Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به فروش ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی شرکت های دانش بنیان در سال ۹۸ گفت: اقتصاد دانش بنیان در منظومه اقتصاد کلان کشور از یک اقتصاد خرد یه سمت اقتصاد کلان نیل پیدا کرده است‌.

اسماعیل قادری فر رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس ضمن تبریک سال نو و اعیاد شعبانیه درباره نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری و برنامه ریزی های این ستاد در سال جهش تولید، اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در «سال جهش تولید» برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای توسعه کمی و کیفی فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان تدارک دیده است که این برنامه‌ها در قالب سه راهبرد اساسی در سال «جهش تولید» دنبال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد افزایش کمی و کیفی در زیست بوم نوآوری

وی افزود: یکی از اساسی‌ترین راهبردهای ما در این سال افزایش کمی و کیفی زیست بوم نوآوری در کشور است. زیست‌بومی که در طول ۴-۵ سال اخیر نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان، کسب و کارهای نوپا و استارتاپ‌ها توانسته‌اند جهش معناداری پیدا کنند و رنگ و بوی اقتصاد دانش‌بنیان را در منظومه کلان اقتصادی کشور معنادارتر کنند.

فروش ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دانش بنیان در سال ۹۸

رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان در پایان سال ۹۸ از مرز ۵ هزار شرکت عبور کرده و به رکورد قابل قبول و معناداری در فروش ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی رسیده اند که این نشان‌دهنده این است که کم‌کم مقوله اقتصاد دانش‌بنیان در منظومه اقتصاد کلان کشور از یک اقتصاد خرد به سمت اقتصاد کلان نیل پیدا کرده و به صورت معنادارتری خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: با توجه به مشکلاتی که وجود داشته و دارد بخصوص شدت یافتن تحریم‌های استکبار جهانی، کاهش بهای جهانی نفت، از سوی دیگر طبقات اقتصادی که برای شیوع کرونا در کشور و در اقتصاد جهانی متحمل است باید به این نکته توجه کنیم که همانطور که در طول این سال‌ها به دنبال این بودیم و شعارمان را هم مطرح می‌کردیم راه گذار کشور از تنگناهای سخت اقتصادی تکیه به اقتصاد دانش‌بنیان با عنوان زیربنا و مفهوم اقتصاد مقاومتی است؛ بنابراین راهبرد اساسی ما توسعه زیست بوم نوآوری در کشور است که امیدواریم امسال با قوت و قدرت دنبال کنیم.

تزریق و رسوخ نوآوری در صنایع کلیدی و مادر کشور توسط دانش بنیان‌ها

قادری فر در مورد راهبرد دوم که به موضوع ارتباط نزدیک‌تر و نقش‌آفرینی شایسته‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان با بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و صنعت کشور است، اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم جهش تولید را در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور شاهد باشیم ناگزیر به تزریق و رسوخ نوآوری در صنایع کلیدی و مادر کشور هستیم و این امر می‌طلبد که با منطق نوآوری شاهد افزایش سهم تعاملات شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها با بدنه اقتصادی کشور باشیم و به نوعی پیوند عمیق‌تری بین اقتصاد سنتی کشور و بنگاه‌های اقتصادی برای استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان ایجاد کنیم.

رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی درباره راهبرد سوم در سال جهش تولید با توجه به سخنان مقام معظم رهبری، گفت: موضوع مهم حل چالش‌های کلیدی و معضلات اقتصادی کشور با استفاده از ظرفیت زیست بوم و شرکـت‌های دانش‌بنیان است. یعنی اگر ما به عنوان زمینه‌ای در راهبرد اول شاهد توسعه زیست بوم نوآوری در کشور باشیم در گام دوم ارتباط تنگاتنگ و نزدیک‌تری بین شرکت‌های دانش‌بنیان با بنگاه‌های اقتصادی برقرار می‌کنیم. طبیعتاً خواهیم توانست به چالش‌های اقتصادی، مشکلات بنگاه‌ ها و پاسخگویی به نیاز مردم فائق آییم.

وی ادامه داد: براساس سه راهبرد برنامه‌های عملیاتی تعبیه شده تداوم فعالیت‌هایی است که در سال‌های گذشته دنبال می‌کردیم. موضوعاتی مانند رفع گلوگاه‌های صنعتی، گسترده شدن صنعت ماشین‌سازی و نگاه زنجیره‌ای ارزشی ایجاد کردن به حوزه‌های مختلفی مثل امنیت و سلامت غذایی، بحث دارو و موارد دیگری که در کشور نیازمند آن هستیم تا به صورت زنجیره ارزشی در حوز‌ه‌های مختلف بتوانیم واردات و وابستگی را قطع کنیم و هرچه بیشتر به خودکفایی و خوداتکایی داخلی برسیم و اینها برنامه‌هایی است که در سال «جهش تولید» دنبال خواهیم کرد. 

باید توجه جدی به بازارهای داخلی داشته باشیم

قادری فر با بیان اینکه باید توجه جدی به بازار داخلی داشته باشیم، گفت: ما یک بازار بزرگ ۸۰ میلیون نفری هستیم که یک بازار بزرگ برای شرکت‌های داخلی محسوب می‌شود. در سال «جهش تولید» باید در حوزه بازارسازی و اشباع بازارهایمان از بازارهای داخلی تلاش بیشتری صورت دهیم. 

