Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@01:47:32 GMT

سوسیال دموکراسی چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۹۸۳۸

سوسیال دموکراسی چیست؟

خبرگزاری میزان- سوسیال دموکراسی در پایان قرن بیستم بیش از پیش با لیبرالیسم پیوند خورده و در آن ادغام شده است و به هیچ روی به عنوان آلترناتیوی در مقابل لیبرالیسم در جامعه مدن مطرح نیست. تاریخ انتشار: 23:01 - 09 فروردين 1399 - کد خبر: ۵۹۹۷۳۴

گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ یکی از ضرورت‌های زمان‌شناسی در دوره کنونی، شناخت مکاتب و گرایش‌های فکری موجود در دنیاست که اغلب آن‌ها محصول دوران پس از رسانس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحریریه سیاسی خبرگزاری میزان در همین زمینه ۱۶ بُرش از کتاب «واژه‌نامه سیاسی_فرهنگی» که به قلم «شهریار زرشناس» عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گردآوری شده است را منتشر می‌کند.

سوسیال – دموکراسی
سوسیال دموکراسی، جریانی است که پس از زوال «بین الملل سوسیالیستی» در دهه‌های پایانی قرن نوزدهم، تدریجاً پدید آمد و در اوایل قرن بیستم دارای شاخص‌های تئوریک و نظری گردید.

آرای تجدید نظر طلبانه برنشتاین و کائوتسکی و برخی سوسیالیست‌های آلمانی و اتریشی و انگلیسی در قرن بیستم به انکاررادیکال – سوسیالیسم مارکسیستی و بحث‌هایی نظیر ضرورت دیکتاتوری پرولتاریا و امحای کامل مالکیت خصوصی پرداختند. اینان هسته‌های اولیه اندیشه سوسیال دموکراسی بودند که به نوعی سوسیالیسم ملایم، معتدل، قانونی و پارلمانتاریست معتقد بودند. سوسیال دموکرات‌ها خواهان اصلاحات تدریجی و استفاده از روش‌های مبارزه قانونی بودند.

در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم و به ویژه با رویگردانی برخی احزاب کمونیست بزرگ اروپا از استالینیسم و مدل سوسیالیسم بوروکراتیک گرایش‌های سوسیال دموکراتیک تقویت گردیدند و نهایتا در سال‌های دهه هشتاد و نود قرن بیستم با بروز بحران در ایدئولوژی مارکسیستی، سوسیال – دموکراسی بیش ازپیش به گرایش غالب در سوسیالیسم جهانی بدل گردید.

سوسیال دموکراسی در پایان قرن بیستم کاملا در لیبرالیسم منحل گردیده و صورت تلطیف شده‌ای از لیبرالیسم سرمایه دارانه است. در واقع اگر نئو لیبرالیست‌هایی نظیر پوپر و ریگان و تاچر را نمایندگان خشن و صریح لیبرالیسم سرمایه سالار بدانیم سوسیال دموکرات‌ها را می‌توان لیبرال‌های معتدل و شرمگینی دانست که علی رغم اعتقاد داشتن به تمامی باور‌های اساسی عصر روشنگری وسرمایه داری خصوصی جهت جلوگیری از پرخاشگری‌های شدید انقلابی و اعتراضی فرودستان خواهان اندک توجهی به منافع آن‌ها و اختصاص بخشی از سود حاصل از غارت جهان سوم جهت تامین حداقل‌های معاش و درمان آنهاست تابا بهره گیری از این روش‌های دور اندیشانه مانع بروز یک انقلاب قهرآمیز علیه کلیت نظام سرمایه داری گردد.

سوسیال دموکراسی در پایان قرن بیستم بیش از پیش با لیبرالیسم پیوند خورده و در آن ادغام شده است و به هیچ روی به عنوان آلترناتیوی در مقابل لیبرالیسم در جامعه مدن مطرح نیست. دولت‌های سوئد، کانادا و دانمارک نمونه‌هایی از رژیم‌های امپریالیستی سوسیال دموکراتیک لیبرال هستند. جان راولز را می‌توان یکی از تئوریسین‌های مدافع سوسیال دموکراسی در جهان امروز دانست.

بیشتر بخوانید:

ملکه؛ قدرت مطلق انگلیس/ از عزل و نصب وزرا و اسقف‌ها تا فرمانروایی بر ۲۰ کشور جهان!

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سوسیال دموکراسی سوسیال دموکراسی قرن بیستم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۹۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه انتقاد از جنایات جنگی در کشور مدعی مهد دموکراسی!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های فلسطینی، منابع خبری امروز گزارش دادند که یکی از نمایندگان ارشد پارلمان فرانسه به دلیل انتقاد از جنایات رژیم صهیونیستی از سوی پلیس فرانسه احضار شد.

«ماتیلد پانوت» نماینده ارشد و رئیس یکی از فراکسیون‌های پارلمان فرانسه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که پلیس این کشور او را به علت اعتراضش به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه احضار کرده است.

ماتیلد پانوت افزود: این احضاریه ارعاب و تهدید است؛ هیچ احضاریه و هیچ گونه ارعابی ما را از اعتراض به نسل کشی مداوم علیه مردم فلسطین باز نمی دارد و ما سکوت نخواهیم کرد.

این احضار در شرایطی انجام شده که مقامات فرانسه چند سال پیش انتشار کاریکاتورهای موهن به ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) را تحت عنوان آزادی بیان و رسانه ها توجیه می کردند اما همین مدعیان دموکراسی فریبکارانه جهانی، در برابر کوچک ترین انتقادی از رژیم کودک کش صهیونیستی، تاب و تحمل خود را از دست داده و با منتقدین بدترین نوع از مجازات ها از جمله حبس های طولانی مدت روا می دارند.

کد خبر 6087375 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • «انقلاب میخک» پرتغال که منجر به دموکراسی در این کشور شد را بشناسیم
  • سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا
  • شهادت هزاران نفر از مردم فلسطین، دستاورد غرب وحشی و مدعی دموکراسی است
  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است
  • لیبرال دموکراسی پایبند هیچ قانونی نیست/تاریخ پراز جنایت استکبار
  • جریمه انتقاد از جنایات جنگی در کشور مدعی مهد دموکراسی!