Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه محصولات گلخانه‌ای ظرفیت ارز آوری و اشتغال زایی خوبی دارند گفت: کشت گلخانه‌ای ظرفیت تولید 10 برابری نسبت به فضای آزاد دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز،  اکبر فتحی امروز در گفت وگو با خبرنگاران با تبریک ایام نوروز و سال جهش تولید اظهار داشت: در این خصوص کمیته ای در سطح سازمان جهادکشاوری استان تشکیل و نسبت به تهیه برنامه مدون با تکیه بر ظرفیت وزارت متبوع و سایر وزارتخانه ها و عمدتاً با توجه به پتانسیل‌های داخل کشور و با مد نظر قراردادن ارتقای بهره وری و اصلاح ساختاری در زمینه افزایش کمی و کیفی تولیدات زراعی، باغی و دامی  اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، تاکید بر تولید نهاده های دامی که عمدتاً وارداتی می باشند با ارائه الگوی کشت بهاره و استفاده از ظرفیت کشت دوم در برخی مناطق استان، افزایش ضریب مکانیزاسیون جهت ارتقای بهره وری و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، تاکید بر کشاورزی قراردادی، توسعه گیاهان دارویی و صنایع فرآوری مرتبط با آن، اصلاح و احیای باغات موجود و توسعه باغات در مناطق مستعد استان، ایجاد زیرساخت‌های کشاورزی اعم از کانال های آبیاری، سیستم‌های آبیاری تحت فشار و سیستم‌های نوین آبیاری در راستای ارتقای بهره وری آب، اصلاح الگوی کشت در تولید براساس نیاز بازار، توجه ویژه به تولید آبزیان با توجه به وجود پتانسیل  منابع آبی در منطقه ارس، گسترش صنایع تکمیلی، تبدیلی و بسته بندی در بخش کشاورزی و تکمیل زنجیره تولید از مواد خام تا  محصولات نهایی، بهره مندی از توانایی نخبگان و مجموعه های دانش بنیان برای رفع نقایص زنجیره تولید با تبدیل دستاوردهای پژوهشی آنان به  فناوریهای تجاری سازی شده و اصلاح ساختار تولید با حذف ضوابط اجرایی زائد و غیر ضرور در راه اندازی کسب و کارها  است.

وی با بیان اینکه محصولات گلخانه‌ای ظرفیت ارز آوری و اشتغال زایی خوبی دارند گفت: کشت گلخانه‌ای ظرفیت تولید 10 برابری نسبت به فضای آزاد دارد و مهمترین امر صرفه‌جویی در مصرف آب با توجه به شرایط اقلیم آذربایجان شرقی از دیگر فواید توسعه کشت گلخانه‌ای است که در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری، سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان‌شرقی همه ظرفیت‌های موجود را برای جهش تولید با تمرکز بر توسعه کشت‌‌های گلخانه‌ای بکار خواهد گرفت.

فتحی ادامه داد: با سرمایه‌گذاری انجام شده در شهرک‌های گلخانه‌ای بخش خصوصی و دولتی و کمک تسهیلاتی کم بهره پیش‌بینی می‌شود که امسال حدود 199 هکتار به مجموع سطوح گلخانه‌ای استان اضافه شود که جهش بزرگی در تولید و اشتغال و صادرات استان ایجاد خواهد کرد.

وی در ادامه بهره وری آب و استفاده بهینه و افزایش راندمان و حداکثر صرفه جویی در مصرف آب را از جمله اقدامات سال جدید برای جهش تولید عنوان کرد و افزود: تاکنون ۶۳ هزار و ۹۷۲ هکتار از اراضی استان مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری شده است که ۷ هزار و ۷۳۳ هکتار دیگر در حال اجرا  می باشد که بزودی برش شهرستانی تجهیز اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری در سال جهش تولید اعلام خواهد شد.

 فتحی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب سال ۱۳۹۹ را سال جهش تولید نامگذاری فرمودند و خطاب به دست اندرکاران تاکید کردند «جوری عمل کنید که با جهش تولید تغییری محسوس در زندگی مردم بوجود آید» ادامه داد: بر این باوریم که آنچه امروز کشور را در مقابل بی‌سابقه‌ترین و ظالمانه‌ترین تحریم‌ها در بحث امنیت غذایی بیمه کرده تلاش مضاعف بهره‌برداران بخش کشاورزی در عرصه تولید است که با گذار از محدودیت‌های شرایط فعلی بیماری کرونا در منطقه و تسهیلات و مشوق‌هایی که در زمینه‌های مالیاتی و عوارض در قانون بودجه سال ۹۹ برای بخش کشاورزی در نظر گرفته خواهد شد، میزان صادرات محصولات کشاورزی افزایش یابد.