وی بیان داشت: باید در حوزه سیاست‌گذاری و تقویت نقش شرکت‌های دانش‌بنیان که تولید کالا دارند و کالاهای واسط را تولید می‌کنند نیم‌نگاهی به بازارهای بین‌المللی و صادراتی نظیر بازارهای هدفی که در آسیای جنوب غربی، مرکزی و قفقاز که یک بازاری حدوداً۷۰۰-۶۰۰ میلیون نفری است داشته باشیم و ظرفیت نفوذ را در بازارهای بین المللی افزایش دهیم‌. 

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی در ادامه گفت: این برنامه‌ها توسط معاونت علمی و ستاد برنامه‌ریزی و راهبردی جهش تولید با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف اجرایی و حاکمیتی در سازمان برنامه و بودجه تشکیل شده که به صورت مفصل ارائه شده و خوشبختانه مورد تأیید اولیه قرار گرفته است. ان‌شاءالله هفته‌های آینده به عنوان برنامه‌های ملی به تصویب نهایی خواهد رسید و ابلاغ می‌شود.

قادری فر یادآور شد: امیدواریم با تحرکات بسیار خوبی که شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نو در شرایط سخت و متلاطم اقتصادی در سال‌ اخیر داشته‌اند امسال هم از منظر «جهش تولید» با نگاه فناورانه و افزایش تولیدات نوآورانه برای دسترسی به بازارهای منطقه‌ای، داخلی و بین‌المللی توفیقات بهتری را شاهد باشیم و معاونت علمی و فناوری به عنوان تسهیل‌گر نوآوری در کشور خود را متعهد می‌داند زیرساخت‌ها و موانع کسب و کار را برطرف و توسعه کارخانه‌ها و مراکز نوآوری داشته باشد.

وی در پایان گفت: برطرف کردن موانعی که بر سر راه کسب‌وکارهای نو وجود دارد یکی از اهداف زمینه‌ای است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال «جهش تولید» بر آن همت خواهد گمارد و سعی می‌کنیم با استفاده از همه ابزارهای سیاستی و حاکمیتی که قانو‌ن‌گذار در اختیار ما قرار داده و اعتبارات مناسبی که ذیل بند «هـ» تبصره 4 قانون بودجه سال ۹۹ کشور برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی شده و ان‌شاءالله به موقع تخصیص پیدا خواهد کرد حداقل موانع را برای توسعه کسب و کار شرکت‌های دانش‌بنیان شاهد باشیم و مسیر را هموار کنیم تا شاهد نقش‌آفرینی شایسته جوانان، نوآوران و فناوران برای تحقق اهداف کشور و جریان تعالی کشور باشیم. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی دانش بنیان زیست بوم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت های دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان زیست بوم نوآوری نوآوری در کشور دانش بنیان فروش ۱۲۰ هزار اقتصادی کشور اقتصاد کلان برنامه ها جهش تولید قادری فر سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۱۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور

به منظور هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور و با حمایت بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی، نخستین برنامه راهیان پیشرفت در خانه فناوری و نوآوری ایران برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، خانه نوآوری و فناوری ایران با هدف ترویج و دستاوردها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و آگاهی جامعه استعدادهای برتر و نخبگان، نخستین برنامه راهیان پیشرفت را برگزار می‌کند.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، این رویداد، مسیر ارتباط و تعامل هرچه بهتر اقشار دانش آموز و دانشگاهی را با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور و نیز دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان هموار کرده و در ترسیم افق پیش روی نقش آفرینان اقتصاد کشور گام برمی‌دارد.

این فصل از رویداد راهیان پیشرفت با حضور جمعی از مدیران عامل و موسسان مدارس مجتمعی غیردولتی و مدیران مدارس هیات امنایی با بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران

(IHIT) زمینه را برای اطلاع‌رسانی و آشناسازی جامعه مخاطب با دستاوردهای فناورانه و دانش‌بنیان فراهم می‌کند.

گام نخست این برنامه با نقش آفرینی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها برای آشنایی دستاوردها و پیشرفت‌های فناورانه و نوآورانه شرکت‌های دانش‌بنیان از زمستان ۱۴۰۲ و در قالب برگزاری هفت برنامه بازدید از کنسرسیوم دیالیز ایران، نخستین شتاب‌دهنده زیست‌فناوری کشور، بزرگترین پارک فناوری غرب آسیا، شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه تبلیغات و برندینگ، منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام، گروه دارویی سیناژن و یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده تجهیزات پزشکی برگزار شد.

در خانه نوآوری و فناوری ایران با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دستاوردهای دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف همچون مواد پیشرفته، صنایع خلاق، زیست‌فناوری و سایر محصولات و خدماتی که از ظرفیت صادراتی برخوردار هستند به نمایش درآمده است.

در جریان این بازدید، مدیران عامل و موسسان مدارس مجتمعی غیردولتی و مدیران مدارس هیات امنایی حاضر ضمن بازدید از غرفه‌های حاضر در نمایشگاه، با توانمندی‌ها و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • برنامه «راهیان پیشرفت» با هدف ترویج دستاوردهای دانش‌بنیان‌های کشور برگزار می‌شود
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان