  همسران با توسل به چه مهارتی می‌توانند این قرنطیه خانگی و تنش را به فرصت تبدیل کنند تا زندگی زناشویی خود را غنی کنند و از گرفتار شدن در حلقه بگو مگوهای خانوادگی و نهایتا طلاق، خود را نجات دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهارت طلایی و سرنوشت ساز چیزی نیست جز مدارا که امروزه در ادبیات روانشناسی خانواده و خانواده درمانی از آن به Tolerancce یاد می‌کنند. 
 
 طبیعی است وقتی زن و شوهر باید در خانه بمانند آن‌وقت تفاوت‌هایشان و اختلاف نظر آنها بر سر امور زندگی مشترک بیشتر نمود پیدا می‌کند و احتمال بیشتری می‌رود با هم بگو و مگو داشته باشته باشند و اگر نتوانند  با اختلاف در سلایق خود و دنیاهای متفاوت خود، مدارا کنند احتمال تنش بین آنها و طلاق بالا خواهد رفت. 

در شرایط کرونا و قرنطینه خانگی  فاصله ما با دنیای کار و دوستان و دنیای روابط اجتماعی و تفریحات ممکن است انسان را به سوی تنش بکشاند..

البته مسلم است که نمی‌توان شیوع کرونا را علت اختلاف زن و شوهر تلفی نمود و از تبیین‌های علت شناختی سخن گفت.  بالا گرفتن بگو و مگوها و تنش‌ها در روابط زوجین دلایل اساسی تری دارند، اما کرونا و ماندن اجباری در خانه و به عبارتی قرنطینه خانگی ممکن است باعث شود، برخی زن و شوهرها دچار تنش شده و احساس کنند که دو دنیای متفاوت دارند و فکر کنند تنها راه حل اختلافاتشان، فاصله گرفتن عاطفی از همدیگر یا بی تفاوتی نسبت به هم   و یا درخواست طلاق است!

زن و شوهر با بالا بردن و افزایش فضیلتی به نام مدارا در خود می‌توانند خود را از این وضعیت احتمالی نجات دهند.

مدارا، توافق بر سر تفاوت‌ها است و زمانی نقش خود را ایفا می‌کند که زوجین در حال سپری کردن مرحله پرتنش و سختی از زندگی مشترکشان باشند. مدارا داشتن ظرفیت درک کردن و احترام گذاشتن به عقاید همسر و همچنین تحمل کردن سختی‌ها و رنج ها در زندگی مشترک و نیز عاملی است که به طور پیوسته زندگی مشترک همسران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مهارتی که می‌تواند در هنگامه شیوع کرونا بگو و مگو و بازار اختلافات را کاهش و بر غنای زندگی زن و شوهر بیفزاید.

اما چگونه می‌توان در همسران مهارت و فضیلت مدارا کردن با تفاوت‌هایی که در بین آنها وجود دارد را افزایش داد؟

۱- باور داشته باشیم که زن و شوهر از دو دنیای متفاوت هستند و راه رسیدن به آرامش، مدارا با تفاوت‌های هم است. مدارا با اضطراب همسر، مدارا با کج خلقی‌های همسر و مدارا با اختلاف سلیقه‌های همسر. البته این مدارا دو طرفه است و وظیفه زن و شوهر است که هر دو، مداراگر باشند. 

۲- بدانیم و باور داشته باشیم که شاه کلید آرامشگری برای همسر، مدارا کردن با عقاید، سلیقه‌ها و ارجیحت‌های همسر است. مدارا کردن با ارجحیت‌ها و سلیقه‌هایی که ارجحیت و سلیقه ما نیست و احتمالا مدارا کردن با ارجحیتی که دوستش نداریم.

۲-درک شرایط همسر ، درک توانایی‌ها و درک ظرفیت‌های همسر، درک اینکه من و همسرم دو شخصیت منحصر به فرد داریم، از دو خانواده مختلف آمده‌ایم و این اختلافات طبیعی است و نباید این اختلافات را از بین برد.

۳- باور کنیم که اگر از اشتباهات همسر خود چشم پوشی نکنیم زندگی تلخی خواهیم داشت.

۴- هر یک از همسران  تلاش کند نیازها و سلیقه‌های همسر خود را بر تمایل و سلیقه خود ارجح بداند. باور داشته باشیم اگر این کار را نکنیم زندگی و پیوند ما شکسته خواهد شد.

۵- تلاش کنیم رفتار ناشایست همسر را با رفتار نیکو دفع کنیم. همه بدانیم که سخن و رفتار نیکو یکی از بهترین راه‌های دفع  کج خلقی‌های همسر است.  این نوع از رفتار مداراگونه شاه کلید آرامشگری در زندگی زناشویی است.بدانیم هدف از این کار جذب همسر و افزایش صمیمیت بین زوجین است و هرگز معنای کوتاه آمدن و ذلت نیست. دفع بدی با خوبی و مدارا کردن با کج خلقی همسر کینه‌ها و بدی‌ها را از بین می‌برد. بدانید که دفع کج خلقی‌های همسر با رفتار نیک باعث جذب همسر کج خلق و زمینه تغییر و رشد وی به نقطه مطلوب خواهد شد.

۶- باور کنیم که مشورت باهم در موضوعات مورد اختلاف، یکی از راه‌های برخورد با تفاوت‌ها است. زوجین همچنین می‌توانند برای افزایش رفتارهای مدارا  گونه خود به هنگام اختلاف به عواملی که موجب تداوم زندگی آنها شده توجه کنند و به آنها فکر کنند.
۷-  همسر خود را مجبور به تغییر نکنید. قرنطیه و در خانه ماندن ممکن است شما را وادار کند سعی کنید به هنگام ظهور اختلاف سلیقه در امور زندگی مشترک، همسر خود را مجبور به تغییر کنید. اگر همسری نتواند با تفاوت‌های همسر خود مدارا کند و به اجبار درصدد تغییر ویژگی‌های شخصیتی  تغییر ناپذیر وی باشد، وی پژمرده خواهد شد و روح آرامش از زندگی تهی خواهدشد. برای آگاهی همسران گرامی این روایت پیامبر رحمت حضرت محمد(ص)، خطاب به زوجین را تقدیم  می‌کنم :  "توانایی یکدیگر را در نظر بگیرید و از تحمیل کارها به یکدیگر اجتناب کنید."

نکات طلایی:

مطالعات تجربی بین فرهنگی دکتر خجسته مهر در ایران و کانادا نشان داد که همسران مداراگر به‌هنگام اختلاف با همسر خود از این ویژگی‌ها برخوردارند:

۱- خود را به جای همدیگر میگذارند.
۲-به نظرات همسر خود توجه دارند.
۳- توانایی‌های همسر خود را در نظر دارند.
۴- به‌هنگام ناراحتی از همسر خشم خود را فرو می‌برند.
۵-بدون اطلاع و آگاهی از علت رفتار همسر، به وی واکنش نشان نمی‌دهند. همسران مداراگر در برابر تفاوت‌ها و کج خلقی‌های همسر خود، کنترل گر، صبور و بر خشم خود غلبه می‌کنند.
۶- همسران مداراگر عذر همسر خود را می‌پذیرند و زمینه تغییر و رشد و پیشرفت همسر خود می‌شوند. پذیرفتن عذر همسر، زمینه ساز سعادت و پیشرفت و تغییر همسر کج خلق می‌شود.
۷- همسر مداراگر نسبت به همسر خود اهل احسان و گذشت است؛ همسر مداراگر، کینه توز نیست، خوش گمانست و از عیوب همسر خود چشم پوشی می‌کند.

 خلاصه:
نتیجه مطالعه بین فرهنگی دکتر رضا خجسته در ایران و کانادا  نشان داد همسران  مداراگر ایرانی و کانادایی به‌هنگام اختلاف با همسر خود، چهار ویژگی عمده دارند: 
الف- اهل همدلی هستند.
ب- اهل صبر و تحمل‌اند  وبر هیجانات خود کنترل دارند.
ج-زمینه تغییر و رشد و عوض شدن همسر خود را فراهم می‌کنند. 
د- همسران مداراگر اهل احسان و گذشت نسبت به همسر خود هستند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خانواده زن زوجین مدارا مدارا کردن همسر خود زندگی مشترک تفاوت ها همسر خود زن و شوهر سلیقه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۱۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه ۶۰ سالگی معتقدند که پیری از ۷۵ سالگی شروع می‌شود، در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: غذاهای مفیدی که بدن را در برابر بیماری‌ها قوی می‌کنند

این تحقیق که در مجله روانشناسی و سالمندی انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شد، داده‌های ۱۴ هزار شرکت‌کننده در یک نظرسنجی سالمندی در آلمان را بررسی کرد که درباره پیری به‌عنوان مرحله‌ای از زندگی مطالعه می‌کرد. تاریخ تولد شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۱۹۱۱ و ۱۹۷۴ بود و از سن ۴۰ تا ۸۵ سالگی به این مطالعه وارد شده بودند.

شرکت‌کنندگان طی ۲۵ سال، هشت بار درک خود را از سالمندی گزارش کردند. آن‌ها هر چهار تا پنج سالی که می‌گذشت، آغاز سن پیری را یک‌ سال دیرتر از بار قبل اعلام کردند. شرکت‌کنندگانی هم که زودتر یعنی بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۳۵ به دنیا آمده بودند، در مقایسه با افرادی که بعد از ۱۹۳۵ متولد شده‌ بودند، فکر می‌کردند که پیری زودتر آغاز می‌شود.

«مارکوس وتشتاین»، نویسنده ارشد این مطالعه و روانشناس دانشگاه هومبولت برلین، گفت: درک و تصور ما از پیری در گذر زمان به‌وضوح تغییر می‌کند. افرادی که امروز در سنین میانسالی‌ هستند یا افراد مسن‌تر باور دارند که سن پیری آنها دیرتر از همسالانشان در ۲۰ سال پیش است.

به گفته وتشتاین، این تغییر تا حدودی به بالا رفتن سطح امید به زندگی در افراد برمی‌گردد. امید به زندگی در آلمان حدود ۸۱ سال است که از ۷۱ سال در ۱۹۷۴ بیشتر شده است. همچنین بسیاری از مردم برای مدت طولانی‌تر یک زندگی همراه با سلامتی دارند.

وتشتاین می‌گوید: افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود.

شرکت‌کنندگانی که تنهاتر بودند، بیماری‌های مزمن داشتند یا از سلامتی کامل برخوردار نبودند، بیشتر بر این تصور بودند که پیری زودتر آغاز می‌شود. زنان هم فکر می‌کردند که سن پیری در مردان حدود ۲.۴ سال دیرتر آغاز می‌شود.

با این حال برخی کارشناسان می گویند این نتایج ممکن است قابل تعمیم به کشورهای دیگر نباشد زیرا دیدگاه‌های فرهنگی درباره پیری و روند تحولات جوامع در طول زمان متفاوت است. به عنوان مثال امید به زندگی در ایالات متحده در طول همه‌گیری کووید از ۷۹ سال در ۲۰۱۹ به ۷۶ سال در ۲۰۲۱ رسید در حالی که امید به زندگی در آلمان از سال ۲۰۱۴ نسبتا پایدار بوده است.

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمر می‌کنند.

همچنین افرادی که خود را جوان‌تر از سن شناسنامه‌ای‌شان می‌دانند، زوال حافظه آهسته‌تر، عملکرد شناختی بهتر و کاهش علائم افسردگی را گزارش کردند. در مقابل افرادی که خود را مسن‌تر از سن حقیقی‌شان می‌بینند بیشتر در معرض خطر مرگ‌ومیر قرار دارند.

منبع :ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228565 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • تقویم نجومی امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • تقویم نجومی امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