وی از تامین نهاده های مورد نیاز بخش های کشاورزی و دام و طیور از قبیل کود، بذر و سم و همچنین خوراک دام از قبیل ذرت، سویا و جو به میزان مورد نیاز خبر داد و افزود: در سطح استان نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

فتحی با بیان اینکه لازم است در سال جهش تولید تمام واحدهای تعطیل و نیمه فعال بخش کشاورزی که قابلیت احیاء دارند شناسایی شده و با استفاده از ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان و حمایت تسهیلاتی در جهت بازگشت اینگونه واحدها به چرخه تولید اقدام شود ادامه داد: کاهش بروکراسی و ارائه خدمات الکترونیک از دیگر اقداماتی هستند که تلاش شده با کمک سازمان نظام مهندسی کشاورزی و راه‌اندازی سیستم پنجره واحد بسیاری از خدمات مرتبط با صدور و تمدید پروانه‌های بخش از طریق سامانه و بدون مراجعه حضوری انجام پذیرد.

وی با بیان اینکه در سال 99 با برگزاری برنامه های متنوع ترویجی تلاش خواهد شد فاصله تولید کنندگان استان با کشاورزان پیشرو و نمونه‌های بخش کشاورزی کمتر شود افزود: امیدوارم بتوانیم با غلبه بر بیماری منحوس کرونا بتوانیم در تحقق شعار سال قدم‌های موثری برداریم.

انتهای پیام/۶۰۰۰۲

منبع: فارس

کلیدواژه: آذربایجان شرقی تولید آذربایجان کشاورزی گلخانه تبریز خبرگزاری فارس فارس تبریز فارس آذربایجان شرقی الکترونیک تسهیل کسب و کار کرونا ویروس امنیت غذایی ذرت سویا گندم جو مالیات عوارض دام طیور گلخانه ای ظرفیت آذربایجان شرقی سال جهش تولید بخش کشاورزی بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۵۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات در سطح ۶۵ هزار هکتار نوسازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا جلیلی‌مقدم، مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اصلاح و نوسازی باغات در سطح حدود ۶۵ هزار هکتار انجام شده است، گفت: اصلاح و نوسازی باغات در راستای ارتقای بهره‌وری به منظور افزایش کمی و کیفی تولید در سطح کشور صورت می‌گیرد.

وی ساماندهی تولید نهال به عنوان اصلی‌ترین نهاده زیر بخش باغبانی، احداث خزانه پاجوش در استان‌های خرماخیز، واردات ارقام مناسب و تجاری مقاوم به انواع تنش‌ها و حمایت از تولید و اصلاح ارقام موجود، احداث باغ مادری کیوی، مرکبات و خرما، واردات ارقام مناسب و تجاری مقاوم به انواع تنش‌ها، حمایت از تولید و اصلاح ارقام موجود و شناسنامه‌دار کردن باغات را از مهمترین اقدامات این دفتر عنوان کرد.

جلیلی‌مقدم در مورد شناسنامه‌دار کردن باغات اظهار کرد: در سال گذشته باغات کیوی در سطح یک هزار و ۸۵۰ هکتار، مرکبات ۱۵ هزار و ۶۵۰ هکتار، انار ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، خرما ۴ هزار و ۷۰۵ هکتار و انجیر ۵ هزار و ۱۵۰ هکتار شناسنامه‌دار شدند.

وی تصریح کرد: احداث باغات الگویی، مدرن و مکانیزه برای محصولات کیوی، خرما، مرکبات و موز با استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه موضوع کشاورزی قراردادی برای محصولات گرمسیری و نیمه‌گرمسیری نیز پیگیری اجرایی شده است، ابراز کرد: کشاورزی قراردادی تأثیر بسزایی در مهار تورم دارد.

وی احداث باغ‌های متراکم پایلوت موز در سیستان و بلوچستان با ارقام جدید و تجاری، احداث نخلستان‌های مدرن و مکانیزه ارقام تجاری در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان، برنامه‌ریزی برای توسعه کشت محصولات گرمسیری در محیط کنترل شده و همچنین اشتغالزایی در سواحل مکران و استان‌های مستعد کشت میوه‌های گرمسیری را از دیگر اقدامات این دفتر برشمرد.

کد خبر 6100598

دیگر خبرها

  • باغات در سطح ۶۵ هزار هکتار نوسازی شد
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • کشت ۶۰۰ هزار بوته نشاء گل فصلی در محل گلخانه شهرداری
  • تجلیل از کارگران منتخب بخش تولید و صنعت آذربایجان شرقی
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی