Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی انتشار خبری نادرست در یکی از بخش‌های خبری صداوسیما درباره انتشار ویروس کرونا از طریق هوا که صبح امروز تکذیب شد، یک استاد ارتباطات مطرح کرد: متاسفانه سازمان صداوسیما در حالی اقدام به برجسته‌سازی و غلو و اغراق کرده است که شرایط جامعه از حساسیت بالایی برخوردار است و ایجاد اغراق خطرناک و سمی است.

حمید شکری خانقاه - استاد ارتباطات - در گفتگو با ایسنا درباره تاثیر انتشار اخبار نادرست از رسانه‌ها در این برهه‌ی حساس بر مخاطبان، هشدار داد: در شرایطی که جامعه دچار ترس و واهمه و نگرانی است، استفاده از اغراق که یکی از تکنیک‌های متقاعد کردن است، امری خطرناک و سمی برای جامعه است، صداوسیما در انتشار این گزارش از تکنیک اغراق استفاده کرد که مخاطب را بترساند؛ این در حالی است که الان شرایط بحرانی است و مردم به آرامش نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی اگر چنین خبری هم صحت داشته باشد، باید با آرامش این اخبار را منتشر کرد و نه با تکنیک اغراق.

وی ادامه داد: درست نیست که در این شرایط اخبار را نوعی برجسته و غلو کنیم که در آن مردم را وادار به کاری کنیم که از این طریق به اهدافمان برسیم. در حال حاضر نگرانی مردم به شدت بالاست و صدا و سیما باید بداند اثرات نگرانی و ترس بیش از کرونا است.

این استاد ارتباطات درباره انتشار اخبار نادرست در صدا و سیما در شرایط حساس کنونی جامعه مطرح کرد: واقعیت این است که این اخبار کذب و این سهل‌انگاری‌ها را باید قوه قضاییه پاسخگو باشد و نه افکار عمومی. قوه قضاییه باید با افرادی که اخبار را جعل می‌کنند و موجب ترس و تشویش اذهان عمومی می‌شوند، برخورد کند. متاسفانه این نگرانی‌ها و تشویش‌ها باعث بروز بیماری‌های دیگر در افراد می‌شود. آن وقت صداوسیما برای اینکه موضوعی را به کرسی بنشاند، به جعل اخبار و اغراق آن روی می‌آورد. در نتیجه لازم است برخورد جدی با انتشارکنندگان این اخبار صورت بگیرد و تنها تکذیب خبر کافی نیست. کسانی که دست به انتشار چنین خبر‌هایی می‌زنند باید از رسانه ملی دور شوند.

شکری خانقاه با بیان اینکه مردم به اندازه کافی نسبت به صداوسیما بی‌اعتماد هستند، یادآور شد: خیلی از مسوولان ارشد سازمان هم معتقدند باید شکاف سازمان صداوسیما و مردم را از بین برد؛ اما متاسفانه یک لایه میانی وجود دارد که این اعتقاد را ندارند و بیشتر در معاونت سیاسی گنجانده شده‌اند که باید از بین برود. لااقل اگر شکاف را از بین نمی‌برند، آن را عمیق نکنند.

این استاد در ارتباطات گفت: کشور ما نیاز به مرجعیت رسمی دارد که اخبار و خوراک خبری جامعه را تامین کند. در حال حاضر مرجعیت رسمی ما شبکه‌های اجتماعی شده‌اند که قادر به این نیستند که بتوانند افکار عمومی را مدیریت کنند، پر از اخبار فیک (جعلی) هستند و هیچ انتظاری هم نیست، عیبی هم ندارد. هر کسی شهروند خبرنگاری شده است و از زاویه دید خودش خبر تولید می‌کند. ما نیاز به یک مرجعیت رسمی داریم که باید شفاف باشد و دروغ پراکنی نکند.

وی با بیان این‌که باید دستگاه ناظری در صدا و سیما نسبت به انتشار این اخبار وجود داشته باشد، گفت: متاسفانه سازمان صداوسیما خود را از هرگونه اخبار جعلی مبرا می‌داند، اما در همین مورد اگر اتفاقی در شبکه‌های اجتماعی پیش آید، تمام دستگاه‌های امنیتی دست به کار می‌شوند تا فرد منتشر کننده خبر را دستگیر و با آن برخورد کنند، در حالیکه با صدا و سیما هم با هر خبر جعلی که منتشر می‌کند، باید برخورد شود و تکذیبیه به تنهایی کافی نیست چرا که در دنیای رسانه اثر خبری که منتشر می‌شود ۱۰ برابر اثر تکذیب آن خبر است.

