Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@16:30:38 GMT

بارداری سالم در دهه سوم زندگی

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۸۶۵۵

بر اساس تحقیقات جدید، زنان در دهه سوم زندگی بیش از دهه دوم تمایل به بارداری دارند البته در این دوران قرص اورژانسی نیز بیشتر مصرف می شود. اطلاعات مرکز کنترل بیماری‌‌های آمریکا نشان می‌دهد نرخ تولد در سال 2015 در گروه سنی 30 تا 34 سال در مقایسه با سال 2018 از 101.5 تولد به 102.6 تولد در هر هزار تولد رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افزایش نرخ تولد در زنان 35 تا 39 سال نیز با سرعت کندتری وجود داشته است. این در حالی است که آمار در زنان 25 تا 29 سال بین سال‌‌های 2015 تا 2016 از 104.3 به 101.9 تولد در هر هزار تولد کاهش یافته است.
 پیش از این برای 30 سال سن 25 تا 29 سالگی رتبه نخست بالاترین نرخ تولد را یدک می‌کشید و با آمار جدید جایگاه خود را به دهه سوم زندگی زنان تغییر داد.

احتمال سقط جنین در دهه سوم زندگی

هر بارداری با احتمال سقط جنین همراه است و هر چه سن بالاتر رود این احتمال هم افزایش‌‌‌ می‌‌یابد. بسیاری از سقط جنین‌‌‌ها نتیجه ناهنجاری کرومزومی و دلیل آن افزایش سن مادر بویژه بعد از 35 سالگی است. ابتلا به یک بیماری مزمن بعد از 35 سالگی می‌تواند بارداری را پیچیده کرده و احتمال سقط جنین را افزایش دهد. دیابت، فشار خون بالا و اختلالات تیروئیدی از جمله مسائلی است که بر بارداری اثر منفی می‌گذارد و باید قبل از بارداری و ظهور علائم بارداری آن را درمان یا کنترل کرد. تشخیص و مدیریت هر نوع بیماری قبل از بارداری می‌تواند احتمال سقط جنین را به شدت کاهش دهد. به همین علت لازم است خانم پیش از اقدام به بارداری در سن بالا حتما از لحاظ این نوع بیماری‌ها بررسی شود.

تغییرات بدنی

بارداری سبب تغییرات بدنی می‌شود و این تغییرات جسمی تقریبا 10 روز پس از اقدام به بارداری که با استفاده از بی بی چک می توانید بارداری خود را چک کنید، بارداری را با چالش روبرو می‌کند.  

بسیاری از خانم‌‌‌ها در دهه سوم زندگی خود از نظر جسمی فعالند. حفظ تناسب اندام و ادامه فعالیت می‌تواند علایم جسمی مربوط به بارداری را به حداقل برساند. پس اگر ورزش می‌کنید در دوران بارداری هم به فعالیت خود ادامه دهید. انتخاب یک برنامه ورزشی سالم می‌تواند درد و دیگر عوارض بارداری را کاهش دهد. در این رابطه حتما با پزشک خود هم مشورت کنید. اگر اهل ورزش نیستید سعی کنید یک فعالیت متوسط بدنی، شنا یا یوگا را به برنامه خود اضافه کنید. تحرک سبب کاهش استرس و بهبود وضعیت جسمی در دوران بارداری خواهد شد.

تغییرات عاطفی

بارداری به دلیل تغییرات هورمونی می‌تواند سبب نوسانات خلقی شود و این موضوع به سن خانم در زمان بارداری ارتباطی ندارد. زنان بالای 30 سال تحصیلات خود را به اتمام رسانده‌اند و ثبات شغلی دارند و این موضوع باعث می‌شود در زمان بارداری در مقایسه با زنان جوان‌تر احساس رضایت بیشتری از زندگی خود داشته باشند. بارداری در این سن از این جهت با استرس کمتری همراه است و خانم می‌تواند تغییرات خلقی خود را بهتر کنترل کند. با این وجود اگر خانمی همچنان احساس استرس و اضطراب دارد بهترین کار این است که دوست یا گروه مشابه‌ای را بیابد تا تجربیات و نگرانی‌‌های خود را با آنها در میان بگذارد.

ثبات شغلی

یکی از مزایای بارداری در دهه سوم زندگی این است که خانم به عنوان یک فرد شاغل برای خود جایگاهی یافته و این موضوع باعث می‌شود در عین حال که درامدی ثابت دارد با خیال راحت هفته‌‌‌ها و گاهی حتی ماه‌‌‌ها بعد از تولد نوزادش درخانه استراحت کند. پس از آن نیز می‌تواند مجدد به محل کار خود بازگردد یا در صورت تمایل یکی دو سال مرخصی بگیرد.

عوارض ناشی از بارداری در دهه سوم زندگی

بارداری در دهه سوم زندگی نسبت به دهه دوم پیچیده‌تر و با چالش‌‌های بیشتری همراه است. از جمله این عوارض و چالش‌‌‌ها که البته در هر سنی ممکن است رخ دهد می‌توان به زایمان زودرس، تولد زودهنگام، پره اکلامپسی، دیابت بارداری و کم وزنی نوزاد هنگام تولد یا سزارین اجباری اشاره کرد.

بهتر است در مورد شرایط خود و موقعیت بارداری با پزشک متخصص صحبت کنید تا زیر نظر گرفته شوید و در صورت بروز هر نوع مشکلی با تشخیص به موقع و تنظیم برنامه مناسب از بروز عوارض پیشگیری شود. به یاد داشته باشید هر چه زودتر عارضه‌ای تشخیص داده شود گزینه‌‌های درمانی آن بیشتر خواهد بود.

غربالگری و آزمایشات ژنتیک

انجام غربالگری در هر سنی که باردار شوید ضروری است. اما در دهه سوم زندگی و بویژه بعد از 35 سالگی اهمیت بالاتری پیدا می‌کند. طبق آمار رسمی انجمن سندروم داون آمریکا، در حالی که احتمال داشتن فرزندی با سندروم داون در 30 سالگی یک به 940 است، در 35 سالگی این رقم به یک در هر 353 تولد می‌رسد و در بارداری‌‌های بعد 40 سالگی از هر 85 کودک یکی کودک با سندروم داون متولد می‌شود.

انجام غربالگری ژنتیکی هم لازم است و نتایج آن با توجه به سن مادر متفاوت خواهد بود. اگر در 35 سالگی جواب آزمایش غربالگری یک به 500 تولد باشد، یعنی جواب منفی است زیرا در این سن از هر 353 کودک یک نفر ممکن است دچار این مشکل شود.

اگر در جواب قید شود احتمال ابتلا به سندروم یک به 147 است یعنی جواب آزمایش مثبت است و احتمال تولد نوزادی با سندروم داون وجود دارد. البته این آزمایش با اطمینان نمی‌گوید که جنین به سندروم داون مبتلاست بلکه صرفا خطرات را در مقایسه با گروه سنی مادر محاسبه می‌کند.

غربالگری ژنتیکی روشی عالی و بیخطر است اما آزمایش ژنتیک تصویر دقیق‌تری از ژنتیک جنین در اختیار پزشک قرار می‌دهد اما از آنجا که با آمینوسنتز و نمونه گیری ویلای کوریونی همراه است بی عارضه برای مادر و جنین نیست.

زایمان در دهه سوم زندگی

در صورتی که بارداری در این سن اولین مورد نباشد، احتمال زایمان زودرس و سقط در مقایسه با زنانی که برای نخستین بار در این سن باردار می‌شوند، کاهش‌‌‌ می‌‌یابد. در صورتی که مادر در این سن مبتلا به بیماری‌های مزمن باشد بارداری پرخطر محسوب می‌شود. از جمله مشکلاتی که در طول زایمان ممکن است رخ دهد القای زایمان است که خطر سزارین را در برخی شرایط افزایش می‌دهد.

سلامتی نوزاد

بارداری در اوایل دهه سوم زندگی هیچ خطری برای جنین به دنبال ندارد اما در اواخر 30 سالگی می‌تواند به دلیل مشکلات ژنتیکی و بیماری‌های مزمن برای جنین و مادر با عوارضی همراه شود.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: دهه سوم زندگی احتمال سقط جنین سندروم داون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۸۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ­ حیدرزاده در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع پژوهش گفت: موضوع برنامه و مستندی که قرار است طبق این متن آماده شود، سقط جنین است و آشفتگی آماری که در این حوزه مشاهده می‌شود که ما آمار متقنی نداریم که در دست سیاست گذاران و برنامه ریزان باشد برای اینکه بتوانند برای پیشگیری و کم کردن آمار سقط جنین برنامه ریزی کنند، ­­این مستند به این آشفتگی آماری می‌پردازد.

وی افزود: مجموعه مستند «کوچک، بزرگ و بزرگتر» که از طرف رادیو معارف ساخته می‌شود یک مجوعه مستند ۱۵ قسمتی است و این پژوهش یکی از ۱۵ قسمتی است که ساخته می‌شود و قرار است، ­اواخر تابستان از رادیو معارف پخش شود.

وی درباره دشواری‌های کار و روند کار گفت: مهم‌ترین مشکلی که در این حوزه و موضوع داریم اینکه افراد خیلی خوددار هستند که اطلاعات بدهند و کسانی که غیرقانونی کار کرده اند حاضر نیستند­، جلوی دوربین مصاحبه کنند. ­

وی افزود:­ ما برای خیلی از منابع تحقیقاتی خود به صورت میدانی با افراد گفتگو می‌کنیم ­و ­مجبوریم در مناطقی که دارو‌هایی غیرمجاز این موارد خرید و فروش می‌شود، حضور داشته باشیم، خطراتی که در این زمینه است، مهم‌ترین مشکل در مسیر ساخت این مجموعه است، ما توانستیم با چند نفر از گروه‌هایی که در زمینه سقط جنین مبارزه می‌کند مرتبط بشویم که این نقص را جبران کنیم.

وی درباره فرق پژوهش رادیویی با پژوهش مکتوب گفت: برای ساخت مستند رادیویی چند مرحله وجود دارد، ­­مرحله اول باید این مستند براساس یک پژوهش انجام شود، ­­پژوهشی که براساس واقعیت‌های میدانی، تحقیق‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی که معتبر هستند و منابع دیگر که بتوانند اطلاعاتی درباره موضوع ارایه بدهد؛ آرشیو‌های صوتی و تصویری است، ­ مصاحبه‌های مردمی است حتی مصاحبه‌های کارشناسان و افراد خبره، اما تفاوتی که با پژوهش دانشگاهی دارد این است که تکیه ما به آمار به روز خیلی بیشتر است.

درباره این موضوع سالهاست که مقاله نوشته می‌شود، رساله‌های دکتری دفاع می‌شود و مقاله‌هایی که در در نشریات علمی معتبر چاپ می‌شود ولی اینها دیگر منبع ­قابل استفاده برای مستندی که در این حوزه می‌خواهد ساخته شود، نیست و باید به روز باشد تا بتوانیم اعتماد مخاطب را جلب کنیم.

او درباره همکاری نهاد‌ها هم گفت: یک بخشی از نهاد‌های دولتی معمولا در این زمینه زیاد همراهی نمی‌کنند شاید به این علت که به نوعی نقص کار بعضی از نهاد‌ها مخصوصا در حوزه بهداشت و درمان را نشان می‌دهد، خیلی مایل نیستند در این حوزه کار کنند، ولی گروه مردمی هست که در این زمینه خیلی فعال هستند که شعبه‌های متعددی دارند و دارند در زمینه حفظ حیات جنین کار می‌کنند.

وی گفت: منظور از آشفتگی آماری سقط جنین، سقط جنین قانونی نیست، سقط جنین قانونی آمار دارد  که وزارت بهداشت و پزشکی قانونی به صورت رسمی اعلام می‌کنند اما  این آماری که آنها ­اعلام می‌کنند، با آن آماری که در جامعه اتقاق می‌افتد خیلی متفاوت است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



­
­

دیگر خبرها

  • اهمیت جایگاه خانواده برای جوانان تبیین شود
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی مستلزم رعایت سبک زندگی سالم است
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین