Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@23:34:34 GMT

پمپ بنزین ها تعطیل می شود؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۱۶۶۶

رئیس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا به تشریح جزئیاتی از روند اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی که از بامداد روز گذشته با هدف قطع زنجیره ویروس کرونا در کشور به اجرا درآمده، پرداخت. ناطقان: حسین ذوالفقاری رئیس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا در تشریح جزئیاتی از روند اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی که از بامداد روز گذشته با هدف قطع زنجیره ویروس کرونا در کشور به اجرا درآمده است، گفت: تاکنون بیش از ۶۵ درصد از حجم فعالیت ناوگان حمل و نقل در سراسر کشور با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان این که این طرح شامل تشدید محدودیت‌های بیشتری در تردد‌ها و سفر‌ها خواهد بود، گفت: کسانی که قصد مسافرت دارند از همین لحظه که اعلام می‌شود سفر خود را لغو کنند و اقدام به سفر نکنند. چرا که در این طرح این طور دیده شده صرفا افرادی که ساکن شهر‌ها هستند اجازه ورود دارند و به افرادی که غیرساکن باشند، اجازه ورود به دیگر شهر‌ها داده نمی‌شود و حداکثر امکان عبور از کنارگذر شهر‌ها را خواهند داشت.

ذوالفقاری تاکید کرد: از مردم خواهش می‌کنیم که سفر غیرضرور و اساسا سفر نداشته باشند. البته این به آن معنا نیست که کسانی که الان در مسافرت هستند تعجیل و زمان بگذاریم-، اما سریعتر به خانه برگردند یعنی هر کس در مسافرت است به محل سکونت خود برگردد و کسانی هم که در محل سکونت خود هستند برای سفر تصمیم نگیرند چرا که اگر به مسافرت بروند به طور قطع به داخل شهر‌ها اجازه ورود ندارند، همه استانداران و مسوولین در استان‌ها در این مورد توجیه شده اند.

رئیس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا گفت: بنابراین آن‌هایی که الان در مسافر هستند می‌توانند به تدریج بدون ورود به شهر‌های در مسیر به شهر خود برگردند. به عنوان مثال مسافری در اهواز قصد برگشت به تهران یا هر نقطه‌ای دارد در جریان باشند که حرکت و امکانات را طوری تنظیم کنند که وارد شهر‌های مسیر نشوند.


ذوالفقازی خاطرنشان کرد: در بعضی جا‌ها کارمندان و کارگرانی هستند که الان خارج از شهر محل کار خود هستند و باید برگردند به آن محلی که شاید محل سکونت آن‌ها نیست، به عنوان مثال استان‌های بزرگ، شهرک‌های اطراف تهران کسانی هستند که در آنجا سکونت دارند، اما محل کارشان در مرکز استان و یا تهران است که برای آن‌ها هم تدابیری اندیشیده شده است که خود استان‌ها کارت شناسایی یا کارتی که در این زمینه طراحی می‌شود تردد آن‌ها دچار مشکل نشود.

وی یادآور شد: هر طرحی را که برای محدودیت در سراسر کشور ایجاد کنیم یکسری مشکلات دارد که ما برای همه این بخش‌ها پیش بینی کردیم، اما عمده موفقیت این طرح به این است که مردم تصمیم بگیرند که سفر نروند که بتوانیم به حوزه بهداشت و درمان کمک کنیم که انشالله بر این بیماری غلبه کنند.

رئیس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا عنوان کرد: اعمال محدودیت‌های حداکثری در حمل و نقل مسافرین اعم از هوایی، ریلی و اتوبوس‌های بین شهری است که مقرر شد براساس نیاز هر استان و اعلام استانداران به عنوان رییس ستاد استانی، وزارت راه و شهرسازی هماهنگی را انجام دهد که در طول این مدت این اتفاق افتاده که بعد از این هم این کار ادامه پیدا خواهد کرد و در حد ضرورت حمل و نقل‌های هر استان امکانات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی که همه باید رعایت کنند در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: تعطیلی دانشگاه ها، مدارس، بوستان ها، پارک ها، مراکز ورزشی و لیستی که در این حوزه تنظیم شده که در اختیار استانداران قرار داده می‌شود که کاملا تعطیل خواهند شد. هر نقطه‌ای که به نوعی محلی برای تجمع مردم قرار بگیرد به استان‌ها ابلاغ شده که آن قسمت‌ها را تعطیل کنند.