شکری خانقاه در بخش پایانی گفت‌وگوی خود گفت: آرزو می‌کنم رسانه ملی یک آشتی با جامعه پیدا کند و بتواند ارتباط خوبی با دغدغه‌های جامعه پیدا کند. انتظار داریم مخاطب پژوهی عمیقی ایجاد شود و اخبار بر اساس دغدغه‌های واقعی مردم منتشر شوند. امیدوارم فضایی ایجاد کنیم که جامعه به یک مرجعیت رسمی دست پیدا کند. صدا و سیما می‌تواند این مرجعیت رسمی باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: صداوسیما کرونا مرجعیت رسمی صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۶۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که همانگونه که در گزارش روز ۱۳ اردیبهشت روزنامه همشهری نیز به آن پرداخته شد، ایران هم در زمان اوج ویروس کرونا از وارد کنندگان واکسن کرونا بود، تقریبا ۱۲درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود ۲۵ میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفت.

هشدارها و توصیه‌ها در ایران

نگرانی‌ که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.

البته در همان ماه‌های شروع واکسیناسیون در ایران و انجام ارزیابی‌های اولیه روی واکسن آسترازنکا توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص(افراد زیر ۴۰ تا ۵۰ سال به ویژه زنان) مطرح شد.

مرگ‌هایی که باعث توقف واکسیناسیون در اروپا شد

البته تزریق آسترازنکا تنها منجر به بروز عوارض نشده و از آنجایی که مهمترین عارضه آن لخته شدن خون است، مرگ‌هایی به دلیل تزریق این واکسن نیز گزارش شده است. در همان ابتدای واکسیناسیون اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف استفاده از این واکسن را در این کشورها در پی می‌آورد. موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند ۹۹ آغاز شد، ابتدا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آن‌ها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

اکنون و پس از چند روز از تائید بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا توسط شرکت سازنده و گذر بیش از دوسال از ممنوعیت آن در تعدادی از کشورهای اروپایی، شرکت آسترازنکا تصمیم به جمع آوری، پس گرفتن و حذف عرضه این واکسن در سراسر دنیا گرفته است.

پس گرفتن، جمع‌آوری و حذف تنها به دلایل تجاری!

به گزارش تلگراف، شرکت سازنده آسترازنکا دلایل تجاری را برای کنار گذاشتن این واکسن ذکر کرده است. این شرکت به طور داوطلبانه «مجوز بازاریابی» خود را در اتحادیه اروپا پس گرفته و در بیانیه‌ای اعلام کرده که واکسن دیگر تولید نمی‌شود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

مواجهه آسترازنکا با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی

آسترازنکا به دلیل پذیرش اسناد ارائه شده به دادگاه در مورد یک عارضه جانبی نادر ناشی از تزریق این واکسن، با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی در بریتانیا مواجه است. آسترازنکا در دادگاه پذیرفته است است که واکسن‌های آن می‌تواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی شود یا به عبارت ساده تر لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خون شوند. ترومبوز در واقع به موقعیتی گفته می‌شود که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که می‌تواند مانع جریان خون در عروق شود. اگر این لخته یا تکه‌ای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن ترومبوآمبولی می‌گویند.

عوارض واکسن چه علائمی دارد؟

ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) یک بیماری نادر اما جدی است که با تشکیل لخته‌های خون همراه با سطوح پایین پلاکت‌ها در خون مشخص می شود. این عارضه عمدتا با واکسن‌های خاص COVID-۱۹، به ویژه واکسن‌های ناقل آدنوویروس مانند آسترازنکا و واکسن «جانسون و جانسون» مرتبط بوده است.

ترومبوسیتوپنی معمولا در عرض چند روز تا چند هفته پس از واکسیناسیون ظاهر می شود. علائم شامل سردرد شدید، درد شکم، تورم پا، تنگی نفس و علائم عصبی است. این علائم می‌تواند نشان دهنده تشکیل لخته‌های خون در قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز، شکم یا ریه‌ها باشد.

علت دقیق TTS به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که شامل یک پاسخ ایمنی است که توسط واکسن ایجاد می‌شود، که منجر به لخته شدن غیر طبیعی و تخریب پلاکت می شود. تشخیص این عارضه نیاز به ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری برای تشخیص لخته‌های خون و آزمایش‌های آزمایشگاهی برای تایید تعداد پایین پلاکت‌ها دارد.

کد خبر 850366 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا سلامت واکسن آسترازنکا خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا پزشکی

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • پسِ پشتِ رفتار رسانه‌ای تتلو؛ از عرشه ناو تا دادگاه
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • آموزش جنایت و روابط نامشروع ماحصل اخبار حوادث بدون پیوست!
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی
  • مایکروسافت نسبت به حمله «جریان کثیف» که اپ‌های اندرویدی را تحت تأثیر قرار می‌دهد هشدار داد
  • رابرت دنیرو حمایتش از صهیونیست‌ها را تکذیب کرد
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!