ذوالفقاری با بیان این که اصنافی که باید تعطیل شوند یا فعال شوند در سه گروه است، گفت: گروهی از اصناف که حتما باید به صورت صد در صد فعال و باز باشند که بتوانند مایحتاج و خدمات ضروری مردم را پاسخگو باشند که حتی برای آن‌ها محدودیت زمان کاری هم در نظر گرفته نشده است و اگر بخواهند شبانه روز هم کار کنند استان‌ها این هماهنگی را خواهند داشت؛ بنابراین مردم در ارتباط با تامین مایحتاج ضروری و خدمات ضروری به هیچ وجه نگران نباشند چرا که از این طرح برداشت‌های دیگر نشود.

رئیس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا افزود: گروه دوم گروهی هستند که قطعا باید تعطیل شوند که لیست آن هم مشخص شده است و اجازه فعالیت تا پایان طرح نخواهند داشت و گروهی هم به تشخیص مسوولین استان در حد ضرورت برای خدمات دهی به مردم ضروری تشخیص می‌دهند که ستاد‌های استانی مسوولیت دارند با توجه به شرایط محلی و هر شهر در این حد این اماکن را فعال کنند که مشکلی از این جهت برای مردم به وجود نیاید و تمام اصناف و مراکزی که فعالیت خواهند داشت، باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

ذوالفقاری ادامه داد: اصنافی که از این مقررات تخلف کنند محل کسب آن‌ها به مدت یک ماه پلمپ خواهد شد علاوه بر مقررات امکان عمومی و اتحادیه‌ها که آن هم محل استفاده خواهد بود در صورتی که ضرورت پیدا کند؛ بنابراین انتظار این را داریم که مردم رعایت کنند که نیازی به این کار‌ها نباشد.

وی تاکید کرد: یکی از مکان‌های که به هیچ عنوان تعطیل نمی‌شوند، پمپ بنزین‌ها هستند، مردم به خبر‌های جعلی در فضای مجازی توجه نکنند. همچنین برخی از مراکز مانند فروشگاه‌های زنجیره ای، پمپ بنزین ها، نانوایی ها، سوپرمارکت ها، لبنیاتی‌ها و... می‌توانند، به صورت شبانه روزی کار کنند.

برچسب ها: پمپ بنزین ها ، تعطیل ، فاصله گذاری اجتماعی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پمپ بنزین ها تعطیل فاصله گذاری اجتماعی فاصله گذاری اجتماعی پمپ بنزین ها استان ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۱۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین

  هرساله تلاش زیادی برای افزایش تولید بنزین در کشور می‌شود و به‌واسطه سرمایه‌گذاری‌های گسترده و به‌کارگیری پالایشگاه‌های بیشتر در کشور تولید بنزین افزایش می‌یابد، اما از آنجا که سرانه مصرف بنزین در کشور ایران بالاتر از حد متوسط در دنیاست، همه بنزین‌های تولیدی در کشور می‌سوزد و حتی در برخی از برهه‌های زمانی، دولت‌ها مجبور به واردات بنزین شده‌اند. به گفته کاظم عزیزی، معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های حال حاضر کشور مصرف بی‌رویه انرژی است که این مسأله از یک‌سو به ازدست‌رفتن منابع محدود زیرزمینی کشور منجر شده و از سوی دیگر خروج ارز از کشور را در پی دارد.براساس آمار، مصرف بی‌رویه بنزین در کشور بیشتر از سایر حامل‌های انرژی است، به‌طوری‌که بیش از ۴۰درصد به میزان مصرف این سوخت افزوده شده و هم‌اکنون ۸۵ درصد از سبد سوخت بخش حمل‌ونقل سبک کشور را به خود اختصاص داده است. درحالی‌که سال ۱۳۹۸ مصرف بنزین میانگین ۹۵میلیون لیتر در روز بود، اما امروز این رقم به میانگین ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است؛ یعنی در چهار سال، مصرف بنزین ۲۵میلیون لیتر بیشتر شده است. به بیان دیگر، هر سال ۶ ــ ۵میلیون لیتر به مصرف روزانه بنزین افزوده شده است.
 
بنزین؛ به نام ایران و به کام کشورهای همسایه
قاچاق بنزین اولین و ساده‌ترین مسأله برای افزایش مصرف سوخت است؛ درحالی‌که در دولت نهم و دهم سهمیه‌بندی بنزین اجرا شد و تا حد زیادی جلوی پدیده قاچاق بنزین در کشور را گرفت، دولت یازدهم و دوازدهم سهمیه‌بندی بنزین را حذف کرد؛ به‌این‌ترتیب بنزین ۳۰۰تومانی تبدیل به سودده‌ترین کالای قاچاق شد، چراکه قیمت بنزین در منطقه در آن روزها رقمی بالای ۲۰هزار تومان داشت. این درحالی‌بود که پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس وارد مدار شده بود و ایران را از واردات بنزین بی‌نیاز کرد اما نبود برنامه‌ریزی در زمینه مدیریت مصرف باعث شد شاهد رشد مصرف باشیم. 
 
سبد تک‌محصولی حامل‌های انرژی  در کشور
با بازگشت سهمیه‌بندی بنزین و کاهش سهمیه‌ها، انتظار می‌رفت که مصرف بنزین کاهش پیدا کند اما این کاهش به اندازه‌ای نبود که ناترازی سوخت در کشور برطرف شود. به اعتقاد کارشناسان، یکی دیگر از دلایل مهم افزایش مصرف بنزین، متنوع نبودن سبد سوخت مصرفی و افزایش سهم بنزین در این سبد است. نسبت خودروهایی با سوخت گاز یا CNG در کشور بسیار کم است. از طرف دیگر علی‌رغم وجود گاز مایع فراوان در کشور، از این سوخت در سبد مصرفی حامل‌های انرژی خودروها تقریبا استفاده نمی‌شود. خودروهای برقی هم که سال‌هاست چشم‌انتظار توجه مسئولان هستند و علاوه‌براین، تقریبا جایگاه سوخت برای این نوع از خودرو در کشور وجود ندارد یا بسیار اندک است.
 
خودروهایی که اسقاط نمی‌شوند
روند تولید خودروهای داخلی روزبه‌روز بیشتر می‌شود اما به میزان تولید خودرو، اسقاط انجام نمی‌پذیرد. طبیعتا سالانه هزاران خودرو با مصرف بالاتر از نرخ جهانی در کشور تولید می‌شوند که روزبه‌روز به‌خاطر مشکلاتی که برای آنها به‌وجود می‌آید، مصرف بنزین‌شان افزایش پیدا می‌کند. در همین راستا سالاری معتقد است: روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان در کشور متوقف شده. لازم است سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف در بخش حمل‌ونقل و خودرو هرچه سریع‌تر اجرایی شود و در صورت پیاده‌سازی این سیاست‌ها روزانه ۱۶میلیون لیتر سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.به اعتقاد کارشناسان، خودروهای فرسوده نیز سهم پررنگ‌تری در ناترازی بنزین دارند. آن‌طور که ایرج حشمتی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفته بود، از ۲۵میلیون خودروی در حال تردد در کشور، ۶.۵میلیون خودرو فرسوده هستند، یعنی تقریبا به ازای هر چهار خودرو، یک خودرو فرسوده است که هم مصرف بنزین بالایی دارد و هم آلایندگی آن از خودروهای دیگر بیشتر است.به‌طور خلاصه می‌توان خاطرنشان کرد که از رده خارج‌کردن خودرو‌های فرسوده، توسعه ناوگان حمل‌ونقل همگانی، بهینه‌سازی تقاضای حمل‌ونقل مبتنی بر کاهش ترافیک و کاهش سفر، متنوع‌سازی سبد سوخت با حمایت از سوخت‌های جایگزین ازجمله CNG، ورود خودرو‌های برقی به چرخه ناوگان حمل‌و‌نقل، توسعه شبکه حمل‌ونقل ریلی، آموزش و فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف سوخت، ارتقای استاندارد تولید خودرو و موتوسیکلت را ازجمله راهکار‌ها برای کاهش مصرف سرانه سوخت در کشور هستند که اجرایی‌شدن آنها نیازمند نظارت کامل بر روند اجرای آنهاست.

خودروهای پرمصرفی که جیب ملت و دولت را خالی می‌کنند
یکی از مهم‌ترین مشکلات مصرف بالای بنزین در کشور، خودروهای پرمصرف در کشور است؛ اکثر خودروهای تولید داخلی مصرف بالاتری نسبت به استانداردهای جهانی دارند و حتی گاهی میزان مصرف آنها به دوبرابر نرخ جهانی هم می‌رسد. در همین راستا جلیل سالاری، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی معتقد است که مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است. به‌عنوان‌مثال درحالی‌که مصرف خودروهای خارجی در هر صد کیلومتر ۴ لیتر است، مصرف بنزین خودروهای صفر داخلی در هر صد کیلومتر در بهترین حالت بین ۹ تا ۱۰ لیتر است. به گفته سالاری، در شرایطی که هیچ توجهی به موضوع بهینه‌سازی نمی‌شود و مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است، نمی‌توان با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین به تقاضا پاسخ داد. 

دیگر خبرها

  • حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه و توقف کار پمپ بنزین‌ها
  • صنایع نفت و گازوپتروشیمی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • بازگشت ۳۰۰۰ واحد تعطیل به تولید/ ۱.۲ میلیون نفر بیمه شدند
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • قتل تکان‌دهنده مادر و پسر جوان توسط مرد نقاش
  • مشارکت بیش از ۳۰۰ سازمان مردم نهاد در طرح ملی مشارکت اجتماعی
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها